icon

Negatívne skúsenosti so zubárkou v Čadci

27. apr 2026

Zdravím. Som z Čadce a asi cca 6 rokov som chodila k pani zubárke Stančíkovej, ktorá ordinuje v Kysuckej nemocnici. Chcem týmto spôsobom varovať ľudí, aby si nemuseli prejsť tým čo ja. Pani zubárka totiž príliš nedbá na to, či a koľko máte kazov. Hlavne tie medzizubné nejak prehliada, či vedome alebo nevedome neviem posúdiť. Čo je ale horšie, necháva zuby dôjsť do stavu, kedy sa kaz dostane príliš hlboko do zubu a je potrebné vytiahnuť nervy a plniť kanáliky. Mne tento zákrok bolo tiež potrebné vykonať, aj napriek tomu, že som každoročne chodila na pravidelné prehliadky. Pani zubárka mi tento zákrok vykonala spolu s pani sestričkou BEZ umŕtvenia. Hádzalo ma na stoličke ako rybu na suchu, sestrička mi držala hlavu. Následne mi pani zubárka kanáliky vyplnila a všetko malo byť OK. Nebolo. Dostala som pod zubom zápal, musela som chodiť na vyčistenie kanálikov ešte stále k pani zúbarke Stančíkovej. Zachránilo ma, keď som musela ísť na roentgen do súkromnej kliniky, kde mi našli 12 medzizubných kazov (iba týždeň predtým som bola na preventívnej prehliadke u pani zubárky S., ktorá mi povedala že všetko je v poriadku) a samozrejme zápal pod mŕtvym zubom pretrvával a zväčšoval sa. Vyriešila som to transplantáciou zubu kedy mi mŕtvy zub vytrhli a nahradili zdravou osmičkou, ktorá bola ešte v ďasne. Transplantáciu mi robili v súkromnej klinike, k pani zubárke Stančíkovej už nikdy viac. Počúvam veľa ešte horších prípadov práve od tejto pani zubárky z Čadčanskej nemocnice, myslím si, že je to už za hranicou rešpektovania. Čudujem sa, že ešte ordinuje a má ľudí, a nerozumiem ako s takýmto prístupom môže pokojne spávať.

anonym_d5f02e
28. apr 2026

@anonym_autor zubar, u ktorého sa neplati, je v 90% zubar, ktory na to kašle. Čudujem sa ludom, ktori v dnešnej dobe toto tolerujú. Potom jasne, ze chodia bez zubov, ked sa za tie roky neprace u ich úžasného zubára, ktory nic nepýta, nahromadi tolko kazov a suma sa vyšplhá aj na 3-4000 za opravu. Radsej dam ročné za zubára 300-400€, co mi spraví, co treba, ako potom platiť 4nasobok
A to moj ešte robi aj s poisťovňou. Ja mam v KNM zubára. A tiez su u nas v meste stále takí, co ti tam len posprtaju a vybavene