icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

stanka2612
18. mar 2016

@snehulienka82 ani ja si asi neberiem,vraj v nemocke zapozicaju ked je treba a v pripade potreby mi ju tam muz donesie 🙂

18lula4
18. mar 2016

@stanka2612 to mas v pohode, mna tiez mozu drzat v nemocnici len tak do konca tyzdna, ale dufam ze nebudu, lebo to cakanie je strasne. Takze dufam ze nam to pojde rychlo, prijem a na druhy den porod 🙂

beaa
18. mar 2016

@lucmar2015 naposledy 32cm ..a ty cvicis ? kolko sa zadarilo zatial?

lucmar2015
18. mar 2016

@beaa waw. ja slabota.. Max 26 :/

lucretia7
18. mar 2016

@stanka2612 Neboj, nejako sa to snad podari. Ja som rozhodnuta, ze ak to nepride samo, tak skusim aj ricinovy koktejl. Pri prvom sa mi to zdalo drasticke, ale vyvolavacka je vlastne ovela vacsia chemia aj zasah do tela... A inak na teba moze zaposobit odlisne, su aj take, co porodia potom rychlo a bez problemov. Len ja uz viem, ze mne nepomaha, aj tak sa neotvaram... :-/

stanka2612
18. mar 2016

@lucretia7 a co je to ten ricinovy kokteil?este som to nepocula...a nie je to nebezpecne?

jarkajozo
18. mar 2016

@nikussska123 ani na klobucik nechce tak mam odsavackubta budwmbsa snazit to spustit dajako..😞 taky je uplakanyb 😞 zajtra ked bude vse ok ideme domov 😊

lucretia7
18. mar 2016

@stanka2612 Normalne ricinovy olej, ktory predavaju v lekarni. Tu na konikovi najdes recept, ako si ho spravis s nejakym dzusom a slivovicou tusim. Ale porodna asistentka z Rakuska ma svoj recept bez alkoholu, len s mliekom, skoricou a este niecim, niekde to mam. Vraj to dost prezenie, ale okrem criev to rozhybe aj maternicu. Vela babam to vyvolalo porod. Lepsie na tom je, ze ti to nevyvola take silne krce a bolesti ako prostin alebo oxytocin, len to nastartuje porod.

stanka2612
18. mar 2016

@lucretia7 fuha dakujem za recept,no neznie to moc lakavo 😀 ale ak do nedele nic,v pondelok mozno do toho pojdem,skusim pozriet ten recept 😀 a este mi suseda hovorila,ze ma maserku,ktora vie vraj zatlacit na nejake body a vyvolat porod...tiez sa toho bojim,ale v pondelok asi nieco poriesim,lebo tu vyvolavacku naozaj moc nechcem 😒

dailla107
18. mar 2016

@beaa
@lucmar2015 wow baby!!! ja som na 23,5 cm..:O

dailla107
18. mar 2016

@lucretia7 ak nájdeš ten recept presne podelíš sa, prosím?🙂
@stanka2612 Stanka, suseda má pravdu, na tele sú body, ktoré sa napr. počas tehotenstva neodporúča stláčať, aby nevolali predčasný pôrod, viem, že nám na kurze hovorila o okolí achylovky a tiež niekde okolo šije...mne včera manžel masíroval nohy a venoval sa špeciálne dlho okoliu achylovky..ale asi to nevie dobre, lebo furt nišť...:D

lucmar2015
18. mar 2016

@lucretia7 ak mas posli prosim recept - ten bez alkoholu. Niekde som citala ze specialny recept je od PA Evy Bauer, nevies ci to je on?

lucretia7
18. mar 2016

Baby, tu je to. Mam ho od jednej kocky tu z konika, snad sa nenahneva, ze zdielam. 🙂

Ahoj Lu : )

