Zvýšenie nájmu v bytovkách
chodia vám pedpisové platby v bytovkách ? ak áno, o koľko vám zvýšili nájom ?
Nie, nájomné neplatíme. u nás chodí nový predpis zálohových platieb vo februári, Minulý rok zvýšenie spolu o 3 eurá.
Dnes prišla len info o cene tepla v roku 2025
ospravedlňujem sa ...zálohové platby
@anonym_autor Ak si vlastník bytu, tak nájom neplatíš. Platíš zálohové platby. A niekto môže mať mesačnú zálohovú platbu 90 € a iný 480 €.
Úplne zle položená otázka, ešte k tomu anonymne.
@chrobak7 keby to bolo NIE anonymne, bola by to už dobre položená otázka?
nechápem čo ťa na tom hnevá že je otázka anonym.
Je taká možnosť? je.
chce byť autor anonym? chce.
Je to dovolené? Je.
Tak kde je problém.
boze 90 percent ľudí to volá nájomné a vy tu riešite bludy
@anonym_autor veľa veľmi veľa bral sa úver ideme prerábať ešte chvíľu vydržíme staviame dom a nikdy viac bytovka.O 70 eur
@anonym_autor tento rok sa nám 3krat navyšovali platby (na žiadosť bytového domu) a v januari 2026 to bude opäť. Pripravujeme si fond na väčšiu rekonštrukciu tak je to nutné. Rozdiel je už 100€
@anonym_autor tento rok sa nám 3krat navyšovali platby (na žiadosť bytového domu) a v januari 2026 to bude opäť. Pripravujeme si fond na väčšiu rekonštrukciu tak je to nutné. Rozdiel je už 100€
@danusskaaa nám prišiel predpis skoro o 140 Eur viac ....teplo a ohrev na teplú vodu
@danusskaaa nám prišiel predpis skoro o 140 Eur viac ....teplo a ohrev na teplú vodu
@anonym_autor tieto poplatky sa nám veľmi nezvysovali (najviac isla hore zrážková voda a stočné 😀) ale to je do 30 € skoro 70 je tvorba fondu (na 3 izbový byt)
@anonym_autor tieto poplatky sa nám veľmi nezvysovali (najviac isla hore zrážková voda a stočné 😀) ale to je do 30 € skoro 70 je tvorba fondu (na 3 izbový byt)
@danusskaaa tiež máme 3 izbový byt, pýtam sa, lebo som ostala v strašnom šoku ...zo 180 eur skoro 320 Eur bez elektriny, plynu na varenie ..tak neviem, či to takéto navýšenie máme len v našom mestečku, alebo je to všade
@danusskaaa tiež máme 3 izbový byt, pýtam sa, lebo som ostala v strašnom šoku ...zo 180 eur skoro 320 Eur bez elektriny, plynu na varenie ..tak neviem, či to takéto navýšenie máme len v našom mestečku, alebo je to všade
@anonym_autor máte vlastnú kotolňu alebo centrálne vykurovanie?
@anonym_autor máte vlastnú kotolňu alebo centrálne vykurovanie?
@anonym_c9de8a centrálne vykurovanie, ale takéto platby mi prídu likvidačné
@anonym_autor ja má teraz 3i byt a platím iba správcovi 235 eur. A k tomu elektrinu a plyn. Očakávam zvýšenie na 300 eur.
2iz.byt zvýšili o 20€
My platime 275 už dlho a ratam ze nam zvysia cca o 50 kvôli kureniu a ohrevu vody
Ja platim za 3 izbovy byt s 3 dospelymi osobami mesacne 232 EUR, plus elektrina a plyn (iba na varenie). Ocakavam zvysenie minimalne 50-70 EUR mesacne iba zalohovy predpis spravcovi.
synovi v garsonke zvýšili o pár eur, my sme si zvýšili platby kvôli fondu opráv a keď budeme mať pôžičku tak aj o 200€ nám to pojde hore 😏 plus energie keďže nemáme energopomoc, už sa teším ako pojdu hore dane za nehnuteľnosti…
@anonym_c9de8a centrálne vykurovanie, ale takéto platby mi prídu likvidačné
@anonym_autor nenavysovali fond oprav? mate starsiu bytovku? nejdu riesit vytahy ci zateplovanie?
Nám znížili o 10 eur. Platím momentálne 180 za 4 izbový. Ale máme preplatok každý rok.
@anonym_autor Mesto neurčuje výšku zálohových predpisov, ale vypočítava to správca na základe nejakých podkladov. To, že vám zvýšili zálohový predpis o 140 € nemá žiadnu vypovedaciu hodnotu.
