Výhody bývania v dome oproti bytu
Casto tu citam, ze zijete v bytoch. Ale ved kazda zena chce svojej rodine a detom dopriat to najlepsie, nie? Nedokazem pochopit co na tych bytoch vidite, Hlavne ak mate partnera ci manzela, musi byt uplne jednoduche a samozrejme lepsia volba domcek. Trava, zelen, kvety, to mne dava energiu a nie v panelakoch s tisicmi oknami.
@44janica44 premyslala si uz niekedy nad tym, ze preco ak prsi na tvoj panelak ze moze prsat aj vedla na dom?
@anonym_autor a premýšľala si nad tým ze tvoj dom nie je tvoj lebo môže prísť statik a povedať ze zbúrať- tvoja logika, tvoj výrok co potom? Hm?
@anonym_autor no našli ste sa. Jeden, ktorému musí žena v sobotu do obeda upratat celý barák a ešte aj navarit obed a druha ktorá meria šťastie veľkosťou okien. To je výhra.
@aurora33 mala som kolegynu, ta sa bala lietat, nie zo strachu ze lietadlo spadne, ale preto ze si myslela ze v tej vyske uz nieje gravitacia a vsetko tam lieta. No a bola uplne mimo z toho ze su v lietadle aj toalety, Tak sa obavala aby to nelietalo okolo nej. S tou by ste si rozumeli🙂
@anonym_autor no našli ste sa. Jeden, ktorému musí žena v sobotu do obeda upratat celý barák a ešte aj navarit obed a druha ktorá meria šťastie veľkosťou okien. To je výhra.
@aurora33 mne musi zena v sobotu upratovat? Ona upratuje nie lebo musi, ale preto ze to je normalne a ma rada cistotu a poriadok. Si to napisala ako keby to ze zena uprace a navari uz bol prezitok. Ci? 😂Odporucam si nedomyslat ked uz dochadzaju aj tie tvoje pseudoargunenty o nevyhodach domu.
……hlavne , keď máte partnera alebo manžela treba dom…… to akože je nejaké spojenie , že muž= dom? Ja vlastním dom, musím aj muža? Alebo keď vlastnim muža, musím aj dom? Riadne predpotopne názory
@aurora33 mala som kolegynu, ta sa bala lietat, nie zo strachu ze lietadlo spadne, ale preto ze si myslela ze v tej vyske uz nieje gravitacia a vsetko tam lieta. No a bola uplne mimo z toho ze su v lietadle aj toalety, Tak sa obavala aby to nelietalo okolo nej. S tou by ste si rozumeli🙂
@anonym_autor tiež ďalšia s doktorátom?
@anonym_autor tiež ďalšia s doktorátom?
@belllinka áno, ale tá až po 15 stich rokoch, asi 😅😅
@anonym_autor ? Chabý pokus o vtip
@aurora33 mne musi zena v sobotu upratovat? Ona upratuje nie lebo musi, ale preto ze to je normalne a ma rada cistotu a poriadok. Si to napisala ako keby to ze zena uprace a navari uz bol prezitok. Ci? 😂Odporucam si nedomyslat ked uz dochadzaju aj tie tvoje pseudoargunenty o nevyhodach domu.
@peterlego ,, prosim vas a dom trva upratat kolko? Lebo zena upratuje v sobotu a za doobedie ma umytu kupelku na komplet 14m2, wcko, kuchynu, podlahy aj utrety prach, otoci pracku a este stihne aj uvarit obed.”
Toto si sám napisal. Takže ti žena aj upratuje a aj vari. Chudinka.
@peterlego áno, je to prežitok, že žena uprace a navarí. Ty snáď v tom dome nebývaš? Prečo neupratuješ aj ty s ňou? A nevaríš?
@peterlego ,, prosim vas a dom trva upratat kolko? Lebo zena upratuje v sobotu a za doobedie ma umytu kupelku na komplet 14m2, wcko, kuchynu, podlahy aj utrety prach, otoci pracku a este stihne aj uvarit obed.”
Toto si sám napisal. Takže ti žena aj upratuje a aj vari. Chudinka.
@aurora33 chudinka si ty, lebo ty si napisala ze MNE MUSI zena upratat a navarit. Kde som pisal ze MNE MUSI? Nevies coho sa mas chytit a preto sa snazis viest debatu tymto stylom. Si na smiech, hras to na silnu emancipovanu zenu a necudoval by som sa keby zijes sama v prenajatej garsonke. Alebo si len z nefunkcnej rodiny kde sa asi moc neupratovalo a nevarilo a preto ti to pride nenormalne. Tak ze zeny ostatne co toto citate, ak doma varite a upratujete uz ste po novom chudinky. A ak doma neupratujete a nevarite tak ste silne moderne zeny.
