Spoločné bývanie so svokrovcami na dedine
Dobrý deň, nedávno som sa prisťahovala k priateľovi- už manželovi- do jeho rodinného domu. Bývame tu spolu so svokrovcami- sú úžasní, nemôžem sa sťažovať. Áno, viem, táto situácia nikdy nie je ľahká, no my máme super vzťahy, zatiaľ :D Horné poschodie je naše, máme kuchyňu, kúpeľňu, všetko... a teraz otázka: predtým som bývala v meste, chýba mi mestský život, kaviarne, kníhkupectvá, posedenie s kamoškami, jednoduché cestovanie.. teraz bývame na dedine, kde nie je absolútne nič- rozum. ani obyčajné potraviny, ani škola, škôlka, pošta, proste nič. Cestovanie autom je pre mňa komplikované, keďže mám oooobrovký strach zo šoférovania (vodičák mám, ale nikdy som poriadne nešoférovala). Rodinu a kamarátky, bývalé kolegyne, kolegov mám cca. 200 km ďaleko. :/ Ako sa dá, podľa vás, vyrovnať so samotou? S novým životom? S pocitom, že žijem v dome, ktorý patrí niekomu inému (aj keď sme rodina). Boli ste už v podobnej situácii?
Ďakujem. 🙂
@anonym_autor cele zle toto za mna. Nemohla by som tak zit. Preco ste nesli do svojho a niekde do mesta? Obavam sa ze lepsie to nebude a ked pridu deti tak este horsie.
@anonym_autor nie a nikdy by som na to nepristúpila. Hlavne rob všetko preto, aby si neotehotnela, lebo s dieťaťom sa tam zahrabeš navždy. Dúfam, že je to len dočasné, že sa chystáte bývať spolu sami. Zankaždú cenu by som si to vydupala. To, že vám to vyhovuje terza, neznamená, že to tak bude aj v budúcnosti, najmä, ak prídu deti. Je tu takých tém more, že mali super vzťahy a narodením dieťaťa sa to pokazilo. Aký názor má na vaše spolužitie tvoj manžel?
ja si to neviem ani predstaviť - ja by som sa nepresťahovala 😒
@anonym_autor nie a nikdy by som na to nepristúpila. Hlavne rob všetko preto, aby si neotehotnela, lebo s dieťaťom sa tam zahrabeš navždy. Dúfam, že je to len dočasné, že sa chystáte bývať spolu sami. Zankaždú cenu by som si to vydupala. To, že vám to vyhovuje terza, neznamená, že to tak bude aj v budúcnosti, najmä, ak prídu deti. Je tu takých tém more, že mali super vzťahy a narodením dieťaťa sa to pokazilo. Aký názor má na vaše spolužitie tvoj manžel?
@anonym_601e10 on nechce odísť, tvrdí, že tu máme všetko a bez hypotéky. On tu má aj prácu
@anonym_601e10 on nechce odísť, tvrdí, že tu máme všetko a bez hypotéky. On tu má aj prácu
@anonym_autor a nebavili ste sa o tom ako budete fungovat v buducnosti? Ked budu deti? Ze kym budu male tak sa s nimi zblaznis na dedine kde nic nie je a ked budu vacsie tak denno denne riesit vozenie do skolky, skoly, kruzky…
Plus to ze nebudete mat nikdy sukromie. Kazdu vasu hadku, kazdy sex vsetko budu pocut, o vsetkom vediet. Museli ste to predsa preberat ci?
Nie nikdy
A ešte raz, nie nikdy....
Ako dlho ste tam?pracujes v meste ci kde?
Je to o tom ako sa nastaviš,ako si zvykneš,ako si najdeš kamaratku trebars v susedstve alebo v praci.ci sa budes chciet zaclenit niekam alebo budes len doma sedieť.Soferovat nie je problem,kondicne jazdy sa vybavit daju,len ako pisem treba sa inak nastavit...idem,riešim,snazim sa,chcem....
Je najjednoduchsie sa sfuniet,hodiť flintu do žita,co tam budem robiť,nič tu nie je,nemam blizku dušu a nastaviť sa na mód nešťastnice,ktorá skončila v cudzom dome so svokrou za zadkom.Máš muža,ktorého lúbiš,zrejme pridu aj deti,najdi si konicka,asi tam maju zahradu,nakup kvety zatial v crepnikoch,na jar nieco posadiš,budes soferovat,budete chodit na vylety,mozes odbehnut do kina,divadla...
Ak v dedine skapal pes trochu sa rozkukaj a mozes byt aktivna ty,môzes zalozit knižnicu,brigadovat na detskom ihrisku,zisti si cez starostu miestne aktivity a niekam sa pridaj
Vsetko sa dá,ak clovek chce....
