Kúpa domu s rozlohou 66 m2
Viem že to nie je téma na nový rok, ale do pondelka musíme dať vedieť, či áno či nie. S mužom čakáme bábätko, tak už istí čas hľadáme domček. Dom je dobrej v lokalite na dedine 5km od okresného mesta, kde obaja pracujeme. V tichej ulici, nie pri hlavnej ceste. Jeden čo sa nám obom páčil nám už na jeseň vyfúkli pred nosom.
Tento konkrétny domček má iba 66m2 (11x6m). Ale žiaľ má iba kúpeľňu obývačku a spálňu. Pozemok cez 1000m2. Tie izby sú za mňa zbytočne veľké. Kameňom úrazu je za mňa kuchyňa, ktora v dome absentuje. Je v samostatnej budove, veľkosťou 47m2, a pri nej špajza a ďalšia miestnosť spolu 40m2. Výhodou je ozaj výhodná cena keďže dedič sa ho chce rýchlo zbaviť.
Muž ma presviedča že dom sa dá prerobiť aby sme mali viac miestnosti, že by to zvládol do pôrodu. Máte niekto dom podobných rozmerov?
@anonym_autor určite nie. Ak dom tak priamo v meste.
@anonym_autor Ak mate peniaze na prerabku a je moznost dostavat izby a hlavne kuchynu,tak ano.
@anonym_autor … a po zvysok zivota budete prerabat a zit na stavenisku, nikdy to nedokoncite a zhltne vam to vsetky peniaze co kedy zarobite…
Ked tak kupit, kompletne strhnut a postavit novy, ale nedovolila by som to robit svojpomocne, nech to spravi seriozna firma v normalnom case.
Ciastocne osobna skusenost a teda je tu aj dost pribehov uplakanych zien, ze muz chodi do roboty, potom maka na stavbe domu xx rokov a zena s dietatom sama, vycita muzovi, ze sa nevidia poriadne a manzelstvo ide do …
Máme dom podobných rozmerov, dokonca aj s podobnou kuchyňou vedľa, prerobili sme najprv kuchyňu vznikla kuchyňa práčovňa kúpeľňa a na podklrvy spací priestor potom sme začali z domom, máme kuchyňu +3izby a veľkú terasu na úkor 4tej izby ale teda prerábali sme svojpomocne a teda ak už čakáte bábo tak to určite celé nestihnete do pôrodu, osobné by som však do toho šla aj keď sa budete najprv tlačiť na menšom priestore
Nekúpila. To čo je za dom? Však to už môžem zostať aj v byte. Dom si predstavujem 4-5 izieb a dvor a nie hentaku mysaciu dieru
Dieta bude rast, potrebuje svoj priestor a vy tiež
@anonym_autor mám, koľko za to pýta?
Každá z izieb má vyše 25 m2? Myslím, že po prestavbe by to mohol byť použiteľný domček.
@anonym_autor áno, za predpokladu že ste obaja aktivní šofery. Ale počítaj aj s tym, že to nemusi stihnúť do pôrodu.
@anonym_autor toto by som v zivote nekupil... dom pod 100m2 a k tomu kuchyna vonku... to je absolutne neakceptovatelne...
Dom sam o sebe prinasa urcity typ starosti (voci bytu), preto to musi vyvazit svojimi prirodzenymi pozitivami... A tuto to uplne absentuje.
Velmi malo informacii. V akom stave je dom celkovo, elektrika, strecha, vlhkost etc. Tipujem ze je to skor starinka ak nema kuchynu, taky typisch dedinsky dom. To ze ho do porodu prerobi je utopia. Budes s babatkom zit na stavbe. Hladala by som dalej ak mate kde byvat, alebo sla do bytu. Babatko zahradu nepotrebuje.
mensie ako byt. Taky maly domcek mozno pre dvoch dochodcov. Toto na kolko rokov vam bude staci?Nie
autorka, ak čakáte dieťa a uvažujete nad tak malým priestorom, pochybujem, že ste na tom finančne tak, že to muž prerobí, a to do pôrodu... to by musel nahnať stavebnú firmu, atď. a to zožerie kopu peňazí. keby ste kopu peňazí mali, tak počkáte pár mesiacov, rok-dva a kúpili by ste DOM. toto je fajn tak pre 2 ľudí (aj to by musela byť kuchyňa súčasťou). ja by som do toho šla, ja som len s dieťaťom. ale mladá rodina, dieťa na ceste a do budúcna možno ešte jedno, dve..... no nie. do 5 rokov to neprerobíte, budete unavení, znechutení, budete po sebe vrčať.... toto by mi za to nestálo.
@zmrzlinka2021 vidíš, my bývame na lazoch a živote by som do mesta nechcela. Nie každý chce bývať meste.
@zmrzlinka2021 vidíš, my bývame na lazoch a živote by som do mesta nechcela. Nie každý chce bývať meste.
@anonym_61d1a5 tak pokiaľ si sa v takom spôsobe života našla, je to ok.
