Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@18lula4 tak si držme palce už sa neviem dočkať svojho bábätka 🙂 aj sa teším A trošku aj bojím...
@mata0312 tak ja som týždeň, potom tri dni nic a teraz zase asi uz tri dni ano...
@lenadka no on pri spani vzdy da rucky ako by sa isiel modliť.... potom v spanku diriguje a ked poriadne odfukuje tak ruky nad hlavu
@milacik1206 gratulujem 🙂 :-*
@domi_nika13 gratulujem
@stanka2612 mozno to bude aj skor ako rano....ty to zvladnes ,drzim prstoky
@jarkajozo ako vam fajne,my zatial len na balkon
@domi_nika13 no to sú teda miery, môj má dva týždne a ešte ho váhou nedobehol a to priberá statočne 🙂 gratulujem 🙂 koho si mala pri pôrode?
Dnes sme boli na poradni, len sme prešli s tehotenskej do pediatrickej 😀 . Malý krásne priberá, za týždeň pribral 400g! a narástol 4.5 cm, doktorka povedala, že trhol všetky rekordy a do žiadnej tabuľky jej to nepasuje 🙂 tak som spokojná, že prosperuje, žltačka klesá pomaličky, ale klesá...ocikal doktorke dve plienky, plus jednu moju-nechápala, že teda ten musí mať apetít keď toľko ciká 😀 no trénuje na pivo 😨
@stanka2612
@18lula4 baby drzim palce a myslim na vas 😉
@mnamkacik ďakujem :-*
@mata0312 ďakujem :-*
@stanka2612 uz si v nemocnici?
@mnamkacik áno už 🙂 zajtra budú vyvolávať 😉
@stanka2612 drzim moc palce!! Zvladnite to!
@snehulienka82 ďakujem :-*
@18lula4 ja som na tom podobne, kolko dni prenasas??? Teda ak uz nemas drobca pri sebe v tuto chvilu 😉 😉
@stanka2612 Stanka drz sa, ty mas tiez kolko dni po termine?? Nech je vsetko v poriadku 😉
Ja tiez furt nic, manzel je na nervy...a ja zacinan byt tiez, a to len v utorok som mala termin.... 😢 😢 😢 😢 😢
Ahojte kocky, drzim palce tym ktore to mate este pred sebou a gratulujem cerstve maminky k tomu ako ste to vsetky pekne zvladli a ku krasnym babatenkam ! 🙂 prispejem svojou trosku nech som neni len pasivny citatel a trosku sa vyrzpravam lebo asi len my rodenia chtive sa tu navzajom najlepsie pochopime :D ja idem akurat zajtra vo svoj termin porodu na poradnu, som strasne zvedava co mi povedia, ako to somnou vyzera...pred 2 tyzdnami mi vyrecny dr Redecha (chodim do ruzinova) povedal aspon potesujucu spravu ze som na jeden prst otvorena ale minulotyzdnova doktorka mi len podala naspat knizku a ze dojdite o tyzden :D tak som sa ani nepytala lebo keby bolo o com tak mi asi povie...posledne asi 2 dni akoby zazrakom po dlhych tyzdnoch prestal boliet bedrovy klb a kostrc, co som chodila ledva par metrov aj to ako starena a postavit sa zo stolicky a nedajboze postele si vyzadovalo normalne strategicky plan jak nato a koopu casu vzdy :D alebo pridat do kroku cez prechod tam kde nebol semafor...horor...a teraz super, bez problemov, bolesti zmizli...tak dufam ze by to mohol byt znak ze sa mi "vratili sily" lebo uz uz pride porod 🙂 mala som dnes este aj pocit akoby mi pomalinky tiekla plodova voda, akoby trosku vytok, + pocit ze po vycikani este nieco "doteka"...no uvidime 🙂
@dailla107 ďakujem :-*
@stanka2612
@18lula4 drzime vam s Adamkom palce a tesime sa na novych kamaratov 😍 myslime na vas a drzte sa ..zvladli ste to doteraz tych 9mesiacov tak zvladnete aj tie posledne hodiny 😊 a nebojte na bolest rychlo zabudnete ja sa s toho dnes uz smejem 😊
@18lula4
@stanka2612
@dailla107 baby vsetky tu na vas myslime, mate nasu moralnu podporu , zvladnete lavou zadnou 😉 vsak ste zeny a zachvilku nate drobcekov.pri sebe :-* moooc sa tesime
baby, ja som bola vcera na poradni, a uz som cakala, ze mi naplanuju sekciu. ved uz by to aj mohlo byt, kedze som 38+3tt. doktorka cely cas hovorila o sekcii, kedze je mala KP. dala mi vybavit predoperacne, aj anesteziologa, platila som 15 Eur, kedze prednostne vysetrenie a pod. (ako kaslat na peniaze, to nie je podstatne, ale!) a na vcerajsej poradni mi zacne, ci som bola na poucenie o EPI, hovorim, ja budem mat predsa spinalku... tak som si chvilu myslela, ze si ma asi s niekym pomylila... a ona, ze ale ved sa to da uplne v pohode porodit, bezne sa takto rodilo predtym a ze mala nieje vobec velka a ja mam panvu dobru a tak... a ja som ostala v nemom uzase, ze co mi to hovori... a potom, ze ale ked chcem, tak mozem ist aj sekciou, ze mam sa ja rozhodnut! a ja ze prosim?! ja som lekar, ze to viem odborne posudit, alebo co?! no nakoniec som jej povedala, ze ja si netrufam na prirodzeny porod, kedze je to moje prve dieta a uz o 2 babatka sme prisli... a co ked sa nieco stane?? nebudem si platit lekara, tak vobec neviem, kto tam bude, ci bude skuseny, alebo nejaky mladik... tak to mam akoze risknut?? no, tak do papierov mi napisala, ze pacientka ZIADA! sekciu, vsetko je teda na moju zodpovednost a buduci tyzden, co uz budem v 40.tt, mam ist za prednostom, aby som sa s nim dohodla... este na zaver dodala, ze keby odtiekla plodova voda, tak mam prist hned. Uprimne povedane, dost ma to vytocilo, neviem, ci pani doktorka cakala, ze si ju asi zazmluvnim za 400 Eur, aby ma odrodila KP... ona by to mozno zvladla, kedze je sluzobne starsia... alebo nechapem, preco odrazu takto razantne zmenila retoriku... tvarila sa, akoby bolo este furu casu do terminu... pritom ostava nejakych 10 dni...
