icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

mana77
23. máj 2011

@fleuerette ahoj, ja jazdim sama kazdy den, inac by som nic nestihala, (som v 37.tt) - syn do skolky, dcera do skoly, pomedzi to na nakup, do poradne, rodit budem v stiavncici- to je od nas 45 km a tam tiez chodim sama na aute. tiez sa mi vsetci cuduju ale podla mna je to ovela pohodlnejsie ako chodit pesi alebo na atobuse, jamanzel nemoze zakazdym so mnou ist koli praci, a som ozaj vdacna za to auto. a zatial som nemala s tym ziadne problemy, samozrejme ze jazdim opatrne ved aj tak mam vacsinou v aute
deti

andrea1977
23. máj 2011

@kukujka a u nas ani mracik 😝 hrozne je teplo, taka som spuchnuta, ze uz ani nic neobujem, rano som si nemohla zuby umyt, co som nemohla chytiti do ruky kefku, no hroza ☹

ajjkas
23. máj 2011

@kukujka čítam o tej plienke ktorú si chces prehadzovat cez kocik,nasla som na MMB jednu predavajucu,ktora ma v ponuke take slnecne clony http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7466174&tab=1 videla som to na jednom kociku a tak som po tom zacala patrat.Podla mna super vec,este som si ju ale neobjednala 🙂 na mojej vanicke by to malo vyzerat takto http://static0.asmira.com/photo/66/118766/produ...

andysok
23. máj 2011

@mimiss no ani sa nepytaj hlavne tento záver jedost náročný uz som dva krát bola hodpitalizovana v nemocnici robili mi aj serklaz čiže musím ležať špekuluje že poprosim vstvrtok uz dr nechmanecha v nemocnici uz nechcem riskovať povodne mi totiž hovorila že ak vydrzim do 20 Maja bude dobre no ale všetko násvedcuje tomu že ideme na jún ;)

kukujka
23. máj 2011

@andrea1977 ja nastastie vobec nepuchnem co som rada
@ajjkas vyzera to dobre teraz som to videla prvy krat zatial som si to vonku na ziadnom kociku nevsimla

ajjkas
23. máj 2011

@kukujka no ved ani ja,ale ked som to videla na tej vaničke,tak podle mna to musi byt super aj proti vetru aj slnku,len neviem ci nebudem sklamana ked to uvidim nazivo 😖

kukujka
23. máj 2011

@ajjkas ja to budem riesit tou plienkou,ale vonku poriadne popozeram kociky,ci to na nejakom neuvidim

mimiss
23. máj 2011

@andysok no veď tak to hej porodiť a hlavne vynosiť dvojičky nieje žiadna sranda...ja som tak vždy chcela mať dvojčatka že sa mi narodia naraz obidve budem mať po starostiach v rámci jedného pôrodu a tak...ale teraz ako nad tým uvažujem som rada že zvládam vynosiť to jedno a ešte sa ktomu sa vedieť postarať o to jedno...tak to naozaj ťa obdvivujem 🙂 ...

andysok
23. máj 2011

@mimiss ty budeš kde rodiť? No vies uvidíme ako to zvladneme manzelova sestra ma 5 deti z toho dva krát Dvojicky ´ja si stále hovorím že ked v minulosti mohli mat ženy toľko deti v takej chudobe tak prečo by som to nezvladla ;)

anicka1981
23. máj 2011

ahojte, mate uz niektora poslickov, alebo nieco take, mna dneska chytila bolest chrbta v drieku, ale dost silna, az do krcov to islo, musela som len predychavat, a to nie som padavka, po 3 hod to preslo, ale stale mam tvrde brusko, a asi tyzden dozadu som zacala mat akokeby krce od spodnej casti maternice az von cez posvu, akoby ma niekto nizikom pichal, neprijemne, som myslela, ze to bude asi krcok,,, takze netusim, ci su to len poslickovia, alebo sa mam zacat balit do nemocnice,,,, este som nerodila, tak neviem ake to ma byt, mozno len plany poplach,,,,teda dufam,🙂

kukujka
23. máj 2011

@anicka1981 ja som asi tak pred tyzdnom mala bolesti v podbrusku az do krizov take krce to boli trvalo to asi tak pol dna uz som aj chcela ist do nemocnici,ale nebolo to pravidelne a potom sa bolesti zacali postupne zmiernovat az odisli v ten den som si hned tasku pobalila nech ma nic neprekvapi

andysok
23. máj 2011

@anicka1981 mala by si ísť ku svojmu dr alebo na pohotovostmoze to by všeličo , krcek máš ok? Aj sa ti zle dychalo?

monitas84
23. máj 2011

Ahojte kočky, dnes som bola u svojho gynekologa pre žiadosť o materské. K doktorovi som sa ani nedostala, vybavila ma rýchlo sestrička. Bola som prekvapená a nahnevaná, je to len zdrap papiera a vzali odo mňa skoro 8 €. Aj Vy ste si za to museli zaplatit? Alebo len ja platím za všetko? Už to je nemysliteľné! 😠

Pýtala som sa aj na ten čaj z maliny ostružiny, no sestrička mi povedala, že mi to neodporúča piť, vraj to nič nerobí, sú to len rozprávky. Potom som išla do lekárne no nemali ho tam vôbec. ☹

V lekárni som sa hneď pýtala aj na tie jednorázové popôrodné nohavičky, no mali len nejaké iné, čo sa majú prať a jeden kus stál 1,65 €. Dosť! Budem musieť pozrieť ešte v inej lekárni, či nemajú tie, ktoré ste tu toľko spomínali.

