Výhody bývania v dome oproti bytu
Casto tu citam, ze zijete v bytoch. Ale ved kazda zena chce svojej rodine a detom dopriat to najlepsie, nie? Nedokazem pochopit co na tych bytoch vidite, Hlavne ak mate partnera ci manzela, musi byt uplne jednoduche a samozrejme lepsia volba domcek. Trava, zelen, kvety, to mne dava energiu a nie v panelakoch s tisicmi oknami.
V detstve som byvala v byte a teraz som sa s velkou radostou do bytu vratila. V dome som bola 22 rokov a nechcela by som ho uz ani zadarmo. Dom mi uplne organizoval cas inak ako som chcela ja, Napriklad ked konecne po 2 tyzdnoch prestalo prsat, tak vsetci bytovi sli na nejake vylety a my sme museli nabehnut do zahrady a kosit dvor. Praca v zahrade ma nenaplnala, stale sa naslo nieco co bolo treba opravit, vynovit, clovek prisiel z prace a nabehol rovno do druhej prace. V byte je za mna vacsia volnost, mozeme chodit na vylety, do prirody, cvicit, do kina, na basket a pod. a nie len muklovat okolo domu.
@simca06022011 prosim vas a dom trva upratat kolko? Lebo zena upratuje v sobotu a za doobedie ma umytu kupelku na komplet 14m2, wcko, kuchynu, podlahy aj utrety prach, otoci pracku a este stihne aj uvarit obed. A ked sa pokazi bojler preco by to mal byt dovod neist na dovolenku? To ze vam sa pokazi vec pomerne lacna a uz je to u vas dovod zrusit dovolenku neznamena ze to ma tak kazdy. A preco by trebalo fotovoltaiku a cerpadlo? A co sa moze pokazit na fasade a balkone ? Ten balkon a fasada ma fakt pobavili 😂 zbytocne vymyslate neexistujuce dovody.
@peterlego tak to potom tvoja žena upratuje dosť na prd. Alebo vstáva so sliepkami o piatej ráno? 😂 alebo máte malý dom.
Blbec založí téma na hádanie. A vy sa pohádate🤦
@mateson2004 nevidím tu hádky .. zase niekto okoloidúci veľmi prežívaš diskusiu 😂
Ja nechápem o čom hovoríte, keď píšete o vrážaní peňazí do domu a organizovaní času. My máme aj dom(y) aj byt(y) a teda vôbec nemám pocit, že by niekde bolo viac alebo menej roboty a niečo potrebovalo viac času alebo peňazí. Pri bytoch platíme za správu, fond opráv, vrátnika a facility každý mesiac, v domoch od postavenia nebolo treba robiť nič. Jeden máme 15 rokov. Okrem toho, že som modernizovala interiér, ale to isté pýta aj byt, nebolo treba robiť nič. Upratovanie záleží predsa od rozlohy a tá môže byť v byte aj dome tá istá.
Jediné, v čom je rozdiel je bazén, o ten sa v byte netreba starať, ale o ten sa postará automatický vysávač a dávkovač chlóru. A bazén nie je nevyhnutnosť.
Je dom a dom.My máme dom s veľkým pozemkom a tým pádom máme súkromie a kľud.Keby mám mat 2m okolo domu ako dnešne domy sa stavajú asi ostávam v byte.Apropo nie každá túži po zahradke a nie každý chlap je kutilom či majstrom co zvláda práce okolo domu.A za mňa jedna veľka nevýhoda ked porovnám rodicovsku s prvou dcérou v byte v meste a teraz v dome na dedine so synom- V dome ma kazdy svoje detske ihrisko kazdy je len doma.Na dedinách zývaju prázdnotou detske ihriská.Keď sme byvali na sidlisku na ihrisku som nikdy sama nebola
Toto sú tie primitívne názory tých čo majú domi na tých ktorý majú byty.
