icon

Ako často majiteľ kontroluje byt v prenájme?

zdenkaaaa
14. okt 2025

Ahojte,

chcem sa spytat,.... ti co byvate v podnajme... ako casto chodi prenajimatel na kontrolu bytu?

Strana
z2
anonym_b33fad
14. okt 2025

@zdenkaaaa nepravidelne, väčšinou 1x za 2/3 mesiace. Vždy sa ohlási a dohodneme sa hneď

melanta
14. okt 2025

@zdenkaaaa ak nájomník nič nepotrebuje a nikto sa na neho nesťažuje, tak za rok neprídem ani raz. V jednom z bytov som nebola myslím viac ako 3 roky.

amelie2017
14. okt 2025

V decembri tu budeme 5 rokov. Prisiel 3 tyzdne po nastahovani, lebo kotol nepresiel reviziou a bolo treba novy. Odvtedy nic.

zdenkaaaa
autor
14. okt 2025
@anonym_b33fad

@zdenkaaaa nepravidelne, väčšinou 1x za 2/3 mesiace. Vždy sa ohlási a dohodneme sa hneď

@anonym_b33fad a si s tym v pohode ze chodi raz za 2/3 mesiace? nezda sa ti to casto? alebo ze musis teraz mat tip top upratane a podobne? pytam sa, lebo my chodime kazdy mesiac a vraj zbytocne casto, ze tym zbytocne stresujeme najomnikov.

anonym_b33fad
14. okt 2025
@zdenkaaaa

@anonym_b33fad a si s tym v pohode ze chodi raz za 2/3 mesiace? nezda sa ti to casto? alebo ze musis teraz mat tip top upratane a podobne? pytam sa, lebo my chodime kazdy mesiac a vraj zbytocne casto, ze tym zbytocne stresujeme najomnikov.

@zdenkaaaa ano som s tým úplne v pohode. Byt je novostavba, moderné drahé zariadenie + do toho máme psa. Upratané mávam stále, keďže mám HO. Každý mesiac sa mi to zdá často. On hlavne kontroluje či je všetko ok hlavne kvôli psovi.

melanta
14. okt 2025
@zdenkaaaa

@zdenkaaaa a načo chodíš každý mesiac? Načo tam chodíš, ak ťa nájomník nevolá? Veď si dala niekomu svoj majetok do užívania, tak ho nechaj užívať ho a neobťažuj ho. Áno, ak tam chodíš každý mesiac bez príčiny, obťažuješ ho a narúšaš jeho domácnosť - áno, je to jeho domácnosť, keďže si mu byt dala k dispozícii. Ak je to problémový nájomník, ukonči mu zmluvu. Ak je v poriadku, tak ho nechal žiť. Ak máš nezdravý strach, tak investuj do niečoho iného ako do investičného bytu.

petulda333
14. okt 2025
@zdenkaaaa

@zdenkaaaa ako fajn,je to tvoj byt,ale kazdy mesiac?! Fuuu. Zistila si niekedy pri kontrole nieco zle? Ak nie,tak naco tak casto. Ano,mne by to vadilo a bolo neprijemne.

zuzubb007
14. okt 2025

Načo ich tam chodíte otravovať, ak raz platia a boli ste raz na kontrole, považujem to za otravovanie súkromia ja by som z takého nájmu odišla okamžite, nechodí sa vôbec na kontroly, len ak treba dačo na vyžiadanie ako, ze sa pokazí práčka a podobne, že treba nové veci kupit, keď raz nezvladam dať dačo do nájmu a mám potrebu terorizovať nájomcov nerobím to choreee

malaopicka
14. okt 2025

V živote ma nikto nebol kontrolovať na prenajatom byte. Pani majiteľka vedela, komu prenajíma, bola seriózna a zbytočne nás neotravovala. Keby mi chodí každý mesiac, zbalím sa a idem inde…raz ročne, prežijem. Ale nonstop tam chodiť okúňať…choré.

sense
14. okt 2025

Mne by tiež vadilo keby chodí prenajímatel kontrolovať každý mesiac byt, obzvlášť ak som bezproblémový nájomník platiaci nacas. Ale teda pokiaľ by mi nehrozilo že skončím pod mostom by som si nikdy nevzala byť do prenájmu kde by majiteľ chcel chodiť každý mesiac kontrolovat
Ešte 2-3x do roka zo začiatku by som pochopila ale každý mesiac nie

mandzula
14. okt 2025

Fuuha, kazdy mesiac? Nebola by som nadsena, musi to byt otravne. U nas boli len preto, ze ked menili merace, boli sme mimo mesta a teraz preto, ze sa menil sprchovy kut. Ak je po prvej kontrole vsetko ok, isla by som mozno tak o pol roka. Ako bezproblemoveho najomnika by ma to dost urazilo.

