icon

Riešenie hlučných susedov v malej bytovke

7. jan 2026

Ahoj ľudia, idem si sem len troška vyliať srdce. Bývame v malej bytovke. Kde nad nami bývaju susedia čo majú 7 ročné dievča. A my máme cca 1,5 ročne bábo. Ma jeden spánok a keď sú není doma tak pekne spinká 2 hodinky. Keď sú doma... Tak isa budí s obrovským plačom po pol hodine spánku. Niekiedy sa mi ju podarí uspať a niekedy nie ☹️. Ale proste tisíc krát som ich poprosila, že či nemôžu od tej 12 do 14 byť trocha kludnejsi ( v ostatnom čase mi je úplne jedno čo tam robia) nakoľko ich dcéra má izbu nad našou spalnou, kde nám spinká bábo. Ale nie, furt dookola. Najmä tieto sviatky to už zle znášam... Lebo toto riešim stále ( keď je horná chorá, keď sú prázdniny v škole atď) zlý spánok ako sú doma.Buď ju douspim alebo musím spať s ňou aby vôbec spala, keď ju už zobudia 😔. Toto jej spinkanie riešim odkedy sa narodila ( aj keď mala viac spankov- proste víkendy des) ale vtedy mi spinkala viac v kočíku. Teraz sme doobeda vonku, potom ide spinkať do postieľky a poobede ideme zase von. V kočíku mi už spinkať nechce vobec. Ja lenže buďte ľudia troška viac ku sebe tolerantnejsi 🤗😊 PS: som celá štastna, že zajtra sa začína škola

michaelam2
7. jan 2026
@anonym_153fea

@michaelam2 ale ona nechce riešenie. Ona si chce len ponadávať.

@anonym_153fea ano vidim, rád dostala dost

anonym_3abbfd
7. jan 2026

@anonym_autor a čo čakáš? Naša, keď bola malinká, ledva som ju uspala a vonku kosačka, nad nami práčka, vedľa vysávač. A čo som mala robiť? Snažila som sa vystrihnúť čas, aby aspoň hodinu bol kľud. Teraz nad nami 9 ročný, ešte o polnoci behá ako sprostý. Ale tam som si poradila
A ešte jedna vec, pod vami nikto nebýva, takže ty nebudeš mať problém? Ale budeš. Taký vreskot, rehot, ver, že pocut aj nad vami.

autor
7. jan 2026

@anonym_autor nemám čas všetko čítať.. ale vidieť podľa toho celkového chovania, že to nie je asi normálne.. práčku, umývačku, vysávanie atď vôbec neriešim booooozze.. už čo mi tu napíšete 🤦🤦

anonym_3abbfd
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nemám čas všetko čítať.. ale vidieť podľa toho celkového chovania, že to nie je asi normálne.. práčku, umývačku, vysávanie atď vôbec neriešim booooozze.. už čo mi tu napíšete 🤦🤦

@anonym_autor ešte raz. Suseda má rovnaké právo sa doma hrať. Ty máš aj iné možnosti. Či máte len dvojizbový byt?

viestta
7. jan 2026
@anonym_autor

@viestta ty jedna nechápavo osoba.. my sme si vybrali túto izbu zato, že tam kde sa nachádzajú terasy, sa robia žurky, oslavy, grilovačky atď.. čiže táto strana je kludnejsia. Ale to decko sa nevie ani troška ukľudniť.. asi máš doma podobne.