Podla mna sa s tym vyrovnat neda ak niesi typ cloveka na dedinu a celkovo ten zivot. Ja by som zosalela po par dnoch . Nic nemat po ruke a pol zivota stravit na cestach v kolonach... uff.Navyse k tomu byvaniu v cudzom dome, hm.. rokmi sa ozaj mozu Vase vztahy zmenit a nedaj boh keby mate deti. Treba si zabezpecit vlastne byvanie. Sla by som do mesta ,vsetko budes mat jednoduchsie
Za mňa ideál kompromis, kúpiť si byt v meste a vychovať tam deti a byt potom nechať deťom a napríklad o 20 rokov prísť bývať k svokrovcom a pomôcť im na starobu, respektíve ak tu už nebudú ostať v dome a mať ten dom ako prístav kde sa budete stretávať s deťmi a vnúčatami. Neostaneš ty s holým zadkom, myslím že ako už staršej ti dedina viac sadne , svokrovci budú mať na starobu niekoho pri sebe a odídu neskôr s tým, že to čo vybudovali nevyjde nanivoč a aj manžel si splní v strednom veku svoje sny a bude žiť na dedine. Ale také že žiť s deťmi u svokrovcov lebo si to svokrovci tak želajú a synček tiež to má ako podmienku na to by som nepristúpila.
Je to o tom ako sa nastaviš,ako si zvykneš,ako si najdeš kamaratku trebars v susedstve alebo v praci.ci sa budes chciet zaclenit niekam alebo budes len doma sedieť.Soferovat nie je problem,kondicne jazdy sa vybavit daju,len ako pisem treba sa inak nastavit...idem,riešim,snazim sa,chcem....
Je najjednoduchsie sa sfuniet,hodiť flintu do žita,co tam budem robiť,nič tu nie je,nemam blizku dušu a nastaviť sa na mód nešťastnice,ktorá skončila v cudzom dome so svokrou za zadkom.Máš muža,ktorého lúbiš,zrejme pridu aj deti,najdi si konicka,asi tam maju zahradu,nakup kvety zatial v crepnikoch,na jar nieco posadiš,budes soferovat,budete chodit na vylety,mozes odbehnut do kina,divadla...
Ak v dedine skapal pes trochu sa rozkukaj a mozes byt aktivna ty,môzes zalozit knižnicu,brigadovat na detskom ihrisku,zisti si cez starostu miestne aktivity a niekam sa pridaj
@janinah áno, je v tom pravda... presťahovala som sa pred pôrodom, ešte som tu nepracovala... podala som výpoveď pred nástupom na materskú😶 áno, už máme aj dcéru😊 ktorú zbožňujeme
on tam ma vsetko ..a co tam mas ty? mas cast domu na seba? cochvila svokrovci super nebudu.. ty sa budes nudit viac a viac a manzeovi liest na nervy ... pridu deti kolotoc a ty zistis,ze chces iny lepsi zovot ..ale nemas kam ist a nemas ani co ziskat rozvodom-lebo vsetko si vrazala do manzelovho bytu a svokrovcov ... a zazvonil koniec
Za mňa ideál kompromis, kúpiť si byt v meste a vychovať tam deti a byt potom nechať deťom a napríklad o 20 rokov prísť bývať k svokrovcom a pomôcť im na starobu, respektíve ak tu už nebudú ostať v dome a mať ten dom ako prístav kde sa budete stretávať s deťmi a vnúčatami. Neostaneš ty s holým zadkom, myslím že ako už staršej ti dedina viac sadne , svokrovci budú mať na starobu niekoho pri sebe a odídu neskôr s tým, že to čo vybudovali nevyjde nanivoč a aj manžel si splní v strednom veku svoje sny a bude žiť na dedine. Ale také že žiť s deťmi u svokrovcov lebo si to svokrovci tak želajú a synček tiež to má ako podmienku na to by som nepristúpila.
@marsmykkok a aky je to kompromis pre jej muža, že bude 20 rokov nešťastný v bytovke v meste, ak chce žiť v dome na dedine? Podľa mňa toto si mali vyriešiť dávno pred svadbou a deťmi..
Nemôžete si kúpit menší dom blízko mesta, kde ti chodia dobre spoje?
@anonym_autor v živote by som nešla bývať na dedinu špeciálne ešte keď tam absolútne nič nie je. Neviem si to predstaviť byť niekde kde nič nie je a ešte k tomu byť aj úplne obmedzená čo sa týka dopravy. Ako často vám tam chodí autobus? Deti sa budú mať ako dopraviť samé do mesta v budúcnosti keď budú chodiť do školy?
