icon

Ako riešiť krátkodobý prenájom počas rekonštrukcie bytu?

Včera o 14:14

Ahojte, uvazujem nad rekonstrukciou bytu, ale brzdi ma to ze pocas rekonstrukcie nemame kde ist (byt treba kompletne rekonstruovat). Nemam rodinu priatelov nikoho u koho by sme mohli byt ten cas. Nasla som len dlhodobe prenajmy a tiez by bol problem ak by som aj neakeho prenajimatela ukecala na kratkodoby prenajom nechcu v byte dieta ani psa. Ako by ste to riesili?

Strana
z2
anonym_a5bd2e
Včera o 14:15

Airbnb?

anonym_df885d
Včera o 14:24

Co je to pre Teba "kratkodoby prenajom"? Ak treba byt kompletne rekonstruovat, mas nejaky presnejsi casovy plan?
Psa nemas moznost dat kamoske alebo niekde na strazenie? S tym bude problem, ani nie tak s dietatom.

simsalabim
Včera o 14:26

@anonym_autor kamoska vyuzila airbnb. 6 tyzdnov, stalo ju to dost, ale inak to neslo.

madeincssr
Včera o 14:36

@anonym_autor chaty/chalupy, mimosezonne lacne rekreacne zariadenia (ubytovna, kemping chatky, mobilne domy...), lacne ubytovne na periferii (pri dlhodobom prenajme niekde cena dohodou (alebo nizsia), ale so psom mozu mat problem).

anonym_3b4a98
Včera o 14:45

@anonym_autor su skupiny na prenajom aj so zvieratami... Za dalsie, mozno v letnych mesiacoch budu volnejsie byty (studaci sa mozno radi vymenia na par tyzdnov, lebo pojdu domov apod)...

olga_hurajova
Včera o 15:00

Aká lokalita? Prenajímame byty cez booking (Trenčín) už pár krát to využili na pobyt počas rekonštrukcie

autor
Včera o 15:12
@anonym_df885d

Co je to pre Teba "kratkodoby prenajom"? Ak treba byt kompletne rekonstruovat, mas nejaky presnejsi casovy plan?
Psa nemas moznost dat kamoske alebo niekde na strazenie? S tym bude problem, ani nie tak s dietatom.

@anonym_df885d pocitam aspon 3 mesiace, psa nemam kde, a hotel pre psov by som neriskovala, pes je uz stary.

autor
Včera o 15:16
@anonym_a5bd2e

Airbnb?

@anonym_a5bd2e ako prvotne som myslela nato presne ale dat 6000 za 2 mesiace za 25m2 no zda sa mi to blbost

autor
Včera o 15:17
@olga_hurajova

Aká lokalita? Prenajímame byty cez booking (Trenčín) už pár krát to využili na pobyt počas rekonštrukcie

autor
Včera o 15:17
@madeincssr

@anonym_autor chaty/chalupy, mimosezonne lacne rekreacne zariadenia (ubytovna, kemping chatky, mobilne domy...), lacne ubytovne na periferii (pri dlhodobom prenajme niekde cena dohodou (alebo nizsia), ale so psom mozu mat problem).

@madeincssr hladala som no na 2 mesiace 5-6 tisic za 25m2

anonym_df885d
Včera o 15:22

Dala som namatkovo na dva mesiace pre 2 doselych, 1 dieta a dogfriendly. Su tam aj ovela lacnejsie ponuky. A ako nudzove byvanie nevidim nic zle na mensom apartmane. Ale tak vy viete, ci Vam to je alebo nie je dobre.

autor
Včera o 15:29
@anonym_df885d

Dala som namatkovo na dva mesiace pre 2 doselych, 1 dieta a dogfriendly. Su tam aj ovela lacnejsie ponuky. A ako nudzove byvanie nevidim nic zle na mensom apartmane. Ale tak vy viete, ci Vam to je alebo nie je dobre.

@anonym_df885d no 59 noci to niesu ani 2 mesiace, mam 3 izbovy byt takze minimalne 90 dni a tam su uz ceny 5-6 tisic.

vkatush
Včera o 15:39

Oslovila by som realitky alebo stránky s ponukami, či nemajú niečo na krátkodobý nájom. Nedávno to známy realiťak aj riešil. Pár potreboval na 3 týždne, kým prerábajú. Tak byt, ktorý mal ísť akurát do ponuky, najprv prenajali im a tak potom dlhodobým (a oni si zatiaľ poriešili staré bývanie).
Ak hľadáš na 3-4 mesiace, ponúkla by som, že zaplatíš rovno dopredu tie mesiace a plus depozit, ak by došlo k zničeniu kvôli psovi, a podľa mňa nebudú mať problém. Budú mať istotu, že zaplatené bude a že sú krytí, keby niečo.