@anonym_autor nie, ja nemam decko, ja mam dieta. A neuveris, velmi pokojne

simca06022011
7. jan 2026

@anonym_autor no je to neprijemne, ale tak.. uz zacina skola, bude kludnejsie. Ak sa s nimi neda, tak neurobis nic, niektore dnesne 6-7-8rocne deti sa nevpracu do koze, ot povies nedup a bude este viac (mame neter, aj bratranci maju taketo dve slecny presne v tom veku, ked ich mam na blizku to je ako tornado, kazda jedna). Ako naozaj musite vydrzat alebo nieco vymysliet.. podla typu hluku... a ano dat ju spat do inej izby je riesenie. proste chyt postielku a odtiahni ju inam ak sa da. urcite party a kadeco hocikedy pocas dna nie je na terase inde..
Porovnavat vas a neter nemozes.. tej malej ste cudzi a ona si to neuvedomuje, najma ak ju rodicia nevedu k tomu, ze nema robit hluk. Plus ak ma zle urobenu izbu, realne vsetko z tade moze byt pocut a to by nic ine nerobili len upozornovali. Mojej malej neustale padali ceruzky na zem (mame dom, ja som bola pod jej izbou) a ja som myslela ze zosaliem po kratkej dobe, musela som to riesit :DDD a to ani nebesnela sa... len vkuse stale daco padlo na zem.. ak to jej rodicia riesit nebudu nevedia = ina izba, odhlucnit, alebo fakt vydrzat... ak pustis doma nieco, hudbu, telku, rozpravku v pozadi, aj tak ten treskot/hluk pocut cez to tak vyrazne ze sa drobec na to zobudi? Etepar mesiacov a mas doma velkaca, budete von celu jar leto.. :D a hadam aj 7rocna nebude tolko doma chora.

anonym_3abbfd
7. jan 2026
@viestta

@anonym_autor nie, ja nemam decko, ja mam dieta. A neuveris, velmi pokojne

@viestta to vieš, pre ňu sú iné deti decká, detiska. Len to jej je dieťa.
Pamätám si, ako nad nami býval mladý pár. Strašný hluk. Mala nemohla spať, bola cca tretiačka, tak som sa o 22.00 odtrepala hore, či by mohli vypnúť už tú hudbu, lebo sa mi trasie byt a dieťa nemôže spať. Mladý muž sa na mňa pozrel a opýtal sa: vy máte dieťa? V Tom hneve, som mu odpovedala, že nie, ja mám opicu a tá potrebuje spat, lebo ráno ide do školy. Od vtedy o 20.00 bol kľud🤣🤣🤣ešte teraz sa na tom zabávame to už je tretiačka na strednej

really8
7. jan 2026
@anonym_autor

anonym_2be7b4
7. jan 2026

Tvoje 1,5rocne „babo“ si mala od mala ucit spat v beznom ruchu🤷🏼‍♀️
Tak ako ja -a oplatilo sa .ked mala 10mes chodnik rozkopavali potrubia menili, moje dieta spalo ako zabite.😁doteraz jej je hocijaky zvuk suma fuk a to mala 7r

anonym_f4fcdc
7. jan 2026
@anonym_2be7b4

Tvoje 1,5rocne „babo“ si mala od mala ucit spat v beznom ruchu🤷🏼‍♀️
Tak ako ja -a oplatilo sa .ked mala 10mes chodnik rozkopavali potrubia menili, moje dieta spalo ako zabite.😁doteraz jej je hocijaky zvuk suma fuk a to mala 7r

@anonym_2be7b4 ako si to naučila?

maciatkolulu
7. jan 2026
@stanzi

Jedine ju dat spavat do inej izby...s niektorymi ludmi sa nedohodnes
@huxy Ale to je snad rozdiel, nie? Dospely si vzdy moze dat stuple do usi a spat...co si moze dat 1,5 rocne dieta? No nic...

@stanzi akože kebyže mne povie nejaký sused,že si mám dať štuple do uší,tak by videl....to myslíš dúfam zo srandy? A keď už,tak nech dajú bábätku tiež,je dostať slúchadlá🤷

anonym_fc8e45
7. jan 2026
@huxy

@anonym_fc8e45 pochop že to bolo písané ako príklad pre pána 🙏 neviem prečo práve toho si sa chytila.
No nepoznáš ma, nazor si spraviť môžeš, to neznamena, že je pravdivý.

Mimochodom, aj nado mnou bývajú rodiny s deťmi, to im mám ísť búchať keď chcem spať po nočnej? Či zas blbý príklad davam???

