Riešime rušenie susedov detským plačom
Moze susedom vadit plac babatka? Ked sa napr v noci zobudi a krici place ..stretli ste sa stym? Ako reagovat?
Ze mozu ist do palovej ri .ci
Nech si kupia taki hajzlici štuple
Moze, ale nič s tým nenarobia, ani vy. Mojej vadilo, ze som chodila po byte, vykricala mi, ze vie, kedy vstávam do prace🙈, lebo ju to ruší. Takí nech idú bývať na samotu.
no môže, čo by nemohlo? Tak ale deti plačú, nič sa s tým nedá urobiť... Tu máš príklad 🙂
Tak vadiit im to samozrejme moze, je to riadny hluk. Mne vadi aj ked reve moje, nie to cudzie. Clovek vstava do prace, v noci to riadne pocut. Zasa nerobme si, ze je to uplne skvele byvat v takom byte a vedla taky cirkus... je to docasne, kazdy to chape, ale nadsenie urcite nikto s toho nezdiela... kupte darcekovy kos, postav im to pred dvere, snad budu tolerantnejsi.
Vadiť môže, ale musia trpezlivo čakať, kým podrastie. Večne to trvať nebude. Skús s ním ísť do miestnosti, kde najmenej bude počuť, nie kde je susediaca stena ich spálne napr.
Tak vadiit im to samozrejme moze, je to riadny hluk. Mne vadi aj ked reve moje, nie to cudzie. Clovek vstava do prace, v noci to riadne pocut. Zasa nerobme si, ze je to uplne skvele byvat v takom byte a vedla taky cirkus... je to docasne, kazdy to chape, ale nadsenie urcite nikto s toho nezdiela... kupte darcekovy kos, postav im to pred dvere, snad budu tolerantnejsi.
@anonym_cd71e3 no ešte aby som im platila za to, že moje dieťa plače...co keby ona podala pomocnú ruku tej zúfalej matke, čo nedokáže pomôcť dieťaťu?
Urcite to moze vadit, ale je to normalne a netrap sa tym. Vsetci sme zacinali ako ujacane babatka 🙂
@anonym_cd71e3 no ešte aby som im platila za to, že moje dieťa plače...co keby ona podala pomocnú ruku tej zúfalej matke, čo nedokáže pomôcť dieťaťu?
@kavasmliekom ty vazne chces, aby ti niekto v noci chodil klopat, ze pod ponosim ti dieta, lebo reve a chcem ti "pomoct"? Ty rozgabana v pyzame sotva oci otvorene prsnik vonku 😂 Niektore napady su fakt absurdne. Vsetci chapeme, ze je to prechodny stav. Vsetci ale aj chapeme, ake tenke su panelakove steny a ako to v noci pocut. Tolerancia je obojstranna vec, "platit" nie, ale pochopit, podakovat, neist kvolii tomu na noze zo susedmi...
Každému vadí ale čo s tým? Stačí počkať a dieťa sa časom upokojí. Susedia to prežijú, aj oni raz mali deti.
@kavasmliekom to akože jej má v noci chodiť pomáhať s dieťaťom?
Ľuďom vadí už pomaly všetko,od spievania kohúta,cinkularky na dedine,cez "vônu" hnoja vedľa mesta 🤭. A este medvede,ktoré sa nechcú fotiť -selfie,ale rovno útočia (ironck).
ano, stretla....nasej susede (dochodkyni) vadilo, ze dieta plače...mala som fakt extremne narocneho placliveho durheho syna....prsote bol v noci kazdych 40minut hore a rev, cez den rev.....do 3 rokov v noci plac....kto nezazil nepochopi, skuseli sme vsetko (aj lekarov), vyrastol z toho,a le trvalo to.....ale ludia fakt nechapu...suseda povedala, že mu nedam jest pre to tak plače a že si ho mam vedieť utíšiť, že je to moje dieťa a pod. dristy (aj tu na MK obcas citaš podobne mudrosti dokonalych bezdetnych...).....poslala som ju s prehladom do p..... že ja babo neovladam a bude ticho jedine, ked mu zalepim usta....za to jej sexovanie na plne usta pocuje cely barak a ja tiež a to ako dospela ovplyvniť môže......odvtedy sa nezdravi.....hoci moje už velke deti (podla nej nevychovane - lebo plakali), sa jej zdravia vždy.....
