icon

Výhody bývania v dome oproti bytu

2. okt 2025

Casto tu citam, ze zijete v bytoch. Ale ved kazda zena chce svojej rodine a detom dopriat to najlepsie, nie? Nedokazem pochopit co na tych bytoch vidite, Hlavne ak mate partnera ci manzela, musi byt uplne jednoduche a samozrejme lepsia volba domcek. Trava, zelen, kvety, to mne dava energiu a nie v panelakoch s tisicmi oknami.

anonym_2e6232
Autor odpoveď zmazal
aurora33
3. okt 2025
@anonym_autor

@peterlego si moj clovek.

@anonym_autor no našli ste sa. Jeden, ktorému musí žena v sobotu do obeda upratat celý barák a ešte aj navarit obed a druha ktorá meria šťastie veľkosťou okien. To je výhra.

44janica44
3. okt 2025
@anonym_autor

@44janica44 premyslala si uz niekedy nad tym, ze preco ak prsi na tvoj panelak ze moze prsat aj vedla na dom?

@anonym_autor a premýšľala si nad tým ze tvoj dom nie je tvoj lebo môže prísť statik a povedať ze zbúrať- tvoja logika, tvoj výrok co potom? Hm?

autor
3. okt 2025
@aurora33

@anonym_autor no našli ste sa. Jeden, ktorému musí žena v sobotu do obeda upratat celý barák a ešte aj navarit obed a druha ktorá meria šťastie veľkosťou okien. To je výhra.

@aurora33 mala som kolegynu, ta sa bala lietat, nie zo strachu ze lietadlo spadne, ale preto ze si myslela ze v tej vyske uz nieje gravitacia a vsetko tam lieta. No a bola uplne mimo z toho ze su v lietadle aj toalety, Tak sa obavala aby to nelietalo okolo nej. S tou by ste si rozumeli🙂

peterlego
3. okt 2025
@aurora33

@aurora33 mne musi zena v sobotu upratovat? Ona upratuje nie lebo musi, ale preto ze to je normalne a ma rada cistotu a poriadok. Si to napisala ako keby to ze zena uprace a navari uz bol prezitok. Ci? 😂Odporucam si nedomyslat ked uz dochadzaju aj tie tvoje pseudoargunenty o nevyhodach domu.

mooonika1975
3. okt 2025

……hlavne , keď máte partnera alebo manžela treba dom…… to akože je nejaké spojenie , že muž= dom? Ja vlastním dom, musím aj muža? Alebo keď vlastnim muža, musím aj dom? Riadne predpotopne názory

belllinka
3. okt 2025
@anonym_autor

@aurora33 mala som kolegynu, ta sa bala lietat, nie zo strachu ze lietadlo spadne, ale preto ze si myslela ze v tej vyske uz nieje gravitacia a vsetko tam lieta. No a bola uplne mimo z toho ze su v lietadle aj toalety, Tak sa obavala aby to nelietalo okolo nej. S tou by ste si rozumeli🙂

@anonym_autor tiež ďalšia s doktorátom?

mooonika1975
3. okt 2025
@belllinka

@anonym_autor tiež ďalšia s doktorátom?

@belllinka áno, ale tá až po 15 stich rokoch, asi 😅😅

aurora33
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ? Chabý pokus o vtip

aurora33
3. okt 2025
@peterlego

@aurora33 mne musi zena v sobotu upratovat? Ona upratuje nie lebo musi, ale preto ze to je normalne a ma rada cistotu a poriadok. Si to napisala ako keby to ze zena uprace a navari uz bol prezitok. Ci? 😂Odporucam si nedomyslat ked uz dochadzaju aj tie tvoje pseudoargunenty o nevyhodach domu.

@peterlego ,, prosim vas a dom trva upratat kolko? Lebo zena upratuje v sobotu a za doobedie ma umytu kupelku na komplet 14m2, wcko, kuchynu, podlahy aj utrety prach, otoci pracku a este stihne aj uvarit obed.”

