icon

Ako momentálne prebieha pôrod v pôrodnici Čadca?

lenka2710
8. apr 2020

Žienky, ktoré ste rodili teraz, v čase koronavirusu, prosím vás ako to celé prebieha?? Od príchodu pred nemocnicu až po prepustenie! Viem ze partner, ani návštevy niesu povolené, ale keď ma napríklad budú prepúšťať, môže mi muž doniesť veci pre babo, alebo si mam zobrať lodný kufor a zobrať si všetko aj pre seba aj pre malého?? Čítala som veľa, ale každá pôrodnica to ma inak, tak poprosím žienky, ktoré rodili práve v Čadci! Ďakujem každej za odpoveď

Strana
z2
simona_letova_b
16. apr 2020

@tabitka337 Tak som zo Žarca, mam to kusok😉 A celkovo to bola hodina od príchodu a maly bol vonku, 15minut sme sa zdrzali na sale kym vysiel ❤️ Mala som tiez poslickov takych, ze uz som aj chcela ist, prisla na byt sestra k malej az mozem ist atd.ale vzdy som sa s toho vyspala 😅
Vodu mi prebijali oni 😉
@tabitka337 Ked nechces, nevezmes si, ale ja som.ho vyuzila ako vankus pod hlavu hlavne 😅 a mala som veľkú tasku, lebo som si brala aj poporodny vankus, a to jedlo, este aj jedna taska kde som mala vody..Tak ale odchadzala som len s tou jednou na kolieckach ktora bola uz skoro prazdna..A nepustaju nikoho, nepustia ani do lekarne, jedine ze vam to niekto kupi, a zidete si po to pred urgent 😉 a s tym oddelenim, to netusim, ale pochybujem ze sa tam ktosi dostane .Cisto len gynekologia, novorodenecke..Iny tam isto ani nechodia 😉 Jedine ak upratovačka 😬

tabitka337
16. apr 2020

@simona_letova_b vďaka! My sme z kycerky, tak to len cez plot preskočim 😆 ale nie, autom isto.. 😉

foxina89
16. apr 2020

@tabitka337 tiež pravda , aspoň na balkón nás vypustia 😂 idem to tam skúsiť narvať 🤭

foxina89
2. máj 2020

@simona_letova_b ešte otázočka , je tam niekde na oddelení chladnička ? 😂 Je tam.teraz kamoška a že strava desná a nevšimla si tam nikde chladničku . A je tam tak plno,že aj v nadštandardnej izbe sú dve . Sú tam aj ženy z gynekológickeho oddelenia 🤨

simona_letova_b
Autor odpoveď zmazal
simona_letova_b
2. máj 2020

@foxina89 Tak taky luxus na klasickej izbe nenajdete 😬 A pochybujem ze sa to tam da inak vymysliet..Ale ja sa na stravu tam stazovat nemozem 😉 a to som tiez neni daky jedak vsetkeho, ale zjedla som vsetko a chutilo..Aj ked tento x, som nemala ich výborne halušky ako pri prvej dcérke 😏😅

foxina89
2. máj 2020

@simona_letova_b a to tam nie je ani niekde v jedálni, ako na iných oddeleniach ?

tabitka337
2. máj 2020

@foxina89 Chladnička pre mamicky na oddelení nieje, jedine že by tam mali v kuchynke upratovacky.. ale je tam isto kanvica.
Jedlo je tam veľmi dobré, môžeme byť rady že máme čo jesť a že nám to ešte aj donesú 😉 .. ja som mala pocit že sa až prejedam 😉
Keď si vezmeš niečo sladké, slané pod zub, určite to tam prežiješ :D

tabitka337
2. máj 2020

@foxina89 a ináč, už to nieje také prísne.. keď niečo nutné potrebuješ priniesť, môžu ti to dať na urgent, sestričky to nosia v taškách na oddelenie pacientkam. A rodí sa v rušku, aj cez vizitu s rúškom, ale na izbe sme už nemuseli mať keď sme boli samé dve.
Pri odchode, záleží asi od sestričky, ale my keď sme odchádzali, niesla som.si malého a s kufrom mi sestra pomohla až na urgent, kde ma manžel čakal 😉