@huxy zbíjačku spomínaš v každom príspevku aj po upozornení, že o tom diskusia nieje. Nie nemusíš búchať, už som písala, že v našej bytovke cez víkend sused "slušne zazvoní" že má po nočnej, všetci chápeme, že sa chce vyspať.

huxy
7. jan 2026
@anonym_fc8e45

@huxy zbíjačku spomínaš v každom príspevku aj po upozornení, že o tom diskusia nieje. Nie nemusíš búchať, už som písala, že v našej bytovke cez víkend sused "slušne zazvoní" že má po nočnej, všetci chápeme, že sa chce vyspať.

@anonym_fc8e45 ja vysvetľujem a vysvetlujem lebo niekto nechape a nechape a chyta sa 1 prijladu dokola. Ja hlavne mam tolko rozumu, že nebudem ocakavať, že budú ľudia chodiť okolo po špickach..nočné mám niekolko krat do tyzdna

anonym_86f726
7. jan 2026
@anonym_autor

@huxy dneska mi zase spala pol hodinu.. idem ich pochváliť.. teba mať za susedu.. to sa teda radšej odstahujem hneď .. ani štipka tolerancie.. lebo podľa mňa, to 7 ročné dieťa by už malo mať troška rozumu

@anonym_autor Tak sa odstahuj, ale na dedinu. V panelaku stale bude dakto buchat, vrtat. Alebo daj dceru spat do inej izby.

U nas pretabali v priebehu roka tri byty. Nie naraz, ale.postupne. Pri poslednej prerabke mi dcera odmietla spat poobede, lebo v kociku sa vrta.. a tiez som neuspela, ked som jednej majitelke povedala, ze ci nemozu v case medzi 12:30-14 robotnici nerobit. Smolka.. nad nami v dalsom.byte dupaci - ta zenska silna, chodila jak slin a ich decka vecne dupotali otrasne nad nami... A ano, 2x, ked to bolo neunosne, sme im boli zabuchat, uz sa odstahovali, ale.. Ja viem, ze aj nase decka isto aj buchali, sak sa hravali a my sme tiez prerabali pred nastahovanim, cize sme hluk robili. Co tu byvame, kazdy rok prerabka... Dokonca aj pocas korony, ked sme museli robit z domu, tak niekto prerabal a consom mala.robit? A to vrtali, buchali statocne pocas celeho jedneho mesiaca ... Lenze ja som panelakove dieta, cize na taketo pazvuky som zvyknuta.. co mi vadilo, je po nocnej vrtanie. Tak to som chodila soavat k babke. Lebo pri vrtani sa naozaj spat nedalo a nadsused u rodicov mal velku zalubu vo vrtani... Prosot v panelkau povujes vsetko, aj hru s loptou, aj presun nabytku, aj bychanie na radiator...

lienka.7
7. jan 2026
@anonym_autor

@really8 mám 5 ročnú neter, keď ideme ku mamine na víkend ( lebo tu sa to nedá vydržať) tak si neter koľko krát beriem tiež ku babke. Aby sa spolu vyhrali. A jej normálne viem vysvetliť, že malá ide spinkať a budeme tíško... Ma s babkou počká, kým uspim malú. A potom si kreslime, hrame sa s plastelínou, hráme pexeso,kukame telku kým sa mala vyspí.. tak ona to vie pochopiť.. a títo nad nami nie?

@anonym_autor tu nepochodis. Raz si v paneláku, tak sa proste prisposob 🤦‍♀️
U nás takto cez leto snáď celý mesiac robila partia chlapov byt vo vedľajšom vchode a bolo to počuť ako by boli vedľa nás. normalne som ich poprosila, ci cez obed môžu nevrtat, aby sa mala vyspala. Ten ich "sef" zareagoval uplne normálne, že jasne, mala som aj skôr povedať. Je to iba o ľuďoch.

really8
7. jan 2026
@lienka.7

@anonym_autor tu nepochodis. Raz si v paneláku, tak sa proste prisposob 🤦‍♀️
U nás takto cez leto snáď celý mesiac robila partia chlapov byt vo vedľajšom vchode a bolo to počuť ako by boli vedľa nás. normalne som ich poprosila, ci cez obed môžu nevrtat, aby sa mala vyspala. Ten ich "sef" zareagoval uplne normálne, že jasne, mala som aj skôr povedať. Je to iba o ľuďoch.

