Ako vybaviť sťahovanie zo Slovenska do Česka?
Ano viem, teraz tu budem mat 300 komentarov, ako sa kazdu chvilu niekto bali prec. A ze teda mame ist, nikto nas tu nedrzi. Ja som kedysi patrila medzi tych poslednych, co by odtialto chceli odist. Ale po vcerajsku sa zacinam realne zaujimat o to, co vsetko a ako vybavit, ak by som muzovi povedala ze dobre, podme(on chcel ist uz davno). Nejde o 2 pohlavia. Ide o to, co dalsie do ustavy Fico dostal tym, ze mu KDH sadlo na lep. Ze nas realne mozu vyviest z Europskej unie. Nezostanem tu, ak Slovensko nebude sucastou Eu. A to sa zatial stale povazujem za hrdu Slovenku(aj ked sa neskutocne hanbim za volbu velkej casti ludi).
Cize ma zaujima, tie co ste odisli, co treba spravit, "ako sa to robi" atd. Ako odhlasit dieta zo skoly a prihlasit v Cesku. Ako odhlasit lekarov, daju mi zdravotne zaznamy do ruk? Ako zdrusit 2. a 3. pilier. Resp. co s nimi, daju sa vobec zrusit, "preniest" alebo co? A dalsie veci ktore treba vybavit, zrusit, nahlasit...
Ja len dufam, ze na toto vsetko budeme mat cas(kedze este o tom len rozmyslam a rozhodnutie moze prist zo dna na den, z hodiny na hodinu) a nebudeme odtialto "utekat" len s tym najnutnejsim.
Mozete reagovat posmesne, nezabranim vam v tom, ale budem take komentare ignorovat.
Skôr ako sa vôbec budeš sťahovať pozri si české politické strany. Tie ktoré vyzerá že sa dostanú do parlamentu. Tam máš podobné hlášky ako má Fico, dve pohlavia, zrušenie inkluzie v školách, stop diktátu Bruselu,stop neziskovkam a mnoho iného.
@anonym_autor napis mi spravu, my sme to riesili vlani
Skôr ako sa vôbec budeš sťahovať pozri si české politické strany. Tie ktoré vyzerá že sa dostanú do parlamentu. Tam máš podobné hlášky ako má Fico, dve pohlavia, zrušenie inkluzie v školách, stop diktátu Bruselu,stop neziskovkam a mnoho iného.
@bosorkabb ano viem. aj sns chcela tusim vystupit z nato aj eu. a ani si neskrtnu, lebo fico diktuje, co sa bude robit. nesledujem, ci babis chce to co si napisala. a uvidime aj, s kym sa po volbach spoji.
fico by na 100% isiel aj s republikou, s certom, diablom, len aby zostal pri moci.
@anonym_autor napis mi spravu, my sme to riesili vlani
@mimikas dakujem, ale zatial to nie je az take "horuce". zistovala som si zatial len take zakladne, vseobecne informacie. pred rokom by som nepovedala, ze sa vobec uz len o takyto zaklad budem zaujimat.
@mimikas dakujem, ale zatial to nie je az take "horuce". zistovala som si zatial len take zakladne, vseobecne informacie. pred rokom by som nepovedala, ze sa vobec uz len o takyto zaklad budem zaujimat.
@anonym_autor to isté Babiš pôjde s kýmkoľvek.
Sestra žije v ČR tak to dosť riešime teraz.
Tiež premyslame nad presunom firmy do CR.. Katastrofa. Sestra uz v zahranici zije aj s detmi. Ti sa sem nevratia, su radi ze su prec. Ani moji rodicia tu nechcú ostať, su dôchodcovia., ale tento štát ich zdral, vysoke odvody ako podnikatelia a ta almužna dôchodok s tým sa neda, tak musia chudáci este robiť...moja tínedžerka chcieť tiez prec. Žiadna budúcnosť. Nedovolím jej tu robiť jak kon a ona sama nebudem mat uz dôchodok pomaly žiadny. A to ako bojujeme ako firma to ani nebudem hovoriť. Cele mesiace len riešime kde ušetriť co robiť. Cele zle.
@zeldia stahovala som sa 3x v radiuse cca 20km. takze to urcite nemoze byt porovnatelne so stahovanim do ineho statu. lekarov som menila len par krat za zivot, na slovensku ti kartu do ruk nedaju, posielaju si to medzi sebou. aj do ciech by ju lekari poslali?
@anonym_autor Zdravotná karta zostáva na Slovensku. Je dobré urobiť si kópie z dôležitých vyšetrení.

@margotka17 boli take umrtia. ci nova vlada toto zmenila neviem, ale zda sa mi ze nie, lebo som o tom nic necitala. a to je len ten najvacsi extrem. nie je tam mozny ani potrat pri defektoch plodu takych, ze dieta neprezije par dni po porode, nie ze pri plode kde bude dieta dozivotne postihnute. po znasilneni absolutne nie je mozny potrat atd.