Ako riešiť nočný plač dieťaťa od susedov?
Milé mamičky, píšem sem málo, ale neviem, už ako má reagovať! Pod nami žije rodina s dvoma malými deťmi...Sú milí a zlatí, ale už tretí deň je to na slučku. Upresním: to dieťa začalo revať o 8:20 a reve doteraz! Ja už nevládzem, mám 60 rokov, ráno o 4:00 vstávam do práce a mám odrobiť štvrtok, piatok a sobotu po 14 hodín. Nejde mi do hlavy, že začne večer okolo dvadsiatej, až do rána? Kde je matka?
@anonym_autor take milé a zlaté susedy ako si ty dôverne poznám. Strč si ten tvoj otravný nos do svojej polievky a staraj sa láskavo o seba. Sťažovať sa, že dieťa v noci plače môže fakt len jeb…pi…
@anonym_autor Tak ked pises, ze su mili, zlati, tak asi su i
normalna rodina, ktora sa o dieta stara a snaziacsa ho tisit. Len teda im to nejako nejde. Snad nie su nejaki asociali, ktori dieta zanedbavaju a nechaju ho bez povsimnutia mokre, pokakane, hladne, ubolene.
@anonym_90a98c dieťa nie je kráľ, aby sa všetci jemu prispôsobovali a potom je preto také, že okolo musíte skákať. A v prvom rade je to výchovou, tie blbosti o kľudných deťoch? Každé dieťa skúša, ide o to, koľko dovolíš. Toto sú zas také výhovorky benevolentných rodičov, čo si z detí spravili bôžikov.
@anonym_bec101, "milujem" vyjadrenie že každé dieťa skúša.. myslíš že chce skúšať priamo v noci? 😏
ty by si vedela ukľudniť decko, ktorého boli napríklad ucho a nezaberie mu analgetikum? myslíš, že také "skúša" rodiča? 😳
zažila som, boli to najhoršie noci a ako vidím, som fakt rada že byvam v dome, inak by som sa našla na mk..
autorka kup si dnes štuple do uší.. chápem ake blbé je skoro ráno vstávať, sama denne vstávam o 3:45 a chodím do práce..
a keď moje deti majú v noci problém a zobudia ma, tiež sa pýtam "do prdele KDE JE MATKA?" a sakra uvedomím si že to som ja, nemôžem si dať štuple do uší.. 🤪
@anonym_autor keby som mohla dať palec dole, tak ti dám. Si hrozne netolerantna. Radšej sa jej choď opýtať, či nepotrebuje pomoc.
@biba_18 tak by ho utíšiť mala. Dieťa nie je kráľ aby ostatní sa mu klaňali a trpeli kvôli nemu. Myslieť len na decko a nebrať ohľady na druhých je sebecké.
@anonym_18aabd wooow tak mozes vydať manuál, ako utíšiť chore malé dieťa. Myslím, že si na tom celkom slušne zarobíš a všetky matky ti budú vďačne. Áno moje vted 1,5 ročne dieťa doslova prerucalo 4 noci. Dostala od sestry kiahne. Mala horúčky, pálilo ju cele telo. Nezaberalo nič čo sa odporúča, len sa to muselo pretrpieť. Mala som tie kiahne s nimi tiež, tak úplne chápem ako sa cítila.
@anonym_bec101, "milujem" vyjadrenie že každé dieťa skúša.. myslíš že chce skúšať priamo v noci? 😏
ty by si vedela ukľudniť decko, ktorého boli napríklad ucho a nezaberie mu analgetikum? myslíš, že také "skúša" rodiča? 😳
zažila som, boli to najhoršie noci a ako vidím, som fakt rada že byvam v dome, inak by som sa našla na mk..
autorka kup si dnes štuple do uší.. chápem ake blbé je skoro ráno vstávať, sama denne vstávam o 3:45 a chodím do práce..
