Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@andrea1977 zvláštny doktor, môj mi pri tých opuchoch hneď skontroloval obličky, zobrali mi krv a musela som 24 hodín zbierať moč a o dva týždne si to zopakujeme
@cottoncandy 😉 ja som tam obzerala tu vaničku s protišmykovými blbosťami.Ale sa mi zdá,že by to miminko tlačilo počas kúpania.Sme vystihli,že tam nebolo veľa ľudí 🙂
@andrea1977 mne na opuchy nepovedali nič a to fakt puchnem podľa mňa dosť.Moč,tlak mám ok,cukrovku nemám,tak to nik nerieši 😒 ,tak je to hádam ok
No mám dosť! Šoky! Riadne si za to vypýtajú, keď si chceme zamluvniť doktora. 😒
Ďakujem veľmi pekne za informácie. 🙂 Už ani nechcem vedieť čo by si za to zapýtal ten môj, keď má taký divoký cenník! 😠
@kaara1980 Ahoj, kamoška si kúpila tú vaničku s tou podložkou, lebo si to jej švagriná nevie vynachváliť, vraj sa ľahšie kúpe bábo a netreba ho pridržať s rukou, tak neviem. To zistíme jedine, keď to vyskúšame. 😉
Keď si to náhodou zakúpiš a vyskúšaš potom daj prosím vedieť či je to naozaj dobrá vec a nie len zbytočnosť.
@kaara1980 ja som tú vaničku už kúpila, neviem, či bude tlačiť, pri kúpaní dám každopádne na dno takú tú plienkovú osušku, či ako to nazvať a uvidíme, či to bude fungovať - poradila mi to tak kamarátka, ona malú kúpe v tej vaničke a vraj je to tak v pohode
@cottoncandy aha,ano,aj ja som to tak robila keď bol malý úplný novorodenec 😉 .Už som aj zabudla,si mi to pripomenula
ja som kúpila lehátko do vaničky, Simču som tak dlho kúpala, je to pre mňa lepšie, lebo som mala obe ruky voľné. Hádam len prvý deň som kúpala tak ako nám ukazovali na príprave a v nemocnici, pre mňa bolo lepšie s lehátkom.
Ináč dnes som bola s pôrodnici, strávila som tam nakoniec 2 hodiny, to som sa chcela len dohodnúť na pár maličkostiach a že do poradne prídem až týždeň, ale hneď mi robili vstupné vyšetrenia, prietoky a primár mi povedal, že vzhľadom na predchádzajúci pôrod mi odporúča sekciu. Takže nabudúce dohodneme presný termín. Drahý už bol nervózny, lebo sme boli aj s malou a tá behala po celej nemocnici (nehovoriac, že cestou do Štiavnice sa nám pozvracala v aute, nemala som nič na prezlečenie, keďže sa ešte nič také nestalo, tak si viete predstaviť ten smrad, ktorý sme trpeli celou cestou naspäť, keď nám to v aute "vykyslo" dve hodiny. Ešteže v nemocnici je detský obchod, kde som jej kúpila nové veci....
@kaara1980
ahoj Kaara a aj všetky ostatné maminky, konečne som si našla čas návštevu a čítanie.
Ja som už 5 týždeň v nemocnici ☹ , malý bude mať v piatok 4 týždne a našťastie priberá a je zatiaľ ok. Najmenšiu váhu mal 1290 gr. ale teraz už má 2 kg, z čoho sa strašne teším. Čítala som si ako sa skrášľujete - no ja som už veľmi upustila od takýchto vecí po tých 5 týždňoch, tak ako ostatné mamičky, ktoré sú tu dlhodobo - umyjem vlasy a urobím chvost a som krásna 😀 😀 , nehty - ostrihané a vypilníkované nakrátko, make up - áno kedysi som to robila 🙂 ...tak si to čakanie užite aj za mňa.
Ja momentálne čakám, kedy sa malý naučí piť z fľašky...zatiaľ zvládne tak 20-25 ml a potom fučí akoby zabehol maratón,potrebuje už 50 ml, takže zvyšok dostáva sondou.
- kukujka - ak nikto nebude mat na kočíka tú protislnečnú clonu, tak príď pozrieť mňa
😀 , my sme ju ku kočíku objednali, príde mi to na leto dobrá vec a dali nám ju zdarma - 🙂 🙂
keď čítam o vaničkách a kúpaní - moj malý má skoro mesiac a ešte sa nekúpal.... 😀 😀 ale ma napadlo, že by som mala zavolať mužovi, že doma aj vaničku potrebujeme, na to som zabudla....
a porodila som skôr ako mi niekto vypísal materskú 🙂
Teším sa, že ste v poriadku - v rámci možností a teším sa na vaše bábätká. Oddychujte ako sa len dá.
Veľmi všetkým držím palce.