Toto si sám napisal. Takže ti žena aj upratuje a aj vari. Chudinka.

belllinka
3. okt 2025
@peterlego

@peterlego áno, je to prežitok, že žena uprace a navarí. Ty snáď v tom dome nebývaš? Prečo neupratuješ aj ty s ňou? A nevaríš?

peterlego
3. okt 2025
@aurora33

@peterlego ,, prosim vas a dom trva upratat kolko? Lebo zena upratuje v sobotu a za doobedie ma umytu kupelku na komplet 14m2, wcko, kuchynu, podlahy aj utrety prach, otoci pracku a este stihne aj uvarit obed.”

Toto si sám napisal. Takže ti žena aj upratuje a aj vari. Chudinka.

@aurora33 chudinka si ty, lebo ty si napisala ze MNE MUSI zena upratat a navarit. Kde som pisal ze MNE MUSI? Nevies coho sa mas chytit a preto sa snazis viest debatu tymto stylom. Si na smiech, hras to na silnu emancipovanu zenu a necudoval by som sa keby zijes sama v prenajatej garsonke. Alebo si len z nefunkcnej rodiny kde sa asi moc neupratovalo a nevarilo a preto ti to pride nenormalne. Tak ze zeny ostatne co toto citate, ak doma varite a upratujete uz ste po novom chudinky. A ak doma neupratujete a nevarite tak ste silne moderne zeny.

belllinka
3. okt 2025
@peterlego

@aurora33 chudinka si ty, lebo ty si napisala ze MNE MUSI zena upratat a navarit. Kde som pisal ze MNE MUSI? Nevies coho sa mas chytit a preto sa snazis viest debatu tymto stylom. Si na smiech, hras to na silnu emancipovanu zenu a necudoval by som sa keby zijes sama v prenajatej garsonke. Alebo si len z nefunkcnej rodiny kde sa asi moc neupratovalo a nevarilo a preto ti to pride nenormalne. Tak ze zeny ostatne co toto citate, ak doma varite a upratujete uz ste po novom chudinky. A ak doma neupratujete a nevarite tak ste silne moderne zeny.

@peterlego a odpovieš aj na otázku? Prečo ty doma nevaríš a neupratuješ?

goodidea
3. okt 2025

@anonym_autor ja milujem tu spojitosť že dom rovná sa robota ..pane bože veď keď má človek rozum a vie že ok keď si niečo zasadim tak budem musieť okolo toho makať tak si nezasadim a mám pokoj ak mi to vadí...jediná robota okolo domu je raz /dva krát týždenne pokosiť trávu kde 500m2 mi zoberie hrozných 40min zo života ...hrozne sa narobim na tom dome kde ho mám upratany za 2hodky ach jaj zas témy

sisska96
3. okt 2025
@peterlego

@simca06022011 prosim vas a dom trva upratat kolko? Lebo zena upratuje v sobotu a za doobedie ma umytu kupelku na komplet 14m2, wcko, kuchynu, podlahy aj utrety prach, otoci pracku a este stihne aj uvarit obed. A ked sa pokazi bojler preco by to mal byt dovod neist na dovolenku? To ze vam sa pokazi vec pomerne lacna a uz je to u vas dovod zrusit dovolenku neznamena ze to ma tak kazdy. A preco by trebalo fotovoltaiku a cerpadlo? A co sa moze pokazit na fasade a balkone ? Ten balkon a fasada ma fakt pobavili 😂 zbytocne vymyslate neexistujuce dovody.

@peterlego tiež som sa pousmiala že WTF 😂

simca06022011
3. okt 2025
@belllinka

@peterlego a odpovieš aj na otázku? Prečo ty doma nevaríš a neupratuješ?

@aurora33
@belllinka ale ved to je jedno.. nech to robi/nerobi u nich kto chce... Len ci by ona anonymne v takejto teme tiez bola taka nadsena z domu ako peterlego 🙂) to by bolo zaujimavejsie citat ako pana manzela, ako je to ozaj s tym upratanim a pohodickou. Lebo moj chlap je tiez nadseny z domu :D a tiez si moze poevdat, ze vsak zena uprace cez vikend, navari, operie, ozehli a vybavene :DDD ale ako kazdy chlap, si iste vsima co sa kde musi robit a kolko to realne trva. A neda, fakt neda sa to porovnat ak ide o rozne domy, zahrady... ja ak mam riadne umyt kupelnu, tak len to mi hodinu trva a to mam dve + dve wc to su 4 umyvadla, sprchac, sauna, vana, podlahy.. ak treba aj obklady... mne hodinu trva len rano rychlo spratanie domu, pustenie robotickeho vysavaca, zapnutie pracky, umyvacky = proste to co robim denne/alebo obden rychlovkovo. Kde tam je este umyvanie a cistenie cokolvek :DD

peterlego
3. okt 2025
@belllinka

@peterlego áno, je to prežitok, že žena uprace a navarí. Ty snáď v tom dome nebývaš? Prečo neupratuješ aj ty s ňou? A nevaríš?