@aurora33 chudinka si ty, lebo ty si napisala ze MNE MUSI zena upratat a navarit. Kde som pisal ze MNE MUSI? Nevies coho sa mas chytit a preto sa snazis viest debatu tymto stylom. Si na smiech, hras to na silnu emancipovanu zenu a necudoval by som sa keby zijes sama v prenajatej garsonke. Alebo si len z nefunkcnej rodiny kde sa asi moc neupratovalo a nevarilo a preto ti to pride nenormalne. Tak ze zeny ostatne co toto citate, ak doma varite a upratujete uz ste po novom chudinky. A ak doma neupratujete a nevarite tak ste silne moderne zeny.
@peterlego a odpovieš aj na otázku? Prečo ty doma nevaríš a neupratuješ?
@anonym_autor ja milujem tu spojitosť že dom rovná sa robota ..pane bože veď keď má človek rozum a vie že ok keď si niečo zasadim tak budem musieť okolo toho makať tak si nezasadim a mám pokoj ak mi to vadí...jediná robota okolo domu je raz /dva krát týždenne pokosiť trávu kde 500m2 mi zoberie hrozných 40min zo života ...hrozne sa narobim na tom dome kde ho mám upratany za 2hodky ach jaj zas témy
@simca06022011 prosim vas a dom trva upratat kolko? Lebo zena upratuje v sobotu a za doobedie ma umytu kupelku na komplet 14m2, wcko, kuchynu, podlahy aj utrety prach, otoci pracku a este stihne aj uvarit obed. A ked sa pokazi bojler preco by to mal byt dovod neist na dovolenku? To ze vam sa pokazi vec pomerne lacna a uz je to u vas dovod zrusit dovolenku neznamena ze to ma tak kazdy. A preco by trebalo fotovoltaiku a cerpadlo? A co sa moze pokazit na fasade a balkone ? Ten balkon a fasada ma fakt pobavili 😂 zbytocne vymyslate neexistujuce dovody.
@peterlego tiež som sa pousmiala že WTF 😂
@peterlego a odpovieš aj na otázku? Prečo ty doma nevaríš a neupratuješ?
@aurora33
@belllinka ale ved to je jedno.. nech to robi/nerobi u nich kto chce... Len ci by ona anonymne v takejto teme tiez bola taka nadsena z domu ako peterlego 🙂) to by bolo zaujimavejsie citat ako pana manzela, ako je to ozaj s tym upratanim a pohodickou. Lebo moj chlap je tiez nadseny z domu :D a tiez si moze poevdat, ze vsak zena uprace cez vikend, navari, operie, ozehli a vybavene :DDD ale ako kazdy chlap, si iste vsima co sa kde musi robit a kolko to realne trva. A neda, fakt neda sa to porovnat ak ide o rozne domy, zahrady... ja ak mam riadne umyt kupelnu, tak len to mi hodinu trva a to mam dve + dve wc to su 4 umyvadla, sprchac, sauna, vana, podlahy.. ak treba aj obklady... mne hodinu trva len rano rychlo spratanie domu, pustenie robotickeho vysavaca, zapnutie pracky, umyvacky = proste to co robim denne/alebo obden rychlovkovo. Kde tam je este umyvanie a cistenie cokolvek :DD
@peterlego áno, je to prežitok, že žena uprace a navarí. Ty snáď v tom dome nebývaš? Prečo neupratuješ aj ty s ňou? A nevaríš?
@belllinka moja zena si chce upratovat sama a pri vareni jej obcas pomaham, ale niekedy ma vyhana z kuchyne . Ale ona sa nehra na emancipovanu zenu lebo je si vedoma ze to nezahrna len varenie a upratovanie,to sa potom tyka vymeny gum, oleja a oprava mensich zavad na aute napriklad. Chystanie dreva. Lebo dnesne ,,moderne,, zeny sa hanbia za rolu zeny a chcu sa rovnat muzom ale len v pripade delby zenskych prac. Ale betonovanie, vynesenie gauca a podobne nato uz su krehke kvietky. Ja mam nastastie doma rozumnu zenu ktorej je tato tema nad slnko jasna a nehanbi sa za rolu zeny a matky v domacnosti a nepripada si preto menejcenna. Ona sama isla na skrateny uvazok lebo u nej je priorita rodina a cas straveny s detmi/ rodinou a vytvaranie tepla domova. Tak dufam ze pri kupe gauca ste to zvladla aj bez chlapa lebo otravovat stym chlapa je prezitok, spiatocnicke a vy ste silna samostatna zena a ja verim ze z vasej strany to nie je len poza. A nie nie je utlacana moja zena a nevladne u nas patriarchat. U nas ma posledne slovo moja polovicka len pre informaciu.
Toto sú tie primitívne názory tých čo majú domi na tých ktorý majú byty.
Sú zavretý v tých bytoch, nemajú dvor,nemôžu si posedieť na terase,nemajú v bytoch čo robiť (áno, nemáme,nám sa v tých bytoxh samé uprace,aj navarí,aj okná sa samé umyjú).
My čo žijeme v bytoch sme vlastne taký chudáčikovia,ktorý nemajú začo postaviť domov.
Ale že v tých bytoch žiť chceme a naša voľba bola byt a nie dom nad tým sa nezamýšľajú.
Pôvodne som z rodinného domu ale vždy som túžila bývať v byte-byvam v byte a nemenila by som za nič na svete.
