Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
@9lea juuu tak sa drzte 😘 stastne rodinkovanie 😉
@divozienka26 ja som mala pred vyše 5 mesiacmi MA :(mám strach aby sa to nezopakovalo,teraz som podľa tehotenskej kalkulačky 5tt+0
@bozkavatko no krčok maternice sa ovplyvnit nedá že nejako nacvicit, kolegyňa veru mala krčok natrhnutž keď tlačila, tlačí sa asi keď je zena otvorená na 10prstov alebo od 8-10 , toto je na cvicenie len po krčok a strihaju nie krčok ale strihajú hrádzu, strih vecšinou vedu doboku , neviem nechcela by som to a tento epino je na to super ale to si musí každy zvážit či do toho ide alebo nie
@rica1 dakujem 🙂 ja pouvazujem len ja som sa nikdy o negativne veci porodu nezaujimala 😀 vzdy sa snazim mysliet na to pekne 😀
@rica1 dakujem, je mi z toho trocha smutno, ale tak to malo asi byt. Ja som mala prvy porod normalny s nastrihnutim hradze ale do hlbky a do boku, nesedela som tri tyzdne iba lezala, druhy som mala akutnu sekciu tiez nic moc ta jazva na bruchu este stale SA mi to zda take strpnute, neviem co by som robila teraz PRI tretom. Ale je to individualne, nikto porodi vsetko o.k. niekto SA utrapi viac . PRI obidvoch som mala epidural, a napriek vsetkemu ze bol druhy drobec o pol kila lahsi a tri tyzdne pred terminom som ho nemohla porodit. Prvy porod som dala, a maly mal vyse styroch kil, nechapem co SA mohlo pri druhom stat az po 27 hodinach to ukoncili sekciou.
@9lea no niektory dr maju nacas ☹ aj tuto jednu rodili a nechali ju trapit a drobcek sa udusil ☹ a druhu 40r tiez nechali cakat az maminka zomrela ☹ velmi smutne to nase zdravotnictvo...
@bozkavatko to je spravny pristup 😀 😉
@bozkavatko preboha kde zomrela maminka ze ju len tak nechali inak teraz aj v dolnom kubíne ale to bola embolia plodovou voou 😔 😔 😔 😢 😢 😢
@bozkavatko ale oni robia behom pôrodu pásy a ked ozvy klesajú tak rýchlo sekcia aspon u nas v porodnici to tak je
@rica1 jeden pripa bol v Hlohovci druhy v Galante takze nwm kam pojdem rodit 😀
@bozkavatko no ale to že tie pásy oni robia mamičke pravidelne a už keď vychádzaju zle tak na tych pasoch sa travi aj hodina vkuse kym sa to bud upravi a ked nie ide sa na sekciu tak nechapem ako sa mohlo zadusit ☹ taketo veci mi strasne zle robia, ja som strasne ustrachana a vzdy ptoom mam pocit že čo ak sa to stane aj mne ☹ jaj musim zmenit myslenie
@rica1 nebojkaj nestane ja osobne by som tam vrieskala kade by som chodila keby na mna kaslu 😀 take rodeo by tam mali 😀
@bozkavatko no ja som im tam rodeo aj pri prvom spravila veru , neakceptovala som nič, len na manzela som vrieskala nech mi okamzite vola doktora , oni nas tam nechali na izbe tej porodnej samych a sestričky boli oproti cez chodbu a doktor kvazi tiež a manžel tam chodil za nimi stále že nech idu ku mne 😀 a potom prisli len sestričky, a potom ale aj doktor, a pametam si vetu pani vy sa spametajte ved Vy rodite 😀 a čo ste si mysleliže to nebude boliet a ja kvilivim hlasom ze ved ano vedela som ale nie že takto 😀 a to som lezala na pasoch plakala som , a ze otočte sa a neexist tak ma manzel dvihol na ruky a otocil ma on na tej posteli na tych pasoch ale mala aj tak stracala ozvy už uplne tak som len pocula že ideme zobudit zastupcu primara, a ten zachvilu prisiel toho už som videla len matne a ja som tam vrieskala nech mi okamzite robia cisarsky a on prisiel a hovori že tak dobre vyhovieme Vám, heh , no po ceste na salu som odpadavala , a na sale som si musela lahnut na stol stym brucho dohora a kym to oni chystali sla jedna kontrakcia za druhou a ja uplne na tvrdom stole vystreda jak prut ma tam dvihalo z toho lehatka a kričala som uplne histericky nech ma okamzite uz uspia a ked uz som videla tu ruku stou maskou ze mi ju idu dat na nos tak som dychala asi aj ušami a nozdry sa mi museli mega otvorit lebo už som chcela len zaspat, no tot moj porod, padavka proste 😀
@zuzkad85 musime len verit ze vsetko bude dobre 🙂
@rica1 paneboze :D to si musela byt riadne neprijemna :D neposlali Ta tie sestricky niekam?? Ja pri prvom som si pytala uz tesne pred porodom epiduralku 🙂 a sestricka na mna kukala, ze ale Vy nemate ziadne vysetrenia spravene, ze to nemozu len tak dat...tak som ostala v soku, lebo toto som vobec netusila 🙂...ale dcerka bola vonku zachvilku, takze by mi ta epi bola aj zbytocna 🙂
Noo ja som bola na svete asi za hodku aj s kontrakciami 😀 mama o pol 11 sa citila cudno a o pol 1 som bola na svete 😀 povula som ze je to dedicne tak snad ano 😀
@bozkavatko a aka velka si sa narodila ? Ja som tiez porodila mozno za 2 hodky malu. Rychlovka to bola 🙂
@zuzuzuzka ja som mala 3550g a 55cm takze asi ziadny drobcek 😀
@bozkavatko uf tak to nie :D taka fajna si bola :D
@zuzuzuzka ty si mala mensiu? 😀 ja sa bojim ze moje bude mat 5 kilo 😀
Inak moja mala 4450g a 52 cm 😉
@bozkavatko ja som mala malicku no...2400g a 45 cm 🙂 mozno aj preto to slo tak rychlo 🙂
@nikol_marek a rodila si prirodzene?
@zuzuzuzka nakoniec akutnou sc
Nezaložíme súkromnú tému???? Čo vy nato? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@kristina011 zadaj si termin porodu a budes v novembrovkach, tam sme iba my..resp.tir, ktore maju termin v novembri
@zuzuzuzka a toto nie su novembrovky?
@bozkavatko su, ale potom mas este jednu skupinu, nieco ako sukromna a tam su tiez iba novembrovky a vidia to iba ony....toto tu vidi kazdy 🙂 skus si zadat termin poslednej MS na koniku a uvidis ;)

Chcela som napisat, ze som sa po prvom soku zacala tesit na tretie babatko, ale asi nam to nenolo sudene.