a keď moje deti majú v noci problém a zobudia ma, tiež sa pýtam "do prdele KDE JE MATKA?" a sakra uvedomím si že to som ja, nemôžem si dať štuple do uší.. 🤪
@jana_eyre_2 úplne zle si to pochopila. To, ze dieťa skúša, nepatrilo k revu v noci 🤦♀️
Vyjadrovala som sa pisateľke k tomu, že niekto má podla nej kľudné dieťa a niekto temperamentné. Takže úplne odveci
@cyberk kde sa v tebe zobralo tolko empatie takto z rana🤣 dlhorocne psychologicke vyskumy na tieto temy si tu vynegovala, mozes sa ozvat odbornikom, ze podla teba je temperament hoax a ked si to predsa ty zvladla vychovat tvoje dieta aby neplakalo a nemalo potreby, tak to zvladne kazda😀 daj nam tipy, nech sa priucime
@anonym_63b68f temperament = revajuce dieta celu noc?🤔
Logika - on je temperamentny, nechame ho plakat🙈
@anonym_63b68f temperament = revajuce dieta celu noc?🤔
Logika - on je temperamentny, nechame ho plakat🙈
@natalka13 nie, niektore deti neutisis ani ked sa na hlavu postavis a proste budu plakat viac ako tie pokojne. A to sa prejavi aj pri chorobe, aj pri obliekani, vyzliekani, zmene prostredia, zmene rezimu, vyjednavani kedy ist von, kedy ist z vonku, co tam robit atd. Kto nema skusenost chapem, ze to nepochopi, ale nebudem pisat, ze si matka moze za to sama, alebo ze je to “zla” vychova. Ako aj dospeli su rozni, aj deti su rozne.
@anonym_autor nuž môže byť kľudne autista a tam môže matka pri ňom sedieť, tisit, nosiť a keď má meltdown bude vrieskať aj tak vkuse.. máme najstaršieho autistu a ten bol schopný vrieskať s mini prestávkami aj 8 hodín ako malý.. začal o 8 večer a hucal do 4.. potom som s ním začala chodiť aj v noci von aby aspoň susedia sa vyspali, ale ver že ja som bola súca na psychiatra keď som o 2 ráno do 4 chodila po sídlisku 😬 a to že možno vyzerajú deti normálme autizmus absolútne nevylučuje.. odporúčam kúpiť jedine štuple do uší.
@jana_eyre_2 úplne zle si to pochopila. To, ze dieťa skúša, nepatrilo k revu v noci 🤦♀️
Vyjadrovala som sa pisateľke k tomu, že niekto má podla nej kľudné dieťa a niekto temperamentné. Takže úplne odveci
@anonym_bec101 jasné, úplne odveci to je najlepší argument 😏
Aj mne syn plakaval ked mal koliky, ale urcite nie hodiny. Viete si predstavit to male, ake musi byt vysilene ked place cely den? Tam nieco ok nebude, ako to tu uz niekto pisal, dat nieco na bolest alebo smer dr.
@anonym_bec101 jasné, úplne odveci to je najlepší argument 😏
@jana_eyre_2 ved som to jasne vysvetlila. Ak tomu nerozumies, tak ja za to nemôžem
@anonym_autor ja som dnes kvôli nevyspatiu nešla do práce. Neznášam hluk, len ranné revy detí a deti plačúce v obchode ma privádzajú do zúfalstva. Potom sú deti dupotavé, deti hrajúce sa s basketballovou loptou pod oknom. Deti, ktoré vám odpália petardy za chrbtom, prípadne deti, čo s obľubou hádžu sáčky s vodou na hlavu susedov. Susedia, čo sa rozhodli prerábať byt bez ohlásenia v deň, keď si vezmete home office. Začnú pekne s príklepom bez prestávky. Za rodičmi by som šla pekne a opýtala sa. Či im môžem pomôcť. Kľudne by som nosila miminko dve hodiny. Preniesla by som si spanie podľa dohody. Kúpila si tlmiče do uší. Striedala sa s nimi. Najhoršie je čakať a trpieť. Oni tiež trpia a myslia, že vás to, vďaka Bohu neruší, keď nič nepoviete.
