Výhody bývania v dome oproti bytu
Casto tu citam, ze zijete v bytoch. Ale ved kazda zena chce svojej rodine a detom dopriat to najlepsie, nie? Nedokazem pochopit co na tych bytoch vidite, Hlavne ak mate partnera ci manzela, musi byt uplne jednoduche a samozrejme lepsia volba domcek. Trava, zelen, kvety, to mne dava energiu a nie v panelakoch s tisicmi oknami.
@anonym_autor mne celá formulácia tvojej témy príde taká podrývačná a podsúvaš, že kto nebýva v dome, je zlá matka ?!?!
@anonym_autor mne celá formulácia tvojej témy príde taká podrývačná a podsúvaš, že kto nebýva v dome, je zlá matka ?!?!
@letfenixa Presne tak dobre si to napisala. A teraz k autorke, nikdy nehovor nikdy len aby si ešte nepekovla do bytu, všeličo sa totiž v živote môže stať tomu ver. Možno si ešte raz spomenieš ako si ponížila iných len na základe či niekto býva v byte a aké je jednoduché mať dom,len sa zo seba nepo... aká si úžasná . Neboj na každú svi.. sa vodá va..
@anonym_761367 ja viem ze existuju aj rodiny kde nemaju financie a ziju v bytoch, a presviedcaju sa ze to bola ich volba. ale cela rodina tam zijete na ploche ako je moja spalna.Okna umyvat? más maximalne 4 okna, ja ich mam 17 z toho 3 cez pol steny.
@anonym_autor môžem sa spýtať, o čo ti išlo v tejto téme? Môj príspevok si elegantne obišla, lebo ti nepasoval do krámu, Áno existujú ľudia, ktorí by chceli dom a nemajú naň financie, tak žijú v byte, to ale neznamená, že ich život nie je naplnený. Veď bývanie nie je absolútne v živote to najdôležitejšie. Aspoň pre mňa nikdy nebolo. Opakujem, že bývam v dome s veľkou okrasnou záhradou, túžim po byte. Bola som v takom, bol celkom podľa mojích predstáv, no lokalita žiaľ nevyhovuje. Nevadí, ja sa neponáhľam, ale do bytu určite pôjdem, pre mňa bývanie v dome nemá žiadnu pridanú hodnotu voči bývaniu v peknom priestrannom byte s veľkou krytou terasou v peknom prostredí. Lebo aj také byty sú, ty si zrejme v žiadnom takom nikdy nebola. Ja v viacerých, lebo hľadám. Počas môjho života som vystriedala bývanie aj v byte aj v dome a to dva krát, takže viem, o čom píšem. Prečo sa tak urputne snažíš vnútiť iným svoj názor? Keby si bola absolútne spokojná, nemáš potrebu o tom presviesdčať pol koňa. Užívala by si si svoje bývanie v dome, tak, ako si ho užíva niekto v byte.
@anonym_autor Kvoli praci chceme byvat v Ba (dochadzanie do ba by bolo prilis komplikovane a mimo Ba si pracu nezozenieme ani jeden a trvaly HO nam nevyhovuje).
Ale ano, mas pravdu, ze chcem dat detom to najlepsie, tj:
- viacere ihriska na vyber kazdy den,
- indoor aktivity pre deti a dospelych na vyber nablizku (herne rozlicneho typu, plavaren, kniznica, divadlo, kino, sauna, kvalitne potraviny /yeme, stary otec/),
- dobra dostupnost verejnej dopravy,
a este asi milion dalsich drobnosti (ako napr. ze netravim denne hodiny v buse / vlaku / aute).
Ja nechapem, co kto vidi na tych satelitoch? Na co ti je zahrada, ked sa v nej deti nudia? a naco tu je, ked vonku chcije a neda sa tam byt? Blba otazka, ako sa patri.
@anonym_autor bývame v dome ale s veľkou radosťou by som sa presťahovala do mesta a do bytu
@peterlego 😂 dobre. Ja len lamentujem a vymyslam. Vsetko je to úžasné. Lebo tebe žena upratuje v sobotu a úžasné je to, ze sa nic neopravuje✌️ fakt sa nejdem porovnávať co kto robí, myslim ze rozloha domu a fungovanie v nom je všade ine a podla toho treba tráviť cas týmito činnosťami.
