icon

Zázrak príde v novembri 2014

lusinda1989
3. mar 2014

Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?

luslus
19. mar 2014

@5ka29 v MARY KAY sutazi. ale ja som nevedela, ze som vyhrala hlavnu cenu, ja som bola v tom, ze len kozmetiku. a dnes mi pride posta a tam bol ten voucher :D no asi to dam nasim, oco bude mat v juni 50ku a ten voucher plati do 13.6.

5ka29
19. mar 2014

@luslus nooo, super, tak mu das darcek 😉 tiez pouzivam tuto kozmetiku 🙂

superdievca
19. mar 2014

@5ka29 Si milá, aj keď ani tebe teda nie je dobre... Zajtra si asi vyzdvihnem ten náramok proti nevoľnosti (sea band) tak som zvedavá... Držím palce, nech to ide k lepšiemu.

5ka29
19. mar 2014

@superdievca dakujem 🙂 ake su ohlasy na tie naramky? pomaha to? neni to hovadina? pozeram to akurat na nete, ze to stoji 12 EUR, co teda nie je az tak vela...ako dlho to vydrzí?

superdievca
19. mar 2014

@5ka29 Ja som najprv sa dočítala o náramku Prima Bella, ale ten stojí až okolo 90 Eur. A v nejakej diskusii tu na koníkovi chválila tento sea band jedna mamina ako dobrú lacnú alternatívu. je to primárne proti nevoľnosti z cestovania, ale píšu aj o rannej nevoľnosti. Má to vysielať nejaké elektro signály do mozgu... Osobnú skúsenosť nemám, ale jedna písala, že si to dáva dolu, len keď ide do sprchy🙂 Tak dúfam, že to pomáha a zároveň neškodí. Mala by to byť bezlieková alternatíva. Sú tam dva kusy, tak hádam vydrží na ten mesiac... Budem skúšať a v pondelok môžem dať vedieť🙂

5ka29
19. mar 2014

@superdievca Ani nemusis dat vediet, odskusam sama. ja som dneska tam zufala, ze som ochotna vyskusat vsetko.....tak som to rovno objednala a zajtra si to prevezmem osobne v lekarni.....ja len dufam, ze tie elektrosignaly budu vysielane len do mojho mozgu a babatku to nijakym sposobom nemoze ublizit..... 🙂

castor
19. mar 2014

@5ka29 myslím, že si sa dobre rozhodla. Ak to chceš uchovať ako prekvapko, tak nemáš veľmi na výber.
Mne je dnes striedavo dobre a striedavo na mňa prídu vlny nevoľnosti. Už som si na ten režim aj dáko zvykla. Snažím sa byť veľa na čerstvom vzduchu a aj pohyb mi robí dobre. Večer sa už teším, lebo viem, že okolo ôsmej už bude dobre, ale cez deň je to nevypočitateľné.

Baby držte mi dnes palce, idem o piatej ku gynekológovi a som nervózna, že či bude všetko OK. Celú noc sami snívalo, že mi robí ultrazvuk. Upokojujem sa, že mimomaternicové by sa už snáď prejavilo a ak by plod nežil, tak by sa mi nevoľnosti nestupňovali... ale človek nikdy nevie a bojí sa...

castor
19. mar 2014

@superdievca
@5ka29 no neviem baby, podľa mňa to sú čisté hovadiny tie náramky. Ale zase dobrý placebo-efekt nikdy nie je zlý a ak vám to zaberie, tak sa budem tešiť s vami 😀 že je vám lepšie

5ka29
19. mar 2014

@castor ja som si este nezvykla 😒 a ani si asi nezvyknem. velmi ma to obmedzuje, ale tak musime to nejako zvladnut.....dnes idem skor z roboty rovno do postele.....na tom cerstvom vzduchu je aj mne dobre, ale tak cez robotu si moc na nom neviem pobudnut a vecer uz som tak unavena, ze nie som schopna ist na prechadzku, tak idem obcas aspon na pol hodku cez robotu, ale dnes nie, dnes chcem spaaat.....
budem na teba moc moc mysliet, hned sem napis! urcite je vsetko ok, prese ako pises, aj ja sa tym utesujem, ze ak by to bolo MMT nedajboze, tak by sa to uz prejavilo a tiez mi je cim dalej tym horsie....takze urcite bude srdiecko bit ako zvon a pridas sem dobru spravicku🙂 hlavne nemaj strach. o kolkej ides?

