Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
@bozkavatko uz sa neviem dockat 22.marca..idem na kontrolu. Mala by som byt vtedy 6tt+5 tak dufam ze bude vidno uz aj srdiecko 🙂
@jaruska18 noo ja idem zajtra na prve vysetrenie to to som 7+5 tak uz uvidim snad vsetko 🙂
@bozkavatko uz urcite ano 🙂 drziim palce 🙂
@jaruska18 ved hned dam vediet co a ako 🙂
@bozkavatko aj ja idem zajtra, na prvú poradňu 🙂
Ahojte, Tak ja SA cely vikend neviem spamatat z toho ze som opat tehu, ani neviem ako sa nam to mohlo podarit ved som uz mala 6 dni do mrchy a nedali sme si pozor a pri jednom jedinkom raze som ostals tehu ja to nechapem, uz ani plodne dni som nemala, najlepsie na tom je, ze ani priznajy som nejake necitila, kedze prsia ma nebolia, kedze ja este stale kojim nasho druheho drobca, teraz to musim nejak ukoncit, to kojenie, nebudem to zvladat. Och a pôrod, sorry baby vcera som si AZ poplakala, ja som mala prvy hrozny a druhy este horsi, teraz SA uz toho bojim brutal. Ale nejak to musim dat, len nech je babatko zdravucke.
Inak skupina novembrovky nie je?
Čaute kočky, dneska som bola na prvej poradni. 8tt+1. Doktor ma poslal objednať sa na prvotrimestrálny skrinning. Myslím, že sa to volá zdravotné stredisko Myslala Košice, len sa tam akosi celý deň neviem dovolať, máte niektorá skúsenosti?
@vik_i Ahoj, no ja bola iba na meranie NT, toto som este nepocula, ze sa robi 🙂
@nikol_marek a čo je to NT? Ak sa môžem opýtať?
@vik_i to sa meria nosova prepazka, ci nema dieta dawnov symdrom
@nikol_marek tak to aj ja idem presne na toto, len v tom skríningu budú merať nejakú tekutinu ohľadom dawnovho sindrómu na chrbtici, čiže to je v podstate jedno a to isté skoro, ďakujem 🙂
Ahojte zienky tak som dnes bola u dr. Som u neho kratko bola som u neho len druhy krat v zivote. Dnes som 6tt+6 mimi velkostne zodpoveda a srdiecko bije. objednal ma 20.4. Dnes len sono ziadne ine vysetrenia je to ok??? Ine pisete ze idete na screening ze vam bral krv ze kontrola o 2 tt a ja nic som sklamana ☹ je to normalne alebo mam zmenit dr? Dakujem vam
@bozkavatko no aspon si tam bola ja idem az 30teho a NTcko sa robi do 12teho tyzdna tak ta este moze poslat. A co si pamatam z tehu tak len sono mi robila a knizku vypisala a fotku vytlacila.
@nikol_marek a ty si kolkaty tt? Ja vlastne pojdem k dr presne na 13 tt a to mam doniest moc bere mi krv a tod vse
@bozkavatko ja som teraz v 6tom, tak mozno nie kazdy dr posiela na to, lebo potom sa robia triple testy a ak su zle tak odber pl. vody a potom okolo 22 morfologicky
@nikol_marek noo ja som to kukala na nete a tak je to asi oki
NT je meranie tekutiny v zahlavi maleho embrya, povolena je hranica do 2,5 mm k tomu este pozeraju CI ma babatko uz v tom case aj nosovu kosticku, k tomu SA berie Krv a pozera SA na paap a hodnoty, hodnota NT a KrV spolu daju nejake cislo, ktore ti povie, aku pravdepidobnost mas ze tvoje babatko moze mat T 13, T 18,T 21. a este kopec inych chorob s tym moze suvisiet, ale je to len Meranie, kt. nezarucuje nicht, po zlych vyskedkoch moze byt tvoje babatko rovnako zdrave ako ine z dobrymi vydkedkami a naopak, na svk meraju NT skoro vsetci, hoci by to mali merat len Dr. Ktory maju licenciu. Potom SA okolo 16 TT robia trippel testy, ktore ale maju len nrjakz 60 % istotu NT ma zevraj 90 AZ 95%. AK by tieto testy beboli dobre posiela SA na odber plodovej vody. NT SA meria okolo 12 TT. No a potom okolo 20 TT +- SA robi morfologicky Utz KDE SA meraju veci ako stehenna kost, pozera SA na organy, a Tak tiez mozu zistit vrodene chyby.
@deniss111 urcite mas pravdu, ze treba mysliet pozitivne, len ma to zaskocilo, akoze s tretim sme sa nevedeli rozhodnut, sme si povedali, ze ak tak az tak za rok, akurat som v decembri nastupila po materskej opat do prace, a teraz mam po troch mesiacoch opat povedat, ze idem na matersku.
Zienky a ste pn? Alebo pracujete a aku mate pracu? 🙂
@bozkavatko normálne pracujem,sedím za počítačom 🙂
@deniss111 ja robim 12 tky dlhy jratky so zvieratami za 12 h mam jednu pauzu tovar tipu granule a tak cez 10 kg a dr mi povedal ze tehu neni choroba . Chapem to ale cesta k tehu trvala 10 rokov tak nwm co mam robit aby sa nic nepokazilo
@bozkavatko ja tiež pracujem v kancelárií celý deň a ty ?
@hell0303 ja v obchode mame tu vtaky a hlodavce a vacsina vtakov sa dovaza bez lekarskej prehliadky nwm ci ist pn hned allebo pockat na knizku a co ak ma dr neda ani potom na pn? Len sa bojim ze sa nieco stane ☹
@bozkavatko tak hlavne nedvihaj tazke veci a ked nevladzes proste si sadni a natiahni si nozky. Urcite sa nepretazuj a nepresiluj. Ja mam tiez v pohode pracu, nebudem konkretizovat, ale robim normalne 8 hodin. Sef mi dokonca dovolil doniest si gauc, aby som sa mohla natiahnut ;)
Tak ak sa nato necitis šla by som pýtať aspoň obvodného nech ťa zatiaľ vypíše a keď budeš chcieť potom ta môže aj tvoj gynekológ.... Ja uvidím do kedy to vydržím z celodenného sedenia má bolia kríze... a v lete je tu na nevydrzanie.
@zuzuzuzka nepretazujem sa ale vies nemam knizku nemas potvrdenie co mas povedat managerovi ze sa ti nechce? A ked ma da na pn zo dna na den ja potrebujem zaucit novu kolegynku a aj staru lebo som veduca. Nemam to na zaklade coho povedat zamestnavatelovi ale robit tri dni 12 tku je proste masaker 😀 ledva odsoferujem domov co som utahana 😀 popritom obsluzit 100 % zakaznikov a ked je este taky co ti dvihne tlak konec 😂

@jaruska18 ani mna tak prsia nebolia stale 🙂 nemajte boja babenky pozitivne mysliet 🙂