icon

Kedy prestane susedove dieťa toľko kričať?

31. aug 2025

Nad nami byvala kedysi starsia pani, tak 90+. Nepocula som ju. Ked zomrela, prisiel tu byvat mladsi par. Pocula som ich sem tam vecer rozpravat ale nic viac. Odkedy maju decko, tak je to hroza. Ked neplace, tak nieco hadze o zen, krici, dupe, vrieska, trepe so vsetkym. Kedze mam teraz dovolenku tam viem presne co robia. Asi o 7 vstavaju, najprv decko zjape asi mu umyva zuby, potom s niecim bucha v kuchyni, beha…okolo 9:00 idu von, tak je pokoj. Pridu cca o 11:00 asi ho uspava lebo zase place a potom je asi 2 h ticho. Vstane a zase nieco robi v kuchyni, maly krici, dupe… tak idu zase von od 13:30-16:30 cca. Znova ich pocujem, bud ide pracka alebo mycka, potom ho asi kupe, umyva zuby a zase vrieska. O 19;00 je pokoj asi spi. V noci ho tiez pocujem. To je neskutocne. Kedy prestane to decko tolko vrieskat? Mna ide porazit. Ked som v robote tak to menej pocut, no cez vikend to iste. Niekedy su asi aj oni mimo cez vikend a je pokoj. Minule som ju zastavila, ci nemozu byt tichsie, ona ze je ma syna sama, muz robi mimo sr. Ale to je vyhovorka? Volat policiu? Ona nanho sice nekrici a je kludna ale to decko je ako nepricetne.

vladuska20
31. aug 2025
@anonym_autor

To jej decko nie je postihnute, vraj sa na ine susedy aj usmieva, aj je vraj rozkosne, kym ho nemaju nad sebou a nepocuju ten vreskot. Ja necakam hrobove ticho, ale ze mi tu bude niekto nad hlavou niecim trepat a skakat? V noci reve tiez asi 2-3x to vtedy by som nemohla zavolat policiu, ze rusi nocny klud?

@anonym_autor ty si riadne trafena hus,kokos.Frustrovana stara dievka,co sa chce vyburit na malom dietati.Nech sa paci volaj policiu,ta akurat tak strasne vysmeju.Kokos,chod do lesa byvat ale pozor aj jelene maju ruju a teda vedia krasne vydavat zvuky,co pocujem aj ja a to hory mame dalej.Potom tiez musis volat policiu,ze ta rusia fuj,hnusne jelene.

bosorkabb
31. aug 2025

Úprimne? Možno o zopár rokov bude ticho. Ešte príde puberta. A čo chces alebo očakávaš od polície? Čo im povieš že dieťa plače a behá?
Ruší nočný kľud? Nie.
Toto polícia ani riešiť nebude.

anonym_ade70e
31. aug 2025

To mas este dobre. Nad nami byva 8rocny tazko autisticky chlapec ktory ma individualne vzdelavanie a priemerne 7-8 hodin denne robi hluk typu skateboard po chodbe, presuva stolicky po zemi, beha a vrieska z plnych pluc, trieska vecami o radiator. V noci sa obcas strhnem na to ze vrieska zo sna alebo krici jeho mama ze sa pocural do postele.
V zivote by ma nenapadlo jeho matku poucovat ze si s nim ma robit poriadky alebo nedajboze policiu volat. Napriek tomu ze tieto jeho eskapady mi par x prebudili moje dieta.
Nikto v rodine ani kamosky tvoje deti nemaju ? Ci si doteraz deti len v telke videla ? Lebo mas nerealne ocakavania.

rebekabeka14
31. aug 2025

Jeziiiis čo by si robila keby máš za susedu mňa 🤣 mame troch synov,ktorí sa nonstop hádajú ,malý ma 4 roky a ma obdobie vzdoru a keď neni po jeho vrieska. Ja môžem v klude vysvetľovať nepomôže a potom začnem hučať aj ja lebo nič nepomáha. A ešte sa mi nestalo ,že by mi susedia zaklopali,že sme hluční. Naopak mame na našom poschodí 4 byty. V jednom bývajú dve ženy bezdetné ,teda aspoň myslím a minule mi vo výťahu len povedala že máte všetky 3 deti doma cez prázdniny, že? Ja že to je tak počuť ? Oka že áno,začala som sa ospravedlňovať a hneď povedala,že to úplne chápe,že sú to deti. A ja naozaj už neviem ako ich spratať do kože. Ale radšej nech sú živí akoby mali byt v kúte ticho.

vladuska20
31. aug 2025
@anonym_ab3603

@anonym_autor ja to vravím už dávno že mali robiť bytovky pred bezdetnych a detnych zvlášť ako bol pokoj od uvrieskancov