@snehulienka82 Juuuj, nenechaj si pokaziť radosť z prichadzajuceho bábätka. Kasli na to, čo ti napísala do papierov. Budeš mať sekciu a hotovo. Si na ňu pripravená, teším sa keď to uz budes mat za sebou.
Bohuzialsme si zazmluvnovanim llekárov rozmaznali, ja rodim na Kramároch, tiež bez zmluvy, tak si mapposielali medzi c dverí 217 a 214. Nakoniec sa Docent v rizikovej poradni naštval a povedal že si ma tam teda nechá on a v úžase hľadal dôvod, preco by som mala byť riziková. Nie som. Mám vraj ukážkové tehotenstvo.
Takže keď ta sklame osobnosť jedného-dvoch lekárov, vykasli sa na nich. Príde ďalší ;)
My to uz berieme s humorom, že kto dnes? Ktoré dvere? Cisársky? Nie? Dnes by to vraj bolo pre mňa nevyhodnejsie... Aha, tak uvidíme ako o týždeň.
A nedám im peniaze do vrecka, kedysi mozno ano, dnes nie. Polovica odmieta zazmluvnenie, lebo ma súkromné praxe a museli by prísť. 🙂
Takže sa neboj, máš vyžiadanu sekciu. Bodka. Info. 🙂
@pahu diky, si zlata!!! mas pravdu, kaslat na nich, len aj tak sa ma to dost dotklo, ako ja som lekar, mam odborne skusenosti, na zaklade ktorych sa mam rozhodnut... oni su tam potom naco?? inak este taka zaujimavost, ze v 21.tt na morofologickom utz mi ten lekar zistil, ze mam placentu akoby z dvoch casti. odvtedy sa to pisala do vsetkych mojich papierov a dr. hovoril, ze to je dolezita informacia pre porodnika. predpokladam, aby to neostalo vnutri, ze by som potom mohla dostat otravu krvi a pod. nosim so sebou celu paksametu papierov, nikto si to odomna nezobral a neprecital a odkedy chodim do nemocnice, tak sa o tom absolutne nehovori, pricom kazdy tyzden mi urobili utz, aj ked iba taky obycajnejsi, skontrolovala vacsinou akciu srdiecka a polohu... takze si to musim pamatat ja, ked tam pridem, treba im povedat, ze halo, vyberte aj tu druhu cast placenty!!! a jasne, ze im bude treba pripomenut, ze mam pozit. streptokoka ale zaroven som alergicka na penicilin, tak aby ma laskavo liecili niecym inym!! toto je nase zdravotnictvo uzasne, a to sme v hlavnom meste!!!
@snehulienka82 Ahoj,no moja dr ma vcera na pordani tiez nastvala.Tak stredu a vo stvrtok mava tehotne,ok alle nadnes si zobrala dovolenku a tak vsetky tehotne z dnesneho dna boli vcera a bolo nas tam teda dost.Ani 5min som u nej nebola,co rychlo napisala daco do papierov a zvysok jej tam urobila sestricka ani som sa jej nic nestihla spytat.Pred mesiacom mi povedala ze hlavicka nalieha na vchod a vcera ze je este vysoko,a ja mam pocit ze mala zmenila polohu troska.Pred tyzdnom hovorila ze ma ako vcera posle na sono este ze je velka a vcera uz sa robila ze o nicom nevie,a ani ma neposlala.Mala mi este urobit vyter na streptokoka ani to neurobila.A pritom som ho mala opakovane cele tehotenstvo a aj pred porodom sa ma robit.Drzi sa mi mala hore a nemozem dychat,mi tam na nieco tlaci a mne pride zle normalne ked lezim a to lezim na boku a vyvysene mam a sa obavam ako budem natom s dychom pri porode a ze nebude dole mala klesat.
@tomasko27 neboj sa, pred porodom babatko klesne nizsie, bude sa ti postupne dychat lepsie. ale doktorkin pristup je proste "uzasny".... 😎

@vierkal ďakujem