icon

Kúpa domu s rozlohou 66 m2

Dnes o 08:51

Viem že to nie je téma na nový rok, ale do pondelka musíme dať vedieť, či áno či nie. S mužom čakáme bábätko, tak už istí čas hľadáme domček. Dom je dobrej v lokalite na dedine 5km od okresného mesta, kde obaja pracujeme. V tichej ulici, nie pri hlavnej ceste. Jeden čo sa nám obom páčil nám už na jeseň vyfúkli pred nosom.
Tento konkrétny domček má iba 66m2 (11x6m). Ale žiaľ má iba kúpeľňu obývačku a spálňu. Pozemok cez 1000m2. Tie izby sú za mňa zbytočne veľké. Kameňom úrazu je za mňa kuchyňa, ktora v dome absentuje. Je v samostatnej budove, veľkosťou 47m2, a pri nej špajza a ďalšia miestnosť spolu 40m2. Výhodou je ozaj výhodná cena keďže dedič sa ho chce rýchlo zbaviť.
Muž ma presviedča že dom sa dá prerobiť aby sme mali viac miestnosti, že by to zvládol do pôrodu. Máte niekto dom podobných rozmerov?

Strana
z5
autor
Dnes o 19:13
@blue_horse_1

@anonym_autor
Pozri za na staremapy.sk
Mas tam roky vyhotovenia map, podla ktorych mozes zistit, ci v tom roku bol dany dom postaveny.

@blue_horse_1 len pre tvoj kľudný spánok, mrkla som sa nič tam nie(r1965) , len prvá rohová budova ani len cesta

anonym_fcdb35
Dnes o 19:15
@anonym_autor

@blue_horse_1 len pre tvoj kľudný spánok, mrkla som sa nič tam nie(r1965) , len prvá rohová budova ani len cesta

@anonym_autor ber to!!! Kuchyna sa da pristavit. 10 arov, to mas za 2 prdince 400m2s bungalovom. Len KZ zver pravnikovi, aby v tom "ponahlani" nebol nejaky iny zadrhel. 🏠⛱️🍀

priscilla07
Dnes o 19:24

Určite hoďte do toho, zatiaľ väčší ani nepotrebujete. Ak su cena a lokalita v pohode, ja by som do toho šla. O chvíľu ten domček búde štát dva krát toľko, vzhľadom ako na Slovensku idu ceny nehnuteľností hore.

ivinkapink
Dnes o 19:51
@anonym_autor

@anonym_autor to mi pripomina casy, ked sme kupovali byt, boli sme na prehliadke, dohodli sa bereme a o dva tyzdne, som zistila, ze som tehotna 😊 to bolo v maji. Termin som mala na vianoce, prerabali sme komplet vsetko, robil to takmer vsetko moj muz, nejake buracky prisli pomoct bratia, obklady robil svokor, iba rury odpad v kupelni a tie veci a vystierkovat prisli majstry...stihli sme to. Takze ak mas sikovneho muza, ma vam aj kto pomôcť do porodu to mozte stihnut. Drzim palce pri rozhodovani 🍀

jaskolka
Dnes o 19:53
@anonym_autor

@jaskolka neviem či má zmysel.opakovať sa.
Moja babka pochádza z tejto dediny. Táto casť ešte v dobe keď sa babka vydávala nebola obývaná. Jej sesternica s manželom tam tiež v minulosti stavali, ale dotyčná je mladšia o 13r od babky. Čiže logicky ak môj otec ešte nemá 70 ani tie domy nemôžu mať 70

@anonym_autor nečítam úplne všetky príspevky. A v takom prípade tiež nechápem, prečo postavili dom s kuchyňou mimo,keď to bol dom, ktorý je teda "novší"ako z čias,keď bolo bežné takto stavať.
A k otázke ,nie, nešla by som do takej kúpy,kde ešte treba v podstate všetko prerábať

anonym_1100e8
Dnes o 20:08
@anonym_autor

@anonym_e5fc4d teraz sme v mojej detskej izbe u našich.Nič sa nestane ak sa odstahujeme až po pôrode Susediaci dom ktorý sa práve prerába už má zastavané podkrovie, vyzerá dobre.
Máme nasporené trochu viac ako dvojnásobok tejto nehnuteľnosti, a ešte niečo je viazané do určitej doby.