@anonym_ab3603 veru mali,aj bezdetni si mozu kupit dom,riadne ho utesnit a nebudu pocut nic.Panel,je panel a vzdy sa tam budu ozyvat aj prdy suseda.Sa uz konecne spametajte,a budte trosku aj tolerantni.Ale to iste plati aj pre rodiny s detmi.
Kedy si nikto taketo kraviny v bytoch neriesil,lebo v kazdom byte bolo dieta a zili skor ako rodina.Ale dnesni rozmaznani ludia by chceli nonstop ticho.Nuz treba ist do domu a riadne utesnit.A to iste robia povecine aj rodiny s detmi,ze sa neskor prestahuju do domu,aby mali vecny pokoj od ludi,co sa na vsetko a vsetkych len a len stazuju.Popravde,smutny zivot a tak si ho musia na niecom,niekom vyvrsit.

dahra
31. aug 2025

@anonym_autor - môj prvý syn bol do 3-4 rokov dieťa, čo revalo každý večer. Ráno sa budil okolo 6.00, doobedu sa vedel pekne hrať. Poobede prespal aj 2-3 hodky. Niekedy aj do 17.00. Okolo 19.00 začal byť unavený a mrzutý. A potom to šlo. Plač, aj hodinu. Že chce spať, že nechce, že sa chce kúpať, ale nechce vyzliecť, že nechce do vane, že nechce von z vane, že sa nechce utrieť, ani obliecť. Zmĺkol v momente, ako si ľahol a zakryla som ho. Tento proces trval cca do jeho 3-4 rokov. Pozvoľne sa stratil. Nevedeli sme či ho dať skôr spať, či neskôr, či je to únavou....Po uložení do postele už normálne spal. Ale vždy som ľutovala susedov, čo počuli ten jeho plač. Dnes je už čerstvý stredoškolák a sám nechápe, prečo to robil. Ale pamätá si to. Máme aj pár videí z toho obdobia na pripomenutie 🙂 Dnes sa smejem, ale vtedy to bolo nervydrásajúce. Takže vydržať, dieťa nie je stroj, čo zapnem a vypnem podľa želania.

reanda
31. aug 2025
@226lenka

Pane bože že volať políciu na malé vzdorovite dieťa 🤦

@226lenka vzdorovite? ked dieta v noci zaplace a cez den sa hra a chodi po byte, tak je vzdorovite?

allie1008
31. aug 2025

@anonym_autor som rada,zs nemám teba za susedu :D esteze na mma nikto policiu nevolal, ze jej obcas spadne hracka na zem alebo reve,ked kaká alebo ked jej umyvame vlasy. Paneboze.

anonym_2c8522
31. aug 2025
@anonym_bba58e

Ako kedysi takéto decká neboli, ale teraz niektoré sú otras. Ja aj na ulici ak to vidím že decko nerváči každú chvíľu a rodičia proste len konajú ako dieťa píska a utišujú mám dosť. Proste výchova nula a tie deti nerváčia a robia rodeo aj keď pofúkne vietor alebo je kopček a odrážadlo im ide ťažšie alebo musia zastaviť pred priechodom. To proste nie sú deti ak sú takto nevedené ale divé zvery a netreba sa čudovať že čím ďalej dospelí chcú adult only zariadenia a izolujú sa od deti. Lebo fakt je to s nimi na nevydržanie.

@anonym_bba58e takéto deti boli aj v minulosti si predstav. Suseda mala syna ktorý plakal veľa,mal koliky. Ako deti sme behali po schodoch,zvonili ľuďom na zvončeky ako celé sídlisko. Kričali sme na ihrisku jaaaj to bola doba.

ivanakal
31. aug 2025
@hiro

"Ked som v robote tak to menej pocut" neviem ako ďaleko od bytu je tvoja práca ale to musí byť fakt strašné keď to až tam počuť 😊

@hiro presne toto iste som isla napisat 😂 mozno to ma hlasy v hlave, a ked je v praci, tak je to menej pocut 😄

autor
31. aug 2025

Moje kamaratky maju uz velke deti, takze v okoli nemam nikoho. Ale ved ok, chodia vonku a je vtedy ticho ale potom ked pridu, tak susedino decko dupe v topankach, niekedy aj vyjdem hore po svhodoch aby som lepsie pocula. A ona mu asi 10x povie, no pod si umyt rucky a on len nenenene, tak ja nechapem, bola som decko ale ked mama povedala pod umyt ruky, sla som. Podla mna ho nezvlada, alebo co, aby v jednom kuse rucalo…potom zacne s nejakym odrazadlom behat a naburavat do dveri, zase ho vezme a on vrieska a nenene. To je akoze ok?
Mne pride, ze je to dieta nejake nepricetne.

