Ako zvládnuť bývanie mesiac bez kuchyne?
Ahojte baby, cca 15. decembra nám odovzdávajú dom ktorý staviame . Bude v ním už všetko na komplet , keďže máme dom na kľúč , avšak bez kuchyne kt. bude vyrobená a dovezená až 15. januára . Bývame zatiaľ u našich cca 10 metrov od nášho budúceho domu , avšak , manžel je v zahraničí , jediný čas kedy ma voľno a môže nás presťahovať aj s pomocou kamarátov je práve pred sviatkami a pomedzi ne . Do roboty ide už začiatkom januára a chodí len každý druhý víkend , dovolenku síce ma , ale nechávame ju na leto a na jar , keď sa bude robiť vonok. Čiže najlepšie by pre nás bolo presťahovať sa a povybalovat a zložiť nábytku ktoré nie sú vstavané už cez sviatky kedy ma dlhšie voľno . Avšak premýšľame , že by sme ten necelý mesiac boli bez kuchyne . Dáme priˇobizorne varič na stôl , máme aj kontaktný gril , Russel multifunkčný hrniec atd , že by sme sa už najkomplet odpratali do svojho a chvíľu bez kuchyne zvládneme . Jedine čo nebude je rúra , ale aj to vieme dať piecť u našich a doniesť , je to otázka minúty cez dvor . Máme 2 ročne dieťa a pubertiak ktorý sa už nemôže dočkať svojho kľudu vo svojej izby . A veru aj ja už odratávam , predsa sme rok u našich 🙈 išli by ste do toho ? Alebo nechať ešte postele u našich a ostatné presťahovať a počkať na kuchyňu ? Zaujíma ma názor iných žien , nakoľko ja stále neviem . Aj chcem , aj sa bojím toho diskomfortu bez kuchyne , ďakujem
@anonym_autor jasné. My sme mali mesiac a pol len platničku a kontaktný gril a chladničku. Ale nemali sme deti 🤷 myslím že mesiac zvládnete aj s deťmi 🙂
@anonym_autor ja by som do toho šla 🙂 bežné varenie zvládneš, bez rúry mesiac vydržíš tiež bez problémov. Ak by si mala silnú potrebu niečo piecť, skočíš k rodičom.
jasné že je to v pohode. koláče si dáš upiecť na sviatky v cukrárni keď nemáš rúru.
@anonym_autor áno.
Zvládneš v pohode. Už by som tam bola. 😁
Dá sa to. Problém bude asi umývanie riadov, ale všetko sa dá. Tak som to mala, ked som dávala robiť novú kuchyňu. V druhej miestnosti akurát rúra,ani varič som nemala. Zvládnete to, ak všetko ostatné už je.
Kľudne sa sťahujte. Vieš ako to rýchlo zbehne?! Ani sa nenazdáte. Provizórne vydržíte, jedine to umývanie riadu bude trochu ťažšie. Tiež som chvíľu umývala riad v kúpeľni 😁.
Uvariť aj upiecť môžeš u rodičov.
och vsetko mate. Len skromnejsie. Jasne, ze to bude v pohode.
Bože baby , ďakujem . Tak rada to čítam , ja som extrémne nerozhodný človek , ozaj váhy 🙈 tak som chcela vedieť skúsenosť iných a veríte aj pôjdeme . Starší bude happy jak dva grepy , už sa nevie dočkať . A my v podstate tiež . Po toľkých problémoch a peripetiách . Aj sa bojím , aj sa teším . Zákusky sú už od leta objednané , tak ozaj padnú vhod a štedrú večeru sme i tak u našich . Ostatné dni navarím , alebo občas aj objednáme . Len si hlavne v klude povybalujeme a zariadime čo sa dá 🙏
Pokojne sa presťahujte variť predsa môžeš u rodičov a jednoduché aj v obývačke.
@anonym_autor určite by som išla do toho. Uvar u rodičov a jednoduché jedlá zvládneš aj na variči.
Prestahujte sa … nieco dokazes urobit na grille, platnicke atd … jeden rozkladaci campigovy stol a naskladas tam vsetko. Ked budes chciet uvarit nieco zlozitejsie pojdes k vasim. Riady umyjes aj v lavore 🤷♀️ziadna drama. Aspon uvidis ako rychlo sa vies prisposobit minimalizmu .,. Stryko nemal v dome ani elektriku ani vodu 🤦🏻♀️ nejak A je to … zaviedli vodu bohvie kam a elektrika sice bola ale nejak netrafilibpripojku … male solarne generatory a voda z dazda a zo zahrady, na varenie z flase a aj sme sa osprchovali aj najedli (campingovy varic to istil … vsetko sa da aj ked 2 mesiace surviver camp stacili 😂
bez deti to pojde lahko... vacsie jedlo uvaris u vasich a mensie si spravis aj v airfryer ,dvojplotene ci mikrovlnke .. umyvat sa da v kupelni pripadne papierove taniere a vianoce budete u vasich napriklad ....
