icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

aber
5. nov 2015

@gabuchah ten espumisan si dávam vtedy ak ma brutal nafukne... To sa mi stalo len raz a dúfam, že naposledy 🙂

lenadka
5. nov 2015

@1234lubka aké sú tam podmienky? to musí byť asi príjem do určitej sumy,že?

lenadka
5. nov 2015

@aber mávaš občas tieto záchvaty (rýchly pulz, nízky tlak, hyperventilácia?), ja som to mala pred rokom a pol cca 3x po sebe krátky čas v priebehu 2 týždňov, ale mne to samé neprešlo, vždy pohotovosť a infúzia 😝

gabuchah
5. nov 2015

@1234lubka no presne, ruka pod brucho a spíme 🙂 a tak ty si písala že ešte máš malé? Do toho posledného trimestra to zaznie je tak ďaleko a ja už teraz.. Uff...veď aha

1234lubka
5. nov 2015

@gabucha malejak male 😀 😀 😀

1234lubka
5. nov 2015

@lenadka musis mat nezaopazrene deti, pokial su skolopovinne musia si riadne plnit dochadzku...ano prijem1.5 nadobok zivotneho minima nesmiete prekrocit.pre trojclennu rodinu 640, 4 clennu 775...na urade prace socialnych veci a rodiny ti daju ziadost alebo stiahnes z netu.je o to slaby zaujem tak mas sancu 😉 😉 hradis len cestu 🙂 http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=pomoc...

1234lubka
5. nov 2015

@gabuchah sak teraz fajn polovicuve i este obleciem...februar januar bude kriticky 😀 😀 😀

lenadka
5. nov 2015

@1234lubka hm teraz nám to tesne nevyjde, ale 5členná má ešte vyššiu sumu,či? Keď budem na materskej bude nás už 5 a príjem nižší tak možno pôjdeme na dovolenku 😀

lenadka
5. nov 2015

@1234lubka dík za link. pozerala som tú stránku, tak s 3 deťmi nám to vyjde, ak to do budúceho roku nezrušia 😀

snehulienka82
5. nov 2015

@babydesire velmi ti drzim palce!!! ja som mala termin 10.10... ale pre nieco sa to takto malo stat. idem zajtra na kontrolu, tak hadam bude vsetko OK!!! dam potom vediet...

aber
5. nov 2015

@lenadka nie našťastie iba raz 🙂 samo prešlo v hlave som si hovorila musíš sa upokojiť a potom bolo dobre 😉

gabuchah
5. nov 2015

@1234lubka ty máš inak chutné to bruško, pekneee 🙂 a veru až tak malá už nie je 🙂 celkovo ale, sa držíš, stále tenká 😉
Kokos ja Ai veľakrát toto poviem, že ešte budeš na tento mesiac s láskou spomínať, a cez tie Vianoce, a január... Ojooooj

gabuchah
5. nov 2015

@aber si macher.. Že si to tak ustala krásne.. Ja bych asi zastrečkovala 🙂 a z čoho to tak mohlo prísť?

lenadka
5. nov 2015

@aber @gabuchah to čo včera prekonala je tzv. panický/tetanický záchvat, ale krásne ho sama ustála, to ťa obdivujem, mne sa to podarilo len raz, ale to som bola vyhúkaná čo je to...teraz by som už vedela o čo sa jedná, že neumriem pri tom, tak asi by to bolo lepšie 😀 pomáha magnézium, pomalé dýchanie do sáčku a keď sa inak nedá aj lieky na upokojenie 😉

aber
6. nov 2015

@gabuchah no asi z toho, že som dosť sa nafukla, potom mi tvrdlo brucho, zlakla som sa, lebo som nevedela ani sedieť ani ležať, keď som chodila, tak mi veľmi nepomahalo. Dala som lieky nepomahalo, tak som začala od nervozity dýchať, nato ten pulz, tlak mám stále nízky, ten pulz vyskočil, som vedela, že keď začnem normálne dýchať, tak mi bude lepšie, asi po hodine už sa mi ulavilo... No nič príjemné. Ani mne nebolo všetko jedno...

aber
6. nov 2015

@lenadka to áno, jedine to pomáha, dúfam, že už to nezazijem bleee a ďakujem

1234lubka
6. nov 2015

@gabuchah januar?? februar....nabrala som uz 8kil...co ja viem...pri matkovy mivraveli ze nevidno ze kolko som pribrala..a to 22 kil 😀 😀 😀 uz aj poriadne citim malu 🙂 vecer hlavne ked si idem lahnut 🙂 v noci ked sa zobudim...poslednu dobu sa vzdy v noci na pol hodinky zobudim a prevalujem.....

