Dorobenie maturity na súkromnej škole v Bytči - skúsenosti a rady
Ahojte dorobili ste si niekto maturitu na tejto škole ? Dá sa to v pohode zvládnuť ? Berú ohľad na to že niektorý už pracujú a majú deti ?
dobrý deň, neviete či je možný prestup na túto školu na E-learning ešte počas tohto školského roka? som v 1. ročníku na strednej.
@eleonora70 zavolaj si tam a spýtaj sa.
@eleonora70 presne treba si zavolať. Posúdia individuálne podľa situácie ale myslím si že sa nejako dohodnete. Držím palce 👍
@erzikay Ahoj , prihlásila som sa od septembra do 1vého ročníka. Mám odrobené 3 ročníky odboru obchod a podnikanie.Zo školy som preč 6 rokov. Chcela by som sa ťa prosímťa spýtať že z čoho sa vlastne maturuje a aké predmety sú na praktickej skúške? Obávam sa toho riadne že či to zvládnem ale musím to dať lebo bez matury sa ďalej nepohnem😔
@danielkaaa7 ahoj, aj ja som si už podala prihlášku, tak sa vidíme 🙂 ty to das ľavou zadnou keď si už študovala 3 roky tento odbor
@petka96 píšem súkromnú správu😊
@danielkaaa7 skovenčina, cudzí jazyk si vyberáš z AJ, NJ, RJ, a ekonomika. Praktická je najľahšia, aj si podklady pripravíš sama. Je formou obhajoby. Každý sa bojí, ver, že budeš aj zúriť, ale krok po kroku a všetci zvládnu, ak to nevzdajú. Veľa šťastia 👍
@erzikay ďakujem pekne, pri tej praktickej sa robí podnikateľský plán alebo? 😊 no hádam to zvládnem . Ak si pekne všetko rozdelím aj popri práci tak to bude v pohode si myslím.
@danielkaaa7 Podnikateľský plán je normálne maturitná otázka. Marí sa mi, že u nás to bola 21. Kto ju vytiahne, dostane svoj podnikateľský a odpovedá. Aj skúška je z toho. Praktická je cca 100 tém, z ktorých sa vyberá jedna a vypracuješ ju vo worde a po schválení aj v powerpointe, ktorý pustia na obhajobe a iba čítaš. Kto ju robí sám, aj praktickú časť, zaznamenať dotazník do grafov ma vybavené. Toho som sa nebála vôbec. Pripravuje sa už od septembra, takže času dosť, navyše sa priebežne odosiela profke, ktorá upozorní, čo je zle. Netreba si robiť ťažkú hlavu z kritiky, lebo ide hlavne o to, aby nikoho nezaskočili otázky komisie napr.
@erzikay tak to je potom fajn😊 dnes som volala aj s pani zo školy tak mi pekne všetko vysvetlila . No v bývalej škole tam bolo toho viacej oveľa na praktických. Súvisli 4 hodinový príklad z účtovníctva, potom účtovníctvo v Omege a potom ešte tiež toto word excell atď..No hádam to dáko dám😊
@danielkaaa7 určite zvládneš. Kľudne sa pýtaj. Ak budem vedieť, pomôžem. Ja som sa pýtala a nikto nič, takže viem ako pomôže akákoľvek informácia. Nie je sa čoho báť, len to netreba brať ako samozrejmosť. Pripravovať sa a pokračovať. Ten prvý polrok je ľahký. Držím palce.
@danielkaaa7 ešte mi napadlo, tu sú skoro všetky témy na Ekonomiku. Hľadaj podľa toho, čo pridelí škola. Je to super vysvetlené.
Všetko som hľadala na youtube. Povinné diela na slovenčinu, účtovníctvo, angličtinu, ekonomiku, všetky úpravy vo worde a pod.
@erzikay ďakujem krásne 😊
@danielkaaa7 ktora si trieda? Ides na 2 ci 4 roky?
@barbora9312 na 2roky😊
@danielkaaa7 a si aj v skupine na fb?
@barbora9312 nie nenašla som žiadnu skupinu na fb zatiaľ.
@danielkaaa7 a už chodíš do školy alebo len nastupujes v septembri ?
@barbora9312 nastupujem len v septembri
Dobrý deň, chcem sa opýtať tých čo študujú na tento škole alebo sa chystajú začať práve tento rok. Chcela by som sa prihlásiť aj ja žijem v zahraničí a študovala som zdravotnícku školu do 4teho ročníka som nešla z nejakých dôvodov. Takže mi bolo umožnené študovať tu 2 roky. A získať maturitu. Strašne to potrebujem sľúbila som to mame a hlavne to chcem dokázať sebe a nestihla som to kým ešte žila..
každopádne otázka znie ako sa vám to študuje, viem že sa to dá určite zvládnuť ale ako prebiehajú tie pól ročné skúšky a tak nejaké skúsenosti prosím ak by ste napísali 🤗 bola by som vám veľmi vďačná. A je tam zahrnutá aj angličtina v dokumentocch, ktoré vám poskytujú?
@rachellkaaa ak vieš ang tak na 70 percent to máš
@jozef11111111 Nemusí vedieť teraz. Ja som sa ju začala učiť po nástupe do školy.
@erzikay musí ináč ta nepustia so druhého..tak je ta súkromná..
@jozef11111111 nerozumiem ako to myslíš. Mala som dvojročnú a začala som sa učiť po nástupe. Samozrejme, že na skúšku som už musela vedieť 10 tém, ale na začiatku som vedela asi len povedať ako sa volám a odkiaľ som. 😀
Ahojte všetci, nedá mi nezapojiť sa. Ja teraz maturujem na tejto škole a napíšem Vám to v skratke. Prvý pol rok je pohoda, je len jedna skúška z Eko, druhý pol rok sa pridávajú testy, plus budete mať dištančné úlohy napr.z Biológie, na všetko budete mať dostatok času. Druhý pol rok sa treba pripraviť, je tam veľa skúšok, plus sa píše podnikateľský plán a maturitná práca, ktorá sa obhajuje. Treba sa obrniť a byť pripravený, že druhý ročník nie je ľahký.Čo sa týka skúšok z Aj, nie je prísna, stačí jej opísať obrázok a vedieť ako tak odpovedať na pár otázok, ale zasa niečo vedieť musíte, skúšky zo Sj sú fajn, ale treba vedieť, to čo je v papieroch(hlavne autorov a diela) učiteľky sú milé a vždy sa snažia výjsť v ústrety, ale zadarmo to nebude. Ľahká škola to nie je, ale ten kto sa poctivo učí, nemá problém. Treba vydržať a nevzdávať sa a ak máte rodinu, ktorá Vám pomôže nie je problém, všetkým držím palce
@miki23 napísala som vám správu ☺️
Ahojte,nastupuje tu niekto od septembra do tejto školy a už je dobrých 15 rokov von zo školy?a nepamätá si skoro nič,hlavne z nemčiny?Chcela by som si dorobiť maturitu a oslovila ma práve táto ale mám aj obavy pretože matematika mi nikdy dobre nešla, cudzí jazyk tiež nie... ochh...alebo kto ste to zvládol dajte vedieť...a aká je prosím cena?Ďakujeeeem za odpoveď 🙂

@erzikay áno mám dvojročné štúdium ďakujem