@zuzanita1609 našej susedke vadilo ze blacia ovce...keď sme šli okolo blacali na každého lebo boli zvyknuté ze tam chodí pol dediny a deťmi a dá im cez plot nejakú trávu...no a my sme to akurát schytali. A vieš čo bolo najlepšie? Ze ovce boli ich 😀
Môže a je to pochopiteľné, je to ako akýkoľvek iný hlasný zvuk, čo človeka zobudí. Akurát pri dieťati si každý myslí, že všetci okolo musia byť nadšení a posierať sa z ich splneného sna a keď sa sťažujú, budú divní a určite tí najhorší na svete. A pritom niekedy stačí susedom sa prihovoriť s tým, že vieme, že ich naše dieťa môže rušiť a že nás to mrzí.
Môže a je to pochopiteľné, je to ako akýkoľvek iný hlasný zvuk, čo človeka zobudí. Akurát pri dieťati si každý myslí, že všetci okolo musia byť nadšení a posierať sa z ich splneného sna a keď sa sťažujú, budú divní a určite tí najhorší na svete. A pritom niekedy stačí susedom sa prihovoriť s tým, že vieme, že ich naše dieťa môže rušiť a že nás to mrzí.
@mandzula To som urobila ja, keď som si kúpila byt a nasťahovala sa doň už s dieťaťom...ale našťastie mám super susedov, nikdy sa nesťažovali, ale sama som ich veľakrát zastavila a ospravedlňovala sa za plač, občasné nehanie, aj ked občas niečo padlo na podlahu - hračka napr. ... ale vždy sa milo usmiali a povedali, že aj oni mali deti, nech si z toho nič nerobím....sú to už dôchodcovia...
@mandzula To som urobila ja, keď som si kúpila byt a nasťahovala sa doň už s dieťaťom...ale našťastie mám super susedov, nikdy sa nesťažovali, ale sama som ich veľakrát zastavila a ospravedlňovala sa za plač, občasné nehanie, aj ked občas niečo padlo na podlahu - hračka napr. ... ale vždy sa milo usmiali a povedali, že aj oni mali deti, nech si z toho nič nerobím....sú to už dôchodcovia...
@earlgrey a presne takto to ma vyzerat, vtedy to aj ten ruseny sused vnima uplne inak a je tolerantnejsi.
@anonym_autor ano, vadi. Aj vreskot rozmaznaneho 6-rocneho dietata.
@earlgrey a presne takto to ma vyzerat, vtedy to aj ten ruseny sused vnima uplne inak a je tolerantnejsi.
@mandzula bohuzial, nie každy....darmo som vysvetlovala, že ma to mrzí,a le je to dieta, nepomaha nic, ci mi ona nevie poradiť....dotala som akurat tak hubovu, že co som za amtku, že mi dieta tak plače a pod. .....to ti moc neprida....... ale mne staci citať tu, vid prispevok nado mnou a ja sa v totmo štáte už ničomu necudujem....ale už som obrnená a mam to v ....
@mandzula bohuzial, nie každy....darmo som vysvetlovala, že ma to mrzí,a le je to dieta, nepomaha nic, ci mi ona nevie poradiť....dotala som akurat tak hubovu, že co som za amtku, že mi dieta tak plače a pod. .....to ti moc neprida....... ale mne staci citať tu, vid prispevok nado mnou a ja sa v totmo štáte už ničomu necudujem....ale už som obrnená a mam to v ....
@sorciera24 samozrejme, nemusi to pomoct u kazdeho, no skusit to treba. Urcite to netreba automaticky brat tak, ze moje dieta ma pravo rusit vsetkych okolo.
@sorciera24 samozrejme, nemusi to pomoct u kazdeho, no skusit to treba. Urcite to netreba automaticky brat tak, ze moje dieta ma pravo rusit vsetkych okolo.