foxina89
2. máj 2020

@tabitka337 ja som len zmätená ,že niekto je spokojný a niekto zasa nie 🤷 ja som ležala 10 rokov dozadu v nemocnici , nebolo to bohviečo , ale najedla som sa 😁 tak hádam sa to za tie roky niekam posunulo

tabitka337
2. máj 2020

@foxina89 tak polievky sú také nemocničné.. možno to niekomu nechutí, ale čo sa týka druhého, ja som bola spokojná. A nebudeš tam mesiac.. len tri dni + pôrod, púšťajú teraz o deň skôr. ak je pôrod doobeda, na štvrtý deň ste doma 😉

tinka1811
2. máj 2020

@tabitka337 ja mám termín v júni
Takze v pohode mi môže teda muž doniesť nejakú tu minerálku alebo niečo ak mi pochybí na ten urgent...inak neviem ako to všetko pobaliť

tabitka337
2. máj 2020

@tinka1811 myslím že áno, videla som tam nosiť tašky s nalepeným menom že komu to dať 😃 .. aj keď do júna sa môže situácia ešte všelijako zmeniť.. ale dá sa vydržať, ja som mala 4 veľké fľaše vody, čo som napratala do kufra + vzala som si 3v1, to bolo super, a poprípade ešte čaj na kojenie.. a dá sa vypiť aj ten nemocničný čaj, takže som ani nepotrebovala nič doniesť. Akurát tak mi to stačilo 😉

tinka1811
2. máj 2020

@tabitka337 lebo mám zbalený iba maly kufor - tam mám veci pre seba a veru už tam ani špendlík nezmestim 🙈 nechcem tam ist s nejakým velikánskym kufrom
Tu kavu 3v1 som uvažovala aj ja...pretože ja kavu musím mat 😆

tabitka337
2. máj 2020

@tinka1811 a veci pre malé na cestu domov máš? Ja som si ich brala do kufra a plus ešte kabelku a tašku s vodami. Naspäť som dala všetko do kufra, keďže plienky aj vody som naspäť neniesla 😉

foxina89
11. máj 2020

Babule , videli ste ? Žeby tie petície mali zmysel?

superholka77
5. mar 2021

@tinka1811 aj ja mam termín v Júni a tiež rozmýšľam ci Čadca ci ZA ale prvého som rodila v CA za starého primára v 2015. A tiež sa bojím aká bude situácia s kovid do júna lebo je to stále horšie a horšie.

superholka77
5. mar 2021

@lenka2710 ja tiež idem rodit v júni tak možno sa stretneme. Rodila som 2015 a už sa zmenil primár aj nejaký lekári neviem ako to je teraz a sú tam mladý lekári novy ale niektorý ostali aj co boli... sama som zvedavá lebo ten covid je horší a horší co bude do júna.

lenka2710
autor
6. mar 2021

@superholka77 nestretneme 😉 ja som rodila minulý rok 😂 chvalabohu už to mám za sebou a krpec skoro 9 mesiacov 😇 ani neviem kedy a ako😂 neboj, ja som mala tiež obavy a všetko sme zvládli

akzuzs
10. aug 2021

Ahojte....ako to teraz vyzerá v Čadci na pôrodnici...?Ja mala v pláne,ze pôjdem s malým kufrom, kde budem mat svoje veci a manzel mi po pôrode donesie plienky a ostatné veci a ze keď pôjdeme domov,tak vajíčko s oblečením pre bábo...Ale ako to tu čítam tak asi nie...alebo? Mam termín 21.september a teraz je toho veľa uvoľneneho,ale vôbec neviem co bude do vtedy...Je tu teda niekto kto rodil teraz v auguste alebo koncom júla v Čadci a ako to vyzerá? Dik