Fotovoltaliku a čerpadlá a pod aj pokazený bojler som dala ako príklad = vidím co sa bezne riesi teraz, sme novovystavana časť.. a stále je čo robiť.. XY susedov este nema ani dokončené dvory po rokoch a o plotoch a pod ani chýru ani slychu... cize určite dom je brnkacka a lacná vecička 😂
A mimochodom by si sa čudoval co vsetko sa moze pokaziť... 😉 bud rad ze nemáš skúsenosť. Kludne ti odfotim balkóny a fasádu aby si vedel.. dnes napr podomietkova bateria sa rozhodli ukončiť svoju púť u nás 🫢 a takto to je stále daco po par rokoch ✌️ by som mohla román písať ako naivne sme sa nasťahovali do novostavby 😂
@simca06022011 no takto vyzerajú odfláknuté novostavby. Preto sme išli do klasického tehlového domu, čo ešte stavali poctivo a žiadny problem
Boze ako provokativne napisane 😀. Baby neurobte jej radost a nehadajte sa 🙂
Dom neznamená mať sliepky, posed v záhrade, atď. Ja mám dom a veľkú záhradu, ktorú som prerobila na park. Dom nie je nákladný, ak sa udržiava a nenechá sa niečo zničiť tak, že to treba meniť. Také drobné investície je treba investovať aj do bytu. Nehovoriac je, že vonkajšiu chodbu okolo vstupu do bytu a chodbu na celom svojom poschodí je treba aspoň každé 3 roky vymaľovať, lebo sa špiní a predsa v hnoji sa nedá bývať. Nedávno som dala vymaľovať celú chodbu a po týždni susedov 6 - ročný syn pošpinil stenu bicyklom. Dala som hneď znova vymaľovať a jeho rodičia odmietli prispieť, že im špinavé steny nevadia, takže som to musela zdieľať aj za susedov. Byt je nákladný, aj keď ho užívam iba príležitostne, ak prídem do mesta. Vykurovanie väčšieho 4 - izbového bytu je podstatne drahšie ako veľkého domu s kúrením cez plynový kotol. Celkové náklady zhrnuté v mesačnom inkase sú takmer dvojnásobne za byt väčšie ako za dom. O pohodlí a celkovej úrovni bývania ani nehovorím. Nie všade je zlá dostupnosť a dom na vidieku je vhodný max. 15 km od mesta. Dom je potrebný nielen pre pohodlie, ale hlavne pre deti. Nemyslím záhradu,.... Neviem si predstaviť, aby sa dvoje našich detí tlačili v jednej izbe spolu. To snáď tak žijú v zaostalých osadách. Každé dieťa potrebuje svoju izbu a ak je malé aj zvlášť herňu, aby sa nehralo celý deň tam, kde bude spať. Neskôr herňa sa zmenila na študovňu, samostatnú miestnosť na štúdium, druhá na spanie a relax. Dieťa potrebuje k svojmu rozvoju aj vhodné priestory a to má zabezpečené v dostatočne veľkom dome. Nechápem tvrdenia, že treba neustále vrážať do opravy strechy, plotu,.... Hlúposť. Predsa sa nenasťahujem do domu, ak nie je úplne zrekonštruovaný aj s plotom tak, aby bol ako nový a potom veľmi dlho doň netreba investovať. To viem z vlastnej skúsenosti. Nechali sme iba skelet domu a všetko ostatné je nové. Odhliadnuc od všetkého dôležitá je úroveň bývania v dome a úroveň bývania predovšetkým detí, na ktoré mnohí, bývajúci v bytoch vôbec neberú ohľad. Viac detí natlačia do jednej izby bez samostatnej herne, bez možnosti nerušene študovať v sólo izbe. Je to hrozné, deti si to nezaslúžia.
