Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@lucia1181 ahoj, ja idem do poradne v stredu, ale už tiež chodím do nemocnice za zazmluvneným dr. Na poslednej poradni mi povedal, že krčok je medzi CS2 a CS3 ale že ešte napíše CS2. Tak som zvedavá čo povie v stredu. Ale ja by som to už mala rada za sebou lebo ja už nevládzem. Toto je asi najhoršie obdobie a ešte aj to teplo ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ahojte vidím, že sa bavíte o priberaní. Ja mám zatiaľ +14kg a to som za 9 dní pribrala 1 kg. Vôbec sa neprejedám ☹ ☹ ☹ ☹ tak neviem z čoho. Dúfam, že po pôrode to pôjde rýchlo dolu.
A tie čo ste už mamkami ako rýchlo sa vám bruško dalo do normálu? Lebo sesternica porodila pred 5 mesiacmi a ešte stále nadáva, že sa jej bruško nechce zmenšiť 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
@nenullienka Mne sa po porode brucho cca za 10 dni dostalo takmer na povodny stav, je pravda, ze bolo makke a trochu vytahane 😀 , ( neskor ale pekne spevnelo, dalo sa uple do povodne stavu 🙂 ) ale vobec nevyzeralo, ze som len par dni po porode...zato inde na tele mi sunky pretrvali vyse roka...ja som totiz pri prvom pribrala az 18 kg a v porodnici som nechala len 5, a celych tych 13 kg som mala na stehnach a zadku 😝 ...pocas kojenia sa mi schudnut nepodarilo vobec, hoci som sa vobec neprejedala, schudla som az, ked som prestala kojit, dostala som sa na povodnu vahu 62 kg...no a dnes mam 73 😎 ...ale kaslat na to, hlavne ze nam chuti a ze sme zdrave 😀
@marya 😀 😀 😀 No ja mám presne problém so zadkom a stehnami, hrôza 😝 😝 😝 . nikde inde nepriberiem len tam. A brucho tiež musím cvičiť. Ale priateľ mi sľúbil, že budeme chodiť behať, tak som zvedavááá ako sa mu bude chcieť 🙂 🙂 🙂 🙂
@nenullienka Kamarátke sa bruško vrátilo do normálu veľmi skoro, ale cvičila!!! Dokonca kojením schudla a momentálne je chudšia než pred tehotenstvom. Má 6 mesačnú malú teraz. 🙂
Mne pri prvom zostao brucho a boky.Inak nohy mam ako tycky do fazule.To brucho ale nebude lepsie,lebo tam mam velky rez,koli prasknutym cystam na vajecnikoch a nasledneho krvacania do brucha.Takze rez cca 15cm ☹
Teraz po porode chcem zacat cvicit brusaky,ze co to spravi.To som kedysi dost cvicila na brucho,kocky sa mi robili,ale ten spodok brucha stale taky znetvoreny ostal.No co uz,mozno ani cvicit nstihnem,deti si ma vycvicia 🙂 🙂
@cottoncandy tak to ti závidím že si veľa nepribrala a hlavne to,že vládzeš.Ja sa síce nachodím,ale nie prechádzkovo 😉 .
@kukujka ja som v poslednom čase nervná ako tiger.Začiatkom týždňa som bola tak nepríjemná,až som sama sebe vadila 😠
@kaara1980 ...síce nepribrala, ale zasa nemôžem nič sladké a ja tak ľúbim čokoládku🙂
no ahojte, vrátili sme sa z víkendu od našich...
Bavili ste sa o tej pup. krvi. My sme si dali uskladniť pri Simonke a dáme si aj pri druhom. Je to naša poistka, človek nikdy nevie čo sa môže stať. Ja mám skúsenosť z blízkeho okolia, známi mali 2 detičky, prvému zistili diabetes a druhej dcérke v 6 mesiacoch leukémiu. Je hrozné, keď nevieš pomôcť svojmu dieťaťu a vtedy by si dala aj posledné... My sme sa o tom rozprávali a povedali sme si, že človek minie toľko peňazí za hlúposti, že nad týmto nebudeme rozmýšľať a 33 eur ročne za uskladnenie nie je veľa. Samozrejme, že závisí od odberu, či krv nie infikovaná, aké množstvo odoberú, môžeš sa rozhodnúť podľa výsledkov, ktoré pošlú po pôrode.
No a pre to dobrovoľné uskladnenie preto sprísnili podmienky, lebo nie sú peniaze, je to kryté len z dobrovoľných príspevkov a grantov. Sú drahé vyšetrenia a samozrejme to uskladnenie.
A čo sa týka toho priberania.... tak ja sa snažím dávať si pozor, ale keď mne tak chutí 🙂) Ja som si po prvom pôrode musela všetko odmakať. Držala som diétu, hýbala som sa lebo ani 6 mesiacov po pôrode sa mi nedarilo nejako "spontánne" schudnúť. Ale každá sme iná... Takže taraz sa tým netrápim, niekedy som cvičila, makala som, lebo som proste taký typ, že priberiem aj zo vzduchu 😝 a keď sa chcem udržiavať, tak musím na sebe makať.