Ja by som sa s tým nevyrovnala takto žiť lenže to som ja. Ty si na to buď po čase zvykneš že si "uprostred ničoho", alebo nezvykneš a budeš nešťastná. Neviem...
@marsmykkok a aky je to kompromis pre jej muža, že bude 20 rokov nešťastný v bytovke v meste, ak chce žiť v dome na dedine? Podľa mňa toto si mali vyriešiť dávno pred svadbou a deťmi..
@13uzivatelka11 ak sú dobré vzťahy, môžu tam chodiť každý víkend a aj prespať, je kde ak je to veľký dom a teda muž sa môže tam cez víkend realizovať a cez týždeň kedy pracujú bude v meste a aj tak domov si príde len oddýchnuť a prespať a môže byť mu jedno či je v meste alebo na dedine. A autorka zase cez týždeň bude spokojná že ma všetko poblízku a cez víkend si dieťa užije vidiek.
no bola. len som bola ozaj mladá, ale som vedela že takto žiť nechcem.
za nevestu NIKDY. a už nie vonkoncom kdesi na dedinu kde líšky dávajú dobrú noc.
@anonym_autor autorka co tam vlastnis Ty a komu patri dom?
@13uzivatelka11 ak sú dobré vzťahy, môžu tam chodiť každý víkend a aj prespať, je kde ak je to veľký dom a teda muž sa môže tam cez víkend realizovať a cez týždeň kedy pracujú bude v meste a aj tak domov si príde len oddýchnuť a prespať a môže byť mu jedno či je v meste alebo na dedine. A autorka zase cez týždeň bude spokojná že ma všetko poblízku a cez víkend si dieťa užije vidiek.
@marsmykkok nemyslím si že by ich bavilo chodiť každý víkend prespávať k rodičom.. a to s tým kľudom by veľmi záležalo od toho akých susedov by v tej bytovke mali.. 🤷♀️ toto je pre mňa proste tiež nočná mora, ísť do paneláku a žiť vedľa dakeho hlucneho arogantného suseda.. a hej teraz sa tu do mňa pustia že aj na dedine je hluk, ale 25 rokov som žila v paneláku, nad nami dosť často bývali rôzni občania, púšťali si na plné pecky rómske pesničky.. potom som rok žila u svokrovcov na dedine v dome a teraz žijeme v satelite a taký hluk ako som zažívala v paneláku som nezaživala v domoch.. a ani keď som chodila ku starým rodičom do domu či už na dedinu alebo do mesta tak tam taký hluk nebol
@anonym_autor kym je problem iba dochadzanie, tak bud rada, lebo v takychto pripadoch sa vzdy vyklulo nieco nekale.
@janinah z toho, čo si navrhovala, by som ja upadla do depresie, sadiť kvety, založiť knižnicu, brigádovať na detskom ihrisku, brrrr. A to nie som mestský typ človeka, ale bývať na dedine, kde nič nie je, ďaleko od rodiny a známych je mojou nočnou morou.
@marsmykkok nemyslím si že by ich bavilo chodiť každý víkend prespávať k rodičom.. a to s tým kľudom by veľmi záležalo od toho akých susedov by v tej bytovke mali.. 🤷♀️ toto je pre mňa proste tiež nočná mora, ísť do paneláku a žiť vedľa dakeho hlucneho arogantného suseda.. a hej teraz sa tu do mňa pustia že aj na dedine je hluk, ale 25 rokov som žila v paneláku, nad nami dosť často bývali rôzni občania, púšťali si na plné pecky rómske pesničky.. potom som rok žila u svokrovcov na dedine v dome a teraz žijeme v satelite a taký hluk ako som zažívala v paneláku som nezaživala v domoch.. a ani keď som chodila ku starým rodičom do domu či už na dedinu alebo do mesta tak tam taký hluk nebol
@13uzivatelka11 Veľa robia susedia či v dome alebo na dedine na akých natrafíš. Ale proste tu ide o to hlavne, že to rodičia majú malé dieťa alebo len dieťa na ceste a postavia si dom dvojgeneračný kde do budúcna musí žiť aj dieťa a od mala mu to vtlĺkajú do hlavy a ak nevesta nesúhlasí má smolu je cez čiaru, Myslím že tu nebude problém že by si priateľ nezvykol v byte, ale že proste musí ostať v dome lebo rodičia mu to od mala vtlkali do hlavy... A do budúcna ak sa niečo stane ona odíde s holým zadkom a keby sú aj spolu, pre ich spoločné dieťa/deti bude lepšie ak nejako získajú nejaký byt, kde môže dieťa začať žiť neskôr ako dospelé ako keby nezíska nič, maximálne ako rodičia žiť v starom dvojgeneračnom dome na dedine spolu.