castor
19. mar 2014

@luslus tak aj dovča je fajn vec. Ja som si povedala, že ak mi teraz ochorie dcéra (býva ceľmi často chorá, ako nastúpila do škôlky) tak ani nebudem volať svokru ako doteraz, ale pekne si aj ja vezmem dovolenku, nech si trochu oddýchnem. A do práce prídem len v tie dni, keĎ musím viesť semináre

castor
19. mar 2014

@5ka29 ja sa priznám, že keby mi dcéra každý deň nepílila uši, že chce ísť po škôlke von na ihrisko, tak tiež by som skončila v posteli. Vôbec sa mi nechce, aj keď som potom rada, že som bola.
Mám termín 17:15, tak už počítam minúty. Ďakujem za podporu, určite večer napíšem, ako to dopadlo či už dobre alebo zle. Ty máš kedy termín u doktora?

5ka29
19. mar 2014

@castor to Ti verim, ale aspon si nejako donutena, mna nic nedonuti, ani za svet......ja idem 1.04, naschval taky termin, aby bola sranda. budem v tom case 8t + 0 dni. takze zaciatok 9-teho tyzdna. myslim, ze srdiecko uz bude urcite, kedze to bude uz skoro 6 tyzdnov po ovulacii....este si zopar dni pockam, ale nie som nejaka nervozna, vsetko bude OK 🙂 a aj u Teba tak🙂

bronitka
19. mar 2014

aj mne býva zo dna na den horšie a horšie, takže to bude tiež pekné...v práci som ako mrtva keby na mna niekto prehovoril tak mu asi odpoviem len očným kontaktom typu: "nechaj ma a odíd" 🙄 a tak isto v sobotu ideme ku svokrovcom, lebo svokor ma meniny..tak som zvedavá ako odôvodním to, že mi je zle, že nechcem piť a nefajčím (ja som totiž bola fajčiarka 😅 ) ale asi poviem niečo v zmysle ze na mna niečo leze a dala som si lieky, tak preto nechcem piť..a ked ma bolí hlava nechutí mi fajčiť... 😀 uvidíme či mi to prejde..každopádne na otázku či nie som v tom mám radikálnu odpoved: nie, ved mi skončil menzes pred 2 dnami 😀

superdievca
19. mar 2014

Dievčatá a z ktorých končín Slovenska/ sveta ste? Niektoré to máte v profiloch, iné nie... Je tu aj niekto neďaleko Starého Mesta v BA?

5ka29
19. mar 2014

@bronitka no mne sa teraz po celom dni ulavilo, som zvedava na ako dlho... 10 minut, pol hodina? tie pohlady rozdavam podobne, dajte mi vsetci svaty pokoj 🤐 no drzim palce, nech sa neprezradis a vydrzis to...kedy planujes oznamit, az po prvom trimestri?

luslus
19. mar 2014

@superdievca ja som zo stareho mesta 😉

luslus
19. mar 2014

@5ka29 mne je ako mooc zle dnes.ale kedze neviem nic dat do seba tak nejde ani nic von. Uz fakt neviem co robit

bronitka
19. mar 2014

@5ka29 áno tak nejako..najradšej by som to oznámila až ked to na mne začne byť vidno..nejako tak v máji, júny...ale uvidím veru 🙂

ammellia
19. mar 2014

Buduci tyzden som objednaná na vyšetrenie. Ja sa neobavam zlych správ, nemam dôvod. Ale dúfam, ze vsetko dobre dopadne.
Prvorodicky, ako vnímate tehotenstvo?Pre mna je to celé akési neuveriteľné. Asi musim vidieť na vlastné oci toho malého votrelca 🙂

alantroj
19. mar 2014

@ammellia ja ani neviem 🙂 tzm ze som mala problemy tak pocity mis mas. Ale stale male hladkam, hlavne vecer mam take nafucane brucho. Vsetci pisu ze im je zle, ja som naopak stale hladna a je mi zima. Pribrala som uz dve kila.A zacali sa mi viac mastit plet aj vlasy. Neviem ci je to tymi hormonmi co musim jest. Ale rozmyslam ako ho dostanem von. Dnu to bolo prijemne. Nevymyslia dovtedy nejaky easy sposob? Ja mam z porodu des a hrozu.

