icon

Riešime rušenie susedov detským plačom

16. sep 2025

Moze susedom vadit plac babatka? Ked sa napr v noci zobudi a krici place ..stretli ste sa stym? Ako reagovat?

Strana
z3
evkatk
19. sep 2025

Nie nie sú to psychiatrické poruchy. Ale určite to, že niekto má malé dieťa a nevie ho v noci rýchlo utíšiť, neznamená to, že má znepríjemňovať život spolubývajúcich. Potom nech ide na dedinu, nech si kúpi dom a robí si tam čo chce. Ale susedia sú tiež ľudia, ráno idú do práce, niektorí môžu byť chorí a deti môžu vo veľkom bloku plakať v noci neustále. Jedno prestane, druhé začne a tak to ide celé roky. To nie je iba o jednom dieťati, ale tých je vac. Ak pribúdajú mladé rodiny, nikdy neprestane nočný plač. Len skutočný primitív, ktorí nie je z rodiny naučený, že v bloku sa má udržiavať ticho a nerušiť iných môže obhajovať také primitívne správanie sa. Kedysi bolo samozrejmé, že ak dieťa plakalo, išlo sa s ním von. To sme v bytovom dome boli všetci pôvodne z mesta a naši predkovia žili v meste v takých domoch aj 200 rokov. Naučili sa vzájomne rešpektovať a bývať na úrovni. Kým v 60. rokoch neprišli do mesta burani z dedín, ktorí nerešpektovali potreby iných a nebrali ohľad na nikoho. A ich potomkovia teraz nechápavo reagujú, zvyknutí na vreskot, hádky, krik detí, čo kedysi v blokoch nebolo.

anonym_68a218
20. sep 2025
@evkatk

Nie nie sú to psychiatrické poruchy. Ale určite to, že niekto má malé dieťa a nevie ho v noci rýchlo utíšiť, neznamená to, že má znepríjemňovať život spolubývajúcich. Potom nech ide na dedinu, nech si kúpi dom a robí si tam čo chce. Ale susedia sú tiež ľudia, ráno idú do práce, niektorí môžu byť chorí a deti môžu vo veľkom bloku plakať v noci neustále. Jedno prestane, druhé začne a tak to ide celé roky. To nie je iba o jednom dieťati, ale tých je vac. Ak pribúdajú mladé rodiny, nikdy neprestane nočný plač. Len skutočný primitív, ktorí nie je z rodiny naučený, že v bloku sa má udržiavať ticho a nerušiť iných môže obhajovať také primitívne správanie sa. Kedysi bolo samozrejmé, že ak dieťa plakalo, išlo sa s ním von. To sme v bytovom dome boli všetci pôvodne z mesta a naši predkovia žili v meste v takých domoch aj 200 rokov. Naučili sa vzájomne rešpektovať a bývať na úrovni. Kým v 60. rokoch neprišli do mesta burani z dedín, ktorí nerešpektovali potreby iných a nebrali ohľad na nikoho. A ich potomkovia teraz nechápavo reagujú, zvyknutí na vreskot, hádky, krik detí, čo kedysi v blokoch nebolo.

@evkatk cize ked ti dieta o 2 v noci place, ty si sa obliekla a isla prechadzat?
Pytam sa ta ako petrzalske decko, potomok starobratislavcanov… prepac, ale co ty davas je uplne mimo 😄 naozaj, sorry.

anonym_4b7e56
20. sep 2025

@anonym_autor naše dieťa plakalo cez deň, susedia mali blbé poznámky, no ja som stale odpovedala ze je to len obdobie. Po čase im prisla odpoveď na vlastnej kozi, mali dieta ktoré plakalo stale
@anonym_autor

inga93
20. sep 2025
@anonym_e8bf6c

@anonym_337543 bábätka bolievajú brušká a nie všetky sú úplne zdravučké v tejto fajnovej dobe. Takže napísať mojim susedom deti neplačú už 3 roky je vrchol bezcitnosti.

@anonym_e8bf6c ty citas, co pisem?

evkatk
21. sep 2025

Starobratislavčania predsa nie sú z Petržalky. Tí bývali a aj bývajú v meste a do Petržalky by asi bývať nešli. Starobratislavčan je ten, ktorého predkovia bývali v BA niekoľko storočí. Vyjsť s dieťaťom ak v noci plače, aby nezobudilo susedov bolo samozrejmosťou. Veď ono hneď zaspalo. Nie je tak dávno, čo známej syn neurobil štátnice, pretože celú noc pred štátnicami nespal, v susedstve plakalo dieťa a on nevyspatý nedokázal sa sústrediť, bolela ho hlava,... Je také niečo v poriadku? Toto sa nazýva primitívna neohľaduplnosť.

anonym_e8bf6c
21. sep 2025
@evkatk

Starobratislavčania predsa nie sú z Petržalky. Tí bývali a aj bývajú v meste a do Petržalky by asi bývať nešli. Starobratislavčan je ten, ktorého predkovia bývali v BA niekoľko storočí. Vyjsť s dieťaťom ak v noci plače, aby nezobudilo susedov bolo samozrejmosťou. Veď ono hneď zaspalo. Nie je tak dávno, čo známej syn neurobil štátnice, pretože celú noc pred štátnicami nespal, v susedstve plakalo dieťa a on nevyspatý nedokázal sa sústrediť, bolela ho hlava,... Je také niečo v poriadku? Toto sa nazýva primitívna neohľaduplnosť.

