Život štvorčlennej rodiny v dvojizbovom byte
Ahojte,
mame syna (3,5) a cakame druhe babatko. Chceli sme kupit vacsi byt, ale kedze nam to teraz financne nevyjde, musime pockat minimalne, kym sa vratim zase do prace. Momentalne sme v 2 izbovom, syn uz chodi do skolky, ale mam obavy, ako to 4 v takom malom byte zvladneme. Zili ste tak niekto? Ako dlho?
Do najmu ist nechceme, verim, ze to zvladneme, ale rada si precitam vase skusenosti a mozne nejake rady, ako to bude jednoduchsie 🙂 dakujem.
@anonym_autor
Zvladnete. Ked nasi predkovia s 10 detmi zili v jednej chajde, date to aj vy.
ten byt mate tak, ze dve samostatne izby + kuchyna ako samostatna miestnost? Ak áno, je to relativne OK.
@anonym_autor mam znamu, maju domcek, kde je kuchyna s obyvackou a spalna. Riesili to tak, ze oni budu spat v obyvacke a deti v spalni. Ale ze nakoniec aj tak spia vsetci spolu v spalni 😂 takze treba sa tak nastavit, ze to pojde a hotovo a snazit sa poriesit postupne ine byvanie, ak vam to vyhovovat nebude.
@anonym_autor jasné, že to zvládnete ;)
Kolko rodin, ktore poznam zili takto a este v mensiom. Deti su teraz normalny ludia, nikdy neboli rozmaznane, vazili si vsetkeho a rodicov, ze sa vzdali svojeho stastia a obetovali sa pre nich. Casom sa mozete prestahovat do vetsieho, vy nieste ako ine rodiny, co len plodia, ale starat sa nic.
@anonym_autor ano zvladnete to, bud vy v jednej izbe a deti v druhej, alebo vsetci spolu.
@anonym_autor mam 2 deti,chlapec ,dievca.zijeme v 2 izb.byte,deti maju spolu izbu a zijeme. My sme boli 3 sestry a tiez sme byvali v 2 izb.byte. vsetko sa da,ked sa chce.
Samozrejme,že zvládnete. Akurát nechápem logiku toho celého, prečo ste šli do dieťaťa práve teraz.
@anonym_autor Po pôrode skús poriešiť antikoncepciu.
@anonym_0911c6 nepríde ti drzý takýto komentár?
Švagriná s 2 deťmi tak žijú. Snívajú o väčšom byte, dokonca aj dome, osobne si myslím, že do väčšieho ani nepôjdu. Všetko je o nastaveni s minimálnom nakupovaní do bytu.
@jaroe Sila anonymu.
@anonym_autor samozrejme, že to zvládnete, menšie dieťa toho veľa nepotrebuje a ty nemusíš byť doma tri roky
@anonym_autor do podnájmu by som v tomto prípade určite nešla, veď potrebujete peniaze na väčší byt a nie ich vrážať do podnájmu. Možno len v prípade, že by muž potreboval napr.pracovať z domu a podarilo sa vám zohnať výhodný podnájom a zároveň výhodne prenajať váš byť...ale inak nie. V pohode to dáte s malými deťmi ak v tých 2 izbách dočasne.
@anonym_autor zvladnete to, aj vela rokov sa tak dá, deti nebudú rozmaznané a budú si viac vazit vás rodičov aj veci. Bude vacsia blizkost medzi vami.
My sme takto žili s dvoma deťmi. Do väčšieho sme sa sťahovali keď mali deti 5r a 2r. Spali sme všetci v jednej izbe. Sťahovali sme sa až keď sa naskytla dobrá ponuka. Ak by sme vtedy nenatrafili na byt za tak dobrú cenu, boli by sme doteraz v dvojizbovom a normálne fungovali. Záleží aj od toho, aký veľký ten byt máte. My sme mali 52m2 a nebola to žiadna tragédia. Teraz je to samozrejme lepšie, ale keď nie je na výber, tak zvládnuť sa to dá aj v dvojizbovom byte
Urcite zvladnete. My prerabame dom. Takze momentalne sa da byvat len na prizemi, kde mame spalnu, obyvacku, kuchynu,kupelnu. 😁 obyvacka je doslava denna cast a spalna nocna. Normalne mame manzelsku postel, dcera svoju postel a babo postielku. Fungujeme, nemusis sa bat. Je to docasne. Neboj aj ty sa vratis do prace a bude vacsie 🙂jak u nas ked sa dokonci. Ja ako mama si to pochvalujem, je to blizsi kontak. Vacsia nema pocit ze ona jedina je niekde inde, vo svojej izbe. Podla mna lepsie prijala takto surodenca. Stane sa ze vyrusi babo, ale snazi sa davat s pozor.