monitas84
23. máj 2011

@anicka1981 Ahoj, to nepríjemné pichanie som cítila aj ja, presne ako to opisuješ, bruško mi tiež zvykne tvrdnúť, ale hovoria, že to je ok. Do poradne idem až budúci utorok, budem mať stery a odbery, gynekolog ma má aj vyšetriť, tak uvidím čo mi povie, či nie náhodou krčok povoluje. Ešte by to bolo, ale skoro. Tak uvidím.

monitas84
23. máj 2011

Ku kaderníčke chodím pravidelne, neškodí to. Moja kaderníčka mi dáva značku Essencity Schwarzkopf, čo je čisto prírodné, kedže som tehotná pre istotu. Dávam si vždy farbiť a aj melírovať. 🙂 Nemám žiadne problémy.
Tiež by som ešte rada išla k nej pred pôrodom, lebo potom sa určite dlhú dobu nedostanem, len teraz farby aj melír chytajú ťažšie, tak to mávam dlhšie na vlasoch. Kaderníčka predáva aj produkty tejto značky Essencity, aby farba dlhšie vydržala atd. 🙂

kukujka
23. máj 2011

@monitas84 ja som za ten papier na matesku platila 1e tak nechapem preco ty az 8eur

monitas84
23. máj 2011

@kukujka No pekne, ja už naozaj to celé nechápem, ten môj gynekológ má zaujímavé ceny. 😠 😒
Človek sa nechce ozvať nech nie je sviňa, no ale stále to je horšie. Som zvedavá čo bude 31.mája, ked mi má robiť tie stery a odbery, čo si za to zase zapýta. 😠 😖

monitas84
23. máj 2011

Možno práve preto nemajú radi tieto fóra, lebo vedia, že sa tu pacientky všetko možné dozvedia. Už mi gynekológ a aj sestrička povedali, aby som na takéto fóra ani nechodila. Už začínam chápať o čo im asi ide. 😠

mana77
23. máj 2011

@monitas84 ja som za to potvrdenie neplatila vobec, a dost ma ta suma 8€ prekvapuje lebo je to vlastne tlacivo pre soc. poistovnu a je to naozaj dost. ja som dokonca potrebovala dve tlaciva lebo mam dvoch zamestnavatelov. este som nepocula ze by za to niekto platil.

monitas84
23. máj 2011

@mana77 No tak asi len ten môj gynekológ má zaujímavý cenník. ☹

kukujka
23. máj 2011

@monitas84 ja som od zaciatku tehotenstva platila len 1e za tehotensku knizku a 1e za tlacivo na matersku nic viac.nic ani za sono ani za odbery a stery

mimiss
23. máj 2011

@andysok ja budem rodiť v skalici..veru finančne o to ani nejde vždy niekto pomôže a deti sú nádherné...my budeme mať prvé ale neskutočne sa tešíme na tom mojom je vidieť že by ma už najradšej viezol do pôrodnice 😀

janina7911
23. máj 2011

@mrepanova Gratulujem k malému, je kráááááásny, drobec jeden. 🙂

anicka1981
23. máj 2011

@andysok co ja viem, poradnu som mala minuly pondelok, ale ma nepozerala, tak neviem, ci uz vtedy som ho nemala otvoreny....uvidime ako to pojde,,, ked bude cas pojdeme, maly kope o 106🙂, takze je ok, co je najdolezitejsie,,,,

anicka1981
23. máj 2011

@monitas84 ja som uzmala stery, vsetko ok, na ozvy idem az vo stvrtok,,, a poslednu poradnu som mala v pondelok pred tyznom, ale nepozerala ma tak neviem, ci krcok bol zatvoreny, ale to pichanie bolo naozaj neprijemne,este ze maly kope a vystraja, ze viem ze je ok, ja vo stredu zacinam 38tt, takze pomaly je uz aj na case 🙂, ale tyzden by este mohol posediet 🙂

janina7911
23. máj 2011

Dievčatá, tak dnešok sme mali plodný. 🙂
Najprv v nemocke poučenie o EPI, kde sme čakali na lekára jak najatí a skoro sme nedošli na čas na monitor. Potom behom na monitor, objednaní na dvanástu, ale došla jedna počernejšia, že tam mala byť na jedenástu, ale nestíhala, takže ju brali predo mnou a zase sa čakalo. 😖 Monitor nám ale dopadol chvalabohu ok. 🙂
Nakoniec návšteva gynekológa kvôli predpisom liekov na streptokoka, tak ma chcel ešte naposledy vyšetriť, že "aby uzavrel poradne ukončeným 36-tym tt" a jak sa tak vo mne hrabal, tak že vraj "krčok mäkký, skrátený, dávam vám tak týždeň, držte sa, tešíte sa?" 😀 Takže som stráááááááášne zvedavá, kedy to príde. 🙂

sisi0211
23. máj 2011

@janina7911
a mozno sa tam predsa len stretneme 😀

janina7911
23. máj 2011

@sisi0211
Oki, takže do utorka prekrížiť nohy a v utorok už nech sa deje, čo chce. 😀

ivusik33
23. máj 2011

@monitas84
ja som neplatila nič a som prekvapená, že sa niečo platí... mne to automaticky na poslednej poradni vypísala sestrička, aby som nemusela chodiť zbytočne druhýkrát.

monitas84
23. máj 2011

@ivusik33 No mne to vôbec nechceli vystaviť skôr, nástup na MD mám 22.mája a ten papier mi dali až dnes, minulý týždeň som tam bola a poprosila som ich či by mi to nemohli vystaviť vtedy, aby som nemusela zase zbytočne chodiť. Povedali, že to nemôžu urobiť! ☹ 😠 Tak som preto musela chodiť dnes a budúci utorok idem zase do poradne aj na tie stery a odbery hneď ráno.