brrunetkaa
14. okt 2025

Za 3 roky nebol ani raz. Len pri preberaní a odovzdávaní bytu. Asi raz ročne by som bola OK ale každý mesiac? Uf. Išla by som bývať inde…

natalka13
14. okt 2025

ked som bola v podnajme za 3r dosli 1x.
ako prenajimatel ich nekontrolujem. idem 1x rocne odpisat vodu pokecame. nelustrujem byt.
raz mesacne ak by mi niekto chodil na kontrolu, nebyvala by som tam.

anonym_cdfff0
14. okt 2025

@zdenkaaaa my sme napríklad nechodili, mali sme starší byt. Boli u nás necelý rok a potom sme prišli a kúpeľňa celá plesniva, nevetrana, gauč obliaty vínom, steny doskrabane od mačky. Už som to neriešila, lebo byt išiel na predaj, nechceli nič zaplatiť, lebo toto sa dá brať ako bežné opotrebenie. Vykaslala som sa na nich, chceli sme to hneď predať, tak nech sa čím skôr vystahuju. Išlo o 2 mladých po VS. A väčšina nájomníkov je taká, že byť zničí. Moja mama mala podobnú skúsenosť s nájomníkmi. V novostavbe po 2 rokoch tiež musela meniť komplet podlahu, lebo vytiekla umývačka a tiež je to bežné opotrebenie. Nájomníci nedávajú na zariadenie vôbec pozor.

natalka13
14. okt 2025
@anonym_cdfff0

@zdenkaaaa my sme napríklad nechodili, mali sme starší byt. Boli u nás necelý rok a potom sme prišli a kúpeľňa celá plesniva, nevetrana, gauč obliaty vínom, steny doskrabane od mačky. Už som to neriešila, lebo byt išiel na predaj, nechceli nič zaplatiť, lebo toto sa dá brať ako bežné opotrebenie. Vykaslala som sa na nich, chceli sme to hneď predať, tak nech sa čím skôr vystahuju. Išlo o 2 mladých po VS. A väčšina nájomníkov je taká, že byť zničí. Moja mama mala podobnú skúsenosť s nájomníkmi. V novostavbe po 2 rokoch tiež musela meniť komplet podlahu, lebo vytiekla umývačka a tiež je to bežné opotrebenie. Nájomníci nedávajú na zariadenie vôbec pozor.

@anonym_cdfff0 nie vsetci. a zas ani majitelia vsetci nemaju uzasny poriadok doma.

mandzula
14. okt 2025
@anonym_cdfff0

@anonym_cdfff0 nezovseobecnuj, ja davam pozor viac ako na vlastne, je to pre mna vec cti.

majlo1234
14. okt 2025

My nechodime na kontrolu vobec. Mame dobrych najomnikov, a kaucie. Ked som sama byvala v najme, na zaciatku som davala peniaze v hotovosti a majitel si dosiel k vchodu, nesiel do bytu. Neskor uz pri prevodoch vobec

sisamisaaa
14. okt 2025

Ku nám chodil hocikedy, neohlásene, proste sa objavil, povymieňal žiarovky, poopravoval čo si všimol a odišiel. Raz prišiel keď som akurát vychádzala zo sprchy, našťastie v uteráku, pobehal po byte ako keby sa nechumelilo, pokontroloval, odišiel a odvtedy sa vždy ohlásil či sme doma a či môže prísť :D

lili2015
14. okt 2025
@natalka13

@anonym_cdfff0 nie vsetci. a zas ani majitelia vsetci nemaju uzasny poriadok doma.

