Život štvorčlennej rodiny v dvojizbovom byte
Ahojte,
mame syna (3,5) a cakame druhe babatko. Chceli sme kupit vacsi byt, ale kedze nam to teraz financne nevyjde, musime pockat minimalne, kym sa vratim zase do prace. Momentalne sme v 2 izbovom, syn uz chodi do skolky, ale mam obavy, ako to 4 v takom malom byte zvladneme. Zili ste tak niekto? Ako dlho?
Do najmu ist nechceme, verim, ze to zvladneme, ale rada si precitam vase skusenosti a mozne nejake rady, ako to bude jednoduchsie 🙂 dakujem.
Sa tu idete predbiehať, ktorá to zvládla s čo najväčším počtom osôb v jednej miestnosti? 🤣 Áno, všetko sa zvládne keď človek musi, ale určite to nie je komfortné
@anonym_f5c3af presne, och toľko skromnosti, zrazu aké hrdinstvo. Ja by som tak žiť nechcela. My sme boli 4 deti, 2 detské izby. Dodnes na to spomínam, ako ma to obťažovalo mať izbu so sestrou. Pri učení, čítaní kníh, tancovaní, počúvaní hudby. Proste liezlo mi to na nervy.
@anonym_f5c3af presne, och toľko skromnosti, zrazu aké hrdinstvo. Ja by som tak žiť nechcela. My sme boli 4 deti, 2 detské izby. Dodnes na to spomínam, ako ma to obťažovalo mať izbu so sestrou. Pri učení, čítaní kníh, tancovaní, počúvaní hudby. Proste liezlo mi to na nervy.
@anonym_b26068 Presne. Niektori si tu myslia, ze su asi lepsi ludia, ked sa tlacili 4 v garzonke.
@anonym_b26068 Presne. Niektori si tu myslia, ze su asi lepsi ludia, ked sa tlacili 4 v garzonke.
@anonym_8d4679 to sú presne také taľafatky a hranie sa na skromné. No nech, aj v garsónke desiati, hrdinky
@anonym_autor 15 rokov mna a sestru mama s babkou vychovávala v 2. izbovom byte. Bolo to síce strašne ze žiadne súkromie nikto nemal ale prežili sme.
@anonym_autor 15 rokov mna a sestru mama s babkou vychovávala v 2. izbovom byte. Bolo to síce strašne ze žiadne súkromie nikto nemal ale prežili sme.
@misanthropicdann No ved ano. "Prezit" je velmi dolezite slovo. Ale nech mi nikto nehovori, ze by tak zil dobrovolne, ak by sa dalo inak.
Ahoj dá sa to normálne. My sme bývali piati v dvojizbaku. Tri deti , 14, 7 a 3 roky mali keď sme sa sťahovali do väčšieho. Ale bol to väčší byt 65 m2, dve samostatne izby, z toho jedna veľká kde bola obývačka a spací kút oddelený nábytkom. Deti boli v jednej izbe, mali sme poschodovú postel pre tri deti
vyrastali sme na sidlisku kde boli vacsina 1 a 2 izbove byty, mala som aj kamosky ktore boli z 3-4 surodencov. Takze kadejako ludia zili/ziju, to len dneska instagram facebook a k*k*tiny nam davaju pocit ze vsetci musime mat velke domy a kazde dieta izbu aj so samostatnou kupelnou😃. Tak sa trochu potlacite, ved aj ta influ lujza kobrtkova zila dlho v jednoizbovom byte s dvoma detmi z toho jedno bolo batoľa, kym si nepostavili dom. Teda raz sa vyjadrila ze planovala co najviac aktivit mimo bytu a tak to zvladli. Neboj sa dobre bude, bud rada ze mate aspon nieco svoje

@anonym_autor
Zvladnete. Ked nasi predkovia s 10 detmi zili v jednej chajde, date to aj vy.
ten byt mate tak, ze dve samostatne izby + kuchyna ako samostatna miestnost? Ak áno, je to relativne OK.
@zmrzlinka2021 chajdu s 10 deťmi by som neuvádzala ako pozitívny príklad, ani spomienkový optimizmus. Bolo to podľa mňa hrozné, žiadna kvalita života.