icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

janina7911
23. máj 2011

@monitas84 Ináč toto je sila, takéto jednanie. 😖 Mne sestrička na gynde pol mesiaca dopredu vystavila prekládku PN pre sociálku, nech tam nechodím zbytočne koncom mesiaca, len som to samozrejme zaniesla až keď bolo treba. A aj papiere na materskú mi vystavila kuštik skôr.
Za tlačivá som tam síce nikdy neplatila, ale je pravda, že inak tam nechávam dosť prachov za iné veci (aj za ten spomínaný výter v 36tt som platila 5€ a to som si naivne myslela, že keď je to pre tehule povinné, tak to bude hradiť poisťovňa)... ale keďže som maximálne spokojná s lekárom a nemenila by som, tak mi nič iné neostáva...

9lea
23. máj 2011

@monitas84 Tak to je naozaj dosť zvláštne. Mne papier na materskú vystavili tiež zadarmo. Ja som práve chcela ešte jeden týždeň pracovať navyše, tak aj v tom mi vyhoveli a posunuli mi akože termín pôrodu na neskôr, aby som o materskú pred narodením neprišla. Naozaj doteraz bol môj doktor, len vo všetkom ustretový a nikdy som za nic neplatila.

sisi0211
23. máj 2011

Je to velmi zaujimave, ze treba platit za vystavenie papiera na matersku, pretoze materska je to iste (formalne) ako PN. To som este nikde nevidela, ze by za PN-ku chceli peniaze... 😠
Ti lekary uz nevedia za co pytat prachy 😢

marcela99
24. máj 2011

@monitas84 Ahoj,ja som platila 2,60e...
8euro je už dosť za ten papier...

marcela99
24. máj 2011

Ahojte a dobré ránko,dneska je to so mnou strašné,ale už to začína vyzerať lepšie ☹
Veľa som toho nenaspala drobec ma tlačí,prsty na rukách a nohách mám trochu spuchnuté a páli ma záha....A to má dnes čaká dosť aktívny deň...ešte treba pokúpiť nejaké vecičky 😉
Dneska by som mala vedieť zhruba o koľko sa mi skôr presunie termín....
Toho streptokoka nemám,tak mám radosť🙂
A vonku to teraz zatiaľ vyzerá suuper,tak príjemne 😒

nenullienka
24. máj 2011

Ahojte babenky no tak dnešná noc hrôza. Bolesť krížov, chrbta, bruška, ja som myslela, že už pôjdeme ale nad ránom to prestalo. Zajtra máme poradňu v nemocke tak som zvedavá 🙂. Včera som malého celý deň prehovárala, že nech už ide von a on nič, je mu dobre 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀.
Ja som u dr. platila len keď som pila tú cukrovú vodu, vždy 3 €. A tých 8 € to je za čo, za atrament 😅 😅 😅 😅 . Za tie tlačivá by si peniaze pýtať nemali.

nenullienka
24. máj 2011

Baby mne sa zdá, že sa malý začal hýbať nejak pomenej. Pozorujem to už asi 4 dni. Predtým vystrájal aj celý deň. A teraz musím rozmýšľať či som ho aj cítila. Väčšinou sa teraz hýbe len večer. Je to OK? Ja sa len sledujem 😖 😖 😖 😖 alebo sa už pripravuje ma pôrod 😝 😝 😝 😝 . Je to na nervy.

leni831
24. máj 2011

Ahojte,ja uz mam poradnu za sebou..pocasmonitoru som mala aj kontrakciu 🙂 aj si moje male kopkalo..no moje "male" zevraj nie lebo mam termin 17 juna a vazi 3 kila..velmi som ostala prekvapena..a doktor stale naznacoval ze je velke babo a ze mi mekne krcok a som dost otvorena zevraj na 3 cm ..no ved uvidime ale ja som pripravena...trebars aj dnes...citim sa vyborne sice pobolieva ma chrbat troska a ale proti tomu co bolo doteraz je to super

leni831
24. máj 2011

@janina7911 ja mam radost nech to len pride ved babetko uz je vyvinute tak naco cakat...strasne sa tesim ked sa tu potom budeme chvalit kto ma co a podobne..juchuuuuu

leni831
24. máj 2011

@anicka1981 hej aj ja som ich mala...uz som si to chcela aj pisat tie intervaly

lucia1181
24. máj 2011

@nenullienka aj ja citim menej pohyby uz par dni.asi je to normalne,neviem,musim sa zajtra na to opytat v poradni.ja mam dnes cely den nejake zvlastne brusko,kazdu chvilocku stvrdne a potom to povoli.mna tak napadlo,ze aj ked cakam tretie babo,ja ani neviem ako tie kontrakcie vyzeraju,lebopri prvych dvoch som nic take nemala....odtiekla mi plodova voda,tak som sla do nemocky a tam nic,ziadna bolest,tak nasledovala sekcia kvoli nepostupujucemu porodu.