Sú zavretý v tých bytoch, nemajú dvor,nemôžu si posedieť na terase,nemajú v bytoch čo robiť (áno, nemáme,nám sa v tých bytoxh samé uprace,aj navarí,aj okná sa samé umyjú).
My čo žijeme v bytoch sme vlastne taký chudáčikovia,ktorý nemajú začo postaviť domov.
Ale že v tých bytoch žiť chceme a naša voľba bola byt a nie dom nad tým sa nezamýšľajú.
Pôvodne som z rodinného domu ale vždy som túžila bývať v byte-byvam v byte a nemenila by som za nič na svete.
Robota okolo domu mi nechýba.
Zatiaľ čo druhý makajú na záhrade a okolo domu,ja zatiaľ sedím v meste na káve s kamoškami,idem do kina,na wellnes ,na cyklo trasu a podobne,no proste kade tade.,no veď čo si začnem keď som z bytu a nemám doma čo robiť,tak sa flakam po kávičkách🤗 nedrží ma doma žiadna robota.
Cez leto chodím po kúpaliskách kde si užívam letnú atmosféru a sedieť doma na dvore lebo veď mám doma bazén,sorry to nie .
Rozdiely sú to obrovské.
Sú zavretý v tých bytoch, nemajú dvor,nemôžu si posedieť na terase,nemajú v bytoch čo robiť (áno, nemáme,nám sa v tých bytoxh samé uprace,aj navarí,aj okná sa samé umyjú).
My čo žijeme v bytoch sme vlastne taký chudáčikovia,ktorý nemajú začo postaviť domov.
Ale že v tých bytoch žiť chceme a naša voľba bola byt a nie dom nad tým sa nezamýšľajú.
Pôvodne som z rodinného domu ale vždy som túžila bývať v byte-byvam v byte a nemenila by som za nič na svete.
Zatiaľ čo druhý makajú na záhrade a okolo domu,ja zatiaľ sedím v meste na káve s kamoškami,idem do kina,na wellnes ,na cyklo trasu a podobne,no proste kade tade.,no veď čo si začnem keď som z bytu a nemám doma čo robiť,tak sa flakam po kávičkách🤗 nedrží ma doma žiadna robota.
Cez leto chodím po kúpaliskách kde si užívam letnú atmosféru a sedieť doma na dvore lebo veď mám doma bazén,sorry to nie .
Rozdiely sú to obrovské.
@anonym_761367 ja viem ze existuju aj rodiny kde nemaju financie a ziju v bytoch, a presviedcaju sa ze to bola ich volba. ale cela rodina tam zijete na ploche ako je moja spalna.Okna umyvat? más maximalne 4 okna, ja ich mam 17 z toho 3 cez pol steny.
Rozdiely sú to obrovské.
@anonym_761367 naviac byt nikdy v zivote nebude tvoj. platis. ani nevies komu a na co, a jedneho dna mozu povedat ze bytovka nesplna to alebo ono a zburame ju a ty nemozes povedat ani slovko. susedom zatiekla stupacka, zaplatis to ty. unika teplo u ineho suseda, zaplatis to ty.
@anonym_761367 ja viem ze existuju aj rodiny kde nemaju financie a ziju v bytoch, a presviedcaju sa ze to bola ich volba. ale cela rodina tam zijete na ploche ako je moja spalna.Okna umyvat? más maximalne 4 okna, ja ich mam 17 z toho 3 cez pol steny.
@anonym_autor tebe vlastne o čo ide? Prial si sa tu pochváliť že máš veľkú spálňu? 😂😂😂 a veľké okna? Kebyže si spokojná tak nič také neriešiš. Tiež mám dom, ale nejdem sa z neho po….. je to iba dom. Mňa napríklad ani nebaví sadiť kvety a ochkat nad zeleňou. Je to iba záhrada. Deti si poskacu na trampolíne, zahráme si nejaku hru ale necítim sa o nič viac oproti ľudom, ktorí žijú v bytoch. Uvedom sa preboha. Je to iba dom. Nič viac.
