icon

Ako riešiť hlučných susedov nad nami?

13. okt 2025

Prajem pekný deň.

Idem ku Vám s prosbou alebo radou, čo mám robiť.
Problém trva už dlhšie, ale ide o to, že susedia nad nami strašne dupu, či ráno, či teraz, večer, v noci. Proste vždy. Akokeby zemetrasenie bolo. Už som si zvykla, že vysavajú tak akokeby trhali podlahy, do všetkého narážajú, atď. Nie je to môj nejaký prehnaný výmysel, nakoľko bola u nás včera návšteva a tiež hovorila, že ako to počuť. Neviem čo sa u nich zmenilo, ale pred troma mesiacmi to cca začalo. Dupú ako slony, naozaj je to hrozné. Ma niekto podobný problém? To naozaj mám ísť ku nim, že prosím menej dupte? Alebo čo máme robiť? Pomoooc 🥲

Strana
z2
anonym_ebae35
13. okt 2025

neprerabali? u nas nebolo pocut nic a ked si dezolatne prerobili byt je byvanie pod nimi jedno peklo

autor
13. okt 2025
@anonym_ebae35

neprerabali? u nas nebolo pocut nic a ked si dezolatne prerobili byt je byvanie pod nimi jedno peklo

@anonym_ebae35 nie, urcite neprerabaju.. nikde nic nevidno, nikde nic nepise

autor
13. okt 2025

Len ako ich slušne upozorniť nech su tisie? A za dalsie aj im zanecham nejaky oznam abo daco ta hned vedia kto to je.

henrietkatr
13. okt 2025

ach, vzdy sa musi najst takyto jeden sused 🙈 to nikdy nemoze byt uplny klud. 🙂 neviem ale, ci nieco vyriesis, mozes im slusne povedat, aby sa trocha skludnili, ale ci sa nieco zmeni...zalezi, aki su a ake mate vztahy.

autor
13. okt 2025
@henrietkatr

ach, vzdy sa musi najst takyto jeden sused 🙈 to nikdy nemoze byt uplny klud. 🙂 neviem ale, ci nieco vyriesis, mozes im slusne povedat, aby sa trocha skludnili, ale ci sa nieco zmeni...zalezi, aki su a ake mate vztahy.

@henrietkatr to mi hovor, ked konečne prestal jeden sused prerabať jadro, tak bucha tento.

danica2711
13. okt 2025
@anonym_autor

Len ako ich slušne upozorniť nech su tisie? A za dalsie aj im zanecham nejaky oznam abo daco ta hned vedia kto to je.

@anonym_autor slušne ich môžeš upozorniť, najlepšie osobne - chceš im nechať anonymný lístok, že strašne dupú a myslíš si, že neprídu na to, že to najviac vadí susedom pod nimi?! Osobný rozhovor je vždy najpriamejší aj najslušnejší, je ale otázne, či to prinesie nejaký efekt

autor
13. okt 2025
@danica2711

@anonym_autor slušne ich môžeš upozorniť, najlepšie osobne - chceš im nechať anonymný lístok, že strašne dupú a myslíš si, že neprídu na to, že to najviac vadí susedom pod nimi?! Osobný rozhovor je vždy najpriamejší aj najslušnejší, je ale otázne, či to prinesie nejaký efekt

@danica2711 ďakujem, my tu bývame tri roky, ale my sme reálne nikdy tých ľudí nevideli. Ani nevieme kto to je.

gribka1
13. okt 2025

Normálne v prvom rade sa s nami porozprávať, že či niečo doma robili s podlahou, lebo posledné 3 mesiace ich zrazu počuť, uvidíš, čo ti povedia. Skús to nahrať a pustí im to. Možno zmenili podlahu, nemusíš všetko vedieť, možno vyhodili koberce, ktovie. Možno budeš prekvapená a budú to riešiť.

kavasmliekom
13. okt 2025

@anonym_autor možno dali dole koberce, a už to počuť.

martinkatinka
13. okt 2025

Mozno len odstranili koberce. My mame susedov, kde ich teenageri hraju doma futbal alebo sa vozia po byte na kolobezkach. Maju aj beziaci pas, ale ten uz pouzivaju nastastie velmi malo 🙈

autor
13. okt 2025
@martinkatinka

Mozno len odstranili koberce. My mame susedov, kde ich teenageri hraju doma futbal alebo sa vozia po byte na kolobezkach. Maju aj beziaci pas, ale ten uz pouzivaju nastastie velmi malo 🙈

@gribka1
@kavasmliekom
@martinkatinka ďakujem, to s tymi kobercami mi nenapadlo. My sme koberce nikdy nemali tak ani mi to nenapadlo.

autor
13. okt 2025
@martinkatinka

@martinkatinka beziaci pas tak pocut? Ja som zvazovala nad kupou 😀

bielasovicka
13. okt 2025

Určite mali doteraz koberce, a už ich nemajú. Takéto dupoty je počuť odvtedy, co vyšli z módy koberce.

autor
13. okt 2025
@bielasovicka

Určite mali doteraz koberce, a už ich nemajú. Takéto dupoty je počuť odvtedy, co vyšli z módy koberce.

@bielasovicka ďakujem

mirage
13. okt 2025
@anonym_autor

@gribka1
@kavasmliekom
@martinkatinka ďakujem, to s tymi kobercami mi nenapadlo. My sme koberce nikdy nemali tak ani mi to nenapadlo.

