icon

Išli by ste do ČR aj bez pasu miminka?

24. feb 2022

Máme batoľa a o dva mesiace ideme do Čiech na rodinnú veľkú udalosť. Popravde sa mi vôbec nechce ísť vybavovať dieťatku pas. Riskli by ste to len s rodnym listom?

Strana
z3
vilma7
24. feb 2022

Nie, rodný list nie je cestovný doklad.

retrogirl1
24. feb 2022

Určite nie. To by som radšej vynechala oslavu ako riskovať.

deti95060810
24. feb 2022

my sme tak chodili vlakom do Olomouca... V pohode. Ani som nevedela že bol potrebný nejaký pas... a to sme chodili opakovane...

blondiee83
24. feb 2022

Vobec sa ti nechce? A na oslavu sa ti chce? Vsak je to polhodinova zalezitost... urcite to trva kratsie ako vysvetlovat a doakzovat na policajnej staici, ze dieta je skutocne tvoje

nyphadora
24. feb 2022

Nie, detsky pas stoji 8e a do 30 dni ho mate. Nerozumiem ako Vam vobec,napadla myslienka bez pasu 🙈.

patka06
24. feb 2022

Vybav mu OP s fotkou za 4,50 a máš pokoj, bez dokladov by som nikam nešla

pribinak
24. feb 2022

Nie. Máš kopec času mu dať spraviť pas. Zas to nestojí neviem koľko peňazí, že si to nemôžeš dovoliť
Navyše je veľmi ťažká doba a narobit si zbytočne problemy?

andrea_ff
24. feb 2022

Jasne ze nie! Byvam na hranici a pocula som pripad, ze iba zbehli s dietatom do madarska..... ved ako vzdy ..... no a naspat bol problem. Zastavili ich a skoro ich tam zadrzali...lebo nevedeli dieta dokladovat. Na rychlo museli volat domov a vybavovat.
Pas/obciansky mas do mesiaca (aj skor) doma

cacianka
24. feb 2022

Stačí aj občiansky preukaz
Riskovať bez dokladu je nezodpovedné, možno nikto, možno pár hodín na polícii a overovanie totožnosti, alebo odber sociálnou na tých pár hodín či dní

viestta
Odpoveď bola odstránená
tifi2324
24. feb 2022

Urcite by som bez dokladov nikam nesla chodim pravidelne do ciech ale vzdy maju deti potrebne doklady vybavene ved to mate za 5min vybavene pridete tam a ste prednostne vybavena s dietatom do 3 rokov mne to cele tevalo presne 5min a bola som von z budovy

tenerifka
24. feb 2022

😂🤦‍♀️Boze dobrotivy pomooooc

sissy27
24. feb 2022

Rodný list nie je doklad totožnosti, takže ten ti je na nič. Ak sa ti nechce vybavovať pas / občiansky s fotkou, tak sa čudujem, že sa ti chce riskovať kontrolu a prípadné odobratie dieťaťa sociálkou a zadržanie políciou, kým sa nepreverí totožnosť vás aj dieťaťa a pokuta bude už len taký príjemný bonus. Ale možno žiadna kontrola nebude, veď na mk písali, že v pohode tak chodili a nie jedna a nie raz…
Niekto tu rád adrenalín 👌😂

kataina
24. feb 2022

na policii si cez ich stranku rezervuješ termín a si vybavena za 10 minut so vštkym čo k tomu patrí. Dnes som tak bola

kristina2412
24. feb 2022

Išla by som vybaviť pas, takto malé deti majú prednosť. Je to otázka maximálne 10 minút. Ja som ani nestihla zaplatiť v tom automate a už bolo naše číslo.

paladia
24. feb 2022

Akurát čakáme na občianske pre všetky 3 deti. V živote bez dokladu nikam. To je risk a možný pekný pruser.

simca06022011
24. feb 2022

Nie. "Nebuď lemra" a vybav doklad 😁 za tie stresy a opletačky to nestojí. Teraz kontrolovali kade tade hocikoho, dokonca po 11r moja dcera prvy krat vyťahovala pas na HU-sk hranici minulý rok, na hranici s CR tiež... Mozno náhoda, mozno nie... Covid kontroly, teraz toto s Ukrajinou... Hranice sa budu strážiť. Nevieš co sa moze stat.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
nikasmile
24. feb 2022

Dokonca máš prednostné keď ideš mimču vybavovať. Určite by ma také niečo ani nenapadlo.

janocka
24. feb 2022

@evamarek77 OP bez fotky nesluzi ako cestovny doklad. Tieto OP by mali prist vsetkym detom, kt. nemaju OP s fotkou

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
24. feb 2022

ani nahodou. nasi znami tak boli 3r.dozadu v madarsku na kupalisku.pas pre 2r.dieta mali v procese vybavovania, bolo krasne pocasie, tak to riskli. po celom dni na kupalisku, uz pri odchode z parkoviska ich zastavili madarski policajti. pas pre dieta nemali, po madarsky nevedeli, od poobedia do 23.00 stravili na madarskej policajnej stanici. kym im zohnali tlmocnika a kym dokazali, ze dieta je ich. zazitok maju na cely zivot aj s krasnou pokutou.

patka06
24. feb 2022

@evamarek77 budú slúžiť ako prístup do zdravotnej dokumentácie

patka06
24. feb 2022

@janocka mali prísť, ale ministerstvo vnútra pozastavilo ich distribúciu

zitaje
24. feb 2022

V tejto situácii aká je, by som do zahraničia bez pasu rozhodne nešla... teda ani bez pasu či OP pre bábo. Predtým, keď bol funkčný schengen a nikomu ani nenapadlo na hraniciach kontrolovať, to bolo iné.

mina0202
25. feb 2022

Ja s mojou malou som bola na CZ už trikrát a žiaden paz pre ňu som nemala

sisa_s
25. feb 2022

@mina0202 "paz"? Tak bud rada, ze ti ju socialka a policia v cr nezobrala, co by sa dialo v pripade kontroly...

kittykat22
25. feb 2022

Teraz urcite nie. Je mozne ze budu namatkove kontroly a celkovo bude vacsi pohyb policie a vojska na hraniciach. Ale ved pas mozes mat do 24 hodin. Nechaj si ho expresne vystavit.

mina0202
25. feb 2022

@sisa_s no neviem ale nič také sa nedialo

paulinkaa2
25. feb 2022

Ja som mojej davala robiť OP

Strana
z3