Dom neznamená mať sliepky, posed v záhrade, atď. Ja mám dom a veľkú záhradu, ktorú som prerobila na park. Dom nie je nákladný, ak sa udržiava a nenechá sa niečo zničiť tak, že to treba meniť. Také drobné investície je treba investovať aj do bytu. Nehovoriac je, že vonkajšiu chodbu okolo vstupu do bytu a chodbu na celom svojom poschodí je treba aspoň každé 3 roky vymaľovať, lebo sa špiní a predsa v hnoji sa nedá bývať. Nedávno som dala vymaľovať celú chodbu a po týždni susedov 6 - ročný syn pošpinil stenu bicyklom. Dala som hneď znova vymaľovať a jeho rodičia odmietli prispieť, že im špinavé steny nevadia, takže som to musela zdieľať aj za susedov. Byt je nákladný, aj keď ho užívam iba príležitostne, ak prídem do mesta. Vykurovanie väčšieho 4 - izbového bytu je podstatne drahšie ako veľkého domu s kúrením cez plynový kotol. Celkové náklady zhrnuté v mesačnom inkase sú takmer dvojnásobne za byt väčšie ako za dom. O pohodlí a celkovej úrovni bývania ani nehovorím. Nie všade je zlá dostupnosť a dom na vidieku je vhodný max. 15 km od mesta. Dom je potrebný nielen pre pohodlie, ale hlavne pre deti. Nemyslím záhradu,.... Neviem si predstaviť, aby sa dvoje našich detí tlačili v jednej izbe spolu. To snáď tak žijú v zaostalých osadách. Každé dieťa potrebuje svoju izbu a ak je malé aj zvlášť herňu, aby sa nehralo celý deň tam, kde bude spať. Neskôr herňa sa zmenila na študovňu, samostatnú miestnosť na štúdium, druhá na spanie a relax. Dieťa potrebuje k svojmu rozvoju aj vhodné priestory a to má zabezpečené v dostatočne veľkom dome. Nechápem tvrdenia, že treba neustále vrážať do opravy strechy, plotu,.... Hlúposť. Predsa sa nenasťahujem do domu, ak nie je úplne zrekonštruovaný aj s plotom tak, aby bol ako nový a potom veľmi dlho doň netreba investovať. To viem z vlastnej skúsenosti. Nechali sme iba skelet domu a všetko ostatné je nové. Odhliadnuc od všetkého dôležitá je úroveň bývania v dome a úroveň bývania predovšetkým detí, na ktoré mnohí, bývajúci v bytoch vôbec neberú ohľad. Viac detí natlačia do jednej izby bez samostatnej herne, bez možnosti nerušene študovať v sólo izbe. Je to hrozné, deti si to nezaslúžia.
@evkatk teba si pamatam z inej temy, kde chodis o 2 v noci kocikovat dieta, aby si nerusila susedov 😄
Prosim ta, mam otazku… ty na niecom ficis?
@anonym_autor nemam rada ruch mesta. Nezvykla som si ani vo Viedni. Dedina stratila čaro vidieku a zmenila sa na luxusne domčeky. Presne tak, krásne trávniky, exotické záhrady, bazény, altany, miesto pre rodinu. A naozaj je to pre rodiny najlepšie miesto. 😀
@evkatk ty na niecom ficis, ci? 😅🤣
@evkatk no áno, zdieľať izbu so súrodencom je cesta do väzenia, jasná vec.
@anonym_autor ja sice byvam v dome, z bytu som prisla, ale nechapem, co sa staras o to, kto kde byva.
Kazdy ma ine priority!
@evkatk Majú samostatnú izbu aj na tréning jedenia príborom (nožík plus vidlička) v dvoch rokoch? Áno, narážam tým na tvoje predchádzajúce príspevky v iných témach.
Deti, s ktorými som chodila von boli pred vyše 50 - imi rokmi. Nechápem, komu nie je jasné pohodlie v dome. Veď tie staršie domy zo 70 - 80 rokov majú väčšinou 6 - 7 izieb na 2 - 3 podlažiach a býva v nich väčšinou iba jedna rodina.
Radšej budem sedieť v detskej herničke pri čaji, ako zablatená trhať burinu pri jednej šmýkaľke. Toto je môj pohľad. A teraz ti môžem z môjho pohľadu položiť otázku ako môžeš bývať na dome a nedať dieťaťu to najlepšie.
Ako to tak citam, som rada, ze byvas na samote, lebo teba mat za susedu, hoc aj len na tej istej ulici...
Toto je taka ista tema ako byvanie v meste na dedine. Ti na dedine si chvalia dvor, velku zahradu, moze sa im vlastne bravcove maso z chlievika ozyvat... A ti, co ziju v meste, maju zase lepsiu dostupnost skola, praca + obcianska vybavenost.
