Kúpili by ste starší rodinný dom?
Kúpili by ste starší rodinný dom, 7izbový, s maličkým pozemkom? Podla mna je pre nás zbytočne veľký taký dom, ale zase je v lokalite ktorú chceme.
@anonym_autor no nepíšeš tu najdôležitejšiu vec, koľko vás je? Ale ak máte len 1-2 deti, tak to bude asi zbytočne veľké.
@anonym_autor no nepíšeš tu najdôležitejšiu vec, koľko vás je? Ale ak máte len 1-2 deti, tak to bude asi zbytočne veľké.
@janickacrazy mame 3 deti
Nie. Buď si v tej lokalite postavte svoje, alebo počkajte či sa tam ešte nebude niečo predávať.. vieš si predstaviť vykurovať a udržiavať zbytočne prázdne izby? keď teda píšeš že nevyužijete.
@13uzivatelka11 ved toto, lenze tu strasne malo predavaju, pozemok bez sance
@13uzivatelka11 ved toto, lenze tu strasne malo predavaju, pozemok bez sance
@anonym_autor koľko m2 pozemok?
Ak by sa dal dispozicne zmenit,ze 2izby das len 1 velku detsku izbu,dalsiu tiez.Tak hned by to bolo akurat.Ale to by chcelo dalsie a dalsie investicie do prerabky.
Tak ak by bol fakt za dobrú cenu, že ostane aj peňazí na rekonštrukciu, možno by som sa pozerala na to, či by sa dal nejako prerobiť. Ak sú napriklad izby menšie, tak ich zväčšiť a znížiť tým počet izieb.. lebo je rozdiel 7 izieb na 200m2 a napríklad na 150m..
Ahoj, ešte skús myslieť do budúcnosti. Deti odídu, možno vezmeš k sebe mamu, svokru..
Je to veľký dom, no ak by si v časti domu mala časť na svoje podnikanie (nechty, masáže, kozmetika...), v takom prípade by som kúpila.
Tán napísané asi nie, ale vidieť je jedno napísať niečo iné, hlavne tak že netušíme koľko m2 má ten dom.
Keď sme sme s mužom kupovali dom plánovali minimálne dve deti. Prvý ktorý by bol ideálny pre nás vyfúkli a pár mesiacov sme našli druhý, ktorý sme si nakoniec kúpili. Dom mal deväť miestností, ale od prvého momentu som vedela že niektoré priečky pôjmu hneď preč.(Predsieň, špajza, jedáleň, kuchyna, obývačka, spálňa,,chodba, detská a kúpeľňa) kuchyna bola menšia ako panelákové kúpeľne., jedáleň nemala ani okno,. mimochodom kuchyňa tiež nie, po rokoch by som si priala mať o izbu viac.
Dom ma 250m², na pozemku cca 580 ale len za domom je kusok zelene inak zamkova dlazba.
A nieje az za taku dobru sumu podla mna na to ze ano byvat sa tam da ale dobuducna urcite treba menit okna, porobit kupelne .....
Nevadilo by mi ani tak 7 izieb, ale závisí od pôdorysu. Dajú sa upraviť podľa vašich predstáv, dá sa upraviť neskôr časť tak, že keď deti odídu, využijete napríklad jedno poschodie/časť domu tak, že netreba zvyšok prekurovať? Ale u mňa osobne by zavážil aj pozemok, ja by som taký maličký pozemok nechcela, ale to som ja a práca v záhrade je môj relax 🙂 to už závisí od vašich záľub a trávenia času
Z tvojho opisu je jasne, ze ho nechces. Tak ho nekupuj. Nebudes v nom stastna. Dom nie su topanky, ze ich po sezone vyhodis.
@anonym_autor nie, nekúpila, je tam veľa nevýhod
Na 3 deti super mat viac izieb.
Keď je to na takom malom pozemku, je to v meste kde pracujete, máte tam školy pre deti, viete tam v pohode existovať? Alebo je to niekde v tzv. prdeli sveta kde chodí autobus 1-2x za deň a museli by ste všetci dochádzať?
Mame 4 deti a 5 izbovy dom, no...potrebovali by sme este tak 2 izby. Ked sme ho kupovali, mal dole kuchynu, spalnu a obyvacku, hore manzardku, prerabali sme, hore sa spravili 3 izby a kupelna. No a chybaju nam teraz este 2, ale to sa uz nijak neda poriesit 🙃. Susedovci kupili oproti, tam je take znizene prve podlazie, potom poschodie. Maju teda tych 7 izieb, maju 3 deti. Nepride mi to vela. Aj zavisi od toho, ake velke su tie izby a aka dispozicia.
Nam chyba hlavne miestnost na muzovu a moju dielnicku.