@anonym_autor a kde budete obedovat vecerat?ja to celkom nechapem s tou kuchynou ze ako je vedla ci kde inde.lebo ja som dost casto v kuchyni a neviem si predstavit niekam stale behat a nieco zobrat lebo to nie je len o zohriati mlieka. Ak by bola fakt dobra cenaa mate peniaze na prerabku alebo nieco dostavat napr ked dieta vyrastie kde bude mat izbu?tak by som isla do toho.ak peniaze nemate na prerabku neisla by som do toho.moj muz tiez robi vsetko sam a vidim ho doma stale nievo robit.

autor
Dnes o 20:22
@jaskolka

@anonym_autor nečítam úplne všetky príspevky. A v takom prípade tiež nechápem, prečo postavili dom s kuchyňou mimo,keď to bol dom, ktorý je teda "novší"ako z čias,keď bolo bežné takto stavať.
A k otázke ,nie, nešla by som do takej kúpy,kde ešte treba v podstate všetko prerábať

@jaskolka domy pozeráme už nejaký ten piatok, aj také trochu cez rozpočet. Každý do jedného potreboval prerábku.
Jedna ktorú sme.pozerali koncom jesene tri použiteľné izby ale takú pidi kuchynu že tam nebolo miesta na nič ani len digestor tam nebol ani len malé okno a vchod do kúpeľne a wc bol cez malú izbu,, čize reálne ani oddeliť stenou ani ako spálňa či detská izba nepoužitelná. Cena viac 2.5 násobok tohto,7km od mesta.
Ďalšie čo sme pozerali bolo 10km od mesta , 3i cena ok ale okrem toho nič ani obchod ani mš ZŠ, žiadne spoje v inzeráte mala realitka že vraj vlaková zastávka v skutočnosti tadiaľ vlak nešiel 25rokov(budova zastávky rozpadnutá obývaná bezdovcami), v obci nebola kanalizácia ani plynovod. Voda vlastná.
Na jeden sme sa skoro nechali nahovoriť,.dom v obci kde bývajú moji krstný, realitka zatajila že dom skoro vyhorel kvôli zlej elekroinstalacii. Len naoko sa spravili opravy a náter aby sa mohol čím skôr predať.

autor
Dnes o 20:23
@anonym_1100e8

@anonym_autor a kde budete obedovat vecerat?ja to celkom nechapem s tou kuchynou ze ako je vedla ci kde inde.lebo ja som dost casto v kuchyni a neviem si predstavit niekam stale behat a nieco zobrat lebo to nie je len o zohriati mlieka. Ak by bola fakt dobra cenaa mate peniaze na prerabku alebo nieco dostavat napr ked dieta vyrastie kde bude mat izbu?tak by som isla do toho.ak peniaze nemate na prerabku neisla by som do toho.moj muz tiez robi vsetko sam a vidim ho doma stale nievo robit.

@anonym_1100e8 na toto všetko som už odpovedala

simca06022011
Dnes o 20:31
@sisaka

Podľa mňa najlepšie zbúrať a postaviť nové.
66m2 je absolútne nič, to je fakt rozmer nejakeho 2 izbáku a poloha kuchyne podľa nakresu úplne od veci, absolútne nevyužiteľná vzhľadom na dnešné životné potreby a nároky.
Tiež pochybujem, že dom má 55-60 rokov, to by bol z polovice 60tych rokov/začiatku 70tych, vtedy sa domy stavali rozhodne s kuchyňami a ak na dedine bola v dome tzv. letná kuchyňa tá bývala súčasťou domu.
Takúto barabizňu, rozumej žruta peňazí, by som nekúpila (jedine na kompletné zbúranie) , majiteľ, čo sa zrazu rýchlo potrebuje odsťahovať k deťom do zahraničia a už nemôže počkať ani týždeň, či mesiac je tiež podozrivý.
Poloha domu je ok, 5 km od okresného mesta je úplne v pohode

