Ako riešiť smrad od susedov na dedine?
S priatelom sme si kupili domcek na dedine. Sused ale chova zajace, alebo co, blizko pri nasom plote a je z toho neskutocny smrad. V lete sa zblaznime, ani na terasu si nebudeme moct sadnut. Co mam robit? 😢
Porozpravat sa zo susedom, ci by to nemohol dat na opacnu stranu, ponuknut pomoc pri presuvani kralikarne, realne tam ist manzel a s nim to posunut, doteraz asi nemal dovod to tam nemat... skuste najprv po dobrom, ono to ale najviac smrdi v zime, ked je fest mokro, v lete ked je sucho je to trochu znesitelnejsie, ale zas tie muchy...
Porozprávať sa so susedom, či by ich mohol premiestniť do inej časti pozemku, alebo častejšie čistiť.
No neviem, ako premiesnil celu tu drevenu sopu :(
Vidis problem este skor, nez ides poprosit suseda o nejaky kompromis 🙄
Neviem co teda chces pocut? Magicku formulku na odstranenie smradu? Tu pomoze iba vyplakavat. Alebo sa odstahovat inde.
No neviem, ako premiesnil celu tu drevenu sopu :(
@anonym_autor premiestnit to vies cele alebo postavat nove na opacnej strane... investicia do vasho pokoja a nervov... neviem otec ked si susedia posuvali terasu automaticky hodil sliepkam kurin na opacnu stranu, sused mu tiez bol pomoct s tym, mali to raz dva spravene... skuste tak.
@anonym_autor bud rada ze sused nema barana
My by ame v meste tama cast kde su domy a sused si jedneho roku kulil dvoch barancekov. Hned za nasim plotom kde msme posedenie. Boze to bol neskutocny smrad . Našťastie po ich zabiti si dalsie nezaobstaral
My by ame v meste tama cast kde su domy a sused si jedneho roku kulil dvoch barancekov. Hned za nasim plotom kde msme posedenie. Boze to bol neskutocny smrad . Našťastie po ich zabiti si dalsie nezaobstaral
@slavomira236 teraz v čase ekonomickej krízy sa bude viac chovať doma, takže ešte môže niečo pribudnúť aj k susedovi
Toto je taká klasika...ty prídeš na dedinu,ale sused by mal presťahovať zajacov 🤦...prečo si nespravíte vy nejaky altánok na opačnej strane?len podotknem,ze ku nám sa tiež nasťahoval nový sused a sami od seba sme presťahovali kompost,nech ho nema pod nosom
@slavomira236 teraz v čase ekonomickej krízy sa bude viac chovať doma, takže ešte môže niečo pribudnúť aj k susedovi
@anonym_3c9208 sliepky zajace mi nevadia. Sliepky sme mali aj my aj zajace dedko ono ked im cistis pravidelne nesmrdi to. Nas dalsi sused co nechova nic nikdy nic od nas necitil. Ale tie barany to cloveka az napinalo a ked zafukal vietor po celom dvore sme mali smrad. Ono o domacu hydinu dobytok sa treba aj starat.
Keď ste kupovali dom to ste neboli na záhrade ? Či zahadne nič nesmrdelo presne v ten deň .
@anonym_autor premiestnit to vies cele alebo postavat nove na opacnej strane... investicia do vasho pokoja a nervov... neviem otec ked si susedia posuvali terasu automaticky hodil sliepkam kurin na opacnu stranu, sused mu tiez bol pomoct s tym, mali to raz dva spravene... skuste tak.
@anjelicek26 no zas na druhej strane moze byt dalsi sused..no to je zivot na dedine
Keď ste kupovali dom to ste neboli na záhrade ? Či zahadne nič nesmrdelo presne v ten deň .
@parvinka0001 v ten deň to bol iba taký jemný závan. Zas dlho sme cez obhliadku nestáli na záhrade, bola dosť zarastená
Tak mne ako mestskemu cloveku smrdia sliepky, zajace, akykolvek dobytok. Mne by stahovanie nepomohlo.
A co tak ist za susedom a povedat mu to priamo?