@lienka.7 ale nie vzdy je to len ludoch. Jednoducho ked sa preraba su nejake terminy a nie vsetky maju vzdy cas. Su prace kedy to ide prisposobit. Ale ked napr prerabas kupelku a otvory na vodu musia byt vysekane do stredy lebo vodar moze len v stredu tak nikto nebude kazdy den dve hodiny pauzovat a potom tam byt do osmej

viestta
7. jan 2026
@really8

@lienka.7 ale nie vzdy je to len ludoch. Jednoducho ked sa preraba su nejake terminy a nie vsetky maju vzdy cas. Su prace kedy to ide prisposobit. Ale ked napr prerabas kupelku a otvory na vodu musia byt vysekane do stredy lebo vodar moze len v stredu tak nikto nebude kazdy den dve hodiny pauzovat a potom tam byt do osmej

@really8 joj a keby vrtali do osmej, to by bol este cirkus, vsak deti uz idu spat a dochodcovia pozeraju spravy...

anonym_fc8e45
7. jan 2026
@huxy

@anonym_fc8e45 ja vysvetľujem a vysvetlujem lebo niekto nechape a nechape a chyta sa 1 prijladu dokola. Ja hlavne mam tolko rozumu, že nebudem ocakavať, že budú ľudia chodiť okolo po špickach..nočné mám niekolko krat do tyzdna

@lienka.7 toto sa snažím vysvetliť huxy, že je to o ľuďoch a tolerancii, nedokáže to pochopiť.
@huxy zas extrém ? Nechodíme po špičkách, rozprávame sa tichšie a upozorňujeme deti, aby nerobili zbytočný hluk.

anonym_6e873a
7. jan 2026
@anonym_9bee3c

Preto byvam v dome a take problemy nemam 😅

@anonym_9bee3c to tiež nemusí byť výhra, ak nebývaš na úplnej samote. Kosačky, kohút, štekanie psov, cirkulár, susedovie mačky na pozemku, sused chová holubov, grilovačka u susedov, smiech vrava do tretej do rána....stačí sa tu začítať do niektorých tém, aj ked máš dobrých susedov, môžu sa odsťahovať, predať dom. Bývam v dome, bývala som v byte, mala som a mám šťastie na dobrých susedov, ale nie je to pravidlom

anonym_2be7b4
7. jan 2026
@anonym_f4fcdc

@anonym_2be7b4 ako si to naučila?

@anonym_f4fcdc od narodenia spala „v hluku“ bezne cinnosti som pri nej robila aj vysavala 😁

anonym_267683
7. jan 2026

@anonym_autor veľmi ľahko si to predstavujes. Nič v zlom. Vážne si ale myslíš, že povieš dieťaťu od do neskac a nejas sa? Ja mám 2 deti, ktoré sú ako opice a ľutujem našu susedu pod nami, ale nedokážem s tym nič urobiť. Jedine že by som ich mlatila od rána do večera. Malym deťom proste nevysvetlils. 100x im poviem a robia to znova a znova. sú deti a deti. Poslušne a neposlušné. Nemá to nič spoločné so zlou výchovou , ale to matky anjelikov nepochopia.
Moje deti od malička zaspávajú pri bielom sume. A tak susedia mohli prerábať byť a moje deti spali ako kojenci.

stanzi
7. jan 2026
@maciatkolulu

@stanzi akože kebyže mne povie nejaký sused,že si mám dať štuple do uší,tak by videl....to myslíš dúfam zo srandy? A keď už,tak nech dajú bábätku tiež,je dostať slúchadlá🤷

@maciatkolulu Absolutne nechapem tvojej reakcii. Jedna uzivatelka pisala, ze mozno raz autorkino dieta bude rusit niekoho, kto si chce pospat po nocnej, na to som reagovala, ze dospely clovek ma vzdy moznost dat si stuple, to je vsetko. Sluchadla pre babatka ani nekomentujem, nie su totiz urcene na spanie.