1234lubka
6. nov 2015

@lenadka ta pozri si terminy, su tam na stiahnutie, posledne su v marci

lenadka
6. nov 2015

@aber vieš čo je zaujímavé? že ja som sa v noci zobudila na to, že mi búši srdce, čiže bola som v kľude, spala, nič ma nebolelo a tetanický záchvat? preto som sa tak zľakla a takto to bolo 2x, iné je ak som cez deň sa doplašila, že mi bolo zle, točila sa hlava ale v spánku? nechápem dodnes...a tiež dúfam, že to už nezažijem, je to hnusné 😝

lenadka
6. nov 2015

@1234lubka no to v marci nebude aktuálne tesne pred alebo po pôrode s novorodencom nikam nejdem 😀 však hádam dajú nejaké termíny aj celý budúci rok 🙂

1234lubka
6. nov 2015

@lenadka ta yi musis odsledovat 🙂 nesom si ista kedyjeposledny akde....tammas vsetko v prilohe...

gabuchah
6. nov 2015

@1234lubka tak ani teraz nie je vidieť... Niežeby som vedela presne ako si vyzerala na začiatku, ale už sme sa tusimfotili raz či dva krát a veruže nevidieť na tebe ani tých 8...ja už mám hádam aj 9, vidieť to je celkom poriadne, krásne sa mi aj stehná zaobluju čomu teda nadšená nie som, problémová partia 🙂
A s tým spaním...
Ja mamproblem so spánkom už asi mesiac..prehadzujem sa,budím, alebo vôbec zaspať nemôžem, chodidlá mi horia čo občas mi nohy samovoľne vykopavaju od nervozy a chrbát.. No bolí ma statočne... Neviem co budem ešte robiť tých x mesiacov...

aber
6. nov 2015

@lenadka no pekne si poprajme kludove tehotenstvo aby nás nič nebolelo a netažilo 🙂 som rada, že prešlo aj tebe 🙂

majorosovalucia
6. nov 2015

@aber ahoj,mne sa to iste stalo z piatka na sobotu,skoncila som na pohotovosti, pichli magnezko. Dnes o 2,00 zase,skoncila som zase na pohotovosti, sluzil moj gynekolog,vsetko ok, pichli mi magnezko, zvysili davku magne B6 a v pondelok idem k nemu do amb. Ak sa to do tretice zopakuje idem lezat. Opatrujte sa.

aber
6. nov 2015

@majorosovalucia aj ty sa drz ,dá sa to zvládnuť, lebo telo urobí čo hlava prikáže, vtedy mi pomohlo hlboký nádych nosom a hlboký výdych ústami 🙂

1234lubka
6. nov 2015

@gabuchah heh no ale ja to vidim, minule som vytiahla ryfle..no zapla som sa ale sediet v nich za volantom len z rozopnutymi gombikmi 😀 😀 😀 takze uz len z gumickou v pase 😀 😀 9 kil na 24 tyzden v pohode...aj 8 na moj tyzden 🙂 zatial celkom norma 🙂 len to vidim na minimalne dalsich 8-10 😀 😀 spanok...no tesim sa ked zacnem chodit do roboty...a na rannu o 4 vstavat...uz teraz sa mi nechce...sice vstavame rano este pred siestou, maly nikdy nebol spachtos...ved uvidim no, ked pracu nebudem zvladat tak o5 marod 😉 😉

fatima30
6. nov 2015

kocky kto je tu admin,chcela by som sa odhlasit zo skupinky......prajem vela stastia,ja som ho nemala

gabuchah
6. nov 2015

@fatima30 čo sa stalo? ☹

gabuchah
6. nov 2015

@1234lubka tu kokos ale aj tak si dobrá, že ich vôbec zapnes, cez nohy a boky, veď brucho to je normálne že rozopinas 🙂 a kedy chceš ísť do práce že už teraz sa tešíš? 🙂

1234lubka
6. nov 2015

@gabuchah no aj sa tesim 😀 😀 zmena..doma mi dlho...ani mi nechcel dat dovolenku v piatok uz musim nastupit...aj sobotu prevcas