icon

Stále uprataný byt. Je to vôbec možné?

Včera o 11:32

Pozor VÝLEV
Zeny prave som doupratovala byt. Cele doobedie som makala, mame vylestenu kupelnu, skrine, poodkladane veci, povysavane, prach utrety, podlahy zmyte, popostielane, kuchyna upratana a strasne som sa tomu radovala, kym som si zas neuvedomila, ze to vydrzi este cca 3 hodiny - kym pridu deti zo skolky a manzel z prace. Preco preco toto robim, kebyze zijem sama mi staci upratovat raz za tyzden hodinku a mala by som stale krasne cisto a vonavo 😭😭😭 ziadne stekance od zubnej pasty v kupelne, zapatlane skrinky, namrvene pod stolom 😏
Koniec.
PS jasne, ze som vdacna a tesim, ze sa mi deticky a muzicek vratia domkov 🙏ale chapete ma, ze ze zeeee 😄

aurora33
Včera o 12:36

@anonym_autor mňa dostalo slovo mužíček. Brrrrr

cimage
Včera o 12:42

Upratane vydrzi, ked nie sme doma. Najviac sa stve, ze linka je stale zapratana a mokra. Ulozim vsetko, poutieram. Prejdem za 3min a hned tam je hrncek, tanier, mokre od umyvania. Inak som uz asi odolna, ale tiez obdivujem domy/byty kde mozes dojst hocikedy a vzdy je upratane.ale nemienim sa pretrhnut.

alickapusinka
Včera o 12:44

je možne mať taký byt uprataný stale za predpokladu že tam nežije nikto žiaden človek.

natalka13
Včera o 12:47
@alickapusinka

je možne mať taký byt uprataný stale za predpokladu že tam nežije nikto žiaden človek.

@alickapusinka blbost, prevo by nemohol mat upratane? dovarim dojem spracem do mycky. vyzlecem sa a odlozim veci do prania alebo do skrine.

huxy
Včera o 12:49
@anonym_cc42ba

@tiezjedna pre nás je to absolútne prirodzená súčasť nášho bežného života, s ktorým sme spokojní. Každý si po sebe uprace ako civilizovaný človek a nerozhadzujeme veci ako teľatá v maštali po celom byte. Nemusíme riešiť žiadne generálne upratovania, triedenia, paniky so sobotným upratovaním a podobne. Udržiavame čistotu každý jeden bozi deň a nemusím sa hanbiť keby k nám príde návšteva aj o polnoci. Ty si rob ako uznáš za vhodné, ja sa tiež nestarám do tvojho poriadku na základe jedného príspevku na internete 😉 nám sa žije absolútne výborne bez akéhokoľvek stresu, neviem kde si to ty zobrala.

@anonym_cc42ba ja to mám podobne, mám rada poriadok a organizáciu, všetko má svoje miesto. Snažila som sa to učiť aj dcéru, od malička. Teraz počas puberty jej v izbe niekedy vybuchne bomba, ale zas vie si ju pekne poriadiť, keď má náladu. A poriadok sme mali vždy, aj keď bola malá.

biba_18
Včera o 12:59

ja som tak v prvé roky s dieťaťom neumývala zrkadlá na skriniach - lebo malo dojem že čisté zrkadlo = pozvánka ho ocapkať a olízať. fakt roky sme žili s ocapkanými zrkadlami vo výške dieťaťa… potom to už bolo ok - a potom som zas neutierala zrkadlá, lebo štafetu prevzal pes 😏

anonym_43d493
Včera o 13:31
@biba_18

ja som tak v prvé roky s dieťaťom neumývala zrkadlá na skriniach - lebo malo dojem že čisté zrkadlo = pozvánka ho ocapkať a olízať. fakt roky sme žili s ocapkanými zrkadlami vo výške dieťaťa… potom to už bolo ok - a potom som zas neutierala zrkadlá, lebo štafetu prevzal pes 😏

@biba_18 moje dieta ma v sebe signál umyteho zrkadlá 🤣 mesiac som ho neúmyvala, ved načo ked ho stále zacapka. Mesiac sa ho nechytil!
Tak ja ze umyjem ho, ved uz sa odnaucil. No určite. Akonáhle bolo umyté, zas ho zacapkal. Tak som znova rezignovala, znova ho nechytil dokým nebolo umyté 🫣

anonym_9a8155
Včera o 13:35

@anonym_autor neda sa to pri detoch. A ked ti tu bude niekto tvrdit, ze ma stale upratane, lebo po jedle ulozi riady do mycky, oblecenie si hned ulozi na miesto, utrie prach a pusti roboticky vysavac, tak si vies predstavit jeho standardy a predstavu o poriadku a upratovani. A inak ja som zhodou okolnosti tiez dnes cely den drhla a sedim s kavou a uzivam si to, kym o chvilu nepojdem pre deti 😁

minenkaa
Včera o 13:36
@anonym_9a8155

@anonym_autor neda sa to pri detoch. A ked ti tu bude niekto tvrdit, ze ma stale upratane, lebo po jedle ulozi riady do mycky, oblecenie si hned ulozi na miesto, utrie prach a pusti roboticky vysavac, tak si vies predstavit jeho standardy a predstavu o poriadku a upratovani. A inak ja som zhodou okolnosti tiez dnes cely den drhla a sedim s kavou a uzivam si to, kym o chvilu nepojdem pre deti 😁