@sisaka buranie je dost nakladna vec

anonym_f5d6f7
Dnes o 20:36

zase netreba robit dramy.. 66m2 je bezny rozmer bytov.... pri prerabke podla typu strechy vedia potiahnut podkrovie, vedia casom dostavat ak by chceli.. ide len o stav domu, co vsetko treba dat do poriadku, ci je v poriadku strecha, krov, .. a kadeco... najhorsie co je su velke oci, ked sa riesi dom, to zrazu vsetci potrebuju 150m2 a je fuk ze tam budu traja a polku domu nevyuziju. Proste tam treba niekoho zohnat kto sa vyzna a pozrie to. A potom sa na zaklade ceny rozhodnite...
kuchyna nemusi mat 20m2, bezne sa da urobit v obyvacke raz dva... staci voda a elektrika aby bola, nic viac

margotka17
Dnes o 20:56
@anonym_autor

@margotka17 a videla.si foto čo som pridala či len píšeš do luftu?

@anonym_autor noooo, hej do luftu som písala, ale už som našla ten nákres. Nevidela som ho predtým. Prepáč.

anonym_5bf0af
Dnes o 21:00

@anonym_autor
V prvom rade treba zistiť materiál, základy, stav nehnuteľnosti, nie hneď sa do toho vrhnúť, lebo bu bu bu.Takáto kúpa pod tlakom nikdy nekončí dobre. Predpokladám, že bude potrebné dať novú strechu, keďže tam žili tí ľudia celý život, ten pán ich doopatroval, čiže to bude pôvodná strecha, takisto elektrika, voda, kúrenie, to sú veľmi drahé položky. Veľmi drahé. Takisto žumpa, kanalizácia? Atď.
Ak aj chcete pristavať k domu, takisto ide strecha dole, či je dobrá alebo zlá, lebo sa mení pôdorys domu a nechcete, aby to bol zlepenec s rôznymi škridlami a strechami. Čiže všetko nové.
66 m2 je veľmi málo na rodinný dom, hlavne ak ste mladá rozrastajúca sa rodina, možno pri jednom dieťati ani neostanete. Je to ako priemerný 2-izbový byt.
Môj svokor prerobil rodičovský domov cca z toho obdobia a povedal, že už by to nikdy neurobil. Životný omyl. S tým domom sú stále problémy. Kompletná prerábka, čo som písala vyššie. Napriek tomu má praskliny na stenách v izbách, dlaždice mu praskajú cez celú chodbu, kúpeľnu atd. A to bol rodičovský dom, vedel, aký je, nie cudzí.
Ak máte peniaze a je to lacné, tak kúpiť, ale jedine tak, že to zbúrať a postaviť nové. Inak podľa mňa nie.

betulinka1
Dnes o 21:01

@anonym_autor ak mate financie na dorabku kuchyne, tak kludne do toho. Ale bez toho aby som tam zobrala stavbára, ktory ten dom pozrie, by som do toho nesla. Stare domy maju problemy s kanalizáciou, zlou izoláciou, vlhkosťou stien. Radsej by som vyhodila 300€ za jeho dve hodiny ako potom tisíce eur. Projekt domu, kolaudačné rozhodnutie na stavebnom urade, ci su tie stavby legalne. Nedaj sa nahanat majiteľom. Ten ktory najviac tlaci na cas je najhorší. Kludne to moze dat realitke ale ked si to preda sam, realitka z toho nic nema. Takze taketo oblbovanie, ze dam to realitke a bude to drahsie?! Ked je rozumny, taku zmluvu s realitkou nepodpíše.

xckaretxxx
Dnes o 21:04
@anonym_autor

@marsmykkok dom bol až donedávna obývaný. Dedič chce odísť bývať do zahraničia k deťom. Kúpeľňa bola prerobená pred 3r je dosť priestranná, je tam vaňa aj sprchový kút,dostatok miesta na pračku aj sušičku. Za ňou je spálňa z tej sa prechádza do obývačky. Buď sa dohodneme a kúpime teraz alebo to dedič da realitke, to bude cena potom isto vyššia. Domy tu na okolí sa predávajú rýchlo.