@natalka13 vieš čo, za mňa je neporiadok normálny. Jasné, že každý deň neupratuju, aj týždňový prach na podlahe je ok, riady v drese, ak utru prach 1x za 2 týždne. Problém je, ak niekto nevyvetra kúpeľňu po kúpaní. Napr. Ten gauč má fakt mrzel, bol z Phase a bola na poťahu tá vodeodolná úprava. Oni museli nechať to víno na tom gauči zaschnúť, lebo to červené víno by sa dalo očistiť, ak by to spravili hneď. Mám to odskúšané. Ale moja blbosť, že som ten gauč nepredala, keď sa mi nezmestil do väčšieho bytu. Ak by som mala nájomný byt, podľa mňa je optimálne kontrolovať 1x za 3 mesiace.

anonym_cdfff0
14. okt 2025
@mandzula

@anonym_cdfff0 nezovseobecnuj, ja davam pozor viac ako na vlastne, je to pre mna vec cti.

@mandzula ja ti verím, ale naše skúsenosti sú bohužiaľ zlé. My sme mali 1 nájomníkov a mama 7. Mala jedinú dobrú skúsenosť a to s mužom cudzincom. Paradoxne toho sa najviac bála. Najhoršie dopadla rodina s deťmi, tí odišli bez ohlásenia, jednoducho nezaplatili peniaze, kľúč hodili do schránky. Z bytu vzali garnize, práčku, ešte aj interiérové dvere odmontovali. Pred tým boli u mamy 2 roky a platili načas. Kaucia nepokrýla náklady na opravu.

cimage
14. okt 2025

Kym sme byvali v podnajme, tak dosiel len ked bol problem, inak nie. Na konci zmluvy sme spolu presli cely dom. My ked sme davali do podnajmu, tak podobne. Je to ich sukromie za ktore platia.

natalka13
14. okt 2025
@lili2015

@natalka13 vieš čo, za mňa je neporiadok normálny. Jasné, že každý deň neupratuju, aj týždňový prach na podlahe je ok, riady v drese, ak utru prach 1x za 2 týždne. Problém je, ak niekto nevyvetra kúpeľňu po kúpaní. Napr. Ten gauč má fakt mrzel, bol z Phase a bola na poťahu tá vodeodolná úprava. Oni museli nechať to víno na tom gauči zaschnúť, lebo to červené víno by sa dalo očistiť, ak by to spravili hneď. Mám to odskúšané. Ale moja blbosť, že som ten gauč nepredala, keď sa mi nezmestil do väčšieho bytu. Ak by som mala nájomný byt, podľa mňa je optimálne kontrolovať 1x za 3 mesiace.

@lili2015 ked zistis poliaty gauc po 3m uz aj tak figu urobis.
ja pridem do kupelne vidim v akom je stave, odfotim si vodu, v kuchynoobyvacke si dame kavu, spalna detska su otvorene /nechodim tam/ zahrada ok vidim cez okno tak nemam co riesit. A to su UA s diet
atom uz 5 rokov. Co reci som sa napocuvala UA neprenajimaj.🙈
platia ako svajciarske hodinky aj nedoplatky.
studentov by som si zam nepustila. do uplne noveho bytu.

anonym_26d41a
14. okt 2025
@zdenkaaaa

@zdenkaaaa to myslis vážne, že tam chodíš každý mesiac? To akože na čo? My tak raz za rok

anonym_7662d1
14. okt 2025
@melanta

@zdenkaaaa a načo chodíš každý mesiac? Načo tam chodíš, ak ťa nájomník nevolá? Veď si dala niekomu svoj majetok do užívania, tak ho nechaj užívať ho a neobťažuj ho. Áno, ak tam chodíš každý mesiac bez príčiny, obťažuješ ho a narúšaš jeho domácnosť - áno, je to jeho domácnosť, keďže si mu byt dala k dispozícii. Ak je to problémový nájomník, ukonči mu zmluvu. Ak je v poriadku, tak ho nechal žiť. Ak máš nezdravý strach, tak investuj do niečoho iného ako do investičného bytu.

@melanta
Tvoja odpoved je blbost, ako s kazdou investiciou sa treba riadit podla Lenina: "doveruj ale preveruj", kontroluje agentka, chodi nahodilo a usetrila nam vela penazi a problemov.

snowflakenel
14. okt 2025
@anonym_26d41a

@zdenkaaaa to myslis vážne, že tam chodíš každý mesiac? To akože na čo? My tak raz za rok

@anonym_26d41a ja chodim kazdy mesiac. Ale vedia, ze pridem. Nerobim to sice rada, na uz som sa 2x poucila, ( velmi poskodeny byt,,nabytok, plesne).takze je to pre mna nevyhnutnost.

melanta
14. okt 2025
@anonym_7662d1

@melanta
Tvoja odpoved je blbost, ako s kazdou investiciou sa treba riadit podla Lenina: "doveruj ale preveruj", kontroluje agentka, chodi nahodilo a usetrila nam vela penazi a problemov.