castor
19. mar 2014

@5ka29 tak som konečne doma od doktora. Všetko je úplne v poriadku 😀 červíček je v maternici a bije mu srdiečko, má 13 mm - taká malá olivka 🙂 Vyfasovala som už aj tehotenskú knižku a 15.4. idem na odbery a ďalší ultrazvuk. Mám aj fotečku, vyzerá ako malá sardinka 🙂 Podľa ultrzzvuku som dnes 7tt+4 a dátum pôrodu je dušičkový 1.11. Veľmi sa teším a želám tebe aj ostatným babám, aby boli bábätká v poriadku 🙂

castor
19. mar 2014

@luslus
@superdievca ja som 30 rokov žila v Starom Meste. Teraz som tretí rok v Svätom Juri, ale do Vianoc by sme sa chceli presťahovať do nového domu v BA-Nové Mesto, takže sa vraciam ku "koreňom" 🙂

luslus
19. mar 2014

@castor v prvom rade sa moc tesim,ze mas vsetko v poriadku 🙂 mne bolo dnes tak zle,ze som musela ist do lekarne,kupila som cocculine a zazvorove lizatka.tak snad mi tO pomoze.lebo som uz nevedela ani vodu dat doseba.teraz uz ale papam ovocie pomalicky.
A preco taka zmena z Jura do BA?

lenki7
19. mar 2014

Kuk 🙂

lenki7
19. mar 2014

Par stran dozadu som sa s Vami rozlucila, ze mam MMT... Nuz a dnes sa ukazalo, ze to mozno ani tak pravda nebude. Od minulej stredy 200 hcg a stvrtka 225 hcg sa dnes dopracovalo na hodnotu 1605, teda sa zvysovalo tabulkovo kazde 2-3 dni dvojnasobne... Na usg nasla dutinku 8mm, este prazdnu. Bola zdrzanliva aby definitivne vyvratila extrauterinku, lebo moze ist o falosny gestacny vak..v piatok kontrola.. vnutorne verim, ze to bude konecne dobre 🙂 🙂 🙂

applede
19. mar 2014

@lenki7 drzim moc palce..aby to najlepsie dopadlo 🙂

yanula
19. mar 2014

ahojte 🙂 dnes som mala prvý krát možnosť poriadne okúsiť to, čo tu opisujete ako predýchavanie.. som bola ráno na ultrazvuku a po vyšetrení, kde som mala to krásne potešenie vidieť malinkaté búšenine srdiečka 🙂 , som šprintovala z ambulancie rovno na wecko.. popravde som sa tomu aj celkom potešila 🙂 len som sa v tom zhone nestihla sestričky popýtať ešte na nejaké drobnosti ...
a podla všetkého sme boli asi len hladní.. uvidíme zajtra 🙂
som sa chcela podeliť o môj "zážitok" ;;)
a vy kočky? aký ste mali deň? nejaké zážitky? 🙂

nezaaabudka
19. mar 2014

@yanula ha ha ha, že celodenné odgrgávanie 😀 😀 😀 , tak sme v tom dve, ako nejaká Fiona 😝 😀

nezaaabudka
19. mar 2014

@lenki7 silno ti držím palce!!!

yanula
19. mar 2014

@ammellia ahoj
zdielam tvoje tehotenske pocity 🙂
a navyše zrazu vidím všade samé deti a vlaste všetko, čo je s detmi spoločné 🙂
a tiež podozieram druhých, že to o mne vedia.. takže celkom sranda 🙂
Ty si tiež teda prvorodička, predpokladám..? ako to ty celé vnímaš okrem tej neuveriteľnosti..? 🙂