@anonym_90a98c to, ze ty nevies spravit dietatu prostredie, v ktorom sa citi bezpecne, je tvoja vizitka a neschopnost 😬 ale dalej sa utesuj, ze ty vlastne nie si neschopna, ale deti sa delia na “temperamentnejsie” a kludne 🫣
@cyberk 😂 toto je taka hovadina 😂 ale toto clovek s kludnym dietatom nepochopi 😂 pobavila si.. aj tak ale som zastancom toho ze temperamentne deti su lepsie, vacsinou z nich vyrastu zaujimavejsi, sikovnejsi ludia a ich priebojnost a energia sa prejavuje uz v detstve 😝 a kludne ma tu aj ukamenujte tie co mate kludne deti, je mi to fuk
@cyberk 😂 toto je taka hovadina 😂 ale toto clovek s kludnym dietatom nepochopi 😂 pobavila si.. aj tak ale som zastancom toho ze temperamentne deti su lepsie, vacsinou z nich vyrastu zaujimavejsi, sikovnejsi ludia a ich priebojnost a energia sa prejavuje uz v detstve 😝 a kludne ma tu aj ukamenujte tie co mate kludne deti, je mi to fuk
@anonym_6d2bb6 Ja s tebou súhlasím Mám také dieťa. Dnes je už teeneger. Ale boli stavy.... Suseda mi povedala, bývali sme cez ulicu a ešte medzi nami dve záhrady, žečo toľko plače. V byte, ked som sa presťahovala, dostala som lístok, aký je zlý. Na ihrisku stále upozorňovanie. A vrchol bolo, ked som malého urevaného držala v náručí pred akýmsi blokom a vyšla pani, samozrejme, že dôchodkyňa, že si nemôže dať poobedňajšieho šlofíka. Ja som bola v ten moment paralyzovaná, držím to revúce prostesujúce klbko, premýšľam, čo robiť, upokojujem ho. Ja neviem, či som znecitlivená, ale mne ani cudzie deti, ktoré plačú nevadia. An vonku, ani v bytovke, ani nikde. Ani psíky. Veď z toho azda vyrastú. Ja si pustím silnejšie hudbu, či dám štuple do uší, alebo idem na prechádzku. Čo už komu toto môže vadiť. Ved je to normálna súčasť života
@anonym_6d2bb6 Ja s tebou súhlasím Mám také dieťa. Dnes je už teeneger. Ale boli stavy.... Suseda mi povedala, bývali sme cez ulicu a ešte medzi nami dve záhrady, žečo toľko plače. V byte, ked som sa presťahovala, dostala som lístok, aký je zlý. Na ihrisku stále upozorňovanie. A vrchol bolo, ked som malého urevaného držala v náručí pred akýmsi blokom a vyšla pani, samozrejme, že dôchodkyňa, že si nemôže dať poobedňajšieho šlofíka. Ja som bola v ten moment paralyzovaná, držím to revúce prostesujúce klbko, premýšľam, čo robiť, upokojujem ho. Ja neviem, či som znecitlivená, ale mne ani cudzie deti, ktoré plačú nevadia. An vonku, ani v bytovke, ani nikde. Ani psíky. Veď z toho azda vyrastú. Ja si pustím silnejšie hudbu, či dám štuple do uší, alebo idem na prechádzku. Čo už komu toto môže vadiť. Ved je to normálna súčasť života
@zazka666 ja mam to iste, mne nevadi tiez ziaden krik, plac som zvyknuta od mojho takze pre ine mamicky mam len pochopenie :D ale ja sa tomu ani necudujem, my sme s muzom obaja extremne extrovertne, spolocenske a ukecane povahy, moj muz bol v detstve nezvladatelny a vela prejavov (nastastie uz pozitivnych :D) mu zostalo dodnes.. takze keby moje dieta bolo kludne na styl “trochu sa pohram a tu ma posadis a tu spokojne sedim” tak by som bola velmi prekvapena a myslela by som si ze mi ho v nemocnici vymenili :D
@anonym_autor take milé a zlaté susedy ako si ty dôverne poznám. Strč si ten tvoj otravný nos do svojej polievky a staraj sa láskavo o seba. Sťažovať sa, že dieťa v noci plače môže fakt len jeb…pi…
@anonym_b1fc9f Ty si ukľudni svoje hormóny, lebo nadávaš ako posledný retard v piatej cenovej👎 Teba čo frustruje? Chlap ti behá za frajerkou?