@anonym_9a8155 ja robim to iste čo táto spomínaná baba napisala a nikdy nemáme ale doma upratané

maryetta
Včera o 13:43

Zasto chytanie za slovicka. To je len vylev. Ze jej snaha mat poriadok a cisto lebo to tak chce mat a citi sa v takom byte lepsie.... ze to dlhsie upratuje nez to ciste bude.... nic viac. Nic menej.
Chapem. Poznam. Tiez by som tak chcela.
Mozno raz... ked budem sama.... potom budem chciet ine....

anonym_9a8155
Včera o 13:47
@minenkaa

@anonym_9a8155 ja robim to iste čo táto spomínaná baba napisala a nikdy nemáme ale doma upratané

@minenkaa ja tal upratujem bezne a pri detoch to je neustaly kolotoc. mne prave zacalo chodit do skolky aj druhe dieta a ja som zacala robit hlbkovu generalku domu, v kuchyni vsetko vylozit, kazdu jednu salku ci lyzicu umyt, vypulirovat, kazdu korenicku, kazdu policku, kazdy spotrebic som mala rozobraty, vytriedíla som nepotrebne veci a trvalo mi to cely minuly tyzden. Ale kuchyna aj spotrebice su ako nove. Na chvilu. Dnes som takto robila kupelnu cele doobedie. Mam za sebou aj vsetky skrine. Nie ze by som taketo upratovanie robila kazdy mesiac ale po materskej si to hlavne moja hlava pyta. Pri malych detoch sa to posledne roky nikdy nedalo takto poctivo.

lasona
Včera o 13:49

Myslim ze je to možné. Ja poriadok milujem a v bordeli sa cítim zle. Ale chce to trosku organizácie. A hlavne minimalizmus. Co najmenej veci , somarin povykladanych. Odchádzam z domu, pustím robota. Hracky nachádzam do takých suflikov a vybavene. Priebežne cistim kúpeľňu, WC, veci odkladám hneď ma miesto. Ale sme len dvaja a jedno dieta. Prach utriem rýchlo, lebo nemáme vela nábytku. Používam pracku, susicku, mycku, to su velky pomocníci. A robotický vysávač.

anjelicek26
Včera o 13:55

Ja ti do toho kecat nejdem, ale jedine zmysluplne upratovanie je vecer, kedy to aspon do rana vydrzi 😂 Ten cas medzi 21-23 je moj cas na upratovanie, odkladanie veci,, pustanie strojov a robotov a hudba na usiach... muz upratuje so mnou, vacsinou aj varim na dalsi den popri tom 😅

simca06022011
Včera o 14:08
@anonym_9a8155

@anonym_9a8155 moje standardy su uplne v poriadku :DD ak si na mna narazala... :DD

zuzana76
Včera o 14:11

Mne sa zase paci totalny minimalizmus, a ked to posobi ako v hoteli, mam vela obliecok a menim podla obdobia, mam aj biele hotelove a to je uplny luxus

anonym_ecf4c0
Včera o 14:17

My mame takto vyupratovane len ked ma prist navsteva 🤣. Inac upratujem a riadim priebezne. Tiez mi je to luto ze poriadok vydrzi tak kratko chapem ta uplne 🥲

tiezjedna
Včera o 14:25
@anonym_cc42ba

@tiezjedna pre nás je to absolútne prirodzená súčasť nášho bežného života, s ktorým sme spokojní. Každý si po sebe uprace ako civilizovaný človek a nerozhadzujeme veci ako teľatá v maštali po celom byte. Nemusíme riešiť žiadne generálne upratovania, triedenia, paniky so sobotným upratovaním a podobne. Udržiavame čistotu každý jeden bozi deň a nemusím sa hanbiť keby k nám príde návšteva aj o polnoci. Ty si rob ako uznáš za vhodné, ja sa tiež nestarám do tvojho poriadku na základe jedného príspevku na internete 😉 nám sa žije absolútne výborne bez akéhokoľvek stresu, neviem kde si to ty zobrala.

