icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

ajjkas
21. jún 2011

@kaara1980 no to bude mat určite radost,moja malá sa strašne tešila a teraz sa stále po nej vešia a pozerá dnu,či tam náhodou nieje bábo. 🙂

lucia1981
21. jún 2011

@koc1nka ja som nútená ešte chodiť každý deň, s malým do škôlky a aj pre neho niekedy ak ho nezoberie domov moja mamina, ale už tiež ak nemusím tak nejdem, ledva sa strepem za volant a keď vystupujem tak je len komédia... 🙂

kaara1980
21. jún 2011

@koc1nka fúha,tiež si to mala veselé.Mne dotiekla voda,napojili ma na ctg a nič sa nedialo,kontrakcie mi ustali,neotvárala som sa.Tak mi dali na krčok tabletku na otváranie a nič,tak mi dali o 4 hodiny ďalšiu a to som dostala len bolesti a otváranie to nerozbehlo.Tak mi po ďalších 6 hodinách dali infúziu a potom už bol malý do 2 hodín von.Celé to trvalo 20 hodín.Dr povedal,že teraz to bude rýchlejšie,tak dúfam 😉

ajjkas
21. jún 2011

@koc1nka tak to ta tam nechali riadne dlho trápit,ale všade je to tak,že tí Dr. si dávajú načas.tak ti prajem aspon terz čo najmenej bolestný porod 🙂

kaara1980
21. jún 2011

@ajjkas my sme tak malej kúpili takú tú hojdaciu sedačku a tá je do 9kg a Kubko sa hneď do nej vtrapal.Udrží aj 18kg-otestované 😀

9lea
21. jún 2011

@ajjkas presne aj môj malý bratranec, tiež bude mať o mesiac tri, príde ku mne do izby a musí pozrieť do postieľky a pýta sa nie kde je babätko, ale kde je bebetko.

ajjkas
21. jún 2011

@kaara1980 niečo podobné aj s kočíkom,najprv som si ho tu vyobzerala poskladala odniesla na poschodie no a mala vždy ked prišla tak,že kde je kočík,možem sa íst pozriet či v nom nie je babatko? 🙂 🙂

lucia1981
21. jún 2011

@kaara1980 ja som bola v bolestiach 12 hodín a stačilo mi...no ale ja sa spolieham na to, čo sa hovorí, že druhý pôrod je ľahší a a rýchlejší.... 🙂

kaara1980
21. jún 2011

@ajjkas 😀 to je krásne ako sa teší...V nedeľu dohováral malý mojmu brušku ,,Lučia,poď už von,Robo(priateľ) ti kúpil hojdačku,,.A včera mi rozprával teoriu,ako sa Lucia dostane na svet-vraj mi ju pri pupku vyrežú 😉 ,kde na to prišiel by ma zaujímalo

kaara1980
21. jún 2011

@lucia1981 toho sa pridržam aj ja 😀 .Zajtra zistím 😉

lucia1981
21. jún 2011

@kaara1980 no môj malý hovorí, že braček zo mňa vylezie von len ho zaujímalo či ma to bude veľmi bolieť.... 🙂

kaara1980
21. jún 2011

@lucia1981 žeby si pamätal? 😀

nela00
21. jún 2011

čaute ženy 😉
čo vám poviem, bruško sa zdá klesnuté aj podľa sestričky u gyndoša, ale stále máme zatvorené. ozvy, prietoky sú v poriadku. no ak do termínu neporodím mám ísť k dr. a potom ma asi pošle na príjem 😒 a cítim sa docela fajn čudnô 😀
@kaara1980 ten hamilton sa robí ak je krčok min. na 1cm otvorený, a prečo ti dr. vlasnte nepovedal, že ti to robí?