@janinah áno, je v tom pravda... presťahovala som sa pred pôrodom, ešte som tu nepracovala... podala som výpoveď pred nástupom na materskú😶 áno, už máme aj dcéru😊 ktorú zbožňujeme
@anonym_autor tak to si mala napísať hneď, že si už na materskej, že máte dieťa. Neviem, čím argumentoval tvoj muž, keď ťa tam dostal, tak sa vytešuj z toho, že nemáte hypo a zabrab sa tam navždy. Bez vodičáku, alebo teda odvahy šoférovať, ťa totiž nič iné nečaká. Možno sa nájdu ženy, ktoré by si zvykli, vytešovali sa, že nie sä zadĺžené, ja by som sa tam zbláznila a to som chvíľu u svokry bývala, kým sme prerobili byt, ale nemali sme ešte dieťa a nebolo to v roti sveta. Dúfam, že je manžel aspoň jedináčik a nebude treba vyplácať súrodencov. A rozmýšľaj aj nad tým, čo budeš robiť, keby si manžel nedajbože po rokoch našiel inú, keď ti tam nepatrí ani kľučka. Celé zle
@anonym_autor tak to si mala napísať hneď, že si už na materskej, že máte dieťa. Neviem, čím argumentoval tvoj muž, keď ťa tam dostal, tak sa vytešuj z toho, že nemáte hypo a zabrab sa tam navždy. Bez vodičáku, alebo teda odvahy šoférovať, ťa totiž nič iné nečaká. Možno sa nájdu ženy, ktoré by si zvykli, vytešovali sa, že nie sä zadĺžené, ja by som sa tam zbláznila a to som chvíľu u svokry bývala, kým sme prerobili byt, ale nemali sme ešte dieťa a nebolo to v roti sveta. Dúfam, že je manžel aspoň jedináčik a nebude treba vyplácať súrodencov. A rozmýšľaj aj nad tým, čo budeš robiť, keby si manžel nedajbože po rokoch našiel inú, keď ti tam nepatrí ani kľučka. Celé zle
@anonym_601e10 To tu uz na MK bolo viackrat, ze najprv muz sluboval pripisat zenu na LV, roky plynuli, a samozrejme nic take sa nestalo. Zena za tie roky davala peniaze na rekonstrukcie atd., ale blocky si nenechavala. A prislo k rozvodu...a ona nemala nic. Len tu povestnu igelitku...
@anonym_autor prepáč, ale vy dvaja ste sa nikdy nerozprávali o tom, kde budete bývať? Ako budete riešiť škôlku, školu pre deti, keď prídu? Aké možnosti zamestnať sa tam budeš mať ty? Ak máš 18 a otehotnela si po pár mesiacoch vzťahu, ešte to som schopná akosi pochopiť, ináč nie.
@anonym_autor autorka co tam vlastnis Ty a komu patri dom?
@anonym_cad07d nevlastním tu nič😊 dom patrí svokrovcom.
A samozrejme,ze ma aj surodencov co raz bude musiet vyplacat,a teba moze raz dva s 2 igelitkami vyhodit a v 50tke skoncis v podnajme.Ako mnohe ine zeny,co sa nastahovali do cudzieho.
@anonym_autor prepáč, ale vy dvaja ste sa nikdy nerozprávali o tom, kde budete bývať? Ako budete riešiť škôlku, školu pre deti, keď prídu? Aké možnosti zamestnať sa tam budeš mať ty? Ak máš 18 a otehotnela si po pár mesiacoch vzťahu, ešte to som schopná akosi pochopiť, ináč nie.
@anonym_601e10 ale áno, rozprávali, LENŽE ja som si naivne myslela, že to bude fajn. Že tu bude kľud, krásna príroda, proste ticho a pokoj. Nevedela som, že to bude také ťažké. Čo sa týka veku, ja mám 25, priateľ 32..
A samozrejme,ze ma aj surodencov co raz bude musiet vyplacat,a teba moze raz dva s 2 igelitkami vyhodit a v 50tke skoncis v podnajme.Ako mnohe ine zeny,co sa nastahovali do cudzieho.
@anonym_0c1934 nemá, je jedináčik, tak, ako ja.

@anonym_autor naštastie som nebola. Myslím si, že sa s tým vyrovnať nedá, len čím skôr našetriť a kúpiť niečo vlastné v lokalite, ktorá vám vyhovuje. Na krátke obdobie je to možno fajn riešenie, keď si potrebuješ došetriť na základ hypotéky, ale dlhodobo by som takto nezostávala aj keď máte teraz dobré vzťahy.