Susedove narážky na časté nákupy
Ahojte, priznám sa, nikdy som takéto veci neriešila, ale dnes sa ma susedova narážka dotkla. Sused má 62, ja mám 44r, a išla som z nákupu. Kúpila som si kuracie mäso, dve balenia - kuracích stehien, ryby, jednu fľašu veľkých nakladaných uhoriek, jeden veľký grécky jogurt, syr tvrdý a veľké balenie kávy. Áno, mala som veľkú tašku, plnú tašku, hore bolo kuracie mäso. Hneď ma vítal pri dverách, no poď ty s tým malým nákupom. A potom narážky, či mám takú veľkú mrazničku, či mi to vydrží na jeden deň apd. Asi myslel to, že aj včera som niesla nákup, áno, bola som v Bille a kúpila som 2.5kg pomarančov ( ja zjem denne 4-5ks), tri mlieka v akcii a vajcia. A zase iný deň som bola kúpiť toaletný papier, chlieb, čaj apd. Ja neviem, to len ja chodím do obchodu? Ja nejem sladké, tak namiesto toho mám pomaranče, hrozno, prípadne mandarínky. Nepijem alkohol, tak si dožičím kávu s mliekom. Nefajčím, tak prečo si nedopriať.Stretli ste sa s podobnými narážkami? Reagovala som na to tak, že mrazničku mám našťastie do veľkú a verím, že mi to pár dní vydrží.
Taketo podobné narážky má častejšie. A nielen on. Všimla som si to u dvoch ďalších susedov. Nerozumiem, prečo niekto komentuje niekoho nákupy. Mám priateľa, nebývame spolu. Chodí ku mne, občas príde so mnou, občas odo mňa odchádza. A suseda sa ž tri roky pýta, čo ten môj milenec. Inak ho nenazve, ako milenec.
@anonym_autor "...A suseda sa ž tri roky pýta, čo ten môj milenec..." akoze co sa pyta? By som sa jej opytala ci ma o neho zaujem ked sa stale na neho vypytuje. Ci jej mas nejakeho milenca pohladat.
@anonym_autor boze tvoje problemy a prezidentov plat.. sa asi casto s takymito ludmi nestretavas? proste chcel len trochu komunikovat.. jednym uchom dnu a druhym von.. nie nezavidi ti nakupy a ani ti nechce veceru zjest 🙂) trosku lahkosti do zivota odporucam
@anonym_autor boze tvoje problemy a prezidentov plat.. sa asi casto s takymito ludmi nestretavas? proste chcel len trochu komunikovat.. jednym uchom dnu a druhym von.. nie nezavidi ti nakupy a ani ti nechce veceru zjest 🙂) trosku lahkosti do zivota odporucam
@simca06022011 boze a ty toto opakujes stale dookola, ver mi, ze moje problemy by si mat nechcela. Mozno moj plat ano, ale ostatne nie. Tak nadych, vydych. Nekomentuj.
@anonym_autor načo sa s ním vybavuješ? Skúsil by mi nejaký starý chuj komentovať moje nákupy. Zarábam si na to sama, jeho je do toho veľké 💩
robis z komara somara. Myslel to iba ako vtip. Videl ta s beznym az vacsim nakupom, tak povedal presny opak - ze no pod ty s tym malym nakupom. To malym bolo akoze v uvodzovkach.
Natom si sa mala zasmiat a ist dalej.
A nie rozoberat somariny.
boooooze, trosku si povol tu svatoriazu, lebo ju mas teda riadne utiahnutu, a udiera ti to na hlavu...
robis z komara somara. Myslel to iba ako vtip. Videl ta s beznym az vacsim nakupom, tak povedal presny opak - ze no pod ty s tym malym nakupom. To malym bolo akoze v uvodzovkach.
Natom si sa mala zasmiat a ist dalej.
A nie rozoberat somariny.
boooooze, trosku si povol tu svatoriazu, lebo ju mas teda riadne utiahnutu, a udiera ti to na hlavu...
@elanor nemyslel to ako vtip. Ja ho poznám 44 rokov, od malička. Naozaj viem, kedy žartuje, kedy je vážny, kedy chce podpichhnúť. Svätožiaru si na víkend odkladám sestra, naštartujem sobotu metlu a idem do sveta. See U.
Taketo podobné narážky má častejšie. A nielen on. Všimla som si to u dvoch ďalších susedov. Nerozumiem, prečo niekto komentuje niekoho nákupy. Mám priateľa, nebývame spolu. Chodí ku mne, občas príde so mnou, občas odo mňa odchádza. A suseda sa ž tri roky pýta, čo ten môj milenec. Inak ho nenazve, ako milenec.
@anonym_autor mne pride cudne, ze mas potrebu tu vymenovat svoj kompletny nakup, akoby si sa chela obhajovat pred nami, ze mas na taky nakup narok.
Koho zaujimaju druhy a gramaze tvojho tovaru?
nestacilo napisat, mala som velky nakup?
a čo sa tyka suseda...typicky vtieraci nadvezovač socialnych kontaktov.