superholka77
10. aug 2021

@akzuzs ja som rodila v júni na konci. Manžela som mala pri pôrode normálne akurát keď som prišla s kontrakciami tak čakal manžel pred sálou išla som do sály kde mi dali pásy na ozvy bábätka na 20min potom mi odišla voda doktorka ma išla pozrieť otvorená na 6cm čiže povedala ze do 3 hodín porodime aj tak bolo veľmi milá mladá doktora aj sestričky super pýtali sa otázky počas toho súkromné ktorý pôrod datum narodenia aj manželov atď potom sme sa presunuli na sálu kde sme podpísali aké meno bude dieťa mať aj súhlas atď dali mi klystir ktorý som si doniesla nechcela som ten veľký ale z lekárne taky vo flaske a už zavolali manžela mohol ísť na sálu ku mne mala som pri sebe kufor kde som mala zvlášť taky sťahovaci mali vak vrecko kde som mala tu klyzmu slapky košeľu hroznový cukor odporúčajú na energiu malú čistú vodu a toaletný papier po klystire lebo oni tam nemajú ani nedávajú papier toaletný a potom už používala som sprchu fit loptu do sprchy chodili sestričky bábätko kontrolovať rucnym sonom a keď som už mala každé 2 min kontrakcie chceli mi dat sono na 20min ležať co som už nedala len minútu a už volali doktorku ze rodine už som mala tlaky na konečník aj ze babo sa tlacilo už mi dole takže sme rodili manžel PRI mne urobil si foto hneď keď malé sa narodilo počas pôrodu nabehli tam ďalší 5 ľudia sestry z novorodeneckeho atď co bábätko vážili čistili ale dali mi ju aj na hruď hneď po narodení... urobili co mali a nechali nás s mužom 2 hodiny aj babom na sále potom musel manžel odísť sestričke dal 10€ za ten oblek zelený co manžel musí mať aj rusko ale na sále som ja nemala rusko ani počas pôrodu...a po 2 hodinách na izbu idete manžel už ide preč bábätko na noc berú aby si žena oddýchla a sestrička hneď na izbe dá 2 čaje musíte vypiť a pôjdete cikat aby vedela ze vás netreba cievkovat aj do sprchy idete s nou si umyť ránu asi 2,3x pôjde s vami a na 3 deň sa pýtajú aj na stolicu ci bola a ak nie cipok vám dajú ja som bola normálne... co sa týka plienky potrebujete cca 30 plienok mast a Vlhčené dat na nocorodenecke a plus cca 25plienok mast a Vlhčené pre seba na izbe pre babo cez deň ho mate pri sebe nosíte ho na novorodenecke keď ste unavená alebo co kedykoľvek ho vezmú a donesú sami oni ich kúpu bábätka obliekajú.. ale poviem vám dostanete od sestričky kufrík kde budú jedny Vlhčené aj mast babylove z DMky čiže mast vám netreba ani Vlhčené aj to je v kufriku... a boli návštevy 3x myslím v týždni a mohlo sa byť tak pol hodinu čiže manžel mi doniesol co som potrebovala a keď idete domov príde hore na chodbu dá vajicko oblečenie pre babo vy mu dáte kufor svoj a idete s oblečením na novorodenecke kde VÁM ho oblečú do vašich veci dajú vám darček box hipp malý vnútri tiež plienky samizda jedna dve a papiere a vzorka mydla a dajú prepúšťaciu správu a idete domov manžel nech si vybaví prvý deň na vrátnici parkovanie sestrička na porodnom mu potvrdí ze bol pri pôrode a nebude nič platiť za parkovisko aj na návštevy sa preukáže ze ste rodila a pustia ho vždy zadarmo..

akzuzs
10. aug 2021

@superholka77 dik,lebo ja som rodila pred 13 rokmi a 10 rokmi a bolo to troska iné...Hlavne pri prvom, nebolo treba vajíčko,ale sa doniesla zavinovačka a klasika....tak dúfam,že do 21.9 nebudú opatrenia a bude to normálne...Dakujem

Strana
z2