Aktuality z pôrodnice - Břeclav
Ahojte,
chcela by som rodiť v máji v Břeclavi (dobré ohlasy a máme to blízko), ale hodil by sa mi niekto, kto má stadiaľ (ideálne) tohtoročné skúsenosti.
Zaujímajú ma napríklad také praktické veci typu: ako ste to riešili s poradňou medzi 36.tt a pôrodom, keďže oni toto obdobie nezastrešujú a gynekologička tiež nie - kam ste chodili na CTG monitor v rámci BA kraja?
Tiež by ma zaujímalo preplácanie pôrodných nákladov zo strany VšZP. Na stránke Břeclavskej pôrodnice je uvedené, že nekomplikovaný pôrod sa u nich začína na 28 000 Kč, čo je v prepočte 1 140 € a podľa nejakej internetovej info som našla, že VšZP hradí max. 750€, je tento údaj aktuálny? Na stránke zdravotky sa neviem dopátrať k žiadnej konkrétnej sume.
Ešte ma zaujíma, či ste tam niektorá rodila svoje prvé dieťa koncom panvovým prirodzene - mne zatiaľ hrozí podľa gynekologičky z tohto dôvodu sekcia, malá sa mi v cca 30.tt otočila takto opačne a zatiaľ tak vytrvalo zostáva a ja som pomerne útlej postavy. Aby toho nebolo málo, tak mám raritné dve funkčné placenty - placenta succenturiata. Možno aj to ovplyvňuje prečo chce byť uložená zrazu hlavičkou hore, keď má už menej miesta všeobecne. Teraz som podľa výpočtu gynekologičky podľa cyklu v 32.tt. Odporučila mi cvičiť mačací chrbát na podnietenie k otočeniu.
Neviem ci by som s tymto riskovala, CTG sa nemusi robit do 40tt, vacsinou az pred terminom alebo na termin sa robi ctg teraz. Pokial ho nema priamo ten Gyn kde chodis. Predtym sa to robilo od 36tt a teraz ako ktora nemocnica. V zahranici sa napr v Rakusku robi az na termin porodu. Ale toto neviem ci by som isla riskovat s tymi placentami. Lebo je mozne ze to este inak vypali ako chces. Mne zle placenta vyrastala a po porode to bolo take, ze este 10 minut a obklad a inak rovno na salu na cistenie. Tak by som to overila priamo s nimi

1.napíš priamo do čr či ťa vôbec zoberú (akože áno, keď im tam dokvitneš na 9cm tak už porodíš tam, ale s tými diagnózami by som bola radšej, keby boli na nás pripravení)
2.napíš priamo do všzp ohľadne preplácania
3.fakt KP a 2 placenty sa chceš trepať 100km? prvorodička?