@anonym_autor ja by som kupila, dá sa to krásne zrekonštruovať. Aké sú základy? Ak sú ok. Podkrovie.

misicka31
Dnes o 21:05

Ja by som to brala. Ale len kvôli pozemku. Neskôr dala zbúrať a postavila nový dom.

kabyko
Dnes o 21:20

Zasa tieto blbé reči uzivateliek modrého konika, które su všetky mikionarky do jednej 😃 dajú si postaviť firme vsetko nie je problém zjavne 🤣🤣
Pre normálneho priemerného Slováka co pracuje na TPP sú firmy extemene predražené. Ba aj pre tých co zarábajú ako tak slušne napr v IT. Poznám veľa ITeckarov, ktori nezarabju zle ale aj tak si veľa veci robili svojpomocne alebo cez rodinu. Ved majster ci už vodar, kúrenie, elektrina, sadrokartón, omietky, obklady a dlažby atď berú na ruku 400-500eur za deň a viac. Toľko nezarába nikto z normálne pracujúcich ľudí za deň.

kabyko
Dnes o 21:22
@ivik4

Dom jedine v centre mesta ale uz aj odhliadnuc od toho, toto je co za dom ? Vsak niektore 2izbaky byty su väcsie. Plus este dochadzanie, hm. Urcite nie

@ivik4 Dom v centre mesta 😂 ilúzie niektorých užívateľiek su uplne ustrelene od reality slovenských príjmov

nikuska456
Dnes o 21:25

@anonym_autor podľa väčšiny odpovedí by sme mali náš 60-ročný prerobený dom 15 km od mesta okamžite zbúrať a odsťahovať sa 😅 Premýšľaš inak ako ostatni, takže nebude pre vás problém pristaviť kuchyňu, či prerobiť letnú kuchyňu na garáž. Aj vlhkosť sa dá vyriešiť, keď sa chce a najmä mám pocit, že vy ten dom jednoducho chcete a keď ho nekúpite, budete to ľutovať ..

autor
Dnes o 21:26
@betulinka1

@anonym_autor ak mate financie na dorabku kuchyne, tak kludne do toho. Ale bez toho aby som tam zobrala stavbára, ktory ten dom pozrie, by som do toho nesla. Stare domy maju problemy s kanalizáciou, zlou izoláciou, vlhkosťou stien. Radsej by som vyhodila 300€ za jeho dve hodiny ako potom tisíce eur. Projekt domu, kolaudačné rozhodnutie na stavebnom urade, ci su tie stavby legalne. Nedaj sa nahanat majiteľom. Ten ktory najviac tlaci na cas je najhorší. Kludne to moze dat realitke ale ked si to preda sam, realitka z toho nic nema. Takze taketo oblbovanie, ze dam to realitke a bude to drahsie?! Ked je rozumny, taku zmluvu s realitkou nepodpíše.

@betulinka1 ani neviem.kde začať, mama so súrodencami predávali dom po starých rodičoch. V zmluve bolo vyslovene napísané že majitelia si ho po vlastnej osi nemožu inzerovať či predávať. Aj keď sa nakoniec kupec našiel museli čakať kým končí zmluva chceli dostať vyššiu sumu.
Realitky pracujú zadarmo však?
V obci je vodovod aj kanalizácia kúpelna ako nová velká priestranná. Kúrenie ústredné s plynom.
Aké problémy by mali byť s kanalizáciou? Vodou?
Nikde nie sú praskliny , nie sú popukané obkladačky. Ako som už písala videli sme už pár domov aj také kde bola prasklina že som prsty vopchala...
A vieš že domy postavené pred rokom tuším 1976 nemusia mať nič ale len stavebné povolenie, aj našim stačilo na žiadosti na úrad napísať že dom postavený pred tým rokom....a nikde nič iné nebolo treba.
Dom aj tá druhá budova má riadne pridelené súpisné a.sú zapísané na katastri...takto vyzerajú nelegálne stavby však?