@anonym_7662d1 chodí agentka každý mesiac? No lepšie by bolo najať agentku, ktorá vám nájde nájomníkov, ktorých nie je potrebné kontrolovať každý mesiac. Prenajímam viac bytov a nikdy som nemala problém s tým, že by niekto niečo zničil. A to som tam mala rodinu s dieťaťom, rodinu so psom. Stačí, keď budeš mať ty alebo agent dostatočnú intuíciu na ľudí a budeš vyberať rozumne a s preverením. Potom môžeš ako ja do bytu neprísť aj 3 roky a zistíš, že byt je v stave ako na začiatku. A nebudeš sa musieť riadiť Leninom.

mandzula
14. okt 2025
@anonym_cdfff0

@mandzula ja ti verím, ale naše skúsenosti sú bohužiaľ zlé. My sme mali 1 nájomníkov a mama 7. Mala jedinú dobrú skúsenosť a to s mužom cudzincom. Paradoxne toho sa najviac bála. Najhoršie dopadla rodina s deťmi, tí odišli bez ohlásenia, jednoducho nezaplatili peniaze, kľúč hodili do schránky. Z bytu vzali garnize, práčku, ešte aj interiérové dvere odmontovali. Pred tým boli u mamy 2 roky a platili načas. Kaucia nepokrýla náklady na opravu.

@anonym_cdfff0 rozumiem, no musíš uznať, že chodiť snoriť každý mesiac je otravné. Prídem po mesiaci, kuknem, vidím, že nie je chliev, komunikácia bezproblémová, tak nebudem chodiť ako na klavír. Ja chápem, že človek chce mať svoj majetok pod kontrolou, no na to treba myslieť už pri podpise zmluvy - mať odhad na ľudí, mať dobrú zmluvu, urobiť jednu kontrolu a potom sa prípadne priebežne zaujímať.

alenka58
14. okt 2025

za 7 rokov len raz, platili pravidelne, mailom nám hlásili čo opravili, nechceli od nás nič, malé spotrebiče čo sa pokazili kúpili oni, nechceli za ne peniaze, cez watsup nám oni občas volali a aj ukázali byt aj keď sme to nepožadovali, susedia sa na nič nesťažovali, odovzdali nám byt v dobrom stave, my sme v podstate aj tak byt po ich odchode dali firme od podlahy prerobiť, lebo sme ho už nemienili prenajímať

anonym_7662d1
14. okt 2025
@melanta

@anonym_7662d1 chodí agentka každý mesiac? No lepšie by bolo najať agentku, ktorá vám nájde nájomníkov, ktorých nie je potrebné kontrolovať každý mesiac. Prenajímam viac bytov a nikdy som nemala problém s tým, že by niekto niečo zničil. A to som tam mala rodinu s dieťaťom, rodinu so psom. Stačí, keď budeš mať ty alebo agent dostatočnú intuíciu na ľudí a budeš vyberať rozumne a s preverením. Potom môžeš ako ja do bytu neprísť aj 3 roky a zistíš, že byt je v stave ako na začiatku. A nebudeš sa musieť riadiť Leninom.

@melanta
Pre mna vztah je neosobny , agentka si robi len svoju robotu a pocas rokov sa stalo vela zaujmavych veci ako najomnici zacali prenajimat cast bytu, najomnici sa rozhodli zmenit byt na vyrobnu cokolady, predali cast nabytku atd...takze vzdy podla Lenina.

dixitka
14. okt 2025

Bývala som v 3 rôznych prenajatých bytoch, dokopy 7 rokov a majiteľ prišiel vždy len keď sme ho kontaktovali kvôli nejakému problému, ako napr. výmena práčky. Čiže cca raz za rok. Teda v prvom byte si občas majiteľka chodila po poštu, no to si len vo dverách prevzala, po byte nelabzovala, čo bola od nej úžasná dôvera, keďže nás tam v 3-izbáku bývalo 6 študentov 🙃 (byt sme udržiavali aj odovzdali v dokonalom poriadku).
Asi by som nechcela bývať niekde, kde by ma každý mesiac kontrolovali 🤦‍♀️

Strana
z2