To iste dom / byt. Je niekto menejcenny preto, ze "musi" byvat na dedine, lebo chcel dom a v meste si ho dovolit nemoze? Alebo je menejcenny ten, co zije v panelaku a zemiaky si veru na balkone nedopestuje ani vlastne bravcove / kuracia mäsko nedochova? No nie je, tu su porovnavacky uplne cez. Kazdy nech si byva tak ako to jemu a jeho rodine vyhovuje + nech sa zakryva takou perinou, na aku ma.
My napr. byvame v meste v panelaku a vzdy som to tak aj chcela. Manzel chcel rodinny dom (zase on je sikovny, poradi si so vsetkym okolo domu i zahrady), ale v meste to bolo mimo nase financne moznosti a na dedinu som odmietala ist. Toto sme mali vyjasnene uz pred manzelstvom. Vedela by som ustupit a ist do domu, ale nie na dedinu.
Manzel kupil dokonca stavebny pozemok (mame rozdelene BSM), ze ma presvedci.
No nepresvedcil. Vodicak nemam ani nechcem a v tom satelite obcianska vybavenost rovna nula cela nic, najblizsia zastavka autobusu 15 min odtial. Deti do skoly dobrych 30 min pesi.
Tu z panelaku maju deti do skoly 10 min a ja mam 15 min pesi do centra, na postu, do lekarne, dvoje potraviny, detsku lekarku, nehovoriac o tom, ze autobusovu zastavku mam od domu 200 m. A niekolko ihrisk dookola.
Co riesime denne, je skola / kruzky / deti chcu ist von s kamosmi, mensi na ihrisko... Takto su samostatne, chcu ist von s kamosmi, nech sa paci, mas zdrave nohy, kolobezku, bicykel, korcule... chod. Nie su zavisle od toho, ci ich my mame cas niekam zaviezt a vyzdvihnut.
Takisto tej roboty je podstatne menej okolo bytu.
Ja by som teda nemenila urcite. A ze sa nemozem chvalit, ze byvam v dome? Akoze naco?! Moj pocit spokojnosti nie je zavisly od uznanliveho pokyvkania hlav nejakeho publika.
Robila som kedysi opatrovatelku v rodine, co mi tvrdila, ze maju vyborne spojenie do mesta (x rokov dozadu, este ani internet nebol). To "vyborne spojenie" znamenalo, ze ma museli zakazdym zaviest 9 km k zastavke vlaku. Vydrzala som tam 6 tyzdnov, potom som odtial usla.
A vztahy na dedine? Kolkokrat pomaly dvojmetrove ploty betonove, kazdy na dvore bazen, preliezky... Jasne, ze deti su tam bez kamosov. Ides cez den po ulici a citis sa ako posledny prezivsi v apokalyptickom filme. Zazila som, dakujem, neprosim. Takto z panelaku vyjdem na ihrisko a maly ma hned x deti, s ktorymi sa zahra a ja vzdy niekoho na pokec (a nie, nase temy nie su farba obsahu v plienke a pod. "skvosty")
Toto je taka ista tema ako byvanie v meste na dedine. Ti na dedine si chvalia dvor, velku zahradu, moze sa im vlastne bravcove maso z chlievika ozyvat... A ti, co ziju v meste, maju zase lepsiu dostupnost skola, praca + obcianska vybavenost.
To iste dom / byt. Je niekto menejcenny preto, ze "musi" byvat na dedine, lebo chcel dom a v meste si ho dovolit nemoze? Alebo je menejcenny ten, co zije v panelaku a zemiaky si veru na balkone nedopestuje ani vlastne bravcove / kuracia mäsko nedochova? No nie je, tu su porovnavacky uplne cez. Kazdy nech si byva tak ako to jemu a jeho rodine vyhovuje + nech sa zakryva takou perinou, na aku ma.
My napr. byvame v meste v panelaku a vzdy som to tak aj chcela. Manzel chcel rodinny dom (zase on je sikovny, poradi si so vsetkym okolo domu i zahrady), ale v meste to bolo mimo nase financne moznosti a na dedinu som odmietala ist. Toto sme mali vyjasnene uz pred manzelstvom. Vedela by som ustupit a ist do domu, ale nie na dedinu.
Manzel kupil dokonca stavebny pozemok (mame rozdelene BSM), ze ma presvedci.
No nepresvedcil. Vodicak nemam ani nechcem a v tom satelite obcianska vybavenost rovna nula cela nic, najblizsia zastavka autobusu 15 min odtial. Deti do skoly dobrych 30 min pesi.