@anonym_cc42ba toto je súčasťou života každého civilizovaného človeka. Ja som reagovala na tvoje vyjadrenie "vyzadujem skratka extrémnu čistotu". Tam som to vzala😉

biba_18
Včera o 14:26

@anonym_43d493 presne toto robil. proste muselo byť zacapkané 😂

anonym_ead8d9
Včera o 14:45

@anonym_autor necitala som ostatne komentare, takze mozno zopakujem co tu uz bolo, ale mne najviac pomohlo uvedomit si, ze nemozem ocakavat taky stav bytu akoby v nom nikto nezil, ak v nom plnohodnotne zijeme. Casom ma uz prestalo stvat, ze sa stale casom neporiadok urobil, je to normalne, lebo sme tu radi a zijeme tu.

alickapusinka
Včera o 14:49
@natalka13

@alickapusinka blbost, prevo by nemohol mat upratane? dovarim dojem spracem do mycky. vyzlecem sa a odlozim veci do prania alebo do skrine.

@natalka13 myslela som to vtipom

anonym_a2a861
Včera o 15:34

@anonym_autor mam 4 deti a OCD. Naucila som sa uz neriesit, stale mi to vadi, ale keby si videla moje okna, podlahu pod stolom, tak Ta vykoti. Vsade narozkladane vsetko. Omrvinky vsade.
V nedelu prisiel svagor, ze jaky bordel mas v tej kuchyni (muzovi hovoril, ja som nepocula, akoze on ma - moj muz je jeho brat), no keby som ho pocula, tak mu poviem pekne svoje, nech pride dennodenne tu varit, piect pre 6 ludi a nech daco potom rozprava. Oni so svagrinou dvaja v robote, 1 dieta v skolke, nevaria cez tyzden, po 1 dietati po veceri spratat, no svet gombicka. A mne Ti tu pride12 rocny s 10 rocnou, kazdy si robi ine na veceru, potom mi este donesie na pult drona, nabijat baterky, potom tam sladkosti zo skoljy vylozim, gumicky, sponjy a milion potrebnych papierikov a obaly z vajec na "tvorenie" a vecne sa nieco zide. Heeeelp! No a do toho este moje asi 4 rozosite projekty, nemam pracovnu, tak na jedalenskom stole. Ale zivot treba zit, nie ho preupratovat.

anonym_cc42ba
Včera o 15:36
@tiezjedna

@anonym_cc42ba toto je súčasťou života každého civilizovaného človeka. Ja som reagovala na tvoje vyjadrenie "vyzadujem skratka extrémnu čistotu". Tam som to vzala😉

@huxy jasne! Veď nikto sa nerúca, že v sekunde nie je všetko ako z katalógu, ale netolerujem rozhadzovanie vecí kade tade. Každá vec má svoje miesto a každý rozumný človek si ju dokáže po sebe upratať. Je to životný štýl, niekomu vyhovuje a niekto ho nechápe. A to je v poriadku 🙂
@tiezjedna tak si to vzala zle, nič také to neznamená.

tiezjedna
Včera o 15:38
@anonym_cc42ba

@huxy jasne! Veď nikto sa nerúca, že v sekunde nie je všetko ako z katalógu, ale netolerujem rozhadzovanie vecí kade tade. Každá vec má svoje miesto a každý rozumný človek si ju dokáže po sebe upratať. Je to životný štýl, niekomu vyhovuje a niekto ho nechápe. A to je v poriadku 🙂
@tiezjedna tak si to vzala zle, nič také to neznamená.

@anonym_cc42ba Nie. Ty si to v tom prípade pomenovala zle. Pretože upratať si po sebe a dať veci na miesto neznamená "vyžadovať extrémnu čistotu".

anonym_af9e2e
Včera o 15:47
@anonym_cc42ba

Máme stále upratané. Máme minimum nábytku, minimum zbytočných dekorácií, hladké povrchy bez uchytiek, žiadne veci vyložene na kuchynskej linke, žiadne skrine. Máme šatník vo vchode a zvlášť miestnosť šatník. Vždy všetci dávame všetko na svoje miesto, nič nenechavame vyložene. Zakaždým keď odchádzam z domu pustím robota nech povysava, kým sa syn hrá/kúpe/je tak stiahnem dlážky. Prach mám za 5 minút nakoľko máme v každej izbe len jednu/dve plochy na utretie. Ráno vyvetrám v spálňach kým sa umyjeme, následne hneď posteliem, kým pijem kavu naložím/vylozim umývačku a práčku ak treba. Hneď ako bielizeň uschne skladám/vešiam, žehlenie mám uložené zvlášť (žehlím raz za mesiac, kto potrebuje mat pozehlene akútne, spraví si sám naparovačom). Pri varení priebežne upratujem, hneď po dovarení jeme, odložíme do umývačky, všetko odložím na svoje miesto a zas je čisto. Muž je naučený aj z domu, ale postupne sme sa aj zladili (vyzadujem skratka extrémnu čistotu a tak nám to vyhovuje), dieťa je škôlkar a vie upratovať odkedy začal chodiť (odloží hračky, papuče, špinavé prádlo, pomáha mi prať, vysávať atď). Skratka ako si naučíš a zariadiš, tak máš.