Keby nie nakup, tak by sa chcel rozpravat o dacom inom, hocico, len aby si s nim utrusila par slov, alebo aby si vydobyl nejaku reakciu.
s takymi ludmi, len dobry den a dovidenia.
@simca06022011 boze a ty toto opakujes stale dookola, ver mi, ze moje problemy by si mat nechcela. Mozno moj plat ano, ale ostatne nie. Tak nadych, vydych. Nekomentuj.
@anonym_autor co opakujem dookola? no chudiatko moje zaproblemovane:D tak si rob co chces, viditelne nemas co robit, takze problemy asi mat nebudes, ked tu riesit suseda, a mas potrebu rozpytvavat aj svoje nakupy a coho kolko zjes :DD a komentovat si budem samozrejme co len chcem a mimochodom nadych vydych nepotrebujem, mna toto celkom pobavilo, ale to s tebou viditelne ziadne zarty nie su :D
Pises, ze sa poznate 100 rokov, tykate si. Ved to bol len klasicky zdvorilostny zart, len Ty si to beries velmi k srdcu. A k tomu milenec, ak Ti toto vadi, tak si nevyrovnana so svojim vztahom, bud chces od priatela viac a on sa nema k nicomu, lebo inak by Ti to od takeho cloveka nevadilo, pousmiala by si sa a isla dalej
@elanor nemyslel to ako vtip. Ja ho poznám 44 rokov, od malička. Naozaj viem, kedy žartuje, kedy je vážny, kedy chce podpichhnúť. Svätožiaru si na víkend odkladám sestra, naštartujem sobotu metlu a idem do sveta. See U.
@anonym_autor tak ked ho poznas tak co riesis? Opakujem sa - robis z komara somara. Absolutne o nic neslo, ani nejde. Ale ty z toho potrebujes spravit kovbojku.
@stellarstar áno a vadí mi, keď sa o mojom priateľovi vyjadruje ako o milencovi, hoci jej to opakovane hovorím. Ja nikdy nehodnotím nákupy druhého človeka, ani by ma to nenapadlo. Kto som, aby som človeku hovorila niečo také? Každý sa má starať sám o seba.
@anonym_autor Otvor si hubu na suseda,alebo si nemá?
"Čo ťa do mojich nákupov? ja sa ťa nevypytujem,čo si nosíš v tej malej kabelke"
Susede povedz,že áno,"je to MOJ milenec a teba je čo po tom? Závidíš?"
Garantujem ti,že viac ti už nikto nič nepovie
@anonym_autor presne, ludia fajcia cigarety za 5,60€ / kus, vypiju niekolko piv za den alebo si dopraju silny alkohol a drahy, a potom im zýva žalúdok hladom a zavidia inym ludom ze si dopraju velke, tazke tasky plne kvalitnych potravin a pochutin, ja nakupujem rovnako ako ty, ked je maslo v akcii a 84%, beriem smahom 4, ked je vianocka rakuska a dobra cena 2, ked su ceske zavarane uhorky v akcii beriem 10, kvalitna ceska sunka rovno 30 deka, kvalitne vajcia 20, kvalitnu cokoladu 3 a tak by som mohol dalej pokracovat, ale s prepacenim nezozeriem to vsetko zo dna na den, a ty co s laskou fajcia, piju a minaju peniaze na cinsky shitny tovar, nech hladuju a zavidia, neriesim, samozrejme im tecu sliny ako bernardinovi, toto som nikdy nepochopil aj kedy maju deti, detom nekupia, ale sebe tabak, alkohol to musi byt, ja neviem naco to je dobre pit a fajcit, suche pery, sucha koza, zlte nechty, zapach z ust, alkoholicky pot, hlupaci.
@anonym_autor Vy máte suseda, ktorý komentuje Váš nákup,ja mám kuriéra, ktorý mi nosí týždenný nákup a zakaždým somre, že ľudia vraj nemajú peniaze a aj tak objednávajú tovar aj za 100€ Prv v rámci snahy o slušnú konverzáciu som reagovala v zmysle, že v prípade,ze človek počas týždňa kupuje len pečivo, prípadne trochu šunky,tak v tom tyzdnovom sa to nazbiera.Dotycny riešil ďalej nákupy iných a už konkrétne aj môj.Ja som ešte reagovala stále slušne, že podstatou služby je, že za poplatok zákazníkovi dovezú to, čo potrebuje...Na x-ty krát ma dotyčný už napálil,lebo mal agresívne narážky,ze on s tou svojou chrbticou sa musí namáhať... Pretiekol pohár a som mu vysvetlila, že sa danu službu platím, lebo mám tiež o.i.problemy s chrbticou a že jeho zdravotné problémy ma síce mrzia,ale to neznamená, že budem jeho prácu robiť ja a on bude za nu platený.
mať tvoje problémy...
@anonym_5a94df povedala som jej raz, ze milenec prave odisiel a cakam na priatela a nechapala tomu celkom 🙂. Uz to neriesim. Len poviem priatel, dobre a to je vsetko.