@evkatk ale no! Susedovej syn, keby sa učil tak ako má riadne celé štúdium, tak by nepohorel na celej čiare. Ako si myslela výjsť von v noci? Zobudiť celé sídlisko? Hmmm 🙏. Niektoré deti ani neuložíš keď plačú do kočíka a chcú sa len nosiť. Mám riskovať, že ma v noci niekto von prizabije, či že mi dieťa prechladne?

anonym_68a218
22. sep 2025
@evkatk

@evkatk no hlavne, ze mi to pise niekto z kosic 😂😂😂😂 ty si dobre mimo. Ale teda ked chces uplne presne:moja mama vyrastala na Riazanskej, jej rodina bola rozlezena po takmer celom starom meste , vratane absutneho cetra pri rolandovej fontane… ked sy vydala za mojho otca casom dostali byt v petrzalke… to je co 😂
A teda k ostatnemu sa vyjadrovat nejdem. Ty evidentne potrebujes odbornu pomoc …

anonym_e8bf6c
22. sep 2025
@evkatk

@evkatk inak a ani nechci vedieť, čo robili mne susedove deti, keď som ja štatnicovala a čo? Spravila som, lebo som sa poctivo pripravovala a myslela aj na to, že sa môže stať, že nebudem mať už ďalšie kľudné dni a noci aby som potom doháňala za jednu noc aspoň jednu otázku? Nik mi nerobil naschvaly, ich matka si ich stále korigovala a že boli často hlučne po príchode domov a večer? …a čo teraz? Sú to deti pre Boha! Nemajú vyvinutú nervovú sústavu, bývajú choré a nie vždy sa s nimi dá im dohovoriť hneď. Kto s tým ma problém to pochopiť, treba ísť do domu a tam sa sťažovať na 10x hlučnejšie kosačky a pílenie ktoré idú pomýli non stop. Či to už zrazu sa nebude treba sťažovať, lebo tam by rýchlo pochopili? Občas mám pocit, že matky s deťmi sú vďačný objekt na zneprijemnovanie života pre jednoduchších ľudí.

evkatk
22. sep 2025

Nuž to závisí od výchovy dieťaťa. Moje radi chodili vonku. Keď už cítili, že idú von, pomaly sa ukľudňovali a pred bránou už zaspali a to tvrdo. Nebolo treba sa trápiť s obliekaním a vyzliekaním Strčila som ich do hrubého prešívaného spacieho vaku, s ním do hrubého kožušinového fusaku a na vrch deku a kryt na kočík. Nachladnúť nemohli. No vôbec nechápem rodičov, čo deti ukľudňujú iba nosením. Čo budú vyžadovať, až budú väčšie? Moje stačilo zobrať na ruky, pritúliť, dať pusu na čielko a hladkať po čielku. Úplne sa ukľudnili za 2 - 3 minúty. Ten známej syn bol výborný študent, no to nešlo iba o jednu noc. Sused, hrubý alkoholik nedovolil dieťa, ktoré neustále plakalo utíšiť. Bol toho názoru, citujem: " Zarevané dieťa treba nechať poriadne sa vyrevať a prejde ho to." Tak zatvoril dieťa do izby, nepustil k nemu ani ženu, dal si štople do uší a to trvalo takmer 4 mesiace. Dieťa už bolo vynervované. Skončilo to, až keď ho ona nechala a s dieťaťom odišla. No susedia boli z toho fyzicky na dne.

anonym_e8bf6c
22. sep 2025
@evkatk

Nuž to závisí od výchovy dieťaťa. Moje radi chodili vonku. Keď už cítili, že idú von, pomaly sa ukľudňovali a pred bránou už zaspali a to tvrdo. Nebolo treba sa trápiť s obliekaním a vyzliekaním Strčila som ich do hrubého prešívaného spacieho vaku, s ním do hrubého kožušinového fusaku a na vrch deku a kryt na kočík. Nachladnúť nemohli. No vôbec nechápem rodičov, čo deti ukľudňujú iba nosením. Čo budú vyžadovať, až budú väčšie? Moje stačilo zobrať na ruky, pritúliť, dať pusu na čielko a hladkať po čielku. Úplne sa ukľudnili za 2 - 3 minúty. Ten známej syn bol výborný študent, no to nešlo iba o jednu noc. Sused, hrubý alkoholik nedovolil dieťa, ktoré neustále plakalo utíšiť. Bol toho názoru, citujem: " Zarevané dieťa treba nechať poriadne sa vyrevať a prejde ho to." Tak zatvoril dieťa do izby, nepustil k nemu ani ženu, dal si štople do uší a to trvalo takmer 4 mesiace. Dieťa už bolo vynervované. Skončilo to, až keď ho ona nechala a s dieťaťom odišla. No susedia boli z toho fyzicky na dne.

@evkatk keď má dieťa bolesti bruška alebo reflux, garantujem ti, že sa ti nepoteší, keď ho budeš chcieť vytrieť do kočíka. O susedoch nehovoriac.

sorciera24
22. sep 2025
@evkatk

@evkatk ďalšia prebudila,kt.mala už 3mesacne deti vychovaný a isto ich o polnoci kocikovala po sídlisku....taketo staré tetky,co také nikdy nezažili mam najradšej.....môjmu by tvoje blbé rady nepomohli,a to sme skúšali fakt všetko....ty výchova

libusak
30. sep 2025

Mne by to tiez vadilo, ze ma v noci budi mala suseda ale tak co uz. Babo sa inak stazovat nevie 🤷
Do puberty snad plakat nebude 😂

Strana
z3