@andrea1977 a chodis aj casto na wcko,lebo ja tusim kazdu hodinu chodim,strasne mi tlaci mala na mechur a aj na konecnik,boli ma cely podvozok 🙂
Ahojte, tak ja takto na večer ešte. No normálne sa nemôžem akosi z ničoho vymotať. Ešte na večer som sa rozhodla, že idem konečne zmontovať postieľku. Tak som ju 2 hodiny robila, však vyzerala tak jednoducho, že to zvládnem aj sama, aj som zvládla, ale som zničená. už aj tak ma najmenej tri dni bolí v podbrušku, také tlaky, že niekedy nemôžem už ani normálne chodiť, a ešte si aj toto na seba vymyslím. Ale želám všetkým dobrú noc.
@mim111 ahoj Mirka.Tak to som rada,že ste v poriadku.Takže som pochopila,že nekojíš,či odstrekuješ?Tak to maličký bol veru riadny drobček,ale keď už má 2kg tak už je dobre.Držím vám palce,nech vás čo najskôr pustia domov.Predpokladám že to bude hneď,ako malý bude samostatne piť.Kde ležíte?tu v Ba?
@sisi0211 no ja som nakukla nakoniec len do HM,chcela som,že ešte do CA,ale keď som si kúpila už tam šaty,tak do iného obchodu by ma už nedostali ani párom volov.V tých obedňajších hodinách sa vždy cítim na prd 😕 ,takže chuť chodiť ani silu som nemala.Ale potom som si doma oddýchla a ikeu som už zvládla lepšie,aj keď som im na vystavených exponátoch vysedela hádam aj dieru
@ivusik33 ja som mala tú podložku tiež,ale ja to s tým nevedela.Takže som ju použila raz 😉 .Inak na Jakuba tiež nemocnica pôsobí tak,že zrazu musí lietať.Asi ich priťahujú veľké chodby.Tan zas v pondelok,kým ma v nemocnici čakali,tak spieval na celú chodbu a presúval stoličky 😠
@kaara1980 Ty si teda iná akčná žena, Ja prejdem zo psom za roh, a naspäť sa už vlečiem takmer po štyroch, takmer modrá ako sa nevie m nadýchnuť a to máš ešte aj malého, no klobúk dolu 😵 .
Inak ten tekutý dym to ti je sranda. Zohnala som originál recept na barbecue omáčku, taký základ čo si spravíš a potom do toho už pred podávaním pridávaš chute aké chceš. No a v recepte bolo napísané 2 lyžičky tekutého dymu. Najprv som si myslela, že je to vtip, ale potom som na nete našla, že je to aditívum, ktoré v potravinách "vyvoláva" dojem údenia. Sila fakt. Dáva sa to do syrových a mäsových výrobkov. Sila fakt, kúpiš si akože údený syr, a on vlastne údený ani nemusí byť 😀 😀 😀 😀. Sú dva druhy, jedno je len aróma, druhú dokonca aj farbí
@mim111 Joj držím palčeky, nech sa vám darí, nech maličký pekne priberá a papá, aby ste boli čo najskôr domka.
@mim111 ahoj, tak gratulujem mamicka 🙂 malickemu prajem hlavne vela zdravicka a nech ste cim skor doma 🙂
@mariro nechodim casto, ale spodok ma tiez riadne boli a tlaci, hlavne lonova kost 😢
@monitas84 Xixi, najlepšie na tom je, že na manikúr a pedikúru som ani nešla z úmyslom skrášľovania. Cez ten pupok si pedikúru už nespravím a keď som skúšala uchopiť manikúrové nožničky do tých mojich kolíkov, tiež to nedopadlo slávne 😠 😠 😠 , tak som si povedala že to nebudem riskovať.
Tak som spojila príjemné s užitočným 😵
Kočky mám otázku trochu z iného súdka. Nebola niektorá z vás na chirurgii ruky? Mám problém s prstami na oboch rukách. Keď zovriem päsť a potom chcem vystrieť prsty, prostredník a prstenník na oboch rukách nevystriem, zaseknú sa. Pohnem s nimi jedine tak, že ich nasilu vystriem druhou rukou no a samozrejme to dosť bolí. Už pred otehotnením sa mi to pár krát stalo na jednom prste, ale teraz mám prsty opuchnuté, a 4 prsty ako postihnuté. Mamina hovorila, že to môže byť ucpaté nejaké kanáliky či čo, vraj sa to rieši operatívne. Tak neviem, teraz to asi nemá význam riešiť. Aj tak nemôžem absolvovať nejaký röntgen, alebo CT.
nemáte s tým niektorá skúsenosti
@fleuerette osobnu skusenost s tym nemam, ale mamina ma pravdu, tiez som to uz pocula
@mim111 Gratulujem k miminku, nech krásne rastie a je zdravé... vlastne obaja. 🙂
@mim111 Ahoj tak držíím silno palce nech maličký krásne priberá nech môžete ísť domov. A veľa zdravíčka 😉 😉 😉 😉
Ahojte tak nás dnes čaká poradňa v nemocke. Mohli by si nás tam už nechať 😀 😀 😀 😀 😀 aj keď mám aj strach, že čo a ako. Ale už by som to mala rada za sebou 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅

@kaara1980 jéj, ja som sa pred chvíľou tiež vrátila z Ikea, my sme boli kupovať plachty do postieľky a nepremokavé podložky, plus sme ešte aj nejakú deku a ďalšie drobnosti kúpili🙂