icon

Je toto šváb?

sam9494
4. sep 2025

Včera večer som našla a zabila asi 10 takých, deň predtým tam určite neboli, lebo by som si ich všimla. Netuším, odkiaľ lezú, bývam na 11tom poschodí a videla som ich iba v izbe, ani v kúpeľni ani kuchyni neboli. Na švába sa mi zdali dosť pomalé, v podstate sa nehýbali takmer vôbec. Viete mi poradiť čo s tým?

Je toto šváb?
greta2017
4. sep 2025

AI odvode ze asi ano

sam9494
autor
4. sep 2025
@greta2017

AI odvode ze asi ano

@greta2017 AI to povedala aj mne ale viac známych tvrdí že to nie sú šváby, tak sa chcem poradiť, či niekto nemá skúsenosť

jana_eyre_2
4. sep 2025

Nie, určite to nie je šváb.. hmyz je moje hobby, takže sa v Tom celkom vyznam (skromne 😅) a toto je najskôr potemnik skladový, resp.mucny chrobák.. nedá sa mi na mobile priblížiť tvoja fotka, ale 100% to nie je šváb.. ten vyzerá úplne inak..

aalt
4. sep 2025

Mala fotka, daj este do prispevku, aby sa dala zvacsit. Ale za mna to svab nie je.

abbey1
4. sep 2025

Prepáčte, ale toto neustále spolieha nie sa na AI. Veď to môžete ísť na ulicu a spýtať sa prvého okoloidúceho. Treba sa trošku aj zamyslieť a dať si trochu námahy a nie spoliehať sa na každú blbosť, dokonca prvú blbosť, ktorú vám internet vypľuje

larisa
4. sep 2025

myslím si ze toto nie je švab.

sam9494
autor
4. sep 2025
@abbey1

Prepáčte, ale toto neustále spolieha nie sa na AI. Veď to môžete ísť na ulicu a spýtať sa prvého okoloidúceho. Treba sa trošku aj zamyslieť a dať si trochu námahy a nie spoliehať sa na každú blbosť, dokonca prvú blbosť, ktorú vám internet vypľuje

@abbey1 veď to presne aj robím, očividne som sa neuspokojila s odpoveďou AI keď sa pýtam tu

sam9494
autor
4. sep 2025

pripájam teda zväčšenú foto

sam9494
autor
4. sep 2025
@jana_eyre_2

Nie, určite to nie je šváb.. hmyz je moje hobby, takže sa v Tom celkom vyznam (skromne 😅) a toto je najskôr potemnik skladový, resp.mucny chrobák.. nedá sa mi na mobile priblížiť tvoja fotka, ale 100% to nie je šváb.. ten vyzerá úplne inak..

@jana_eyre_2 zjavilo sa to v noci, doteraz som to určite doma nemala, asi 10-15 kusov som zabila a netuším odkiaľ lezú. V kuchyni a kúpeľni som nevidela ani jediného. Hlavne tá náhla invázia ma prekvapila.

zamanitka
4. sep 2025
@sam9494

pripájam teda zväčšenú foto

@sam9494 pohoda, určite to nie je šváb. Ten vyzerá inak. Svab Nemá akokeby to spojenie tých väčších guliciek. My sme žiaľ mali doma rusa dobového takže viem ako šváby vyzeraju

beate1
4. sep 2025

Ja si skôr myslim,že je to ploštica. Mám už s tým skúsenosť z roboty :(