Treba porovnať jednotlivé položky na predchádzajúcom zálohovom predpise a aktuálnom. Tam uvidíš, ktoré položky sa navyšovali. Nejaký dôvod na to musel byť. Ak by to bolo teplo a teplá voda, tak to môže mať 2 dôvody:
- buď si mala vysoký nedoplatok na teple a teplej vode
- alebo sa očakáva vysoký nárast cien za dodávané teplo a teplú vodu.
Ak by ti nedvihli zálohové predpisy, tak by si na konci roka mala vysoký nedoplatok. Ak takú spotrebu nebudeš mať, tak ti tie peniaze vrátia. Ak sú to iné položky, tak sa treba spýtať správcu, aký je na to dôvod.
@chrobak7 keby to bolo NIE anonymne, bola by to už dobre položená otázka?
nechápem čo ťa na tom hnevá že je otázka anonym.
Je taká možnosť? je.
chce byť autor anonym? chce.
Je to dovolené? Je.
Tak kde je problém.
@anonym_2af3d1 Práve som sa rozhodol, že aj ja budem písať odteraz anonymne, keďže je umožnené a je to také moderné. Toto je posledný príspevok, ktorý píšem pod svojim menom. Jedine, že by na to bol nejaký dôvod, tak sa zverejním.
@anonym_autor Mesto neurčuje výšku zálohových predpisov, ale vypočítava to správca na základe nejakých podkladov. To, že vám zvýšili zálohový predpis o 140 € nemá žiadnu vypovedaciu hodnotu.
Treba porovnať jednotlivé položky na predchádzajúcom zálohovom predpise a aktuálnom. Tam uvidíš, ktoré položky sa navyšovali. Nejaký dôvod na to musel byť. Ak by to bolo teplo a teplá voda, tak to môže mať 2 dôvody:
Ak by ti nedvihli zálohové predpisy, tak by si na konci roka mala vysoký nedoplatok. Ak takú spotrebu nebudeš mať, tak ti tie peniaze vrátia. Ak sú to iné položky, tak sa treba spýtať správcu, aký je na to dôvod.
@chrobak7 inac ma napadlo, nie je to dosledok energopomoci (respektive v tomto pripade energo nepomoci s tym teplom)?
@chrobak7 inac ma napadlo, nie je to dosledok energopomoci (respektive v tomto pripade energo nepomoci s tym teplom)?
@anonym_cb66e5 Môže byť. Ako som hore písal, ak sa zvýšili zálohové platby za teplo a teplú vodu, tak to asi bude opodstatnené. A správca nevie, či daná bytovka, či byt dostanú energopomoc. Neviem, ako to bude fungovať pri bytových domoch - či to dostane celý dom, alebo konkrétny byt. Tak radšej dvihnú všetkým, než aby bolo potom málo peňazí na účtoch.
@chrobak7 ja viem, že mesto nie ...len sme sa nepochopili, lebo všetky byty v našom meste sú pod správou bytového družstva mesta Kežmarok a Slovbytermu a všetci sme dostali brutálne navýšené zálohové platby ...vyúčtovanie chodí až koncom mája a potom vydávajú nové predpisovéplatby
@anonym_autor nenavysovali fond oprav? mate starsiu bytovku? nejdu riesit vytahy ci zateplovanie?
@anonym_967d2b nie, všetko máme opravené ..ide vyslovene o teplo a ohrev na teplú vodu a ide navýšenie no v celom meste od 80 - 150 eur na byt ...to nie len my, všetci
My platime 275 už dlho a ratam ze nam zvysia cca o 50 kvôli kureniu a ohrevu vody
@rachel36a nám tak zvýšili o 140 Eur ...na stránke energopomoci hlási, že naša ulica nespadá pod zvyšovanie a teraz ľadová sprcha, lebo znižovať to nebudú a to sa nebude dať utiahnúť
@anonym_autor ja má teraz 3i byt a platím iba správcovi 235 eur. A k tomu elektrinu a plyn. Očakávam zvýšenie na 300 eur.
@anonym_3908c9 no ja som založila diskusiu, lebo neviem, či je to všade tak, alebo len Kežmarok
@anonym_3908c9 no ja som založila diskusiu, lebo neviem, či je to všade tak, alebo len Kežmarok
@anonym_autor ja som Košice. Susedia platia 260 eur a očakávajú min. 320 eur/m.
@anonym_autor ja som Košice. Susedia platia 260 eur a očakávajú min. 320 eur/m.
@anonym_3908c9 na FB stránke Kežmarok som teraz čítala, že Poprad, Sp. Nová ves žiadne navýšenie

@anonym_autor Ak si vlastník bytu, tak nájom neplatíš. Platíš zálohové platby. A niekto môže mať mesačnú zálohovú platbu 90 € a iný 480 €.
Úplne zle položená otázka, ešte k tomu anonymne.