Kto odmietol očkovanie?
Ahojky ženy, je tu niekto z Čadce kto odmietol povinné očkovanie dieťaťa?
@stanulienkat suhlasim. Tie, ktore vobec neockuju, mozu dakovat tym, ktore ockuju, ze sa ich deti mohli bezpecne ,,zviest,, na kolektivnej imunite.
@stanulienkat je to naozaj tak že ľudia prestali zomierať na bežné choroby až po zavedení očkovania? Pokiaľ ja viem tak tie choroby vymizli ešte pár desaťročí PREDTYM ako zaviedli očkovanie a to vďaka zlepšenej hygiene a životospráve. Prestali vojny a ľudia sa o seba začali starať, umývať a zdravsie stravovať... Čiže ich imunita sa prirodzene zlepšila.
Berú vám/deťom lekári krv po očkovaní? Zisťuje niekto či tie vaše deti majú naozaj dostatok protilátok na tie mnohé choroby? Máš istotu že su očkovaním chránené?
A ak áno, tak prečo sa bojíte nezaockovanych deti, keď tým vašim vlastne by nemalo už nič ublížiť... 🤔 Aký význam má to očkovanie vlastne.... Bojíte sa oveľa viac ako tí čo sa neockuju.... 🤔 To mi príde dosť paradox..
@tabitka337 vymenuj mi prosím choroby, ktoré to vymizli kvôli tej zlepšenej hygiene a životospráve.
Hygiena rúk samozrejme všeobecne znižuje riziko nákazy, ale nepomôže na eredikaciu ochoreni. To by sme snáď podľa tvojej teórie dnes nemali jedinú pandemiu alebo infekčné ochorenie keďže hygiena je na vysokej úrovni oproti napr. pred 100 rokmi.
A prečo sú nezaočkované deti riziko? Že môžu nakaziť deti,ktore este nedosiahli vek nato byt zaočkované alebo deti ktoré zaočkované byt nemôžu, resp deti a ľudí so zníženou imunitou
Ani Boh nezná, ako to je v skutočnosti, dcérka mala v škole nedávno pozitívneho spolužiaka na čierny kašeľ, polovica triedy ochorela, druhá nie. Bola som s dcérkou na testoch, ona bola negatívna. Očkovaná proti tomu je. Podľa slov rodičov, aj ostatné deti z ich triedy sú očkované a polovica to dostala aj tak. Takže netreba dávať očkovanie na piedestál. Druhá vec ako bolo očkovanie na covid. U nás v práci - neočkovaní sme mali lepší a ľahší priebeh ako očkovaní. Je to proste individuálne.
Pre všetky múdre čo tu píšete o tom ake je očkovanie skvelé, šak dajte očkovať celú svoju rodinu, vaša vec. Nikto sa s vami neháda. Ale akonáhle sa vám v rodine po očkovaní stane, že budete mať doma autistu a aspergera a doktori vám to ešte aj neoficiálne potvrdia že je to z ockovania, tak potom asi názor zmeníte. Reálna vec - a nie je jeden prípad o ktorom viem.
@petronela1985 toto je pekný príklad. Bez očkovania by ochorela celá trieda. So stúpajúcim počtom nezaočkovaných v posledných rokoch úmerne stúpa výskyt čierneho kašľa a osýpok. Tomu sa bude musieť v budúcnosti prispôsobiť ockovaci kalendár. A ono treba si uvedomiť, ako také očkovanie vôbec funguje, očkovanie neznamená že máme nejaký imaginárny štít, ktorý spôsobí že,sa k nám ta baktéria alebo vírus nedostane. Všetci sa nakazime,ale očkovaný imunitný systém rozpozná patogén skôr ako neočkovaný a skôr ho zničí a zabráni jeho ďalšiemu množeniu, takže sa ochorenie buď vôbec neprejaví, alebo bude mať oveľa ľahší priebeh
@mousegirl ale veď Petronela písala opak.. že jej dcéra nebola proti tomu zaočkovana a ani sa nenakazila.
Podľa toho čo píšeš by sa mali nakaziť práve tí neockovani, čo asi tiež tak nebolo..
