icon

Život štvorčlennej rodiny v dvojizbovom byte

7. jan 2026

Ahojte,

mame syna (3,5) a cakame druhe babatko. Chceli sme kupit vacsi byt, ale kedze nam to teraz financne nevyjde, musime pockat minimalne, kym sa vratim zase do prace. Momentalne sme v 2 izbovom, syn uz chodi do skolky, ale mam obavy, ako to 4 v takom malom byte zvladneme. Zili ste tak niekto? Ako dlho?

Do najmu ist nechceme, verim, ze to zvladneme, ale rada si precitam vase skusenosti a mozne nejake rady, ako to bude jednoduchsie 🙂 dakujem.

Strana
z3
anonym_b26068
7. jan 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Zvladnete. Ked nasi predkovia s 10 detmi zili v jednej chajde, date to aj vy.

ten byt mate tak, ze dve samostatne izby + kuchyna ako samostatna miestnost? Ak áno, je to relativne OK.

@zmrzlinka2021 chajdu s 10 deťmi by som neuvádzala ako pozitívny príklad, ani spomienkový optimizmus. Bolo to podľa mňa hrozné, žiadna kvalita života.

anonym_b26068
7. jan 2026
@anonym_f5c3af

Sa tu idete predbiehať, ktorá to zvládla s čo najväčším počtom osôb v jednej miestnosti? 🤣 Áno, všetko sa zvládne keď človek musi, ale určite to nie je komfortné

@anonym_f5c3af presne, och toľko skromnosti, zrazu aké hrdinstvo. Ja by som tak žiť nechcela. My sme boli 4 deti, 2 detské izby. Dodnes na to spomínam, ako ma to obťažovalo mať izbu so sestrou. Pri učení, čítaní kníh, tancovaní, počúvaní hudby. Proste liezlo mi to na nervy.

anonym_8d4679
7. jan 2026
@anonym_b26068

@anonym_f5c3af presne, och toľko skromnosti, zrazu aké hrdinstvo. Ja by som tak žiť nechcela. My sme boli 4 deti, 2 detské izby. Dodnes na to spomínam, ako ma to obťažovalo mať izbu so sestrou. Pri učení, čítaní kníh, tancovaní, počúvaní hudby. Proste liezlo mi to na nervy.

@anonym_b26068 Presne. Niektori si tu myslia, ze su asi lepsi ludia, ked sa tlacili 4 v garzonke.

anonym_b26068
7. jan 2026
@anonym_8d4679

@anonym_b26068 Presne. Niektori si tu myslia, ze su asi lepsi ludia, ked sa tlacili 4 v garzonke.

@anonym_8d4679 to sú presne také taľafatky a hranie sa na skromné. No nech, aj v garsónke desiati, hrdinky

misanthropicdann
9. jan 2026

@anonym_autor 15 rokov mna a sestru mama s babkou vychovávala v 2. izbovom byte. Bolo to síce strašne ze žiadne súkromie nikto nemal ale prežili sme.

anonym_8d4679
9. jan 2026
@misanthropicdann

@anonym_autor 15 rokov mna a sestru mama s babkou vychovávala v 2. izbovom byte. Bolo to síce strašne ze žiadne súkromie nikto nemal ale prežili sme.

@misanthropicdann No ved ano. "Prezit" je velmi dolezite slovo. Ale nech mi nikto nehovori, ze by tak zil dobrovolne, ak by sa dalo inak.

anonym_185874
9. jan 2026

Ahoj dá sa to normálne. My sme bývali piati v dvojizbaku. Tri deti , 14, 7 a 3 roky mali keď sme sa sťahovali do väčšieho. Ale bol to väčší byt 65 m2, dve samostatne izby, z toho jedna veľká kde bola obývačka a spací kút oddelený nábytkom. Deti boli v jednej izbe, mali sme poschodovú postel pre tri deti

anonym_74bf1f
Včera o 21:46

vyrastali sme na sidlisku kde boli vacsina 1 a 2 izbove byty, mala som aj kamosky ktore boli z 3-4 surodencov. Takze kadejako ludia zili/ziju, to len dneska instagram facebook a k*k*tiny nam davaju pocit ze vsetci musime mat velke domy a kazde dieta izbu aj so samostatnou kupelnou😃. Tak sa trochu potlacite, ved aj ta influ lujza kobrtkova zila dlho v jednoizbovom byte s dvoma detmi z toho jedno bolo batoľa, kym si nepostavili dom. Teda raz sa vyjadrila ze planovala co najviac aktivit mimo bytu a tak to zvladli. Neboj sa dobre bude, bud rada ze mate aspon nieco svoje

Strana
z3