@anonym_autor nemam osobnú skúsenosť ale poznam pár co tak byval bez kuchyne,len veľký pracovný stôl a platnička. Mimochodom zena bola vtedy doma na materskej a v pohode zvladli
my sme bývali mesiac v byte bez kuchyne pred jeho prerábkou a úplná pohoda, raňajky, večere suché, obed buď donesený alebo v práci :D a to sme sa tiež mohli presťahovať k rodičom, ale aj keď máme výborný vzťah, tak mesiac nám stačilo. vy keď máte rodičov vedľa, tak by som neváhala
Jasne úplne v pohode, boli sme tak cca 3 mesiace. Varili sme na prenosnej indukčnej platničke ikea čo sme zobrali z chaty. Aj sme tak sviatkovali, lebo radosť z nového bola veľká.
Ja som tiez vahavy typ. Ale v tomto by som tam bola. Pre mna bol zaklad wc a sprcha. A mozme ist.
Aj sme spali na matracoch na zemi.
Zvladnes 😉 to ze mas rodicov vedla seba je obrovsky bonus 😉 takze nejaka "kuchyna" by ma nerozhodila.
2-platnicka. Gril. Pripadne aj teplovzdusna friteza....
Áno , bude všetko okrem predsienovej zostavy , kuchyne , obývačkového skrinky pod tv a stola . Postele , skrine sú , kúpeľne samozrejme , len teda ta kuchyňa , ale bez nej vydržíme , chladničku máme americkú , nie vstavanu, čiže tu už kozme vybaliť a používať . Ďakujem za názory , úplne sa stotožňujem a neuveriteľne sa teším . Po roku u našich sa už neviem dočkať až sme zasa samy 🙏
Podľa mňa v pohode vydržíte a bude fajn.
ALE!
Ja som ale pohodlný škorpión, mňa by takto piclo 😁 a najmä na Vianoce a keď by som mala polku veci riešiť u našich, polku doma, tak ešte tieto sviatky by som vydržala (za predpokladu, že vzťahy sú OK a rodičia by s tým boli tiež v úplnej pohode).
To das, bez vahania sa prestahuj. Akoze este ak mas mamku "cez cestu" tak uz vobec nie je o com. Aj doma si navaris, aj keby ze mesiac nemas nieco piect v rure, tak prezijete - ale ani to ti nehrozi, kedze mas rodicov pobliz. Ak vam vasi pomohli doteraz tym, ze vas nechali u nich, tak urcite ti este mesiac pomozu s pozicanim kuchyne, aby si si navarila. Nech sa vam dobre byva 🙂
Nie som síce žena ale teraz tak máme, od začiatku novembra sme bez kuchyňe a budú nám ju robiť 28.11. Takže máme dvojplatničku na stole a ešte máme aj starú trúbu na zemi v chodbe. Manželka je na nervy ale dá sa to vydržať. Už len odratávame dni.
@anonym_autor bez deti by som to nejako zvládla… ale s deťmi by som do toho nešla… najmä s tým malým… ale tak, zvládnuť sa dá všetko… kde je vôľa, tam je aj cesta! 💪🏼
@anonym_autor nečítala som to , ale my sme boli bez kuchyne asi necelé 3mesiace a prežili sme.a to mám malé dve deti . Svokor varil býva neďaleko .takže teplé sme mali vždy
My sme teraz dali asi mesiac a pol, mali sme dvojplatnicku do zasuvky na zakladne jednoduche veci, mikrovlnku na balene jedlo(kupovali sme tie hotove jedla z obchodu) a kanvicu. Uplne v pohode, ked mas chladnicku fungujucu nic vam nebude chybat. Nemusi byt kazdy den teple domace jedlo
Uz by som tam bola a cez sviatky makala jak srubka, aby som vsetko vybalila, zaroven kedze je to cas navstev rodiny, kazdeho by som poprosila, ci mozeme prist na obed/veceru, nech nam nekupuju vianocne lapace prachu, ale taky obed by potesil a aj by ste sa porozpravali, mne to pride ako super vianocne dobrodruzstvo, na to budete vzdy spominat
Uz by som tam bola a cez sviatky makala jak srubka, aby som vsetko vybalila, zaroven kedze je to cas navstev rodiny, kazdeho by som poprosila, ci mozeme prist na obed/veceru, nech nam nekupuju vianocne lapace prachu, ale taky obed by potesil a aj by ste sa porozpravali, mne to pride ako super vianocne dobrodruzstvo, na to budete vzdy spominat
@danieli toto je tak skvelý nápad . Ďakujem ti veľmi pekne . Aj ostatným za názory , rady , ale toto čo si napísala druhý raz čítam , je to milé. Takto to veru vyriešime. Ďakujem
@anonym_autor Jasne,ze isla. Aj my sme tak boli bez kuchyne,kym nam ju dodali. Varila som jednoduche jedla a uplne v pohode to bolo.
V lidli kupis malu piecku s grilom za par eur. V lete vyuzijete vonku na terase.
Jasné že by som do toho išla 👌

@anonym_autor Veď sa presťahujte a variť si choď k mame a potom prenes hotové jedlo v hrnci.