Je to inak ťažká téma.. žiaden lekár sa nepodpíše pod to že niečo sú následky po očkovaní... A takisto nám nikto nepodpíše že berie na seba zodpovednosť za možné vedľajšie účinky vakcín.. tak si asi každý musí zvážiť čo je preňho prijateľnejšie znášať..
@tabitka337 presne ako píšeš..úplne súhlasím. V mojej blízkej rodine sa po autizme dieťaťa, kde lekár neoficiálne potvrdil že je to z vakcíny, už neockoval nikto. A stále žijú. Žiadne kiahne osýpky nemajú, nič. A deti sú už stredoskolaci a vysokoškoláci.
@stanulienkat pred 200 rokmi srali ľudia do serblov a vylievali von okno 🙂 tak sa žilo. Hygiena bola cudzia…ale tak dobre poďme to prirovnať k dnesnym podmienkam 🙂
@tabitka337
“Sú vaše deti zdravé? Užívajú antibiotiká? Naozaj im to očkovanie zlepšilo imunitu?”…uz len to, ze toto dokazes vypustit znaci, ze o celom ockovani vies akurat tak velke nic. To si kde prosim ta citala, ze ockovanie ma zlepsit imunitu? Mozno tak imunitu napriklad proti tetanu alebo obrne a to teda som este chvalabohu nezistila a dufam, ze ani nezistim. Som zvedava ako by si napriklad konkretne taky tetanus porazila zlepsenou zivotospravou. To su tak smiesne vyroky, ze ja normalne neverim, ze toto niekto moze mysliet vazne. A spojitost medzi uzivanim antibiotik a ockovanim mi je tiez zahada. Ci akoze ked som dala dieta ockovat, tak teraz je napriklad nachylnejsie na zapal mocovych ciest a musit teda uzivat anitbiotika , ale tvoje dieta ho nedostane, pripadne ho vyliecis zivotospravou a hygienou? Kriste pane. A pre vsetky vyroky typu “u nas v rodine sa nikto neockuje a vsetci ziju”..ano ziju, vdaka nam ostatnym, ktory sa ockovat daju a tak sa tu nesiria choroby ako v stredoveku. Nemate za co. Ako protisluzbu nam skuste urobit tu laskavost, ze si tuto mozgovu atletiku nechate pre seba, aspon kym si neurobite minimalne maturitu z biologie.
@lucilaines máš rovnakú rétoriku ako za covidu. Aj vtedy očkovaní chránili neočkovaných všakže? A aké účinné to očkovanie bolo a stále je všakže?
@hopsas presne tak. Ockovani chranili neockovanych a tak to stale je. A to ockovanie je stale ucinne. Ak mas nejake lepsie riesenie ci uz proti covidu, meningokokom ci akymkolvek inym ochoreniam, proti ktorym sa ockuje, sem s nim. Nobelova cena caka. Ci tvoje riesenie by bolo ake? Neockovat vobec nikoho proti nicomu? Naozaj? Lebo vsetky anti-ockovacie hrdinky maju len jedno riesenie. JA sa nebudem ockovat lebo blabla bla, ale zvysok populacie nech sa pekne ockuje dalej, to nam vyhovuje. Ak by sme sa teraz prestali ockovat vsetci a do par rokov by nam tu deti umierali na naozaj nechutne choroby jak v Afrike, tak by boli prve v rade na ockovanie a vykrikovali by ako toto mohla spolocnost dopustit.
@lucilaines ale toto nemyslíš vážne😬😬😬 to naozaj ma tu ideš presviedčať aké je coviduočkovanie super účinné a ako ste nás všetkých chránili? Ach ..škoda slov idem spať radšej dobrú noc 😁
@lucilaines ženy zaočkované 3 dávkami proti dôvodu nemôžu otehotnieť alebo vo veľkom bábätka potracaju. Ďakujem pekne za taký maras 😩
@tabitka337 ty kokos tak potom ja,vsetke mlade baby v rodine aj kamaratky sme mimozemstani, ktore su 3x ockovane a maju zdrave babatka na prvy sup😀 si zasa citala ako niekde na facebooku pisali ze…
@tabitka337 pridavam sa k 3x zaockovanym s dvomi zdravymi detmi a otehotnenim na prvy sup. A poznam x dalsich. A poznam aj x takych co maju problem otehotniet. Alebo potratili. Aj davno pred ockovanim. Zaockovane zeny co “vo velkom potracaju babatka”. Omfg. Vies, ono by to mozno aj niekto bral vazne, ale proste neda sa. Lebo akokolvek aj chces, vacsina ludi proti ockovaniu tu operuje vyrokovou logikou a vedomostami z biologie na urovni zakladnej skoly. Naozaj by to bolo aj na smiech, keby to nebolo take smutne.