saxana000
7. jan 2026

Pochybujem ze 7 rocne dieta posuva nabytok..mam doma 1.5.rocnu a 8 rocnu hra sa normalne kym babo spi a medzi izbami je len stena a mala sa nezobudi..kym spi ja bezne vysavam alebo mixujem v kuchyni spala aj na oslave 60ky pri 50 ludoch a hrajucej hudbe.rovnako na vianocnych trhoch aj na kupalisku rovko pod reprakom. deti treba ucit aj na trosku hluku nie ze sa hned zobudia ked si mucha prdne.. daj ju spat do druhej izby alebo jej pustaj nejaku hudbu pri spanku.podvedome bude vnimat to a ostatne zvuky zaniknu..

anonym_e9e95f
7. jan 2026
@anonym_autor

@really8 hrať sa môže.. ale skákať s postele, hádzať skakajúce guličky, šúchanie niečoho po podlahe, trieskanie niečoho o stenu je normálne hranie? Keď ide z bytu von.. tak skoro stále s niečím trieska o zábradlie..proste keď ide niekde von, tak my dva spodné byty to proste vzdy vieme... Je toto normálne? A trieska s dverami, že nám rezonujú dvere na pračovni.. aj toto je normálne hranie?

@anonym_autor je doma, je to dieťa, môže si robiť čo len chce. Tvoje dieťa nauč spať normálne

maranta_leuconeura
7. jan 2026

Zijes v panelaku, bezny hluk a ruch od 6 do 22 proste musis akceptovat. Pochybujem, ze tam od 12 do 14 dve hodiny v kuse vyvreskuje a bucha (to uz by bolo na povazenie).
Vies, sused po nocnej chce ticho od 6 do 12, ty chces od 12 do 14, dochodci od 14 do 16 spi, a ludia co pridu z prace chcu uz mat svaty pokoj od 16 do 8 rana. Kedy ma pravo clovek na bezny zivot, keby bol kazdy tolerantny, ako to ty volas?

anonym_cba501
7. jan 2026

Aj my mame pod sebou 2r.dieta a este 2 starsie. Ako je mi ich luto,ak poobede spia,ale ADHD dietatu nevysvetlis,aj ked 5x prides upozornit,ze ticho,dole sa spi, za 2 sekundy zabudne,skace,hadze si lopticku...Stastie aspon ze mame koberce a tolerantnych susedov.

andrejka1974
7. jan 2026

Skus ju dat spat inde , alebo treba vydrzat vsak aj tvoja bude zivsia a vermi sj zo spodneho poschodia je hore vsrtko pocut

anonym_c92765
7. jan 2026

Takže susedka má detskú izbu nad vašou spalnou. Čo tak dcéru dávať spať do izby ktorá je pod spalnou jej rodičov? Do žiadnej obývačky. Ale v spálni oni cez deň hádam netrieskaju tak nech spí v tej izbe. Raz to bude aj jej detská predsa

anonym_cd2586
7. jan 2026

Taký je život v paneláku. V susednom byte zomrela babka, deti byt prenajali rodine odídencov a teraz musíme opravovať škody- niečim tak tresli do steny, že nám praskli obkladačky a na kuse odpadla omietka, dverami stále trieskajú tak, že sa všetko chveje až nám z podhľadu vypadla bodovka, ich návštevy sa opierajú o naše vchodové dvere, stretávajú sa tam s ďaľšími odídencami z okolia, hluk do jednej v noci...Už im boli búchať aj susedia z poschodia pod nimi aj nad nimi a nič nezaberá.

huxy
7. jan 2026
@maranta_leuconeura

Zijes v panelaku, bezny hluk a ruch od 6 do 22 proste musis akceptovat. Pochybujem, ze tam od 12 do 14 dve hodiny v kuse vyvreskuje a bucha (to uz by bolo na povazenie).
Vies, sused po nocnej chce ticho od 6 do 12, ty chces od 12 do 14, dochodci od 14 do 16 spi, a ludia co pridu z prace chcu uz mat svaty pokoj od 16 do 8 rana. Kedy ma pravo clovek na bezny zivot, keby bol kazdy tolerantny, ako to ty volas?

@maranta_leuconeura presne tak, ale niekto to nepochopí