anonym_18e359
Včera o 15:50

Mali sme na 4 mesiace prenajatý starší dvojizbovy domček, s malým dieťaťom. Pani zomrela a dve deti (dediči) súhlasili. Žili sme 4 mesiace medzi krabicami 🙂 našimi aj ich. Ale boli sme za to vďační.

anonym_c3d8c4
Včera o 15:56

A co vam brani rekonstruovat postupne izbu po izbe? U nas susedia prerabali a cely cas tam byvali aj s 2 detmi, postupne to robili a neboli jedini. My tiez tak a aj sa chystame. Pre nas je nemyslitelne nasetrit na prerabku a potom tie peniaze oplieskat na prenajom,ved to su sialene ceny.

autor
Včera o 16:20
@vkatush

Oslovila by som realitky alebo stránky s ponukami, či nemajú niečo na krátkodobý nájom. Nedávno to známy realiťak aj riešil. Pár potreboval na 3 týždne, kým prerábajú. Tak byt, ktorý mal ísť akurát do ponuky, najprv prenajali im a tak potom dlhodobým (a oni si zatiaľ poriešili staré bývanie).
Ak hľadáš na 3-4 mesiace, ponúkla by som, že zaplatíš rovno dopredu tie mesiace a plus depozit, ak by došlo k zničeniu kvôli psovi, a podľa mňa nebudú mať problém. Budú mať istotu, že zaplatené bude a že sú krytí, keby niečo.

@vkatush skusim, mozno sialeny napad ale uz mi napadlo zobrat hypoteku a splacala by som aspon svoje :/ nikto by ma neobmedzoval

autor
Včera o 16:24
@anonym_c3d8c4

A co vam brani rekonstruovat postupne izbu po izbe? U nas susedia prerabali a cely cas tam byvali aj s 2 detmi, postupne to robili a neboli jedini. My tiez tak a aj sa chystame. Pre nas je nemyslitelne nasetrit na prerabku a potom tie peniaze oplieskat na prenajom,ved to su sialene ceny.

@anonym_c3d8c4 nam treba aj kuchynu, kupelnu-tam pocitam s minimalne 2 mesiacmi, ale moze sa cokolvek stat a moze sa ten cas posunut. Ok prezijem na jednoplatnicke v izbe ale neviem si predstavit byt bez vody a kupelnes otvorenou stupackou v byte. Ano na prenajmoch su sialene ceny preto uz aj ja rozmyslam mozno sialene ze zoberiem hypo na garsonku kde by som splacala svoje a casovo by ma nikto neobmedzoval ani kvoli psovi by som nebola obmedzena ale zatial neviem ci to je dobry napad

pinkgirl
Včera o 16:32

Skús sa popozerať popozerať internátoch, cez prázdniny nie sú naplnené. Známa tak pred rokmi prechodne bývala

matkahelka
Včera o 16:45

Ak chces kupit garzonku v KE, uprimne ti prajem vela stastia. garzoniek a 1i bytov na predaj je v KE ako safranu, ak sa nejaky v ponuke objavi, cena je vysoko nadhodnotena, kedze dopyt vysoko prevysuje ponuku a do 2-3 dni sa hned preda.
Informuj sa o dlhodobom ubytovani na internatoch, aj medicka aj B.Nemcovej ich ponuka. samozrejme v lete, ked tam studenti nie su. urcite to bude daleko menej ako ceny prenajmov cez airbnb

natalka13
Včera o 16:47

Kupelnu cele vymenene jadro mas za tyzden hotovo.

anonym_df885d
Včera o 16:51
@anonym_autor

@anonym_df885d no 59 noci to niesu ani 2 mesiace, mam 3 izbovy byt takze minimalne 90 dni a tam su uz ceny 5-6 tisic.

@anonym_autor hovorila si o 6tisicoch za dva mesiace na 25m2. Tak som Ti len ukazala, ze si mimo reality ponuk, lebo som nasla za len 10 sekund 52m2 za 3400.

A ano, rekonstruovali sme trojizbak, moja rada znie, nechaj si na to aj 4 mesiace...

autor
Včera o 16:54
@pinkgirl

Skús sa popozerať popozerať internátoch, cez prázdniny nie sú naplnené. Známa tak pred rokmi prechodne bývala

@pinkgirl na intrakoch bez sance so psom

autor
Včera o 16:57
@matkahelka

Ak chces kupit garzonku v KE, uprimne ti prajem vela stastia. garzoniek a 1i bytov na predaj je v KE ako safranu, ak sa nejaky v ponuke objavi, cena je vysoko nadhodnotena, kedze dopyt vysoko prevysuje ponuku a do 2-3 dni sa hned preda.
Informuj sa o dlhodobom ubytovani na internatoch, aj medicka aj B.Nemcovej ich ponuka. samozrejme v lete, ked tam studenti nie su. urcite to bude daleko menej ako ceny prenajmov cez airbnb

@matkahelka na intrakoch bez sance so psom. A ano viem ze je strasne malo ponuk a prehnane ceny, ale akokolvek kalkulujem mozno sa mi viac oplati splacat svoje ako vyhodit za prenajom. Musim si to prepocitat. Neviem ci najprv dohodnut prerabku a potom "last minute" zhanat mozno prenajom alebo dopredu

autor
Včera o 16:59
@natalka13

Kupelnu cele vymenene jadro mas za tyzden hotovo.