@anonym_autor božeeeeeee žena však tie staršie babky takto hovoria že milenec a nie frajer.... Oni nemali frajera roky, ale max rok a potom svadba
@anonym_autor
Na takýchto pomôže len nieco “odpapulovat”. Nie nepríjemne, nie urážlivo, len proste pinknut nieco naspäť, na čo už nemajú ako zareagovať ☺️
Ohľadom susedky by som sa tvárila, že neviem koho mysli 🙏🏻🤣 By sa ma opýtala ako sa ma môj milenec a by som sa opýtala “kto?”… zopakovala by že veď tvoj milenec a ja by som v klude pokračovala “neviem naozaj koho myslite” (a fakt s úprimným prekvapením v ksichte by som to dala 🤣). A keby ona pokračovala “noo veď ten tvoj milenec čo ta tu chodí navštevovať”, tak by som pokračovala tiež “prepáčte, fakt neviem koho myslite, lebo ani nemám milenca, tak vám neviem povedat…” 🤷🏻♀️🤣
U uja s nákupmi by som to riešila podobne, vtipne by som poznamenala, že veď nech je vidieť že som bola v obchode, keď už som tam merala cestu. Alebo nieco podobne… hodi hentaku hlasku že “no pod ty s tým malým nákupom” tak presne by som prehodila “noo, veď nebudem chodiť do obchodu nadarmo”, a s úsmevom, jemným zasmiatim, proste otočiť to na srandu a ísť ďalej… a ďalší krát dá komentár, tak by som si isla svoje (keď on pokazena platna a baví ho to, tak ja tiež rovnakým štýlom),.. tak zas mu poviem aj ďalšíkrat pri poznámke “jooj však už viete, že ja do obchodu nechodim nadarmo” a hahaha hihihi a proste hodiť za hlavu, neriešiť.
Chápem úplne, že Ta to vie otráviť… my sme mali mizerných susedov (všetci v bytovke boli starší ako moja mama a ju poznali ešte z detstva, takže jej automaticky tykali a tiež zvedavé staré babky a dedkovia, furt sa starali, vyzvedali, cele dni na lavičke pred domom pozerali kto/kde/co/s kým… Tak ja mám tréning 🤣
Drz sa!! 💕
@anonym_autor Tiež neznášam tieto narážky na hocičo. Keď mi nemá čo povedať niečo zmysluplné, tak nech je ticho. Už sa úplne vyhýbam susedom, lebo sú tu všetci pripečení. Snažila som sa zo začiatku reagovať priateľsky, rozvíjať priateľstvá, bola som milá a len som sa dočkala od nich ohovárania, využili ma na prkotiny, proste otravovali s hovadinami a pripečených poznámok a komentárov ku každému môjmu kroku. Teraz iba pozdravím, odzdravím a mám ich na saláme. Keď začnú niečo rozprávať, idem ďalej a nech si melú čo chcú za mnou.
Ja tiež chodím stále s nákupmi a vláčim si to z auta domov sama a mám pocit že nakupujem okrem jedných susedov jediná 😆😆. Ja som naozaj niektorých susedov ešte nevidela ísť s nákupom za tie roky. Ja mám doma dvoch chalanov takže ovocie,šunky,salámy musím chodiť častejšie.pecivo mrazim ale keď uvarím niečo k čomu treba chleba tak na druhý deň môžem ísť znova aby bolo na desiatu na ten ďalší deň. Mladsi videl nejaké video o tom aké sú špinavé trubky cez ktoré ide voda tak najnovšie nepije vodu z vodovodu ale vláčim vody domov lebo škola,tréningy a tam sa toho spotrebuje 🤣. A ďalšia vec že ja si neviem rozmyslieť na čo budeme mať chuť celý týždeň takže ešte aj toto postupne nakupujem ale snažím sa ísť Max 3x v týždni do obchodu ale vždy som ovesana taskami
Často nakupujem, veľa perem, veľa vetram, vela chodim pešo, vela objednavam, casto chodi kurier ... Hlavne, ze mna nikto vela nesleduje...
Treba mat v πci
@anonym_autor ty máš špehovača nákupov, ja mám zase takú priblblú tetku čo sa ma každý jeden krát pýtala keď ma stretla, že kam idem a kde som bola 🤣 mne to už šlo tak na nervy, že som ju začala odpoveďami odfajčievať až sa ma to prestala pýtať 🤌🏻
@anonym_autor jeźin aká si cimprlínka nedotknuteľná 😀😀😀 a si taká ista ako tvoj sused, Ved tiež riešiš jeho nákupy, že chodí domov s poloprázdnou malou taštičkou. Dokonca ho riešiš na MK tak si vlastne ešte horšia 😀

@stellarstar nie, nie je sám. Žena pracuje, on je na SD. A chodí do obchodu s malou taštičkou, a s poloprázdnou ide aj naspäť.
@anonym_autor "...a s poloprázdnou ide aj naspäť..." by som sa ho.opytala "no co, nic nemali?"
Ten sused... ber to tak ze su ludia ktori.musia tou hubou vzdy klepotat. A klepocu cokolvek, okomentuju aj padajuce listie, len aby ticho nebolo.