Tu z panelaku maju deti do skoly 10 min a ja mam 15 min pesi do centra, na postu, do lekarne, dvoje potraviny, detsku lekarku, nehovoriac o tom, ze autobusovu zastavku mam od domu 200 m. A niekolko ihrisk dookola.
Co riesime denne, je skola / kruzky / deti chcu ist von s kamosmi, mensi na ihrisko... Takto su samostatne, chcu ist von s kamosmi, nech sa paci, mas zdrave nohy, kolobezku, bicykel, korcule... chod. Nie su zavisle od toho, ci ich my mame cas niekam zaviezt a vyzdvihnut.
Takisto tej roboty je podstatne menej okolo bytu.
Ja by som teda nemenila urcite. A ze sa nemozem chvalit, ze byvam v dome? Akoze naco?! Moj pocit spokojnosti nie je zavisly od uznanliveho pokyvkania hlav nejakeho publika.
Robila som kedysi opatrovatelku v rodine, co mi tvrdila, ze maju vyborne spojenie do mesta (x rokov dozadu, este ani internet nebol). To "vyborne spojenie" znamenalo, ze ma museli zakazdym zaviest 9 km k zastavke vlaku. Vydrzala som tam 6 tyzdnov, potom som odtial usla.
A vztahy na dedine? Kolkokrat pomaly dvojmetrove ploty betonove, kazdy na dvore bazen, preliezky... Jasne, ze deti su tam bez kamosov. Ides cez den po ulici a citis sa ako posledny prezivsi v apokalyptickom filme. Zazila som, dakujem, neprosim. Takto z panelaku vyjdem na ihrisko a maly ma hned x deti, s ktorymi sa zahra a ja vzdy niekoho na pokec (a nie, nase temy nie su farba obsahu v plienke a pod. "skvosty")
@anonym_5f082d no a my máme veľký dom s veľkým pozemkom v meste ale nie v centre, a máme všetko blízko, lebo som nechcela ísť na dedinu a dochádzať a on zase nie do paneláku
Byt, v absolutnom centre milionoveho mesta. Dom nieze nie je realny, ale ani neexistuje. Takze za mna byt je vyhra. My milujeme mestsky styl zivota. Kultura, vyzitie, kaviarnicky a necestovanie do roboty 2 hodiny denne z toho "domceka so zahradkou niekde od pola".
Ale zase uzijeme si aj zahradu (v lete), 2 mesiace stacia. 😉
@anonym_2e6232 2 hodiny denne do práce?Tiež prehnané.To si z TN v Bratislave za dve hodiny.My sme sa presťahovali do domu ale za 10 minút sme v práci.Či čo myslíš že ja vstávam o tretej aby som na pol siedmu bola v práci?Ja zas nenávidím kopu ľudí ale chápem že každý na ten dom nemá.Radšej píšu výhody bytu.Ja som bola v byte 45 rokov a stačilo mi.
@anonym_2e6232 2 hodiny denne do práce?Tiež prehnané.To si z TN v Bratislave za dve hodiny.My sme sa presťahovali do domu ale za 10 minút sme v práci.Či čo myslíš že ja vstávam o tretej aby som na pol siedmu bola v práci?Ja zas nenávidím kopu ľudí ale chápem že každý na ten dom nemá.Radšej píšu výhody bytu.Ja som bola v byte 45 rokov a stačilo mi.
@gabrielabydzo podla mna jedina vyhoda bytu je v tom ze ak ti nezazvoni budik, zobudi ta splachovanie susedov na zachode alebo dupanie noh 🙂
@gabrielabydzo a tiez to mam do cntra mesta cca 7 min, do prace asi 10 min aj so zaparkovanim, pritom ludia co sa terigaju v zapche zo sidliska im to trva snad 20 min.

@gabrielabydzo 2 hodiny denne dochadzanie do mesta som veru neprehnala (1hod tam, 1hod spat, aby sa lahsie chapalo a to su ti, ktori maju dome relativne na blizku s dobrou infrastrukturou, su aj horsie pripady). Maju to takto spoluziaci mojho dietata a aj moji kolegovia. Moje dieta sa dostavi do skoly do 15min a aj ja do prace. OK, moj muz to ma trochu dlhsie 20min.