V prvom rade, musis citit ako na tom si. Lebo tyzden pred porodom moze zena porodit, ale dakedy ani tyzden po porode nie su porodne cesty pripravene. A to je dolezite velmi pre ten koktejl.
Ja Ti pri prenasani odporucam urobit vsetky vysetrenia, aby si si aj Ty bola ista ze babo je OK. Pocuvat iba fakty, a dristy doktorov odfiltrovat, aby si ani Ty ani babo nemali stres. Ak sa citis OK aj Ty aj ono, podpisat revers a nehospitalizovat sa. Ale iba v 100% istote. Ja som ho podpisala 3x kym som porodila. A raz po porode ale to sa nerata.
Musis citit, ze ono by to uz islo, ze krcok sa uz otvara, len dajak to na niecom viazne. Napr ze je to chlapec a nechce sa mu, ako sa hovori : ) Tak je dobre dat sex, potom zas skontrolovat krcok lekarom/asistentkou, a ked vies, ze ste pripraveni, mozete sa pustit do koktejliku.
Este ma napadlo, ze keby si si nebola sebou a babom ista, a predsa sa hospitalizovala - to nie je hanba! Tak pred tym nez budu podavat vyvolavacku (nech to vies aspon den dopredu) uzi vecer ten koktejl. Ak sa nic nestane, tak to este nemalo byt, porodne cesty nie su pripravena! a nech ani nevyvolavaju.. Mozu dalsie dni pockat. Ibazeby dieta uz straclo na vitalite, to by som si asi nechala vyvovalt aj ja. Lenze u mna 2t po termine CTG bolo ukazkove. Iba doktor pochyboval, ze to sa moze kazdych 5min zmenit...
Velmi Ti drzim palce, a ked o 2 mes nezabudnes, tak budem rada ked mi napises ako ste to prezili : )
A este rada na zaver, ak to uz ma byt, tak po uziti koktejlu mas tak 3 hodky, a za dalsie dve mozes porodit.. Tak sa pripravi ; )

Iveta

Porodny koktejl od Evy Bauer

125 ml mlieka
1 veľkú škoricu
5 klinčekov
4 polievkove lyzice ricinoveho oleja
1 polievkova lyzica medu

Mlieko, skoricu a klinceky spolu prevariť, potom odstaviť na 30 minúť.
Potom vybrať klinčeky a škoricu. Pridať olej a med. Poriadne zamiesat.

Užiť teplé.

dailla107
18. mar 2016

@lucretia7 presne som si myslela, že je od nej... to meno je pojem v porodnictve..:D a pekne je k tomu napisany uvod... dik moc za zdielanie..🙂

lucretia7
18. mar 2016

Ano ano, keby sa dalo, tak by som asi isla rodit k nej. 🙂

lucretia7
18. mar 2016

@dailla107 Snad pomoze. Ja to urcite skusim, ak by sa malo schylovat k nastupu na vyvolanie.

dailla107
18. mar 2016

@lucretia7 no ja som to chvilu aj zvazovala, ale nebudu peniazky navyse..:( tak sme to nechali tak... dufam, ze ho nebudem musit pouzit, ale kazdopadne kazda rada draha, ak chces predisť vyvolavacke....vcera ma moj manzel zabil, ze moja a co stresujes, mojej sestre vyvolavali oba porody a v pohode.. kokos, som skoro odpadla... on taky chapavy ,mal vcera asi slaby blackout, lebo som na neho kukala že ako WFF???? potom sa spamatal a opravil sa...ale zeby so mnou sexoval kazdy den trikrat to ani nahodou....lebo sa namaka...ja sa nenamakam pri porode...trtko..:D dnes hadam pride trochu skor dom a ho znasilnim..:D

nikussska123
18. mar 2016

@jarkajozotsk drzim palceky aby ste uz boli zajtra domka ;) predsa doma je doma mozte v klude skusat.. Nas trapi zltacka v pondelok a v utorok sme boli pod lampou a v stredu nas pustili lebo klesla s dnes zas mala vacsiu hodnotu tak zas v pondelok na kontrolu dufam ze nam nevyskoci moc vysoko zas ... Tak sa drzte a trenujte s bobacikom krasnym

beaa
18. mar 2016

@lucmar2015 neboj aj to je nieco ..vzdy lepsie ako necvicit ...kolko mas do TP?

beaa
18. mar 2016

@dailla107 vies co co mi vravela jedna kocka tiez nacvicila tak 24cm a tiez jej to velmi pomohlo sice mala nastrih ale len maly

patkak
18. mar 2016

@snehulienka82 držím palce aj vám 🙂 mala som na výber a nechala som sa úplne uspať. ...