A nieje az za taku dobru sumu podla mna na to ze ano byvat sa tam da ale dobuducna urcite treba menit okna, porobit kupelne .....
@anonym_autor veď to je slušný pozemok a zamkovu dlažbu dáš preč nasadis trávu a spravíš si dvor aký chces.Ak sa vám páči kúpila ..veľa ľudí si spraviť z jednej izby podnikanie nechty, pedikuru.
Ano praveze je to v obci kde deti chodia do skoly, blizko do mesta cca 10 min autom .
Jasne ze kupil nastastie vela ludi sa da nalakat na nasminkovane haraburdy stavanych horucou ihlov v zlych lokalitach ( ono je to velka sranda menit podpodlahove kurenie po 10 rokoch), ale lokalita musi byt super a cenu by som zrazil , nikdy som nekupoval cerstvy dom na trhu, pockam a davam sproste ponuky
a nikdy nekupujem srdcom, vzdy pride iny...
7 izbovy stary dom. nikdy. budete prerabat donekonecna
Prerobeny? Neprerobeny? Bolo nas 6 deti, byvali sme v 6 izbovom a bolo to uplne v poho, akurat (po 2 v izbe). Neviem si predstavit ze by som mala 7 izbovy dom pre 3 deti, ale sto ludi sto chuti.
Mna by hlavne trapilo v akom stave je dom. Pises ze "starsi". Takze na rovinu, ak je to dom, ktory potrebuje prerabky zvonku ci zvnutra, bude to dozivotne muklovanie (ak budete robit svojpomocne) a vela penazi (ci uz svojpomocne, nebodaj firma), na to sa priprav. Nehovoriac o tom ze popri detoch este riesit nekonecne prace na dome... Za mna nikdy, neprosim.
Nepíšeš základnú vec? Po rekonštrukcii? Či zhltne ďalších 50 tisíc?
Tak vies na vela veci pride clovek az casom, byvanim co vsetko treba ale na prvy pohlad hlavne okna i ak by nam asi nic nevadilo, vyzera byt suchy, urziavany, ziadne praskliny
Tak vies na vela veci pride clovek az casom, byvanim co vsetko treba ale na prvy pohlad hlavne okna i ak by nam asi nic nevadilo, vyzera byt suchy, urziavany, ziadne praskliny
@anonym_autor nejde len o to či je suchý ale koľko ročný dom to je? Ak nie je urobena ani elektrika novšia a vravíš že nie je ani najlacnejší, nešla by som do toho len kvôli lokalite.. meniť elektriku na 250m2 nebude asi lacné.
Dom ma 250m², na pozemku cca 580 ale len za domom je kusok zelene inak zamkova dlazba.
@anonym_autor nie, nechcela by som starý dom na prerábajú s iba 580 m2 pozemkom z toho vela % zastavaná plocha a zámková dlažba. Za mňa to je malý pozemok. Ostatné si musíš ty zrátať, ako starý je dom, čo treba prerábať či nákladné veci alebo len estetické a či ti pozemok stačí a najhlavnejšie vec je lokalita, občianska vybavenosť, vzdialenosť do prace. A v konečnom dôsledku cena. Či vám ostane dosť peňazí na prerobenie. A či má vôbec ten dom potenciál. My sme ho nevideli, nevieme takto zhodnotiť. Treba ísť na obhliadky, nie iba na jednu a dobre si pozrieť ten stav
no hodne zavisi aj to ake je spotreba za mesiac, svetlo teplo kurenie, to tiez nie je sranda.
ak má dom toľko izieb na uvedenom pozemku, pravdepodobne je to typ kocka z rokov osemdesiatych postavený zo šedého kvádra a s plochou strechou. Zateplenie takého domu je nerentabilné, návratnosť investície je cca 25 rokov a toľko je aj životnosť zateplenia.
A teda my keď sme kupovali dom, tak sme mali priority
1. lokalita. Žiadny satelit sme nechceli, mesto, občianska vybavenosť atd
2. m2. Všetko ostatné vieš zmeniť, ale tieto prvé dva faktory nie.
3. Stav domu. Prerábky len estetické (napr. výmena kuchynskej linky podľa seba, zveladenie záhrady)
4. Kanalizácia, plyn, kotol (nechceli sme všetko aby bolo na elektrinu)
5. Súkromie, okolie, susedia
Toto boli všetko naše body, ktoré musel spĺňať náš dom.
Áno kúp ja by som si kúpil aj maringotku a sám tam býval ,mám všetko ,ale tento život je nanic fakt

Nie. Buď si v tej lokalite postavte svoje, alebo počkajte či sa tam ešte nebude niečo predávať.. vieš si predstaviť vykurovať a udržiavať zbytočne prázdne izby? keď teda píšeš že nevyužijete.