curlie
Dnes o 21:31

@anonym_autor daj si pre a proti, nakreslite si, ako by ste dom prerobili, prípadne narýchlo nejaký projektant ktorý by Vám vedel viac povedať 😊 a hlavne, koľko na to máte a či to zvládnete prerobiť 🙂 tiež tak máme kúpený starý domček, v podstate iba 2 izby, kuchyňa, kúpeľňa a veľká komora, ale stačí nám spraviť podkrovie a máme ďalšie 3 izby 😊

autor
Dnes o 21:35
@nikuska456

@anonym_autor podľa väčšiny odpovedí by sme mali náš 60-ročný prerobený dom 15 km od mesta okamžite zbúrať a odsťahovať sa 😅 Premýšľaš inak ako ostatni, takže nebude pre vás problém pristaviť kuchyňu, či prerobiť letnú kuchyňu na garáž. Aj vlhkosť sa dá vyriešiť, keď sa chce a najmä mám pocit, že vy ten dom jednoducho chcete a keď ho nekúpite, budete to ľutovať ..

@nikuska456 muž ho chce mám taký pocit viac ako ja. Ja veľmi ľutujem ten ktorý nám vlani vyfúkli ale aj tam by bolo roboty ako na kostole ale mal výhody bol na našej ulici čize otec a dedko veľmi dobre poznali jeho stav.
Čo sa týka tohoto domu najväčší problém mám s tou kuchyňou a keby sme aj mali spoločne kuchyňu s obývačkou bude to veľmi tesnotka. Ak zas by sme rúcali skoro všetko tak dieťa pôjde do škôlky a ešte stále budeme u našich. Na kompletný nový dom nemáme

nikuska456
Dnes o 21:41
@anonym_autor

@nikuska456 muž ho chce mám taký pocit viac ako ja. Ja veľmi ľutujem ten ktorý nám vlani vyfúkli ale aj tam by bolo roboty ako na kostole ale mal výhody bol na našej ulici čize otec a dedko veľmi dobre poznali jeho stav.
Čo sa týka tohoto domu najväčší problém mám s tou kuchyňou a keby sme aj mali spoločne kuchyňu s obývačkou bude to veľmi tesnotka. Ak zas by sme rúcali skoro všetko tak dieťa pôjde do škôlky a ešte stále budeme u našich. Na kompletný nový dom nemáme

@anonym_autor reálne to do pôrodu nestihnete... My sme fungovali pri oboch deťoch tak, že ja som sama s nimi chodievala na ihrisko a muž otrocil na dome. Nikdy sa nesťažoval, u rodičov bývať nechcel ani za svet, takže de facto sme iné východisko nemali. Zvládli sme to, deti sú na dedine spokojné, zatiaľ by som nemenila.

betulinka1
Dnes o 22:18
@anonym_autor

@betulinka1 ani neviem.kde začať, mama so súrodencami predávali dom po starých rodičoch. V zmluve bolo vyslovene napísané že majitelia si ho po vlastnej osi nemožu inzerovať či predávať. Aj keď sa nakoniec kupec našiel museli čakať kým končí zmluva chceli dostať vyššiu sumu.
Realitky pracujú zadarmo však?
V obci je vodovod aj kanalizácia kúpelna ako nová velká priestranná. Kúrenie ústredné s plynom.
Aké problémy by mali byť s kanalizáciou? Vodou?
Nikde nie sú praskliny , nie sú popukané obkladačky. Ako som už písala videli sme už pár domov aj také kde bola prasklina že som prsty vopchala...
A vieš že domy postavené pred rokom tuším 1976 nemusia mať nič ale len stavebné povolenie, aj našim stačilo na žiadosti na úrad napísať že dom postavený pred tým rokom....a nikde nič iné nebolo treba.
Dom aj tá druhá budova má riadne pridelené súpisné a.sú zapísané na katastri...takto vyzerajú nelegálne stavby však?

@anonym_autor s realitkami nemusis podpisovat zmluvu, ktoru ti daju. Mozes si ju pripomienkovať a nemusis cakat. Realitných kancelarii je na vyber viac ako dost. Predávala som niekolko nehnutelnosti aj kupovala a aj cez realitky aj sama, takze viem o com hovorim. Tvoje argumenty na moj prispevok ohladom upozornenia na to co si dat pozor, iba dokazujú to, ze som ti pisala uplne zbytocne. Ja som nepisala, ze je to cierna stavba iba to, ze treba to skontrolovat. 🙈🙈🙈 kup si co chces a tebe je zbytocne nieco radiť.

Strana
z5