mipolka
24. máj 2011

Dievcata, tak ja som vcera pred polnocou zazila prve silnejsie kontrakcie a to par minut po sebe....az ma horucava obliala, ale po horucej sprche sa to uz neopakovalo 😒 Vo stvrtok idem do poradne, tak som zvedava, ci sa uz nieco deje.... uz by bol najvyssi cas 😉 Inak som si v sobotu myslela, ze do nedele budem v porodnici....tak mi bolo zrazu z nicoho nic cely vikend nevolno, nechutilo mi jest a bola som neskutocne unavena a ospala.... uz len kontrakcie som cakala....

mipolka
24. máj 2011

@9lea Ja sa tiez pridavam, doteraz som nikdy za nic neplatila, iba par eur, ked som chcela fotky zo sona....inak nic...

mipolka
24. máj 2011

@nenullienka Neboj, urcite je vsetko o.k....nasa mala sa tiez uz pomenej hybe, tie nase babatka su uz asi dost velke a nemaju tolko miesta na pohyb, ako pred tym.. 😉

fleuerette
24. máj 2011

@lenkasan
@sisi0211
@mimiss
@nenullienka
@katinka71
@lucia963 Som síce dobrý šofér. dokonca aj môj muž tvrdí, že lepší ako on. Vždy sa smejeme, že ja mám toľko nacúvané čo on najazdené dopredu 😀 😀 😀 😀. Ale nakoniec sme sa dohodli, že na odber ma predsa len odvezie. a som rada, že išiel so mnou. Kombinácia tehotenstva, 4 ampuliek krvi, k tomu na lačno a tropické ranné teplúčko teda nebola bohvie čo 😒.
Ale na nechtíky a pedikúru som sa už odviezla tuto v Senci sama 😀 😀 😀

Čítam, že ešte prebiehajú posledné skrášľovacie úpravy maminiek. Tiež som neodolala. Vlasy som si zafarbila pred dvoma týždňami. Nechala som sa trochu rozmaznať na pedikúre... to bolo fantastické na tie moje spuchnuté kolíky, no a japonská manikúra na nechty, trochu parafínového zábalu........ boh vie kedy sa to zopakuje 🤐

monitas84
24. máj 2011

@9lea Ahoj, tiež si myslím, že im ide len o peniaze, čo je dosť smutné, ošklbú ako sa len dá, aspoň ten môj doktor určite. Som zvedavá čo ma čaká ďalej. Chcela som si ho zamluvniť k pôrodu, pýtala som sa ho na to, povedal, že mi dá svoje číslo na mobil, ale vôbec neodpovedal na moju otázku, čo to stojí?! Obkecával to dokola, no ceny som sa nedočkala. Tak to asi nechám tak, príroda to dúfam sama zariadi. 🙂

Ozaj tie čo ste si zamluvňovali doktorov k pôrodu koľko za to berú?

Veľmi zle som spala v noci, ešte aj o 1 hod. som stála pred chladničkou a pila som mlieko. Malý bol strašne aktívny, celý čas mi vystrájal, vytláčal sa. Teraz oddychujem, no aj tak má toľko energie, v kuse sa vytláča a kope do boku alebo do rebra. Nevadí, aspoň viem, že je v poriadku. Ale za to som unavená, už o 6 hod som bola hore, nevedela som spať a tak som upratovala, no som riadne vyšťavená. 😝 😖

monitas84
24. máj 2011

@fleuerette Ahoj, to sa máš teda super. Pedikúra. 🙂 Dobre si robila, treba sa nechať trošku aj rozmaznávať, veď doma by Ti to dalo veľa námahy. Aspoň pôjdeš pekná rodiť. 😉

kukujka
24. máj 2011

mna moja mala este ani raz v noci nezobudila ona je kludnucke babo uvidime ako bude ked bude uz s nami vonku.ja sa v noci budim len na to,ze musim ist na wc a ,ze ma vsetko tlaci.no posledne dve noci som skoro vobec nespala hrozne ma palila zaha co som si myslela,ze uz nebude ked brusko uz kleslo dolu

monitas84
24. máj 2011

@kukujka Ahoj, tak to máš kludnučké bábo, len nech jej to vydrží aj po pôrode. Mňa tiež zvykla páliť záha, bruško mi tiež kleslo a záha ma už nepáli, aspoň niečo. 🙂 A veru súhlasím aj mňa už všetko bolí ako keby som už mala ísť rodiť, ale ja ešte mám čas. 😉

kukujka
24. máj 2011

@monitas84 ved aj mna zaha prestala palit a teraz to zacalo znova tak si to neviem vysvetlit,ze preco ked som mala uz s tym pokoj