rebekabeka14
31. aug 2025
@anonym_autor

Moje kamaratky maju uz velke deti, takze v okoli nemam nikoho. Ale ved ok, chodia vonku a je vtedy ticho ale potom ked pridu, tak susedino decko dupe v topankach, niekedy aj vyjdem hore po svhodoch aby som lepsie pocula. A ona mu asi 10x povie, no pod si umyt rucky a on len nenenene, tak ja nechapem, bola som decko ale ked mama povedala pod umyt ruky, sla som. Podla mna ho nezvlada, alebo co, aby v jednom kuse rucalo…potom zacne s nejakym odrazadlom behat a naburavat do dveri, zase ho vezme a on vrieska a nenene. To je akoze ok?
Mne pride, ze je to dieta nejake nepricetne.

@anonym_autor neviem či z tohoto mi príde nepríčetne dieťa alebo skôr niekto iný

anonym_3fb9c9
31. aug 2025

@anonym_autor žena vy ste totálne mimo. Ja mam tiež hlučné dieťa a potrebujem aj navariť aj umyť aj ísť cikať viete ? Ak je sama nemá 200 rúk. Uvedomte sa že políciu fakt ...

autor
31. aug 2025

A v noci vrieska, ona mu nieco sepka a zaspi, ale asi 2x ho pocujem. Uz som sa aj prestahovala do inej izby. Mozno jej skusim aj ja robit naprieky, napriklad ked jej decko zaspi, zacnem zvonit alebo vrtat.

autor
31. aug 2025

Vy ste tu vsetky mamicky, pre ktore su tieto veci asi v poriadku, ale pre mna nie. Ved clovek chce v klude vypit kavu a nepocuvam tie vykriky, buchoty. Ano vraj je sama a muz chodi na turnusy. Ked je on doma tak je vacsi pokoj, mozno sa mu viac vtedy venuju.

rebekabeka14
31. aug 2025
@anonym_autor

A v noci vrieska, ona mu nieco sepka a zaspi, ale asi 2x ho pocujem. Uz som sa aj prestahovala do inej izby. Mozno jej skusim aj ja robit naprieky, napriklad ked jej decko zaspi, zacnem zvonit alebo vrtat.

@anonym_autor ja neverím . Ty asi nerozumieš, že to nerobí nashval a robiť napriek svedčí skôr o tebe. Malé deti v noci plaču. Daj si odhlučnenit byt,keď to nezvládas. Mne keby vadí,že ľudia nadomnou trieskali tak si to riešim ale nebudem im robiť napriek. To je daň za život v paneláku. Buď sa s tým zmieriš alebo odíď,alebo s tým niečo rob. Ale za toto tá aj policajti vysmeju

viestta
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano, zacni jej robit na prieky. Spravaj sa ako posledny primitiv. Ty mas tolko empatie ako moje papuce. Tebe niet ani rady, ani pomoci.

anonym_2c8522
31. aug 2025

Si inak psychicky v poriadku? Robiť naprieky dieťaťu?Lebo to čo píšeš robia deti bežne. Tvoja suseda nech zavolá moje deti k sebe a potom uvidíš čo znamená hluk. Mám ich 3.
Evidentne potrebuješ minimálne psychológa.

anonym_1ee679
31. aug 2025
@anonym_autor

Vy ste tu vsetky mamicky, pre ktore su tieto veci asi v poriadku, ale pre mna nie. Ved clovek chce v klude vypit kavu a nepocuvam tie vykriky, buchoty. Ano vraj je sama a muz chodi na turnusy. Ked je on doma tak je vacsi pokoj, mozno sa mu viac vtedy venuju.

@anonym_autor toto musi byt vymyslena tema, uz je to prehrotene. Kaslite na to. Rob prieky 🙂 pojdes za to do nebicka. Lebo uz ked si sa zacala krutit, ze musis vyjst po schodoch, aby si to pocula ten strasny hluk co udajne odtial ide, tak to hned zacalo byt podozrive. Budme rady, ze vacsina taketo aj ked imaginarne susedy nema. 🙂

gribka1
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Naprieky? Si odhlučni byt a neotravuj mladých ľudí.

autor
31. aug 2025
@viestta

@anonym_autor ano, zacni jej robit na prieky. Spravaj sa ako posledny primitiv. Ty mas tolko empatie ako moje papuce. Tebe niet ani rady, ani pomoci.

