Ako zvládnuť sťažnosti susedov pri venčení psa?
Zdravím🙂 Aký je váš názor na nevraživosť susedov/ľudí, keď ja venčím svojho psa, chodím s ním na vychádzky ráno aj večer sa prejdem s ním po ulici - slušne na vodítku - ale bohužiaľ, psy za bránami naňho štekaju (niekedy viac, niekedy menej). Najprv som si myslela, že je to normálne, ale jedna pani ma upozornila, že aby som tadiaľ nechodila, že predsa narušujem kľud ( cca o 6.00 ráno). Tak ale vlastne ani nemám inú možnosť venčenia, musím tadiaľ prejsť...???
@anonym_f35a84 az po praci ? To si robíš srandu ?? Skus ty zadrziavat niekoľko hodín. Chudák ten pes 🤦♀️
@bessie12 ved majú dvor, nebyva v paneláku.
@anonym_285 opakujem sa. Dvor je nic. Potrebuje pohyb. A len ho tak vypustit na dvor, aby sa vykonal potrebu protrebu proste nestačí. Teraz rano, ked som cakala na autobus, som videla zopár ludi, ktorí vencili svojich psov. O pol 6 a nikomu to nevadi. So svojím som tiez vybehla pred 5 rano 🤷♀️
@anonym_285 možno keby ho nevencis tak málo tak by nebol ustekany a keby ho vychovas
@anonym_285 “My mame tiez psa na dvore,je tiez ustekany a preto ho nevencim rano o 6” a možno práve toto je problém, že je chudák zavretý na dvore a preto je uštekaný. A to sú tie “reťazové” psy - sice dnes už nie sú doslova na reťazi, ale “však im stačí len dvor”.
@anonym_285 opakujem sa. Dvor je nic. Potrebuje pohyb. A len ho tak vypustit na dvor, aby sa vykonal potrebu protrebu proste nestačí. Teraz rano, ked som cakala na autobus, som videla zopár ludi, ktorí vencili svojich psov. O pol 6 a nikomu to nevadi. So svojím som tiez vybehla pred 5 rano 🤷♀️
@bessie12 ale ved nikto nehovorí ze mu stačí ten dvor. Ved nech ide venčiť na ulicu. Ale nie o 6tej ráno, nechápeš?
@renata2025 ja som mala taký istý problém, pán na mňa doslova vrieskal, že nemám chodiť so psom (ktorý bol ticho ako myš, nemecký ovčiak) popred jeho dom lebo jeho maličký kríženec sa ide zblázniť. Povedala som, že som na verejnej komunikácii (cesta, chodník tak ani nebol) a nech mi to dá písomne, prípadne nech to rieši cez obec. Odvtedy bol ticho a jeho pes si po čase zvykol🤷
@justr No je to neempaticke o 5 rano,ved si vezmi ze ziju na planete aj ludia,co nemaju psa a musia trpiet kazde rano,ze im pod oknami stekaju dive psy?
No poradim ti,vyhod psa pred dvere nechsa vyští a potom kludne vydrzi pokym sa nevratis z prace a mozes sa psovi venovat do 22.
@anonym_ef344b Je to neempatické o 5 ráno, čiže mám šéfovi napísať nech mi posunie pracovnú dobu o hodinu, lebo anonym sa chce vyspať 😂 Alebo ponúkam kurzy lietania, keďže si očividne zázračný (špeciálny) človiečik. Ja ani nechodím so psom, chodím sama, normálne pešo do práce a aj tak nevychované psy štekajú.
Ani nemám psa vonku, takže štekáš na zlú bránu🤷🏻♀️ Ale keď sme na dvore psa mali, predstav si, ako empatickí ľudia sme si ho vycvičili že na ľudí či psov reagoval keď prišli priamo na dvor. Presne tak ako by to mali spraviť všetci tebe podobní neempatickí ľudia, aby nerušili anonymov, ktorí sa chcú o 5 ráno vyspať. By
@anonym_285 tak nech si vychovaju tých ustekanych psov za bránou a nebude ani ten stekot. A co sa tyka spánku, tak spim 5-6 hodin. Ked spim dlhšie, tak mam z toho len bolesti hlavy. A navyse existujú este aj štuple do uší ak ma niekto problem so spánkom. Tiež sa obcas zobudím na nejaké zvuky z vonku. Aj susedov veľký pes občas zasteka, ale nerobím z toho problém. Susedia mali posedenie s priateľmi ci rodinou. Približne do polnoci sme ich počuli. Nikto nic na to nepovedal. A to sme rano do prace museli ísť.
@anonym_ef344b Je to neempatické o 5 ráno, čiže mám šéfovi napísať nech mi posunie pracovnú dobu o hodinu, lebo anonym sa chce vyspať 😂 Alebo ponúkam kurzy lietania, keďže si očividne zázračný (špeciálny) človiečik. Ja ani nechodím so psom, chodím sama, normálne pešo do práce a aj tak nevychované psy štekajú.
Ani nemám psa vonku, takže štekáš na zlú bránu🤷🏻♀️ Ale keď sme na dvore psa mali, predstav si, ako empatickí ľudia sme si ho vycvičili že na ľudí či psov reagoval keď prišli priamo na dvor. Presne tak ako by to mali spraviť všetci tebe podobní neempatickí ľudia, aby nerušili anonymov, ktorí sa chcú o 5 ráno vyspať. By
@justr nie,stacinked mu zabezpecis niekoho na vencenie v rozumnom case,co ma s tym tvoj zamestnavatel?