sisi0211
24. máj 2011

Ahojte,
tak som doma od kadernicky 😉 Moje dieta sa ma uz hadam nezlakne 😝
Zato mam clenky a chodidla opuchnute ako slonik 😠 A vcera som mala trosku vyssi tlak. Ale pre istotu som ho zmerala este 2x a ten posledny bol OK. Potom som uz pre istotu nemerala 😎
@monitas84
Podla mojich info sa to uz teraz robi tak, ze ak pride doktor mimo sluzby tak sa musi podpisovat zmluva s nemocnicou a cast penazi, ktore platis nemocnici dostava porodnik. Ak rodis ked je v sluzbe je to na tebe. Pretoze sa plati po porode a nemoze predsa za tebou utekat, ze si malo dala 😀 Ak ma vsak niekto ine skusenosti alebo info, nech da vediet 😉
@nenulienka
Mne sa zdalo tiez, ze sa hybe menej. Posledne dni trosku rano, a potom az niekedy po siestej ☹ Aj vcera to tak bolo, ale dnes sa jej u kadernicky asi pacilo, lebo tam som citila pohyby. Teraz asi zas spinka 😎

janka2504
24. máj 2011

@monitas84 ahoj on by ti mal dat zmluvu co musi prednosta alebo primar nemocnice podpisat plati sa 240 eur

fleuerette
24. máj 2011

@monitas84 ja budem mať zazmluvneného, ak sa to dá tak povedať. Je to vlastne súkromný pôrodník, a poplatok za pôrod je 250€.

anicka1981
24. máj 2011

@leni831 dneska zatial nic, a ja ani neviem, ci to malo neake intervaly, ta bolest bola taka stala, stale v kuse 3 hodiny,, niekedy silniejsie, niekdy slabsie, ale pocitat sa to nedalo,,,,🙂

kaara1980
24. máj 2011

ahojte,tak aj ja mám dnes kaderníčku za sebou.Melír mi urobila fajn,ale učes som myslela,že skúsim niečo experimentálne na sebe,ale dievča bolo také ochotné,že som to radšej nechala len na klasickom postupnom zostrihu.Viac už do toho kaderníctva nepôjdem-nie kôli nespokojnosti,ale skôr kôli ten ochote.Ale akože sedieť tam 2 hodiny,no mňa šlo poraziť.Nohy mi trpli,a to som si dala ,žabky,-ledva som do nich tie moje spuchliny narvala.Ale potom ma drahý zobral do auparku,vraj si mám ísť kúpiť dáke šaty,nech sa neparím.A hneď dvoje som si kúpila-také klasické,čo budem aj po pôrode môcť nosiť.Len sú L-ká.a čuduj sa svete,vyzerajú normálne aj na tom mojom obr brušku.Ale popravde,nevládala som chodiť po obchodoch,radšej sme šli hneď preč,lebo mi srdce bilo ako splašené 😠

andrea1977
24. máj 2011

@kaara1980 tak to mas za sebou perny ale aj pekny den 😎 tolko radosti naraz - kadernicka, nove saty 🙂 az ti zavidim 😀 ja cely den doma vylozene nohy a cakam ci aj odpuchnu ale nepomaha 😖 A ako Jakub ?

kala
24. máj 2011

ahojte kočky, k tým opuchom nôh ja mám strašne tiež opuchnuté hlavne poobede a už aj chodenie u mňa je horšie strašne ma bolia triesla ale už vydržíme, aj ja som si dnes kupila košele do nemocnice také na ramienka 2 a trička predlžené, inak už sa musím začať pomaly baliť do pôrodnice stále to odkladám, nakoľko som stále v práci (u manžela) tak nič nestíham čo vám poviem ale snaď do začiatku pôrodu sa zbalím 😀

mariro
24. máj 2011

@andrea1977 tak podobne travim dni aj ja 😀 , a mavam tie nohy aj v laovori so studenou vodou 😀 .Ale to by som musela cely den ozaj lezat aby mi nezapuchli,ale treba aj navarit a cosi kdesi porobit.Takze s prestavkami varim a nohy vytrepane do vysky 😀 .Ale ved nejako to vydrzime uz 🙂 🙂 🙂

andrea1977
24. máj 2011

@mariro musime vydrzat 😉 co uz ine narobime . Dr. , ked videl moje opuchnute nohy , ma strasil, aby som drzala prisnu neslanu dietu, nepila mineralky, nejedla udeniny, syry, hlavne tvrde, lebo ze mi mozu zlyhat oblicky 😒

kaara1980
24. máj 2011

@andrea1977 no a teraz sme ešte absolvovali tour de ikea.Aspoň v tom obchode bolo fajne,ale ledva som ťapkala 😕 .Pred vianocami tam mali také litrové fľaše na uzáver a keďže môj drahý si vymyslel,že on chce bazový sirup a nemala by som ho jakživ do čoho dať,tak reku fajne aspoň ich tam kúpim.Nemali 😠 No nevadí.
Jakub sa má fajn,ako šibnutím čarovného prútika mu nič nieje,má už len trošku červené hrdlo,ale tie antibiotiká mu dávam už keď má to zvýšené aslo.pre istotu teda.Ale je ako besný,radšej by bol v škôlke.Včera som s ním musela hrať 5 druhov pexesa a dnes už sa zas chystá.Maniak krpatý.