Autorka Teba serie ze niekto ma radsej byt,mesto hluk a nie dom jak kravu a zelen ? Keby dom tak max 4 izby .. a tolko okien ? By mi muselo dobre prepinat . Sa prosim Ta zmier s tym ze kazdy preferuje nieco ine . Neviem ake nizke sebavedomie by som musela mat a ako nespokojna so sebou by som musela byt, aby som riesila ludi kt. Ziju v dome, inak nez ja a su stastny.
A ete anonymne zakladat o tom diskusiu 🥺
@anonym_761367 naviac byt nikdy v zivote nebude tvoj. platis. ani nevies komu a na co, a jedneho dna mozu povedat ze bytovka nesplna to alebo ono a zburame ju a ty nemozes povedat ani slovko. susedom zatiekla stupacka, zaplatis to ty. unika teplo u ineho suseda, zaplatis to ty.
@anonym_autor Čo znamená veta "byt nikdy nebude tvoj" ?
@anonym_autor akože byt nebude tvoj??? A teraz pride povodeň alebo vetrisko ako to čoraz častejšie vidíme v správach preženie sa to cez tvoj domisko najuzasnejsi na svete, dojde statik a povie ze zbúrať lebo sa tam bývať neda..... podľa tvojej logiky ani ten tvoj dom nikdy tvoj nebude.
@anonym_2e6232 cize male okna, tma, vlhko, zapach z ulice, hluk udi, nakolko nemozes dat protihlukove okna, vykurovanie zrejme 80 rokov stare tiatinove radiatori, a trubky tahane k nim po stenach. 🙂 to poznam kamoska to tiez tak mala, uz tam nebyva nezvladla to. a hlavne tie stare drevenne dvojite okna.
Sranda ze najviac roboty okolo domu ako tak citam prispevky maju obyvatelia panelaku. Lebo uz som sa docital ze ( pridem z roboty a idem natierat plot, opravovat plot, opravovat balkon, fasadu, menit strechu asi raz rocne, kupovat stavebny material a na dovolenku nepojdem lebo sa mi pokazil bojler. Ze sa deti nemaju skym hrat lebo su prazdne ihriska na dedine. Ze sa neda sportovat na dedine. Cesta do roboty 2 hodiny trva. Ze byvanie v dome je drahsie. Ze uoratovanie je na dlho a ked nie tak zena to odflakne, pritom mojej vadi aj prskanec na zrkadle. To kde beriete taketo informacie? Lebo podla toho co som sa tu docital asi nezijem v dome ale v panelaku lebo nic z toho nema spolocne s realitou. A ako vyhody byvania v panelaku uvadzat kavickovanie v kaviarni tak to uz je len produkt doby. 15 rokov byvam v dome ale len neveriacky citam co za hluposti si dokazu ludia povymyslat len aby si obhajili svoje byvanie v panelaku.
@anonym_autor akože byt nebude tvoj??? A teraz pride povodeň alebo vetrisko ako to čoraz častejšie vidíme v správach preženie sa to cez tvoj domisko najuzasnejsi na svete, dojde statik a povie ze zbúrať lebo sa tam bývať neda..... podľa tvojej logiky ani ten tvoj dom nikdy tvoj nebude.
@44janica44 byvame na kopci treti dom od lesa
@anonym_2e6232 toto je vtipne
@44janica44 byvame na kopci treti dom od lesa
@anonym_autor wau takže vám tam nefuka úžasné. No co urobíš jed sa tým ledkm prezenie víchrica ako v Tatrách a statik povie ze sa to musí zbúrať?