lucia1981
21. jún 2011

@kaara1980 on má teda riadnu fantáziu a keď mi povie, viem mamina ja keď som bol v brušku tam som tam robil to a to....no vtedy sa toľko na ňom nasmejem a keď sa spýtam, či si to pamätá tak povie že pravdaže... 😀

nela00
21. jún 2011

no pozerám, že vám skoro všetkým už odchádza zátka. u mňa nič 😒

lucia1981
21. jún 2011

@nela00 veď ale možno, že Tebe ani neodíde...vraj to nie u každej... 🙂

koc1nka
21. jún 2011

@ajjkas dakujem,ja len dufam,ze druhe ako sa vravi so mna vyleti 🙂 🙂 🙂 inak sa upokojujem,ze ked mam cele tehu nieco,tak porod mi to vynahradi a bude ukazkovy.Ale zmenila som aj nemocnicu,aj lekara mam pre istotu dohodnuteho,tak hadam bude ok.aspon sa tym ukludnujem

nela00
21. jún 2011

@lucia1981 veru možno nie, ani voda, len prídu kontrakcie a hajde 😀

koc1nka
21. jún 2011

@kaara1980 tak to si mala tiez pekny zazitok.Neboj tento druhy porod budeme mat ukazkovy.Pojdeme vytesene a vysmiate zo saly,ze ako rachlo a bezbolestne to prebehlo.Hmmmm,kiez by to tak aj dopadlo 😒

kaara1980
21. jún 2011

@nela00 nepísala som,že mi ho urobil,len že možno.šmátral sa vo mne minimálne 2 minúty a to dosť bolestivo.tak neviem

koc1nka
21. jún 2011

toto som nasla o tom hamiltonovom hmate ----- Je to vstup do delohy, ktorý v poslednom štádiu tehotenstva dozrieva a dilatuje {otvára sa. Doktor alebo pôrodna asistentka vsunie 2 prsty do pošvy a snaží se nahmatat čípok lat. cervix.

Cielom tohoto úkonu je oddelenie membrán a naštartovanie procesu, pri ktorom telo vylučuje hormóny k vyvolaniu kontrakcií pre následný pôrod.

kaara1980
21. jún 2011

@lucia1981 no deti vraj majú záblesky aj z minulých životov.mňj brat bol presvedčený,že so susedom bojoval na tankoch a aj mu hovoril že kde a nechápal,že sused si to vôbec nepamätá. 😀
@koc1nka 😀 však práve...bezbolestné to asi nebude,hlavne nech je to rýchle.Ja som si kôli prvému pôrodu kúpila aj ten dianatal gel.Tak som zvedavá,či to aj pôjde hladšie

lucia1981
21. jún 2011

...no baby ešte síce nerodím ale aspoň nejaká pozitívna správa na dnes, práve mi volali zo školy, že mi schválili predĺženie skúškového obdobie tak som rada, lebo som kvôli tomu, čo sa stalo nebola schopná ukončiť letný semester.... takže v septembri ma čakajú ešte dve skúšky... 😉

9lea
21. jún 2011

@lucia1981 tak to je super správa, prenášať skúšky to je nič moc, v septembri ich zmakneš ľavou zadnou, budeš nabitá energiou od maličkého 🙂

lucia1981
21. jún 2011

@9lea ja som sa bála že mi to neschváli a trápim sa tam už štvrtý rok, popri robote takže nič moc ale chcem to dokončiť keď som sa už na to dala.... 😉

9lea
21. jún 2011

@lucia1981 no tak štvrtý rok to už je dosť, to by ti fakt bolo škoda nechať. Ale to zmákneš, hoci ja som študovala, bez rodiny a práce a mala som niekedy toho už vyše hlavy, tak ťa obdivujem, že to tak všetko stíhaš.

mondee
21. jún 2011

hmmm,pozeram ,ze ziadne nove babatka na svete niesu 😎

lucia1981
21. jún 2011

@9lea sama by som to nezvládala ale veľmi mi pomáhali moji rodičia a síce teraz mi už ostala len mamina, verím, že to nejako zvládneme a že drobček bude dobručký tak ako jeho starší braček... 🙂

9lea
21. jún 2011

@lucia1981 tak to ti prajem, ale tak zostal ti už len jeden rok, tak to určite zvládneš 🙂

lucia1981
21. jún 2011

@9lea veď to že len jeden ale štátnice a diplomovka, to bude riadna makačka...už sa na to teraz teším.... 😖 a ty ako? mňa pobolieva brucho tak len ležím lebo keď sa postavím tak ma aj pichá od spodu.... 😒