@daniela1974 nie neplati si dobrovolne.... len to co ma povinne
@andysok no neviem to asi nakoniec záleží od každej ženy inak ale vravím ja tento posledny mesiac priberam najviac a hlavne mi poriadne narastlo brucho až teraz aj maličká priberá najviac svojej váhy až teraz doktor mi vravel že dokáže pribrať cca 200g za týždšn...ale asi to ozaj závisí od každej ženy zvlášť.
@cottoncandy mne na začiatku tehu vôbec sladké nebralo a to som fakt,že závisláčka.Teraz mi aj chuť príde,ale keby som to mala zakázané,tak sa určite sladkého ani nedotknem 😉
ja to kašlem.Toto mal byť zas jeden ,narvaný, týždeň-dnes poradňa,výmena okna,zajtra som bola objednaná ku kaderníčke,nech ma zušľachtí,vo štvrtok logopédia s krpcom a montáž bezpečnostích dverí....A malý akurát v noci dostal horúčky,chudiatko moje....takže to bude ešte pernejšie.Kaderníčku zruším-to som bola naposledy pred rokom 😕 ....Hlavne nech sa krpec lieči,lebo mať horúčky v tomto sparne je úplne za trest.
@cottoncandy ja sem tam nevydrzim a dam si sladke aj ked by som nemala ved co uz nezblaznim sa toho ja tu dietu dako uplne presne a drasticky nedodrzujem ved by mi siblo len vzdy ked si dam to co by som nemala tak skontrolujem na glukomery a je to tak 50 na 50 niekedy dobre a niekedy zle minule somsa nezdrzala a dala som si puding ten v kelimku kupovany po hodinke som sa pichla a 4,2
@monitas84 NIe, necvicila som, ja som na to prilis leniva 😀 ale mam zrejme od prirody pevne brucho, uplne same sa mi zase spevnilo, a zrejme aj preto mam teraz male brusko, lebo sa tazko roztahuje...a ked niekde priberiem, tak na bruchu nikdy, vsetko sa to zbiera na zadku a stehnach...
Ja som sa tiez spoliehala, ze pri kojeni schudnem, ale prave naopak, drzalo sa to na mne ako kliest, a zrazu ked som prestala kojit, tak to same islo dole, uplne naopak ako pisu v casopisoch 😅
@kukujka len ja to nemám ako kontrolovať, keď nemám ten glukomer, tak sa spolieham na to, že keď isdem potom na prechádzku alebo niečoo robím, tak ten cukor spálim... aj cez Veľkú Noc som pojedla kade čo aj nad limit a potom mi diabetologička brala krv zo žily, vraj na dlhodobý cukor či také niečo, a vyšlo to v poriadku, tak verím, že nič také hrozné nerobím...jednoducho sa niekedy neviem ovládať, tak si radšej pochutím a som spokojná
@kaara1980 tak to nema bohvieco chudiatko, teraz mat horucky, aj ty si davaj pozor, aby si od neho neochorela. Aj ja som bola dnes v poradni, streptokok pozitivny - sviniar 😠 ale nic mi nedal, ziadne tbl.na vkladanie, len mi to cervenym vyznacil do knizky 😕 to netreba nic brat ?
@andrea1977 Ahoj, ja mam streptokoka negativneho, ale doktorka povedala ze ked je pozitivny davaju sa antibiotika ale iba tesne pred alebo pocas porodu aby sa dieta nenakazilo. Preto to zvyraznuju v tehot. hnizke aby sa na to pri porode nezabudlo.
Ahojte baby, k tomu kaderníkovi, ja som sa počas tehotenstva farbila dva krát, neskôr som však čítala, že sa nemajú farbiť vlasy počas tehotenstva, ale som to čítala neskoro. Odvtedy vlastne už vyše 4 mesiacov som sa nefarbila, vlasy mám už hrozné, ale tak neviem, tiež nad tým rozmýšľam, že ma sestra, ktorá je kaderníčka ešte prikrášli pred pôrodom, ale neviem. Aký mate na to názor, škodí to farbenie či nie.
@andrea1977 tak mu dala antibotiká nakoniec,lebo mal zvýšené aslo či čo to bolo.Tak teraz len dúfať,že to nechytím aj ja,inak nám sa chrípka cez epidémiu zázračne vyhla,tak to teraz musí asi dobehnúť ohava 😠 .
to ti pred pôrodom dajú antibio,dáva sa tak aj keď plodová voda odteká pomaly,tak pre istotu aby sa nedostala na miminko ani do ženy dáky zrádca-teda aspoň- mne dali
@sisi0211 😀 ,čoby sa ľakala.Ja nosím vlasy stále v cope,takže ak by som tam zajtra nešla,tak nič sa nedeje,ale už nech vyzerám trošku zušľachtene
@9lea ja som si pri prvom tehu vlasy nefarbila,zato po som si zafarbila-blond som mávala-a to mi teda ani raz nechytila riadne,tak som sa na to vybodla.Teraz chcem len melír,ten sa nedáva až na pokožku a nevyzerá to tak strašne keď to odrastie.

Je to strasne,chlapi takuto nocnu moru nepoznaju.Dobre by bolo keby s tymi kilami navyse nam aj trochu brucha ostalo v tej porodnici,az ho neskladam do nohavic 🙂 Ale akosi to zvladneme a nakoniec budeme chodit ako modelky,len s tym rozdielom,ze nam na tvari budu robit usmev nase deti a nie diety a plastiky 😀