@anonym_autor určite by sme nekupovali. Nehnuteľnosť jedine priamo v meste a s oveľa väčšou metrážou. Toto vám stačiť nebude
@anonym_autor nie, toto nie je dom pre mladú rozrastajúcu sa rodinu. A že ho muž do pôrodu prerobí, no dovoľ sa mi zasmiať. Hľadajte ďalej.
@anonym_autor daj pôdorys domu. 66m2 , 11x6 sa dá celkom fajn urobiť mini bývanie. Viď projekty: https://www.prodom.sk/projekty-domov/bungalow-11 https://www.prodom.sk/projekty-domov/bungalow-14 https://www.domnamieru.sk/projekt/alfa-72 Poprípade potom dorobiť podkrovie.
Nechápem tú kuchyňu mimo, vie mi to niekto vysvetliť?
Nie, nekúpila by som niečo len aby som mohla povedať, že mám dom. Bábätko veľa miesta nepotrebuje hľadajte ďalej.
Dom jedine v centre mesta ale uz aj odhliadnuc od toho, toto je co za dom ? Vsak niektore 2izbaky byty su väcsie. Plus este dochadzanie, hm. Urcite nie
@anonym_61d1a5 tak pokiaľ si sa v takom spôsobe života našla, je to ok.
@zmrzlinka2021 bývame na lazoch, ale nechováme nič ani nie sme "deti kvetov". Len nám vyhovuje ten kľud. Do kina, divadla, opery viem ísť aj z tade.
@anonym_autor
Urcite by som nekupovala, ak si uz tehotna. To si ako predstavujes, ze s malym dietatom budes riesit prerabku? A bez kuchyne? Uplietla by si si na seba bic.
Osobne, ja by som sa ako tehotna stahovala uz iba tam, kde je treba robit len kozmeticke upravy, a ziadne velke zasahy. Ale to som ja.
A ak manzel nic este neprerabal, tak nech si k odhadu prida x2 aj casu, aj penazi, co bude treba.
My mame podobnych rozmerov, 12x8, ale dve poschodia, na jednom je denna cast, na druhom nocna.
Nekúpila by som ho. 66 m2 je strašne málo.
@anonym_autor lokalita 5 km od okresneho mesta je fajn, to je nic hlavne ak mate auto. Casu ked sa babo narodi bude ale menej, preto by som s tou prerabkou bola taka opatrnejsia, so vsetkym su vzdy problemy a treba ratat dvojnasobny cas ako si clovek mysli, ze to bude trvat. V kazdom pripade po prerabke na 3-4 izbovy dom plus pristavba by to mohlo byt plnohodnotne rodinne byvanie. 🙂 My sami sme prerabali byt, ked bolo dieta male a bolo to zle, nemali sme ziadne volno, muz stale tam - a to vacsinu veci robila firma, ja stale s babom doma a dost sme sa aj hadali kvoli tomu, lebo vsetci unaveni a nikto nemal volno. V januari-februari zas ozije trh s nehnutelnostami a mozno sa este nieco objavi. Treba si vsetky pre a proti premysliet
@zmrzlinka2021 tu určite nie,v meste sú ceny niekoľko násobne vyššie. Na to nemáme. Som z vedľajšej dediny.
@anonym_autor na prve precitanie asi nie, na druhe precitanie by som aj uvazovala. Zaklad ci je dom zdravy, z coho postaveny, vek stavby, da sa hned byvat? Ako daleko je kuchyna od "domceka" a ci sa to da nejako rozumne spojit. Dalsia vec, pozemok 1000m2, co na nom planujete? Je to rovina? Dedina ako je spojena s mestom? MHD, vlak, bus? Ake vybavenie je v dedine lekar, obchod, pripafne skolka, skola?
Chcelo by to fotku a blizsi popis.
@anonym_autor 5km od hlavného mesta je super. Ak nesoferujes pozri si ako ti chodia spoje. Dom má koľko rokov? Záleží v akom stave je, dá sa tam hneď bývať? Je v obci zavedená voda , kanalizácia? Negatíva je tá kuchyňa, ak sa dá prebúrať stena tak by som nad tým uvažovala. Pozemok je dosť veľký, ak by sa dal rozdeliť na polovicu a mal prístupovú cestu mohli by ste ho neskôr predať.
@anonym_autor máš obrovský pozemok. Môžete vedľa tohto domu postaviť ďalší, ak financie dovolia. Ak nie, nešla by som do starého.
@anonym_autor na prve precitanie asi nie, na druhe precitanie by som aj uvazovala. Zaklad ci je dom zdravy, z coho postaveny, vek stavby, da sa hned byvat? Ako daleko je kuchyna od "domceka" a ci sa to da nejako rozumne spojit. Dalsia vec, pozemok 1000m2, co na nom planujete? Je to rovina? Dedina ako je spojena s mestom? MHD, vlak, bus? Ake vybavenie je v dedine lekar, obchod, pripafne skolka, skola?
Chcelo by to fotku a blizsi popis.
@tykat je to dedina, veď to píšem škôlka je do 200m. Rovinatý pozemok. Teraz bývame u rodičov, obaja máme auto.

Ak to zvládnete prerobiť k svojej spokojnosti tak áno. Tichá ulička, mimo hlavný ťah je super vec