@anonym_autor ked ani ty nemas koberce, tak kazde jedno posunutie stolicky ci chodzu pocut aj pod vami ako rachot.

martinkatinka
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ved si vezmi, ked tebe vadi chodza, dupot, tak ked niekto cca 100 kilovy ti bezi nad hlavou, ako to duni... A mozes dat pod to hocico, ozyva sa to celym stropom

biba_18
13. okt 2025

ja mám teraz zlomenú nohu a klepocem barlami a dupem tou jednou nohou ... vždy sa v duchu ospravedlňujem susedom pod nami keď idem v noci na wecko 🙄

autor
13. okt 2025
@mirage

@anonym_autor ked ani ty nemas koberce, tak kazde jedno posunutie stolicky ci chodzu pocut aj pod vami ako rachot.

@mirage ja som si toho vedoma ale toto je uplne nieco ine, by si to musela pocut

mirage
13. okt 2025
@anonym_autor

@mirage ja som si toho vedoma ale toto je uplne nieco ine, by si to musela pocut

@anonym_autor no neviem.. tiez som si myslela, ze susedia buraju dom, ale to len otvorili skrnu, presli sa v topankach a otvorili postel. Bolo to pocut, akoby bola hore vojna. Muz siel k nim, a bol pri tom, ked len otvorili postel. Tak sa to ozyva.

anonym_92d9ba
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bežiaci pás sme počuli od suseda v byte oproti a dva poschodia vyššie. Nenormálny hluk. Ja som najprv ani nevedela, čo to je, až suseda, čo býva pod nimi a chodili sme spolu kočíkovať, mi to povedala.

autor
13. okt 2025
@mirage

@anonym_autor no neviem.. tiez som si myslela, ze susedia buraju dom, ale to len otvorili skrnu, presli sa v topankach a otvorili postel. Bolo to pocut, akoby bola hore vojna. Muz siel k nim, a bol pri tom, ked len otvorili postel. Tak sa to ozyva.

@mirage hmmm.. no musim sa susedy z dola opytat 😐

autor
13. okt 2025
@anonym_92d9ba

@anonym_autor bežiaci pás sme počuli od suseda v byte oproti a dva poschodia vyššie. Nenormálny hluk. Ja som najprv ani nevedela, čo to je, až suseda, čo býva pod nimi a chodili sme spolu kočíkovať, mi to povedala.

@anonym_92d9ba no tak to ho ani nekupim 😀

martinkatinka
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to si tolerantna suseda 👍 na nnanahucali, ze ak sa mi nepaci, mozu behavat vecer tesne pred desiatou. Ale teda nakoniec sa to vyriesilo same a uz ten pas nepouzivaju 🙈 ale kedy prestanu ti teenageri hrat ten fulbal, to netusim 😆

anonym_0115c3
13. okt 2025

@anonym_autor U nás to je na dennom poriadku a môžem dohovárať koľko chcem skrátka dupú a trieskajú každý deň. Povzdychnem si a neriešim aj tak to nikam neviedlo

autor
13. okt 2025
@martinkatinka

@anonym_autor tak to si tolerantna suseda 👍 na nnanahucali, ze ak sa mi nepaci, mozu behavat vecer tesne pred desiatou. Ale teda nakoniec sa to vyriesilo same a uz ten pas nepouzivaju 🙈 ale kedy prestanu ti teenageri hrat ten fulbal, to netusim 😆

@martinkatinka 😀😀 tak sa snazime tu vychadzat dobre aspon tych co pozname.. ale ked to sa striedaju tu dost ludi

cukroska
13. okt 2025

@anonym_autor Tak ty si radšej hľadaj dom. Niekde to počuť niekde nie. A čo povieš keď prídu deti. Budú revať,neskôr aj kričať, hádať sa možno budú,deti behať na odrážadkach či s kočiarom Alebo bude štekať hocikedy pes. U nás sa nikto nikdy nesťažoval na nikoho.
A u mami tak počuť buchot, treskot, že nepočuť ani televízor až sa otriasajú lustre .
Plávačky tak počuť.
A susedia si môžu cez deň (do 22:00) robiť čo chcú.

anonym_05c3a4
13. okt 2025

@anonym_autor u nás prerábali vyše roka, raz jedny,raz druhý..furt vŕtali keď nám vyšlo po nočnej a potrebovali sne spať.
i Mali sme nervy, čoby nie..aj psov počujem stále brechať aj deti plačú..ale my sme si zvykli a neriešime to.Ani iný susedia sa nesťažujú.
A vieš prečo? Lebo zvyknúť sa nato dá a vždy si spomenieme keď naše deti boli malé..ako revali často aký boli neposlušný,nechceli chodiť spať, ako behali na odrážadlách,ako sa hašterili a aj ako sme sa hádali keď jeden povolili, druhý zakázal. Takže my sme tolerantný..

anonym_7ba590
13. okt 2025

Tak si si mala kupit dom aby si nepocula nic…

anonym_92d9ba
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor oceňujem 💗

martinkatinka
13. okt 2025
@cukroska

@anonym_autor Tak ty si radšej hľadaj dom. Niekde to počuť niekde nie. A čo povieš keď prídu deti. Budú revať,neskôr aj kričať, hádať sa možno budú,deti behať na odrážadkach či s kočiarom Alebo bude štekať hocikedy pes. U nás sa nikto nikdy nesťažoval na nikoho.
A u mami tak počuť buchot, treskot, že nepočuť ani televízor až sa otriasajú lustre .
Plávačky tak počuť.
A susedia si môžu cez deň (do 22:00) robiť čo chcú.

@cukroska susedia si mozu robit co chcu, pokial tym neobtazuju inych. A nie ze do 22:00, v mnohych bytovych poriadkoch je klauzula, ze sa po 20:00 ma tlmit hluk v byte tak, aby ho nebolo pocut v inych bytoch.... Zase odtial potial, treba byt ohladuplny...

Strana
z2