A este raz zdoraznim (pre tie jednoduchsie), som si 100% ista, ze moj byt v meste moze mat velmi realne vyssiu hodnotu ako tvoja chalupa v poli. Takze tu nejde o to kto na co ma, ale o rozhodnutie kto ako chce zit. Dom neznamena, ze mas financne na viac ako ti ktori sa rozhodli zit v byte, v meste.
@gabrielabydzo A este, aku rozlohu mal tvoj byt a aku rozlohu ma tvoj momentalny dom? Lebo aj to hra dost velku ulohu.
Nech si byva kazdy ako chce,ale zas a opet sa tu tabori rozdeluju.Presne tak,taka ista tema ako byt verzus dom,mesto verzus dedina.Ale opet sa to tu zvrhava zaprdena dedina 1hod.cesty do mesta,do prace.Nie,nie tak to nebyva.Nie je dedina ako dedina.Ja som do 10min doma,mnohi v byte len 10min cakaju az si mozu vobec zaparkovat,ak nepridu vcas nemaju miesto a auto musia dat daleko od panelaku.V zapche su aj ludia v meste a tym padom tiez dlho cestuju aj ked byvaju v meste,ci do prace ci do skoly aj v meste rodicia vozia svoje deti.
Vsetko ma svoje vyhody,nevyhody.Zalezi len na ludoch,co chcu.Ci dom,ci byt ale opet sa tu len hadate.
Každé normálne, nie zaostalé 2 - ročné dieťa dokáže jesť lyžičkou tekuté a vidličkou ostatné, ak má porezané. Do troch rokov je samozrejmé, že dieťa v slušnej rodine, kde sa deťom aj dostatočne venuje dokáže jesť príborom, nemá však síl porezať mäso, to sa mu musí porezať. Niekomu však asi nie je jasné, že na naučenie sa jesť príborom stačí príbor a snaha rodiny a nie je potrebná izba. Predpokladám, že kto si myslí, že na to treba zvlášť izbu je nesmierne zaostalý ako pisateľka, ktorá sa vysmieva z toho, že niekto považuje jedenie príborom u malého dieťaťa za samozrejmosť. V rodine na úrovni je to samozrejmosťou, no pisateľka asi z takej rodiny nepochádza. Možno podľa spôsobu posmievania pochádza z veľmi primitívnej rodiny, možno niekde z osady a lyžicou je aj v dospelosti. Svojim príspevkom len zhadzuje seba a podľa spôsobu ako píše, všetko, čo je niečo nadštandardné, no v určitých rodinách úplne samozrejmé, sa jej zdá asi neskutočné, pretože žiť na vysokej úrovni nemyslím finančnej, ale intelektuálnej s dodržaním určitej noblesy v správaní sa celej rodiny a aj v správaní sa malých detí pre ňu je asi cudzie.
Čo sa týka chovania zvierat vo väčších dedinách a v okolí miest sa okrem psov nechovajú dokonca ani mačky. Zvieratá ako sliepky, ošípané,.... to je už aspoň 50 ročnou minulosťou. Teraz chodí každý do práce na zvieratá času nemá a tiež nikto by nechcel mať vo dvore zvieratá, ktoré iba znečisťujú okolie, smrdia a ničia kvetinovú úpravu. Možno v nejakej odľahlej dedine s veľmi starými ľuďmi sa zviera nájde. No normálny človek ani rodený dedinčan zvieratá nechce. Je to aj práca navyše, na ktorú popri zamestnaní a cestovaní do zamestnania niet času ani síl. Veď mnohí si kupujú robotické kosačky, ktoré samé kosia, len aby nemuseli ani kosiť.
@evkatk sorry, ale tebe preplo? My sme mali pre jedno dieťa dve detské izby, lebo sme plánovali deti viac, vieš, kde sa hravalo? Pri nás v kuchyni, alebo v obývačke. Lebo chcelo kontakt s nami a my s ním. Na tieto roky mam tie najkrajšie spomienky. Pobavila ma ta herňa. Máš to trochu pomýlené, teda trochu dosť v tom, čo je pre dieťa najlepsie

Každému vyhovuje nieco ine. Niekto chce bývať v byte niekto v dome.. no treba myslieť aj na údržbu. To neznamená ze mas teraz manžela ze nezostanes sama na všetko. Tak si predstav, ze pri deťoch musis chodiť do prace, starať sa o zelen, kosiť, udržiavať domacnost a aj okolie.