icon

Stále uprataný byt. Je to vôbec možné?

Dnes o 11:32

Pozor VÝLEV
Zeny prave som doupratovala byt. Cele doobedie som makala, mame vylestenu kupelnu, skrine, poodkladane veci, povysavane, prach utrety, podlahy zmyte, popostielane, kuchyna upratana a strasne som sa tomu radovala, kym som si zas neuvedomila, ze to vydrzi este cca 3 hodiny - kym pridu deti zo skolky a manzel z prace. Preco preco toto robim, kebyze zijem sama mi staci upratovat raz za tyzden hodinku a mala by som stale krasne cisto a vonavo 😭😭😭 ziadne stekance od zubnej pasty v kupelne, zapatlane skrinky, namrvene pod stolom 😏
Koniec.
PS jasne, ze som vdacna a tesim, ze sa mi deticky a muzicek vratia domkov 🙏ale chapete ma, ze ze zeeee 😄

Strana
z3
anonym_af9e2e
Dnes o 18:37
@tiezjedna

@anonym_cc42ba nepomenovala. Pretože vyžadovať "extrémnu čistotu" znamená niečo úplné iné, než žiť v bežnom poriadku. Ja som minimalista ako ty - v celom baráku (a že je veľký) máme dokopy 3 poličky, žiadnu vitrínu, sošky, vyložené poháre, ani nič podobné. Všetko má svoje miesto a vedia to aj deti, hoci občas sa im nedarí tam trafiť. Ale to predsa nie je extrémna čistota. Nad tou ja krútim hlavou u kamarátky, manžel ktorej neznesie na stole ani otlačené koliečko od studeného pohára... Neexistuje. Tie musia byť položené vyložene na na to určenom mieste na kuchynskej linke🙄

@tiezjedna predpokladám, že ani návšteva k nim nechodí. Alebo s nimi postávajú pri kuchynskej linke s pohármi a tak popíjajú? 🤭🤣

mandzula
Dnes o 18:48
@anonym_2aed39

@mandzula Sak ok a ? Ved jej moze byt jasne, ze pri detoch a vacsine muzov je to utopia. To tak ked este clovek sam byva alebo sa stretnu rovnake povahy, ktore potrebuju vyupratovany byt.

@anonym_2aed39 Miesas hrusky s jablkami, ja neriesim, co je a nie je utopia, riesim to, ze ked clovek doobeda uprace, poniektore si myslia, ze je automaticky bez prace, to je vsetko.

dominikamacakova
Dnes o 18:58

Tak ja napríklad nemám stôl, takže nemôžem mať omrvinky pod stolom. Pokračuj v tejto logike a máš odpoveď 🤷 A hej, 99% z nás keby nemalo deti tak by mali upratané a vyzerali by 100x lepšie.

vorkola
Dnes o 20:05

@anonym_autor vsak to je normalka, ved deti su deti,ked by len sedeli a cumeli,,ale nie na televizor, tak som vedela ze ide na nich chripka,,

natalka13
Dnes o 20:09
@cimage

Upratane vydrzi, ked nie sme doma. Najviac sa stve, ze linka je stale zapratana a mokra. Ulozim vsetko, poutieram. Prejdem za 3min a hned tam je hrncek, tanier, mokre od umyvania. Inak som uz asi odolna, ale tiez obdivujem domy/byty kde mozes dojst hocikedy a vzdy je upratane.ale nemienim sa pretrhnut.

@cimage 7r a 13r netrafia do mycky ci do skrinky s poharom?

veronikah96
Dnes o 20:43

Čo sa týka poriadku, práčka perie za nás, máme umývačku, takže neumývame riad ručne a pri dieťati sme si už kúpili aj robotický vysávač rovno s mopovaním, za mňa najlepšia investícia. Na okná sme si kúpili Kärcher. Kuchyňu si čistím už počas varenia a potom poriadne po varení, prach utriem tak raz-2x za týždeň, keď partner zoberie dcérku na prechádzku a ja si pustím hudbu a môžem si raz-dva dopratať to, čo neurobia spotrebiče. Veci sme naučení si hneď odkladať, špinavé hneď ide do pradlového koša a hračky v ohrádke pratáme večer na konci dňa. Normálne priebežne udržiavame poriadok bez toho,aby sme sa z toho zošaleli 🙂

klotildabazarik
Dnes o 20:55

@anonym_autor staci naučiť deti a muza po sebe upratovať, nikdy som "nepochopila" ten koncept matka upratovacka 🙄 a este aj v mnohých prípadoch zivitelka ked je muz nahovno.

anonym_1bc380
Dnes o 21:08
@klotildabazarik

@anonym_autor staci naučiť deti a muza po sebe upratovať, nikdy som "nepochopila" ten koncept matka upratovacka 🙄 a este aj v mnohých prípadoch zivitelka ked je muz nahovno.

@klotildabazarik ja sa toto už roky snažím naučiť. Žiaľ s mužom som neuspela, kde mu čo odpadne, tam to zostane. Skúšala som ignoráciu, vôbec mu nevadilo, že sa veci hromadia, na stole nebolo miesto, na gauči pohúžvané veci a bohviečo. Keď som to už nevydržala a vybuchla, tak sa čudoval. Vraj nech mu poviem, čo treba. Pritom všade, doslova všade výbuch, nevedela som, s čím začať. Z detí je jedno nádejné. Druhé bude zdá sa podobné ako otec, nič nevidí. Na poriadok je ozaj kľúčové, aby po sebe ľudia nenechávali bordel, jeden neutiahne za všetkých. A ešte ak má partner sklony k hromadeniu, tak to je už konečná.

322sima123
Dnes o 21:12
@anonym_cc42ba

Máme stále upratané. Máme minimum nábytku, minimum zbytočných dekorácií, hladké povrchy bez uchytiek, žiadne veci vyložene na kuchynskej linke, žiadne skrine. Máme šatník vo vchode a zvlášť miestnosť šatník. Vždy všetci dávame všetko na svoje miesto, nič nenechavame vyložene. Zakaždým keď odchádzam z domu pustím robota nech povysava, kým sa syn hrá/kúpe/je tak stiahnem dlážky. Prach mám za 5 minút nakoľko máme v každej izbe len jednu/dve plochy na utretie. Ráno vyvetrám v spálňach kým sa umyjeme, následne hneď posteliem, kým pijem kavu naložím/vylozim umývačku a práčku ak treba. Hneď ako bielizeň uschne skladám/vešiam, žehlenie mám uložené zvlášť (žehlím raz za mesiac, kto potrebuje mat pozehlene akútne, spraví si sám naparovačom). Pri varení priebežne upratujem, hneď po dovarení jeme, odložíme do umývačky, všetko odložím na svoje miesto a zas je čisto. Muž je naučený aj z domu, ale postupne sme sa aj zladili (vyzadujem skratka extrémnu čistotu a tak nám to vyhovuje), dieťa je škôlkar a vie upratovať odkedy začal chodiť (odloží hračky, papuče, špinavé prádlo, pomáha mi prať, vysávať atď). Skratka ako si naučíš a zariadiš, tak máš.

@anonym_cc42ba wow

Strana
z3