@anonym_cc42ba a stôl, stoličky doma máte aspoň?

anonym_cc42ba
Včera o 15:56
@anonym_af9e2e

@anonym_cc42ba a stôl, stoličky doma máte aspoň?

@tiezjedna to je jedna zložka, nejdem to tu rozoberať celé, pochybujem, že by to malo vôbec nejaký zmysel. Pomenovala som správne to, čo som chcela a myslela. Aj tak to polovica ľudí nepochopí a druhá bude rýpať absolútne zbytočne. Nejdem ďalej spamovať diskusiu, povedala som v prvom príspevku všetko, čo som chcela.
@anonym_af9e2e Prečo by sme nemali? Žijeme normálne s nábytkom, ale nemáme zbytočné vitríny, poličky, skrinky, nezbierame sošky, nemáme fotorámiky, 40 kvetináčov atď. Máme len ten najnutnejší nábytok, ktorý sa ľahko a rýchlo udržuje. Hlavne kameň, sklo, hladké plochy.

tiezjedna
Včera o 16:16
@anonym_cc42ba

@tiezjedna to je jedna zložka, nejdem to tu rozoberať celé, pochybujem, že by to malo vôbec nejaký zmysel. Pomenovala som správne to, čo som chcela a myslela. Aj tak to polovica ľudí nepochopí a druhá bude rýpať absolútne zbytočne. Nejdem ďalej spamovať diskusiu, povedala som v prvom príspevku všetko, čo som chcela.
@anonym_af9e2e Prečo by sme nemali? Žijeme normálne s nábytkom, ale nemáme zbytočné vitríny, poličky, skrinky, nezbierame sošky, nemáme fotorámiky, 40 kvetináčov atď. Máme len ten najnutnejší nábytok, ktorý sa ľahko a rýchlo udržuje. Hlavne kameň, sklo, hladké plochy.

@anonym_cc42ba nepomenovala. Pretože vyžadovať "extrémnu čistotu" znamená niečo úplné iné, než žiť v bežnom poriadku. Ja som minimalista ako ty - v celom baráku (a že je veľký) máme dokopy 3 poličky, žiadnu vitrínu, sošky, vyložené poháre, ani nič podobné. Všetko má svoje miesto a vedia to aj deti, hoci občas sa im nedarí tam trafiť. Ale to predsa nie je extrémna čistota. Nad tou ja krútim hlavou u kamarátky, manžel ktorej neznesie na stole ani otlačené koliečko od studeného pohára... Neexistuje. Tie musia byť položené vyložene na na to určenom mieste na kuchynskej linke🙄

anonym_2aed39
Včera o 18:17
@mandzula

@anonym_2aed39 A ako vieš, že nechodí do práce? Vyplýva to nejako z jej príspevku?

@mandzula toho prveho hej. Vyzeralo to tak, ze nechodi do prace. Nie je bezne o 12:30 napisat, ze prave upratala cely byt.

mandzula
Včera o 18:24
@anonym_2aed39

@mandzula toho prveho hej. Vyzeralo to tak, ze nechodi do prace. Nie je bezne o 12:30 napisat, ze prave upratala cely byt.

@anonym_2aed39 Preco? Pokojne moze mat dovolenku.

anonym_2aed39
Včera o 18:29
@mandzula

@anonym_2aed39 Preco? Pokojne moze mat dovolenku.

@mandzula Sak ok a ? Ved jej moze byt jasne, ze pri detoch a vacsine muzov je to utopia. To tak ked este clovek sam byva alebo sa stretnu rovnake povahy, ktore potrebuju vyupratovany byt.

anonym_af9e2e
Včera o 18:37
@tiezjedna

@anonym_cc42ba nepomenovala. Pretože vyžadovať "extrémnu čistotu" znamená niečo úplné iné, než žiť v bežnom poriadku. Ja som minimalista ako ty - v celom baráku (a že je veľký) máme dokopy 3 poličky, žiadnu vitrínu, sošky, vyložené poháre, ani nič podobné. Všetko má svoje miesto a vedia to aj deti, hoci občas sa im nedarí tam trafiť. Ale to predsa nie je extrémna čistota. Nad tou ja krútim hlavou u kamarátky, manžel ktorej neznesie na stole ani otlačené koliečko od studeného pohára... Neexistuje. Tie musia byť položené vyložene na na to určenom mieste na kuchynskej linke🙄

@tiezjedna predpokladám, že ani návšteva k nim nechodí. Alebo s nimi postávajú pri kuchynskej linke s pohármi a tak popíjajú? 🤭🤣