icon

Je to šváb?

nina891
3. sep 2025

Ahojte, prosím vás čo je toto za hmyz? Je to šváb? Čo robiť? Našla som už 3. za posledné dva dni..
ďakujem za rady 🙂

Je to šváb?Je to šváb?
krasneleto
3. sep 2025

podla obrazku je

pariska137
3. sep 2025

Podla mna svabik, lozi zvonku zo stromov

maranta_leuconeura
3. sep 2025

Ak ma aspon 3 cm, ano, je to svab domovy

0silvia0
3. sep 2025

@nina891 to su tie svabiky, teraz sa to tlaci zo zahrad do domov. Videla som takych teraz aj v zahrade

lia2929
3. sep 2025

Ano😭

abbey1
3. sep 2025

@nina891 Je to svabik. Teraz sú trochu premnožený. Vie lietať. Je ich sezóna.

nina891
autor
3. sep 2025
@abbey1

@nina891 Je to svabik. Teraz sú trochu premnožený. Vie lietať. Je ich sezóna.

@abbey1 a ako sa ich zbaviť?

abbey1
3. sep 2025
@nina891

@abbey1 a ako sa ich zbaviť?

@nina891 To sa ti doma nebude množiť. Našla si ich niekde na stene? Zvyčajne len omylom vlefia dnu do tepla, ale ne usadia sa ti v dome.

nina891
autor
3. sep 2025
@abbey1

@nina891 To sa ti doma nebude množiť. Našla si ich niekde na stene? Zvyčajne len omylom vlefia dnu do tepla, ale ne usadia sa ti v dome.

@abbey1 aj na stene aj na podlahe.. bývam v byte a na oknách mám sieťky, tak neviem ako sa sem dostali

kataina
3. sep 2025

švabov je vela druhov, mne by vadil aj svabik
toto su švaby
https://www.google.com/search?sca_esv=518de7ca7...

barbora4163
3. sep 2025

Ahoj, riešila som to pár dni dozadu…prejdú naozaj aj cez škáru ale nemusíš sa báť….ja som prešla byt hore nohami nikde ani nohy…naozaj sú to tie z vonku….mne zabralo že v blízkosti okien žiaden zdroj vody ani rastlinky odumrete to ich láka…a z vnútra som na každé okno dala do difuzera: levandulu,mätú,cintorínoch trávu a eukalypstus neznášajú to a mám už pokoj 🙂 správ si roztok aj do rozprašovačov s esenciálnymi olejmi a prejdi sieťky a rám okien 🙂 zaručene neprídu 🙂

barbora4163
3. sep 2025
@nina891

@abbey1 aj na stene aj na podlahe.. bývam v byte a na oknách mám sieťky, tak neviem ako sa sem dostali

@nina891 taktiež mám všade sieťky len oni prídu a bohužiaľ v byte zahynú pretože to nieje ich prirodzene prostriedie 🙂

nina891
autor
4. sep 2025
@barbora4163

Ahoj, riešila som to pár dni dozadu…prejdú naozaj aj cez škáru ale nemusíš sa báť….ja som prešla byt hore nohami nikde ani nohy…naozaj sú to tie z vonku….mne zabralo že v blízkosti okien žiaden zdroj vody ani rastlinky odumrete to ich láka…a z vnútra som na každé okno dala do difuzera: levandulu,mätú,cintorínoch trávu a eukalypstus neznášajú to a mám už pokoj 🙂 správ si roztok aj do rozprašovačov s esenciálnymi olejmi a prejdi sieťky a rám okien 🙂 zaručene neprídu 🙂

@barbora4163 ďakujem moc, ukludnila si ma ❤️