@natalka13 nemam mne treba burat (tym myslim aj podlahu lebo je nerovna stierka) murovat znovu vyliat atd a nechcem kachlicky takze betonova stierka/polyuretan tiez je dost casovo narocne

anonym_014dec
Včera o 17:09
@anonym_18e359

Mali sme na 4 mesiace prenajatý starší dvojizbovy domček, s malým dieťaťom. Pani zomrela a dve deti (dediči) súhlasili. Žili sme 4 mesiace medzi krabicami 🙂 našimi aj ich. Ale boli sme za to vďační.

@anonym_18e359 tento komentár jej asi najviac pomohol ..

Autorka, pridaj sa do skupín na FB kde inzeruju prenájom bytov a skús si dať inzerát s podmienkami alebo oslovuj Ty inzerujúcich. Možno sa niekto nájde kto bude mať voľný byt krátkodobo. Ak vieš presný čas rekonštrukcie.

matkahelka
Včera o 17:13
@anonym_autor

@matkahelka na intrakoch bez sance so psom. A ano viem ze je strasne malo ponuk a prehnane ceny, ale akokolvek kalkulujem mozno sa mi viac oplati splacat svoje ako vyhodit za prenajom. Musim si to prepocitat. Neviem ci najprv dohodnut prerabku a potom "last minute" zhanat mozno prenajom alebo dopredu

@anonym_autor na kupu sa orientuj skor na male 2i. tam je cela priblizujuca sa realite, garzonky a 1i su tak vysoko nadhodnotene, ze v konecnom dosledku to ziadna vyhodna kupa nebude. a je ich fakt velky nedostatok. urcite si najprv pories nahradne byvanie a tak hladaj firmu na prerabku. ak budes trvat na garzonke, na kupu mozes cakat roky. nasi znami maju na PF UPJS syna, rok a pol pre neho zhanali garzonku/1i a nakoniec kupili 2i. vo viacerych RK im priamo povedali, ze mlady na prave aj zostatnicuje a ku garzonke sa nedostanu.

anonym_9030f0
Včera o 17:17
@anonym_autor

@anonym_df885d pocitam aspon 3 mesiace, psa nemam kde, a hotel pre psov by som neriskovala, pes je uz stary.

@anonym_autor mnohe airbnb so psom nemju problem, da sa dohodnut aj dlhodoby prenajom napr 3 mesiace

autor
Včera o 17:21
@anonym_014dec

@anonym_18e359 tento komentár jej asi najviac pomohol ..

Autorka, pridaj sa do skupín na FB kde inzeruju prenájom bytov a skús si dať inzerát s podmienkami alebo oslovuj Ty inzerujúcich. Možno sa niekto nájde kto bude mať voľný byt krátkodobo. Ak vieš presný čas rekonštrukcie.

@anonym_014dec a toto je moj problem ze MOZNO NAJDEM. Ja by som to najradsej riesila tak ze byt ktory je na dlhodoby prenajom by som mozno ponukla depozit a zobrat na kratkodoby. LENZE nemozem sa teraz dohadovat s niekym ze vezmem o pol roka na 2 mesiace. A co ked uz budem mat dohodnutu firmu na rekonstrukciu a budem hladat "last minute" a nic nenajdem.

anonym_014dec
Včera o 17:43
@anonym_autor

@anonym_014dec a toto je moj problem ze MOZNO NAJDEM. Ja by som to najradsej riesila tak ze byt ktory je na dlhodoby prenajom by som mozno ponukla depozit a zobrat na kratkodoby. LENZE nemozem sa teraz dohadovat s niekym ze vezmem o pol roka na 2 mesiace. A co ked uz budem mat dohodnutu firmu na rekonstrukciu a budem hladat "last minute" a nic nenajdem.

@anonym_autor tak potom ako chceš postupovať … musíš si buď nájsť byt a do toho naplánovať rekonštrukciu ( čo je podľa mňa omnoho ťažšie) alebo si najprv naplánovať rekonštrukciu s hľadať byt … Veľa možnosti nemáš, maximálne dve

betulinka1
Včera o 17:54
@anonym_a5bd2e

Airbnb?

@anonym_autor presne ako pise
@anonym_a5bd2e. Treba kontaktovat ubytovateľov a spytat sa na prípadný najom na 2-3 mesiace.

Strana
z2