Alebo si nasad nejaku barieru zo stromov, nejake aromaticke kriky...
zvieratá tam boli skôr ako vy, tak isto tam boli aj počas obhliadky, ako ďaleko máte hranicu pozemku od terasy? pochybujem, že bude sťahovať celé budovy kvôli Vám, ale určite treba skúsiť aspoň rozhovor, a začať dobre plánovať záhradu, nech Vám to nezasahuje príliš do života
zvieratá tam boli skôr ako vy, tak isto tam boli aj počas obhliadky, ako ďaleko máte hranicu pozemku od terasy? pochybujem, že bude sťahovať celé budovy kvôli Vám, ale určite treba skúsiť aspoň rozhovor, a začať dobre plánovať záhradu, nech Vám to nezasahuje príliš do života
@janka_266 možno nahusto nasadiť bambus k plotu?
@anonym_autor komunikáciou? 🤔 tiež nás sused choval, slušne som ho poprosila, navrhla, vyriešilo sa to k spokojnonojsti oboch strán. My sme mali murovaný plot a nič nepomohlo, naozaj iba komunikácia, slušná….
toto je ťažko riešiť, lebo ten smrad asi nebude ľahké prekryť. skúsiť sa porozprávať so susedom, či by si to vedel nejako presťahovať inam, alebo potom jedine nasadiť tam niečo.
@anonym_autor bambus urcite nie, ale urcite niektore rastliny a kriky vedia pomoct. Ale normalne skuste sa s nim porozpravat skor, ako zacnete vymyslat rozne alternativy...
@anonym_autor to by som sa bála, že po 2 rokoch bude záhrada plná bambusu, neviem koľko tam máte miesta, ale tak určite živý plot a pred trvalkový záhon, a akurát u mňa o tom vyskočil príspevok na instagrame, kde to vyhodnotili rovnako, budete si musieť zvyknúť
@anonym_autor vitajte....a nech chová i sliepky, kačice, prasaťa.... taká má byť dedinka...,😀😀😀👍👍👍
niet nad domček na dedine 🙂
jemný závan ma rozosmial takto na pondelok ráno
je jedno čo chová všetko smrdí hlavne keď to často nečistí, my máme jedného zajaca v koterci a keď týžden nevyčistím tak je smrad, hlavne v lete, ďalší sused má sliepky a na smrad sa všetci susedia sťažujú hlavne teda v lete
@anonym_autor Odsťahujte sa naspäť do paneláku. S nevýhodami bývania na dedine ste museli rátať predtým, než ste sa presťahovali.
Alebo si kúpte dom niekde v satelite v radovej zástavbe. Tam nebudú chovať starousadlíci zvieratá.
Teraz ti vadia zajace, potom ti bude vadiť kohúť ďalšieho suseda, v zime bude tretí sused kúriť drevom a pol roka ti bude štekať pes. Vy nie ste pripravení bývať na klasickej dedine.
@slavomira236 Baran je ešte ako - tak. Ale keby mal capa .... to by bola iná vôňa Hugo Boss.
@anonym_autor neboj, vacsina veci nie je taka hrozna, ako na zaciatku vyzera. Cosi mozno so susedom vludnym pristupom vyjednate, alebo vypestujete pekny vysoky zivy plot, na mnohe veci si casom zvyknete...
@anonym_autor Nasaď si na hranici pozemku živý plot z pajazmínu. Nejakú časť roka tá vôňa prekryje tých zajacov.
ono je dost mozne, ze cez leto to tak citit nebude, boli ste tam uz v lete? lebo popravde teraz je mokro, aj zvierata viac citit. Ja som tiez dneska pochodovala okolo nasich a pfe...
inak by som povedala, tiez, ze.. no na dedine bezne a velmi vela s tym neurobis, eln u seba vysadbou to poriesit
Dedina, tam sa chova a este aj bude.Ked to pojde takto dalej ja vazne rozmyslam kupit kravu,ked som bola dieta mali sme od masla,masa,tvarohu,mlieka vsetko svoje.Byky,kacky,sliepky sme chovali vo velkom.Zahradu mame velku, aj susedia chovaju.
Vidis problem este skor, nez ides poprosit suseda o nejaky kompromis 🙄
Neviem co teda chces pocut? Magicku formulku na odstranenie smradu? Tu pomoze iba vyplakavat. Alebo sa odstahovat inde.
@anonym_ae0a18 akože reálne tu niekto verí, že sused bude rozoberať celý chliev a sťahovať ho po pozemku, keď ho niekto poprosi? Jednak aj z druhej strany ma zrejme susedov a jednak ma asi svoj pozemok už nejako rozložený …

Vitaj na dedine 🥳🤣🙈