icon

Je to šváb?

10. okt 2025

Baby ahojte, ide ma asi drbnúť, prosím Vás, je to šváb? Včera večer som našla v kuchyni :/

Je to šváb?
aalt
10. okt 2025

Tak na 50%. Blba fotka. Daj ju do komentara, tam sa da na nu kliknut a zvacsit.

autor
10. okt 2025

Aj som orezala.

10zabka
10. okt 2025

kopírujem: Na obrázku je šváb, pravdepodobne rus domový (Blattella germanica), ležiaci na chrbte. V blízkosti jeho tela je viditeľný ootéka, čo je puzdro s vajíčkami.

autor
10. okt 2025
@10zabka

kopírujem: Na obrázku je šváb, pravdepodobne rus domový (Blattella germanica), ležiaci na chrbte. V blízkosti jeho tela je viditeľný ootéka, čo je puzdro s vajíčkami.

@10zabka ďakujem, no ja sa z práce už domov asi ani nevrátim... :D

anonym_bc98df
10. okt 2025

Je to šváb a nato bacha. Mame sa dostali zo šachty a rýchlo sme povedali domovnikovi a boli deratizovať. Platili sme 70€ale dúfam bude pokoj 🙏 Veľký stres sje mali.

anonym_bc98df
10. okt 2025

@anonym_autor Vyliezajú v noci takže cez deň jevich ťažšie zachytiť.

autor
10. okt 2025
@anonym_bc98df

Je to šváb a nato bacha. Mame sa dostali zo šachty a rýchlo sme povedali domovnikovi a boli deratizovať. Platili sme 70€ale dúfam bude pokoj 🙏 Veľký stres sje mali.

@anonym_bc98df a kde boli? Iba v kuchyni? Alebo v celom byte?

anonym_bc98df
10. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_bc98df a kde boli? Iba v kuchyni? Alebo v celom byte?

@anonym_autor Videli sme ich iba v kuchyni na linke pri sporáku a práve neskoro v noci viac akk jeden. Predtym cez deň jedného. Veľmi sme sa zľakli a hneď som ro riešila. Veľmi som sa zľakla aby sa to nerozmnožili všade.

autor
10. okt 2025
@anonym_bc98df

@anonym_autor Videli sme ich iba v kuchyni na linke pri sporáku a práve neskoro v noci viac akk jeden. Predtym cez deň jedného. Veľmi sme sa zľakli a hneď som ro riešila. Veľmi som sa zľakla aby sa to nerozmnožili všade.

@anonym_bc98df ďakujem za odpoved, držím palce aby ste už mali kľud.

babushkaem
10. okt 2025

uz to tu riesili x krat, je to svabik zahradny, tento rok su strasne premnozene. vnutri dlho nepreziju, sama som ich tento rok nasla asi 10, tieto aj lietaju. na tvojom mieste by som sledovala, kolko ich bude, lebo naozaj je to podla mna z vonka.

petracandle
10. okt 2025

@anonym_autor podľa mňa je to švábik, čiže neškodný chrobák, ktorý sa veľmi podobá na švába, teda rusa domového. Vyzerajú rovnako, ale šváb má tmavšiu kresbu na hlave. Čiže za mňa je to švábik

petracandle
10. okt 2025
@10zabka

@10zabka toto sú také odpovede 🤦‍♀️🤦‍♀️ do ChatGPT si to vie hodiť aj autorka 🤦‍♀️ a pravdepodobne jej radíš zle

autor
10. okt 2025
@babushkaem

uz to tu riesili x krat, je to svabik zahradny, tento rok su strasne premnozene. vnutri dlho nepreziju, sama som ich tento rok nasla asi 10, tieto aj lietaju. na tvojom mieste by som sledovala, kolko ich bude, lebo naozaj je to podla mna z vonka.

@babushkaem Ďakujem veľmi pekne, dúfam, že máš pravdu. Zatiaľ budem sledovať 🙂

autor
10. okt 2025
@petracandle

@10zabka toto sú také odpovede 🤦‍♀️🤦‍♀️ do ChatGPT si to vie hodiť aj autorka 🤦‍♀️ a pravdepodobne jej radíš zle

@petracandle Ďakujem za odpoveď. Inak áno, presne toto sa stalo, hodila som fotku do ChatGPT a úplne ma vystrašil... ešte som sa ho aj pýtala či nemôže byť švábik a napísal, že určite nie 😀 preto som potom napísala sem, či nemá niekto skúsenosti.

20erika07
10. okt 2025

My roky bojujeme so svabmi v práci,mame o nich vsetko naštudovane a tie su teda tmavsie ako toto na obrazku.

petracandle
10. okt 2025
@anonym_autor

@petracandle Ďakujem za odpoveď. Inak áno, presne toto sa stalo, hodila som fotku do ChatGPT a úplne ma vystrašil... ešte som sa ho aj pýtala či nemôže byť švábik a napísal, že určite nie 😀 preto som potom napísala sem, či nemá niekto skúsenosti.

@anonym_autor na prvý pohľad vyzerajú šváb a švábik naozaj rovnako (aj mňa vydesilo keď som našla švabika 1x u seba doma), ale na nete máš plno obrázkov s presnými rozdielmi medzi nimi. Mne to vyzerá ako švábik a teraz sú veľmi premnožené, ale pre istotu sa spýtaj nejakej deratizačnej služby

aalt
10. okt 2025

Za mna % stupaju. Ved si porovnaj s https://files.vlastnawebstranka.websupport.sk/0...

renatka100
10. okt 2025

@anonym_autor je to svabik nemusis sa bat tento je neskodny je zvonku

anonym_bc98df
10. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_bc98df ďakujem za odpoved, držím palce aby ste už mali kľud.

@anonym_autor Už je to dlhšie a zatiaľ pokoj. Dúfam, že už sa jej nič podobné neobjaví..bývajú tak vyše 30 rokov a nikdy nic nebolo.

anonym_bc98df
10. okt 2025
@renatka100

@anonym_autor je to svabik nemusis sa bat tento je neskodny je zvonku

@renatka100 Náš vyzeral tiež tak odfotil sme a domovník to ukázal deratizačnej firme a vraj to boli pravdepodobne rusi.Biola zla fotka, lebo to fotili večer a to bolo rýchle.