@mandzula myslim,že to tak ani nik neberie, ked plakalo moje dieta, plkala som s nim, lebo ma to praveže mrzelo, že ho neviem utišiť nicčím a že isto to ruší ostatných...len toto nik nevidí, lebo každy myslí len na seba, pritom stacilo by kus pochopenia, ako v tom pripade, kt. opisujes....
je to babatko... no skusil by mi niekto klopat lebo moje dieta place.. by plakal aj on z toho ako by som im vynadala. Nic si z toho nerob, sice je ten plac pre matku stresujuci, ale myslim, ze kazda z nas sa snazi utisit cim skor,... to dieta vyrasie coby nic a tieto noci budu uz len spomienkou 🙂
Baby, mam pocit, ze mate silne vyhlásenia, ale osobne by ste to riesili inak. Pokial by dieta bolo extremne hlucne v noci, tak je lepsie presunut izbu tam, kde najmenej bude susedom vadit - napr my máme detsku najvzdialenejsiu izbu od susedov. a celé roky nám hovorili, ze nase deti vobec nepocuju... a preco? lebo sme tolerantní a nehráme sa na hrdinov.... Deti placu, tak ako aj suseda nad nami kričala, ked uz bola dementná, ale mali by sme sa snazit akceptovat aj susedov, ze robia nocne, chodia do práce, kde musia vstávat skoro - pokial niekto nevie vychádzat so susedmi a mysli , ze moze vsetko - ma moznost ist bývat do domu....
@kavasmliekom ty vazne chces, aby ti niekto v noci chodil klopat, ze pod ponosim ti dieta, lebo reve a chcem ti "pomoct"? Ty rozgabana v pyzame sotva oci otvorene prsnik vonku 😂 Niektore napady su fakt absurdne. Vsetci chapeme, ze je to prechodny stav. Vsetci ale aj chapeme, ake tenke su panelakove steny a ako to v noci pocut. Tolerancia je obojstranna vec, "platit" nie, ale pochopit, podakovat, neist kvolii tomu na noze zo susedmi...
@anonym_cd71e3 nie, neprosím nikoho, ale aby som teraz každému susedovi išla odniesť niečo aby "prepočul" plač, tiež na hlavu 🤔
Urcite to moze vadit, ale je to normalne a netrap sa tym. Vsetci sme zacinali ako ujacane babatka 🙂
@wade vsetci urcite nie, nado mnou maju male dieta, do troch rokov som ho nikdy nepocula, a plakat uz vobec nie 🙂
@anonym_cd71e3 a nikde nepíšem, že ma chodiť v noci uspavať dieťa, ale tiež by nezaškodilo keby jej susedka namiesto toho, že jej príde vyklopavat aby si utisila dieťa, povedala... .. "viem, že to máte ťažké, je to len obdobie..."
Baby, mam pocit, ze mate silne vyhlásenia, ale osobne by ste to riesili inak. Pokial by dieta bolo extremne hlucne v noci, tak je lepsie presunut izbu tam, kde najmenej bude susedom vadit - napr my máme detsku najvzdialenejsiu izbu od susedov. a celé roky nám hovorili, ze nase deti vobec nepocuju... a preco? lebo sme tolerantní a nehráme sa na hrdinov.... Deti placu, tak ako aj suseda nad nami kričala, ked uz bola dementná, ale mali by sme sa snazit akceptovat aj susedov, ze robia nocne, chodia do práce, kde musia vstávat skoro - pokial niekto nevie vychádzat so susedmi a mysli , ze moze vsetko - ma moznost ist bývat do domu....
Jasne ze im to moze vadit, mne syn prereval prveho pol roka. On plakal tak strasne ze som fakt myslela ze mu praskne nejaka zilka v mozgu, na tvari mal od ustavicneho placu nonstop cervene flaky po tvari.susedom som sa dookola ospravedlnovala. Nastastie plakal "iba" cele dni, noci bol celkom ok.
Susedom povedz ze ta to mrzi, nikto si nevyberie uplakane dieta lebo je to sranda 🙄
@oriesocek prepac neviem preco mi oznacilo teba, pisala som to autorke
bábo je ešte ok.
horšie je 10 ročný autista v afekte. bolo už o tom niekoľko článkov ako susedia spísali petíciu nech sa rodina odsťahuje z paneláku.
u nás v škole poznám 7 rodín čo kvôli tomuto problému išli radšej bývať do rod- domu z paneláku.
bábo je ešte ok.
horšie je 10 ročný autista v afekte. bolo už o tom niekoľko článkov ako susedia spísali petíciu nech sa rodina odsťahuje z paneláku.
u nás v škole poznám 7 rodín čo kvôli tomuto problému išli radšej bývať do rod- domu z paneláku.
@anonym_6b1377 ja mam autistu a rovno som sa prestahovala do ineho statu.Tu na nas pred rokmi pozerali ako na prizrak.

Prevrátila by som očami a šla ďalej