@belllinka moja zena si chce upratovat sama a pri vareni jej obcas pomaham, ale niekedy ma vyhana z kuchyne . Ale ona sa nehra na emancipovanu zenu lebo je si vedoma ze to nezahrna len varenie a upratovanie,to sa potom tyka vymeny gum, oleja a oprava mensich zavad na aute napriklad. Chystanie dreva. Lebo dnesne ,,moderne,, zeny sa hanbia za rolu zeny a chcu sa rovnat muzom ale len v pripade delby zenskych prac. Ale betonovanie, vynesenie gauca a podobne nato uz su krehke kvietky. Ja mam nastastie doma rozumnu zenu ktorej je tato tema nad slnko jasna a nehanbi sa za rolu zeny a matky v domacnosti a nepripada si preto menejcenna. Ona sama isla na skrateny uvazok lebo u nej je priorita rodina a cas straveny s detmi/ rodinou a vytvaranie tepla domova. Tak dufam ze pri kupe gauca ste to zvladla aj bez chlapa lebo otravovat stym chlapa je prezitok, spiatocnicke a vy ste silna samostatna zena a ja verim ze z vasej strany to nie je len poza. A nie nie je utlacana moja zena a nevladne u nas patriarchat. U nas ma posledne slovo moja polovicka len pre informaciu.

romino
3. okt 2025
@anonym_761367

Toto sú tie primitívne názory tých čo majú domi na tých ktorý majú byty.
Sú zavretý v tých bytoch, nemajú dvor,nemôžu si posedieť na terase,nemajú v bytoch čo robiť (áno, nemáme,nám sa v tých bytoxh samé uprace,aj navarí,aj okná sa samé umyjú).
My čo žijeme v bytoch sme vlastne taký chudáčikovia,ktorý nemajú začo postaviť domov.
Ale že v tých bytoch žiť chceme a naša voľba bola byt a nie dom nad tým sa nezamýšľajú.
Pôvodne som z rodinného domu ale vždy som túžila bývať v byte-byvam v byte a nemenila by som za nič na svete.
Robota okolo domu mi nechýba.
Zatiaľ čo druhý makajú na záhrade a okolo domu,ja zatiaľ sedím v meste na káve s kamoškami,idem do kina,na wellnes ,na cyklo trasu a podobne,no proste kade tade.,no veď čo si začnem keď som z bytu a nemám doma čo robiť,tak sa flakam po kávičkách🤗 nedrží ma doma žiadna robota.
Cez leto chodím po kúpaliskách kde si užívam letnú atmosféru a sedieť doma na dvore lebo veď mám doma bazén,sorry to nie .
Rozdiely sú to obrovské.

@anonym_761367 zaujimavy nazor, dobre pocut aj priklad, ze niekto vyrastal v dome, a prave preto uz chce byt v byte 🙂 Obycajne pocuvam naopak, ked niekto chce odist z bytu , preto "lebo som vyrastal v dome"

simca06022011
3. okt 2025
@sisska96

@peterlego tiež som sa pousmiala že WTF 😂

@sisska96 tak ak byvas v kumbaliku, tak to spravis za pol dna :DDD bezne zeny aj obycajny byt v sobotu riadia pol dna a nie to DOM. ano zbezne si za pol dna umyjem podlahy a prach aj navarim a operiem, ale to nema s upratovanim nic spolocne, to je pre mna bezna udrzba, co robim bezne kazdy den a trva mi to tak hodinu :DDD pretoze u NAS sa zije... a funguje a pri tom sa aj bordel urobi a treba to upratovat