@viestta dakujem, ale primitivne chovanie je nieco ine. Prosila som ju ale ona to viac menej odignorovala. Decko stale dupe, trieska, je ako divocak. To ze perie kazdy den, som si zvykla, neriesim.
Myslim, ze som psychicky ok. Len mam rada svoj klud. Skusim to odhlucnenie bytu. A dufam, ze nebude znova tehotna. Pri tychto typoch to je dost mozne. Ze si narobi kopec spratkov, ktorych nezvlada

autor
31. aug 2025
@anonym_1ee679

@anonym_autor toto musi byt vymyslena tema, uz je to prehrotene. Kaslite na to. Rob prieky 🙂 pojdes za to do nebicka. Lebo uz ked si sa zacala krutit, ze musis vyjst po schodoch, aby si to pocula ten strasny hluk co udajne odtial ide, tak to hned zacalo byt podozrive. Budme rady, ze vacsina taketo aj ked imaginarne susedy nema. 🙂

@anonym_1ee679 bodaj by som si to vymyslela, bodaj by som mala tu staru pokojnu a tichu pani susedku nadomnou az doteraz

gribka1
31. aug 2025
@anonym_autor

@viestta dakujem, ale primitivne chovanie je nieco ine. Prosila som ju ale ona to viac menej odignorovala. Decko stale dupe, trieska, je ako divocak. To ze perie kazdy den, som si zvykla, neriesim.
Myslim, ze som psychicky ok. Len mam rada svoj klud. Skusim to odhlucnenie bytu. A dufam, ze nebude znova tehotna. Pri tychto typoch to je dost mozne. Ze si narobi kopec spratkov, ktorych nezvlada

@anonym_autor Hnusný slovník máš, že spratkov. Bodaj by, aspoň tri.

anonym_ade70e
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor haha toto by sa ti tak vratilo ze dovidenia. nevyspate dieta robi 5x tolko cirkusu ako vyspate takze good luck. hlavne ak ma tych 1,5 roka tak taka dobra nevyspatost cez den sa zvykne odrazit na tom ze miesto tych luxusnych 2x v noci plakani sa budes citit ako prvorodicka s polrocakom co sa zobudi tak 10x 🤪🤪🤪

viestta
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako pisem vyssie, ty mas menej empatie ako moje papuce...
Tvoj slovnik hovori o tvojom psychickom stave viac ako sa nazdavas. Spratek, decko, robit naschvaly... Skor si myslim, ze ty nezvladas normalny zivot ie ona svoje dieta (ale to je len moj dojem) Tebe ani svatena voda nepomoze.

anonym_1ee679
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_1ee679 bodaj by som si to vymyslela, bodaj by som mala tu staru pokojnu a tichu pani susedku nadomnou az doteraz

@anonym_autor a kedy chodis do prace ked presne vies co ktory den robia a mas cas pri obednom spanku vrtat? Si najdi nejaky konicek alebo chodievaj viac von nech to nemusis pocuvat.

autor
31. aug 2025
@anonym_ade70e

@anonym_autor haha toto by sa ti tak vratilo ze dovidenia. nevyspate dieta robi 5x tolko cirkusu ako vyspate takze good luck. hlavne ak ma tych 1,5 roka tak taka dobra nevyspatost cez den sa zvykne odrazit na tom ze miesto tych luxusnych 2x v noci plakani sa budes citit ako prvorodicka s polrocakom co sa zobudi tak 10x 🤪🤪🤪

@anonym_ade70e vdaka za upozornenie, toto teda zazit nechcem. Stacili mi prve mesiace s novorodencom

bosorkabb
31. aug 2025

Sorry že perie každý deň 😂to aj ja, niekedy aj 3 práčky+ sušička. Aj vysávam, umývačka tiež ide denne. Tak ako iný susedia.
Čakáš že všetci budeme sedieť potichu v kúte bytu a bežné denné činnosti sa urobia samé?
Predaj byt a choď bývať na samotu. Lebo ani v dome v dedine nebudeš spokojná. Tak furt niekto kosí, píla pustena, psy brešú, kohút kikirika a mnoho iného.

radacak
31. aug 2025

@anonym_autor žiaľ sklamem ťa..deti bežné počuť keď sú doma
Či už sú malé alebo väčšie..snáď ich rodičia nemajú priviazať a zalepiť ústa 🙄

autor
31. aug 2025
@anonym_1ee679

@anonym_autor a kedy chodis do prace ked presne vies co ktory den robia a mas cas pri obednom spanku vrtat? Si najdi nejaky konicek alebo chodievaj viac von nech to nemusis pocuvat.

@anonym_1ee679 chodim do roboty ako kazdy clovek na 8h od 7-15.00. teraz som na dovolenke, takze mam vacsi prehlad, co sa deje v byte nadomnou