@hopsas dobre nemyslim to vazne. Teraz mi skus teda odpovedat na druhu cast mojej otazky, ake je tvoje riesenie? Neockovat populaciu? Alebo sa dalej pohodlne viezt na vlne ockovanych a tesit sa zo svojho slobodneho nazoru?
@xrcdny16 nie, to mi hovorila lekárka svoje štatistiky.. že majú samé potraty, a keď je potrat, tak žena bola očkovana na covid. Možno zvelicovala, že vsetky.. ale určite tie potraty stúpli
@tabitka337 len tak btw. Generácie starých rodicov doktorov a nemocnice nepoznala lebo NEBOLI. V roku 1950 bolo na 1000 obyvateľov 1 lekár, dnes sú to 4 na 1000. To nehovoríme o dostupnosti mhd, auta a a a…
@soraya25 presne tak.
A generacie starych rodicov “vo velkom nepotracali babatka”, aspon podla statistiky zmienenej lekarky. No nie, lebo vacsinou sa gynekologovi ani nedostali, porodili niekde na poli a potom sa modlili, aby sa im to dieta dozilo dospelosti. Hadam kazda rodina ma prarodicov, ktorym zomrelo dieta v mladom veku. Dnes je to percento drasticky nizsie. Nemoze to byt sposobene nahodou dostupnostou ockovania a castejsimi navstevami lekara a nemocnice? Ci? Zivotosprava a hygiena? Ale zas je dnes vo vsetkom chemia a jedy a za generacie starych rodicov bolo vsetko lepsie a zdravsie. Som v tejto logike stratena.
Neverím čo čítam, je dokázané, že veľa chorôb,na ktoré zomierali práve deti, vďaka očkovanoniu bolo znížené na minimum. Snáď v dnešnej dobe nechceme u deti riešiť / liečiť choroby, ktoré vedú k zvýšenému úmrtiu, postihnutiu. Ja keď som bola malá, očkovalo sa plošne. Áno je pravda, kvalita potravín sa znížila, zvýšilo sa znečistenie ovzdušia, prírody. Za zmienku stojí aj Černobyľská havária, kde sme sa pravdu dozvedeli o niekoľko dni, moja mama sa v tom čase opaľovala …, pesticídy ktorými polia bežne oprašovali keď naši rodičia boli mladí, treba sa na situáciu pozerať v širšom meradle. Neviem si predstaviť stav neočkovať. Už len keď chcete navštíviť niektoré exotické krajiny, bez očkovania vás tam jednoducho nepustia.
A ti ktorí si myslia akí sú bio-eko, spodné vody sú znečistené, pšenica je prešlachtená a zvyšuje náchylnosť na alergie, pretože obsahujú omnoho viac lepku, ako je naše telo schopné spracovať, vzniká u ľudí z potravín mnoho alergií, ktoré sme nepoznali, hádzať všetko na očkovanie nieje správne
Vy co si myslite, ze za vsetky choroby sveta moze ockovanie. Zamysleli ste sa niekedy aj nad tym, kolko veci je inak? v akom veku teraz maju ludia deti? Aku DNA a cim vsetkym zatazenu odovzdavaju? Tak ako vek matky dava predispoziciu na down a iste typy problemov, tak vek otca dava predispoziciu na neurologicke problemy. Napriklad. Si dajte paternal age vyhladat, aky to ma suvis. Stupol vek rodicov o 10 rokov. A to je len jeden z faktorov. Hormony pri umelom otehotneni, alebo predcasne narodene deti maju extremne problemy typu epilepsia, migreny, nervova sustava cela. Predtym bolo prezitie predcasniatok niekde inde ako teraz. Je toho strasne vela. Ale nie, ockovanie je ten vinnik 😂

@tabitka337 áno, o.k..ale až do bodu, keď tvoje dieťa ochorie, nedáš ho očkovať...a bude hospitalizované, s vážnym stavom..môžeš ísť tak na lampáreň...