Robota okolo domu mi nechýba.
Zatiaľ čo druhý makajú na záhrade a okolo domu,ja zatiaľ sedím v meste na káve s kamoškami,idem do kina,na wellnes ,na cyklo trasu a podobne,no proste kade tade.,no veď čo si začnem keď som z bytu a nemám doma čo robiť,tak sa flakam po kávičkách🤗 nedrží ma doma žiadna robota.
Cez leto chodím po kúpaliskách kde si užívam letnú atmosféru a sedieť doma na dvore lebo veď mám doma bazén,sorry to nie .
Rozdiely sú to obrovské.
@anonym_761367 zaujimavy nazor, dobre pocut aj priklad, ze niekto vyrastal v dome, a prave preto uz chce byt v byte 🙂 Obycajne pocuvam naopak, ked niekto chce odist z bytu , preto "lebo som vyrastal v dome"
@peterlego tiež som sa pousmiala že WTF 😂
@sisska96 tak ak byvas v kumbaliku, tak to spravis za pol dna :DDD bezne zeny aj obycajny byt v sobotu riadia pol dna a nie to DOM. ano zbezne si za pol dna umyjem podlahy a prach aj navarim a operiem, ale to nema s upratovanim nic spolocne, to je pre mna bezna udrzba, co robim bezne kazdy den a trva mi to tak hodinu :DDD pretoze u NAS sa zije... a funguje a pri tom sa aj bordel urobi a treba to upratovat
@belllinka moja zena si chce upratovat sama a pri vareni jej obcas pomaham, ale niekedy ma vyhana z kuchyne . Ale ona sa nehra na emancipovanu zenu lebo je si vedoma ze to nezahrna len varenie a upratovanie,to sa potom tyka vymeny gum, oleja a oprava mensich zavad na aute napriklad. Chystanie dreva. Lebo dnesne ,,moderne,, zeny sa hanbia za rolu zeny a chcu sa rovnat muzom ale len v pripade delby zenskych prac. Ale betonovanie, vynesenie gauca a podobne nato uz su krehke kvietky. Ja mam nastastie doma rozumnu zenu ktorej je tato tema nad slnko jasna a nehanbi sa za rolu zeny a matky v domacnosti a nepripada si preto menejcenna. Ona sama isla na skrateny uvazok lebo u nej je priorita rodina a cas straveny s detmi/ rodinou a vytvaranie tepla domova. Tak dufam ze pri kupe gauca ste to zvladla aj bez chlapa lebo otravovat stym chlapa je prezitok, spiatocnicke a vy ste silna samostatna zena a ja verim ze z vasej strany to nie je len poza. A nie nie je utlacana moja zena a nevladne u nas patriarchat. U nas ma posledne slovo moja polovicka len pre informaciu.
@peterlego no lenze ak tvoja zena pracuje polovicny uvazok aby sa venovala rodine, a domacnosti, tak NEUPRATUJE len v sobotu ako si ty myslis. A to je hned ina pesnicka.
Ale ako som pisala velmi zalezi na tom aky dom mas a ake mas zaujmy a aktivity doma robis.
@anonym_2e6232 existujú domy aj inde ako domy v poli
@sisska96 tak ak byvas v kumbaliku, tak to spravis za pol dna :DDD bezne zeny aj obycajny byt v sobotu riadia pol dna a nie to DOM. ano zbezne si za pol dna umyjem podlahy a prach aj navarim a operiem, ale to nema s upratovanim nic spolocne, to je pre mna bezna udrzba, co robim bezne kazdy den a trva mi to tak hodinu :DDD pretoze u NAS sa zije... a funguje a pri tom sa aj bordel urobi a treba to upratovat
@simca06022011 no nie kumbalík, veľký 4 izbový dom s veľkými izbami
@peterlego wow, tak vidime kto tu hroti temu a ma problem diskutovat
@simca06022011 no nie kumbalík, veľký 4 izbový dom s veľkými izbami
@sisska9 ja mam obrovsky dom, 4 izbicky mam len na prizemi.. ;)
@peterlego wow, tak vidime kto tu hroti temu a ma problem diskutovat
@simca06022011 ja som to zmazal lebo som to poslal tebe omylom. To patrilo inej osobe. Kludne sa ti ospravedlnim, prepac.
@peterlego Ako môžeš porovnávať každodenné upratovanie a varenie s nejakými akože chlapskými robotami, ktoré robíš občas?? Ako často vynášaš gauč alebo betónuješ? Alebo opravuješ auto? Čo máte starú škodovku, že sa v nej musíš každý deň rýpať? A sám si napísal, citujem: " ja kosim 2x mesacne v sezone a za hodinu nemam co robit a drevo robim tyzden v roku." Tak sa nehraj na pána a aj si v tom super dome po sebe uprac.
A neboj, nehrám sa na kvetinku, vynášala som aj gauč, aj som škrabala a maľovala steny a mám aj svoje náradie, nemám problém robiť aj "mužské roboty", nie iba utierať prach a baví ma to.
@peterlego aha skrátený úväzok.