patkak
18. mar 2016

@stanka2612
@jarkajozo ďakujem vám veľmi pekne 🙂

katuliena82
18. mar 2016

@dailla107 mna ked masiruje manzel, tak mam okamzite kontrakcie..u niekoho zaberie aj masaz. Su dni ked sa ma nemoze ani dotknut a ide mi to na nervy, lebo potrebujem lasku, ale nie predcasne porodit 😀 chystam sa na sex v 38.tyzdni, ale s nachystanou taskou. A ked citam ako sa s tymi bruskami uz trapite a chcete porodit, drzim vam palce vsetkym 🙂

dailla107
18. mar 2016

@beaa sak budem pokracovat a uvidim, silit to nebudem , vcera som volala s jednou maminou a mi vravela ze ona dala tak 22-23 a ze sa poranila, tak potom velmi netrenovala... ze zas mam pomaly aby som si neublizila skor , tak myslim, ze radsej budem opatrnejsia ako mat traumu z balonika..:DDD myslim, ze by som napr. dnes aj vytlacila viac, ale ked som len posilnovala svaly s balonikom dnu tak som mala brutalny tlak v podbrusku...som myslela ze mi rozdrapi brucho.. tak mozno este vecer skusim a uvidim co to spravi.🙂

dailla107
18. mar 2016

@katuliena82 jezus, no moj chudak vcera masiroval vsetko...nohy, brusko, bradavky, a potom som mu este otrcila krize, že bude taký dobrý..:D ale po kontrakcii ani chýru ani slychu.... po ziadnej bolesti...ušla mi volakde, som mužovi teraz pisala, že ked nepride domov skor tak píšem inzerat (zo srandy samozrejme) v znení:

"Hladam niekoho kto mi spusti porod, vysoky, štíhly, na farbe vlasov a očí nezáleží. Najlepšie s penisom, ktorý je dosť veĺký a uplne top ak bude obvod aspon 25-30 cm. Prosim s plnymi gulkami, aby vyslo aspon na dve-tri dávky. S dobrou výkonnosťou, proste žrebec. Zn. môjsa neponáhľa z práce" 😠 😠 😠 😠 😠 😉 😉 😀 😀 😀 😀

beaa
18. mar 2016

@dailla107 jasne pomaly je lepsie 😉

lucmar2015
18. mar 2016

@beaa podla povodnejo terminu od gynekologa som dva dni po tp. Potom podla sona a mojich vypoctov mam termin teraz v nedelu - teda o dva dni. Dufam teda ze ta moja nacvicena hodnota aspon trocha pomoze.

gabuchah
18. mar 2016

@jarkajozo jarka, pi hodne vinei ale odbublinkovanej, inak budú mega plače a ried si ju 1:2-3 s vodou, čaj na kojenie sú fajn a ja pijem aj meltu alebo caro... Inak ja.dávam už úspešne moje mlieko ale z fľaše, inak konec, plače prevelike... Iba ráno keď sa mi nechce odsavat alebo nevládzem ako dnes, do pol tretej sme boli hore, tak dám umelé...
Mám ale dve odsavacky a tretia elektrická na ceste a zadné mlieko distrekujem ručne.. Náročné na čas, aké účinné, len občas nerobis nič len prebalujes, odstrekujes, krmis a okolo chaos v neporiadku, bola som zvyknutý mať upratané 🙂 no a nemôžem moc tohto jest, biely pečivo, maslo, syrokrem, ryža, zavárané broskyne, banány, nič korenené, slané...
Zabiehame sa už dva týždne a stále je to makačka, pôjde to aj tebe, uvidíš...
Skus ešte tieto klobúčiky od mam, sú veľmi jemne, tenké, len predaj kojenim trocha odstrekni mlieka..

gabuchah
18. mar 2016

@lucmar2015 ja mala nacbvicene najviac 28,5 a to som tretorodicka a som.bez šitia, poranenia... Také 26 je super, hormóny a stav tela pri pôrode ti dajú ešte 6cm, malá mala hlavičku 35 cm 😉 stále lepšiemu jeden stich ako roztrhnutie, vieš o čom píšem.
.pri prvom to boli katastrofa

lucmar2015
18. mar 2016

@gabuchah dakujem za povzbudenie :*