Sranda ze najviac roboty okolo domu ako tak citam prispevky maju obyvatelia panelaku. Lebo uz som sa docital ze ( pridem z roboty a idem natierat plot, opravovat plot, opravovat balkon, fasadu, menit strechu asi raz rocne, kupovat stavebny material a na dovolenku nepojdem lebo sa mi pokazil bojler. Ze sa deti nemaju skym hrat lebo su prazdne ihriska na dedine. Ze sa neda sportovat na dedine. Cesta do roboty 2 hodiny trva. Ze byvanie v dome je drahsie. Ze uoratovanie je na dlho a ked nie tak zena to odflakne, pritom mojej vadi aj prskanec na zrkadle. To kde beriete taketo informacie? Lebo podla toho co som sa tu docital asi nezijem v dome ale v panelaku lebo nic z toho nema spolocne s realitou. A ako vyhody byvania v panelaku uvadzat kavickovanie v kaviarni tak to uz je len produkt doby. 15 rokov byvam v dome ale len neveriacky citam co za hluposti si dokazu ludia povymyslat len aby si obhajili svoje byvanie v panelaku.
@peterlego si moj clovek.
@anonym_autor wau takže vám tam nefuka úžasné. No co urobíš jed sa tým ledkm prezenie víchrica ako v Tatrách a statik povie ze sa to musí zbúrať?
@44janica44 videla si uz na slovensku pol kilometra vysoky strom?
@anonym_2e6232 cize male okna, tma, vlhko, zapach z ulice, hluk udi, nakolko nemozes dat protihlukove okna, vykurovanie zrejme 80 rokov stare tiatinove radiatori, a trubky tahane k nim po stenach. 🙂 to poznam kamoska to tiez tak mala, uz tam nebyva nezvladla to. a hlavne tie stare drevenne dvojite okna.
@anonym_autor 😂 videla si historické byty niekde... och keby som sa tak k nejakému dostala.. práveže maju zvyčajne veľké okna a veľké izby, vysoké stropy.. u nás aj staršie bytové domy v centre su úžasné. Ano potom mame byty pomaly na na mesti, tie maju do ulice zväčša menšie okna (relativne) ale.do dvorov a schodisk a kadetade maju presklene cele plochy... proste každý si najde co.sa.mh paci... bungalovy všetky tiež vela.svetla nepobrali. Prerobené staršie domy už vôbec = vlhkosť a plesne a vsetko sa tam este viac riesi. Akurát dnes ide otec mladému chalanovi riešiť vlhnutie domu a nie je majiteľ domu nadšený. Ano sú aj zle byty aj zle domy a tak je to so starými aj novými.. proste ide pri vybere hlavne o.komfort človeka ktorý tam.byva... každému iné vyhovuje.
@44janica44 videla si uz na slovensku pol kilometra vysoky strom?
@anonym_autor ja hovorím o vetre o víchrici nie ze ti na dom spadne strom.... ty asi nie si najostrejsia ceruzka v peračníku.
Vichricu v Tatrách som dala ako príklad aký vietor vie byť v lese a pri lese
@anonym_autor ja hovorím o vetre o víchrici nie ze ti na dom spadne strom.... ty asi nie si najostrejsia ceruzka v peračníku.
Vichricu v Tatrách som dala ako príklad aký vietor vie byť v lese a pri lese
@44janica44 asi nie.. doktorat z prirodnych vied az po 4 rocnom studiu
@anonym_autor tak evidentne má dnes už doktorát hocijaký blbec
@anonym_autor a odpoveď na moju otázku je kde?
@anonym_autor a odpoveď na moju otázku je kde?
@44janica44 premyslala si uz niekedy nad tym, ze preco ak prsi na tvoj panelak ze moze prsat aj vedla na dom?

@ktobytobolpovedal sú tu ženy, ktoré sa pohádajú aj v téme o pečení, ešte ti budú aj do IP vypisovať sprostosti, preto píšem anonymne, s tým nič neurobíš. Keď ti to tu prekáža, nečítaj, mňa tu niektoré veci zaujali, že sa tu niekto háda ignorujem. A že je téma vymyslená, aby kôň žil Veď takých tu je tretina ak nie viac
@anonym_503ed1 mne to neprekaza, len nechapem naco je to dobre 🤷♀️ pre mna za mna sa tu zozerte aj za farbu slnka 😂