Tak dobre ženy, končím túto tému, Prišla som domov po troch zmenách ako zbitý. polomŕtvy pes. nespala som ani sekundu, ale vidím, že sa všetky tešíte, nech si to stará striga vyžerie. Ďakujem za podporu a keď sa mladé dámy uvedú do dôchodkového veku, nech si spomenú aspoň na sekundu, čo to tá stará krava vtedy kvákala o vrieskajúcom decku? Mimochodom, muž bol dnes doma, nepočul ani muknutie cez celý deň, až večer po ôsmej prišlo to tornádo, ktoré bude vrieskať do rána! To nie je divné nikomu, len mne? Cez deň nič a v noci búrka? Je 1:46 a radšej som na nete, ako v posteli? Štuple sú mi na dve veci...Som unavená, akoby ma prešiel kamión a nemôžem spať😢
Tak dobre ženy, končím túto tému, Prišla som domov po troch zmenách ako zbitý. polomŕtvy pes. nespala som ani sekundu, ale vidím, že sa všetky tešíte, nech si to stará striga vyžerie. Ďakujem za podporu a keď sa mladé dámy uvedú do dôchodkového veku, nech si spomenú aspoň na sekundu, čo to tá stará krava vtedy kvákala o vrieskajúcom decku? Mimochodom, muž bol dnes doma, nepočul ani muknutie cez celý deň, až večer po ôsmej prišlo to tornádo, ktoré bude vrieskať do rána! To nie je divné nikomu, len mne? Cez deň nič a v noci búrka? Je 1:46 a radšej som na nete, ako v posteli? Štuple sú mi na dve veci...Som unavená, akoby ma prešiel kamión a nemôžem spať😢
@anonym_autor tak nabuduce nam tu nepis ked nechces pocut nas nazor. Akoze ludsky ta chapem,ze si proste unavena,ale holt ako to chces riesit? V panelaku je to bohuzial tak, aj keby si sa na hlavu postavila ty + cely cinziak nic s placucim babatkom neurobite.
@anonym_autor Aké staré je to dieťa? Možno to tu už odznelo, len ja to neevidujem
@anonym_autor nikomu to neni divné nie. Bolesti sa objavujú v noci aj moje dieťa v noci plakalo. Tá matka je vyspatá podľa teba a aj druhé dieťa čo má a jej muž? Čo tu zbrojiš proti matke? Každá robí čo môže. Odsťahuj sa do domu keď ti vadia zvuky od susedov. Čo má povedať dieťaťu neplač?
@anonym_autor ja chapem, ze si frustrovana a unavena. nie je na to bohuzial riesenie. to prejde. deti mavaju take obdobia. nemozes s tym urobit nic, len pockat, kym dieta prejde trapenie a zacne v noci spat. a Tebe ak sa da, tak sa skus aspon cosi dospat cez den.
je to hrozne, byt takato unavena, ja Ta uplne chapem. je to len obdobie, prejde to.
@anonym_autor ty si uplne paranoidna, neviem ci si fur taka, alebo je to len z nevyspatia, ale rozhodne sa ziadna netesime, ze si to stara striga vyzerie. Mozno by sme pre teba nasli viac pochopenia, keby si sa netvarila ako stred vesmiru, z ktoreho sa ma kazdy zlozit do kolien.
@anonym_autor ty si uplne paranoidna, neviem ci si fur taka, alebo je to len z nevyspatia, ale rozhodne sa ziadna netesime, ze si to stara striga vyzerie. Mozno by sme pre teba nasli viac pochopenia, keby si sa netvarila ako stred vesmiru, z ktoreho sa ma kazdy zlozit do kolien.
@viestta Úplne si to vystihla. Je bezohľadná a tvári sa ako keby bola stredom vesmíru. Vo svojej tupej bezohľadnosti (novodobý trend) ju ani len nenapadne, čo asi prežíva matka dieťaťa, ktorá na druhý deň navyše od nej lieta ako špinavé prádlo non stop a v noci ťahá zas. Namiesto súcitu tu ide bez kúska empatie nakladať. Len rozmýšľam či autorke zapchávali ústa na noc či ako fungovali jej rodičia.

Vy ste tu na hlavu niektoré??? Moje dieťa preplakalo prvé 3 mesiace 22 hodín denne, nie preplakalo, preziapalo, prekričalo v kŕčoch! Riešili sme to všetci, vrátane lekárov, uspávali sme ho deň-noc celá rodina, skoro som skončila na psychiatrii z toho obdobia, trpeli sme všetci neskutočne a bývali sme v byte, ani jediný raz sa nám nestalo aby sa niekto sťažoval. Čo by som asi urobila, nadopovala choré malinké dieťa tabletkami na spanie, aby bolo ticho a nerušilo susedov? Alebo ho vytrieskala, aby nevymýšľalo?
@anonym_4737f3 To muselo byt sialene obdobie. Ked dieta krici v bolestiach a nevies mu pomoct :( Inak ja mávam niekedy črevnú koliku ako dospela, už som teda zistila, že musím vylúčiť kvasnice a pečivo, ale ja sa fakt nedivím tym bábätkam, ktoré si nevedia nájsť úľavou polohu, že ziapu v kŕčoch. To je bolest, ako keby niekto nozom rezal zaziva nonstop do brucha. Tam stačí, že tvoje babo malo nejako blbo uložené čreva a nahltalo vzduch.