simca06022011
3. okt 2025
@peterlego

@belllinka moja zena si chce upratovat sama a pri vareni jej obcas pomaham, ale niekedy ma vyhana z kuchyne . Ale ona sa nehra na emancipovanu zenu lebo je si vedoma ze to nezahrna len varenie a upratovanie,to sa potom tyka vymeny gum, oleja a oprava mensich zavad na aute napriklad. Chystanie dreva. Lebo dnesne ,,moderne,, zeny sa hanbia za rolu zeny a chcu sa rovnat muzom ale len v pripade delby zenskych prac. Ale betonovanie, vynesenie gauca a podobne nato uz su krehke kvietky. Ja mam nastastie doma rozumnu zenu ktorej je tato tema nad slnko jasna a nehanbi sa za rolu zeny a matky v domacnosti a nepripada si preto menejcenna. Ona sama isla na skrateny uvazok lebo u nej je priorita rodina a cas straveny s detmi/ rodinou a vytvaranie tepla domova. Tak dufam ze pri kupe gauca ste to zvladla aj bez chlapa lebo otravovat stym chlapa je prezitok, spiatocnicke a vy ste silna samostatna zena a ja verim ze z vasej strany to nie je len poza. A nie nie je utlacana moja zena a nevladne u nas patriarchat. U nas ma posledne slovo moja polovicka len pre informaciu.

@peterlego no lenze ak tvoja zena pracuje polovicny uvazok aby sa venovala rodine, a domacnosti, tak NEUPRATUJE len v sobotu ako si ty myslis. A to je hned ina pesnicka.
Ale ako som pisala velmi zalezi na tom aky dom mas a ake mas zaujmy a aktivity doma robis.

sisska96
3. okt 2025
@anonym_2e6232
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_2e6232 existujú domy aj inde ako domy v poli

peterlego
Autor odpoveď zmazal
sisska96
3. okt 2025
@aurora33

@aurora33 však normalna vec upratovať a navariť na víkend

sisska96
3. okt 2025
@simca06022011

@sisska96 tak ak byvas v kumbaliku, tak to spravis za pol dna :DDD bezne zeny aj obycajny byt v sobotu riadia pol dna a nie to DOM. ano zbezne si za pol dna umyjem podlahy a prach aj navarim a operiem, ale to nema s upratovanim nic spolocne, to je pre mna bezna udrzba, co robim bezne kazdy den a trva mi to tak hodinu :DDD pretoze u NAS sa zije... a funguje a pri tom sa aj bordel urobi a treba to upratovat

@simca06022011 no nie kumbalík, veľký 4 izbový dom s veľkými izbami

simca06022011
3. okt 2025
@peterlego
Odpoveď bola zmazaná

@peterlego wow, tak vidime kto tu hroti temu a ma problem diskutovat

simca06022011
3. okt 2025
@sisska96

@simca06022011 no nie kumbalík, veľký 4 izbový dom s veľkými izbami

@sisska9 ja mam obrovsky dom, 4 izbicky mam len na prizemi.. ;)

aurora33
3. okt 2025
@sisska96

@aurora33 však normalna vec upratovať a navariť na víkend

@sisska96 u nás je normalne že to robíme všetci, nie len ja. Preto som sa nad tým pozastavila.

peterlego
3. okt 2025
@simca06022011

@peterlego wow, tak vidime kto tu hroti temu a ma problem diskutovat

@simca06022011 ja som to zmazal lebo som to poslal tebe omylom. To patrilo inej osobe. Kludne sa ti ospravedlnim, prepac.

belllinka
3. okt 2025
@peterlego

@peterlego Ako môžeš porovnávať každodenné upratovanie a varenie s nejakými akože chlapskými robotami, ktoré robíš občas?? Ako často vynášaš gauč alebo betónuješ? Alebo opravuješ auto? Čo máte starú škodovku, že sa v nej musíš každý deň rýpať? A sám si napísal, citujem: " ja kosim 2x mesacne v sezone a za hodinu nemam co robit a drevo robim tyzden v roku." Tak sa nehraj na pána a aj si v tom super dome po sebe uprac.
A neboj, nehrám sa na kvetinku, vynášala som aj gauč, aj som škrabala a maľovala steny a mám aj svoje náradie, nemám problém robiť aj "mužské roboty", nie iba utierať prach a baví ma to.

aurora33
3. okt 2025
@peterlego

@peterlego aha skrátený úväzok.