@anonym_285 vsak si daj štuple do uší 🤦♀️ mne ked vadi hluk, tak si nasadim slúchadlá a spím 🙄 moj ty Bože
@anonym_285 tak potom nenariekaj, ked nechceš nic kvoli tomu urobit. Mne ked nieco vadí, tak sa to snažím vyriešiť. Ale však Slováč sa v tomto nezaprie 🙄
@anonym_285 ale však tebe to vadí. Ak ti to tak vadí, tak si kúp tie štuple a nenariekaj kvoli tomu. Vyžadujete od iných toleranciu, ale samí nie ste tolerantní. Zamyslite sa nad sebou ...
Mne je táto diskusia naozaj smiešna 😂 Teda to ako si niektorí myslia, že by ľudia mali meniť svoje rutiny kvôli CUDZÍM psom, za ktoré NENESÚ žiadnu zodpovednosť 😂 Aj keby som sa chodila sama len tak prechádzať hore-dole po ulici o 1 v noci, problém by som NEBOLA ja, ale tí psi, resp. ich majitelia 😝
resp. dodávam, že ešte ja by som sa mohla sťažovať, že ma tí psi obťažujú, a nie aby sa niekto sťažoval na mňa 😁
Mne je táto diskusia naozaj smiešna 😂 Teda to ako si niektorí myslia, že by ľudia mali meniť svoje rutiny kvôli CUDZÍM psom, za ktoré NENESÚ žiadnu zodpovednosť 😂 Aj keby som sa chodila sama len tak prechádzať hore-dole po ulici o 1 v noci, problém by som NEBOLA ja, ale tí psi, resp. ich majitelia 😝
resp. dodávam, že ešte ja by som sa mohla sťažovať, že ma tí psi obťažujú, a nie aby sa niekto sťažoval na mňa 😁
@wolf_ ved vidíš ,že by si bola zodpovedná ty a aj za hladomor
Už som sa tu pýtala, ale odpovede som sa nedočkala, tak skúsim ešte raz. Ak chodím do práce na šiestu, takže ulicou musím prejsť (bez psa) o piatej, ale je tam ten jeden pes, ktorý šteká po všetkom živom. Následne rozšteká celú ulicu. Na vine budem ja? Lebo vás nezaujíma, ktoré psy štekajú, ale chybný je ten element, ktorý ich rozšteká? A mám byť empatická voči susedom a nespôsobovať každé ráno štekanie ulice? Neviem, riešenie je dať výpoveď, alebo vybrať si inú cestu, napr. niekde cez pole, či preskakovať ploty?
Už som sa tu pýtala, ale odpovede som sa nedočkala, tak skúsim ešte raz. Ak chodím do práce na šiestu, takže ulicou musím prejsť (bez psa) o piatej, ale je tam ten jeden pes, ktorý šteká po všetkom živom. Následne rozšteká celú ulicu. Na vine budem ja? Lebo vás nezaujíma, ktoré psy štekajú, ale chybný je ten element, ktorý ich rozšteká? A mám byť empatická voči susedom a nespôsobovať každé ráno štekanie ulice? Neviem, riešenie je dať výpoveď, alebo vybrať si inú cestu, napr. niekde cez pole, či preskakovať ploty?
@gab1sol tak mohla by si sa ešte naučiť lietať ,keď už niesi empatická a chodíš ráno zavčasu do prace,fakt netuším ako si to dovolíš
@anonym_285 keď založím o tom novú diskusiu, prosím, odpovieš mi? Mimochodom, nejde o hypotetickú otázku, ale o situáciu, ktorú som ako študentka zažívala, keď som sa ráno musela dostaviť na brigádu. Akurát s tým rozdielom, že ma nikto nebral ako rušivý element a nezazlieval mi, že idem tak skoro ulicou.
@wolf_ toto je zaujímavý postreh, ďakujem🙂 keď sa to otočí, že vlastne tie psy, ktoré štekajú za bránou, tie obťažujú ľudí chodiacich okolo.... Okrem toho súhlasím aj s tým, že je to smiešne a utvrdilo ma to v tom, že rozumný a inteligentný človek sa nebude sťažovať, ani riešiť takúto vec. Treba byť asertívny a postaviť sa za seba a svojho psa🙂 Asi toľko k tomu...
@wolf_ toto je zaujímavý postreh, ďakujem🙂 keď sa to otočí, že vlastne tie psy, ktoré štekajú za bránou, tie obťažujú ľudí chodiacich okolo.... Okrem toho súhlasím aj s tým, že je to smiešne a utvrdilo ma to v tom, že rozumný a inteligentný človek sa nebude sťažovať, ani riešiť takúto vec. Treba byť asertívny a postaviť sa za seba a svojho psa🙂 Asi toľko k tomu...
@renata2025 moj muz, ked sa vracia domov z poobednej niekedy o 1 az 3 v noci, tak nas pes začne stekat akonáhle príde k nám do spálne alebo ak je v obývačke, tak hneď ako sa otvoria dvere. Podľa divnej logiky určitých ludi by som mala sprdnut môjho muza, a nie psa za ten stekot, a poslať ho späť, len kvôli tomu, aby pes nestekal 😂😂

@renata2025 tiež si myslím, že je len na tebe táto situácia. Lebo ci sa to tu niekomu páči alebo nie, ty si tá kvôli komu sa zobudí celá ulica, kvôli tebe začnú stekat psy. Co keby si nasla v sebe trochu ľudskosti, napríklad venčiť by si chodila po robote? A nemusela by kvôli tebe celá ulica vstávať o 6tej ráno. Viem si predstaviť ako ta tam majú susedia radi. Ale ty nie, tebe sa to paci ze môžeš robiť zle, ved co tam po ostatných, kašľať na nich, že?
@anonym_f35a84 az po praci ? To si robíš srandu ?? Skus ty zadrziavat niekoľko hodín. Chudák ten pes 🤦♀️