Nepíšeš rozlohu a dispozíciu bytu, my sme mali 74m2 dvojizbový prerobený na 3-izbový. Bývali sme 6 členovia rodiny, takto 6 rokov.
my sme s našimi tak bývali 8 rokov, potom sme sa presťahovali do väčšieho. a teraz vedľa nás žijú s 2 dievčatami, jedna z nich je už vysokoškoláčka - sťahovať sa nemienia ...
takže dá sa to...
@jaroe nepride, pride jej to inteligentne a vtipne, aj 4 paciky💦dostala
a teraz som si spomenula, veď kamoška žila s 2 v garsonke ...
My sme žili 4 v 2i byte. Ono v konečnom dôsledku som tam bola len ja a babatko, muž bol v práci, staršie dieťa v škôlke, poobede krúžky a von. Potom obe deti v škôlke a aj ja v práci a domov sme chodili po všetkých krúžkoch len spať. Po 4r sme odišli do väčšieho, lebo sme sa sťahovali do iného mesta a dostali sme super ponuku na veľký 3i byt. Do dnes mi deti lezú do postele a spíme často všetci spolu, jediná vec, čo sa zmenila bolo, že hračky majú vo svojej izbe a nie v spálni 🙂🙂.
Ešte doplním, môj muž vyrastol v 2i byte v izbe s 2 súrodencami, neuškodilo mu to 😂.
a co by ste na tom akoze mali nezvladnut? coho sa obavas?
@anonym_49858a aj toto je velmi inteligentné, akoby si to nikto sám pozrieť nevedel.
@huxy niekto si to nevie a vidi to takto. Tie 4 baby suhlasia s tym anonymom, ze druhe dieta do maleho bytu nemala mat. Naozaj empaticke, anonymka ma urcite 2 v 100m byte, alebo ziadne, ale schladila si žáhu na nej.
@anonym_autor jasné že to zvládnete 🧡 my máme dom a všetci spíme v jednej spálni (4). Najviac nám to vyhovuje. Sústreďte sa na bábätko,to je najdôležitejšie teraz. Neskôr poriesite väčší byt. Držím palce 💐
@anonym_autor
Vela krat je jedno aky byt je, teraz mame co zena vzdy chcela 200m2 4 izby 2 kupelne a je horsie ako v tom malom, ma hystericke zachvaty ze jej nikdo nepomaha upratovat..
@huxy niekto si to nevie a vidi to takto. Tie 4 baby suhlasia s tym anonymom, ze druhe dieta do maleho bytu nemala mat. Naozaj empaticke, anonymka ma urcite 2 v 100m byte, alebo ziadne, ale schladila si žáhu na nej.
@anonym_49858a a? Niekto súhlasí, niekto nie. O tom diskusia je..ale podla mňa trápne hadzať screenshot toho, komu sa to páči.
Tiez si si ako anonym asi svoje odbavila
@anonym_autor mam znamu, maju domcek, kde je kuchyna s obyvackou a spalna. Riesili to tak, ze oni budu spat v obyvacke a deti v spalni. Ale ze nakoniec aj tak spia vsetci spolu v spalni 😂 takze treba sa tak nastavit, ze to pojde a hotovo a snazit sa poriesit postupne ine byvanie, ak vam to vyhovovat nebude.
@anonym_1e785f To kvoli tomuto stavali dom? Preboha.
@anonym_autor
Vela krat je jedno aky byt je, teraz mame co zena vzdy chcela 200m2 4 izby 2 kupelne a je horsie ako v tom malom, ma hystericke zachvaty ze jej nikdo nepomaha upratovat..
@anonym_5e47ea "jej"??
Ako docastne risenie s malymi detmi sa to podla mna da vydrzat. Tiez som s nasimi zila v dvojizbaku (2 deti) a prestahovali sme sa do vacsieho ked som mala 10.
@anonym_1e785f To kvoli tomuto stavali dom? Preboha.
@anonym_8d4679 nestávali, bol starší

@anonym_autor Po pôrode skús poriešiť antikoncepciu.