icon

Je možné bývať v Českej republike bez trvalého alebo prechodného pobytu?

1. dec 2025

Ahojte je možné bývať v CZ aj bez nejakého trvalého alebo prechodného pobytu? Mám tu prácu a bývam u priateľa.

Strana
z2
really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 ano tak prečo to nieje zbytočné 😀 nevidím v tom žiaden dôvod

@anonym_autor ja nevidim dovod si kazdych 10 rokov menit obciansky a hadaj co?

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor ja nevidim dovod si kazdych 10 rokov menit obciansky a hadaj co?

@really8 stále nejdes k pointe, nemaju ako prísť na to že som tam

sendy1977
Autor odpoveď zmazal
anonym_4f3bbf
1. dec 2025

@anonym_autor Povinnosti máte u cudzineckej polície:

anonym_4f3bbf
1. dec 2025

@anonym_autor Povinnosti máte aj na Sk:

autor
1. dec 2025
@anonym_4f3bbf

@anonym_autor Povinnosti máte u cudzineckej polície:

@anonym_4f3bbf ja ale nedostávam v kuse viac ako 30 dní v cz

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mobil mas?

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor mobil mas?

@really8 2 😉

jihlavanka
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_4f3bbf ja ale nedostávam v kuse viac ako 30 dní v cz

@anonym_autor a kde sa o tom píše? Ja tam vidím povinnosť nahlásiť sa na CP do 30 dní od vstupu.

jihlavanka
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor mobil mas?

@really8 to nemá cenu, strata času. Niekto si sedí na vedení alebo sa nudí.

really8
1. dec 2025
@jihlavanka

@really8 to nemá cenu, strata času. Niekto si sedí na vedení alebo sa nudí.

@jihlavanka myslim ze si slecna mysli jak presti vsetkych a nikto jej nic nemoze. Nechapem na co sa pyta potom

autor
1. dec 2025
@really8

@jihlavanka myslim ze si slecna mysli jak presti vsetkych a nikto jej nic nemoze. Nechapem na co sa pyta potom

@really8 ano a kto mu môže čo 😀 reálne nemá kto zistiť či tam som alebo nie

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 ano a kto mu môže čo 😀 reálne nemá kto zistiť či tam som alebo nie

@anonym_autor nema? No ako povies.

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor nema? No ako povies.

@really8 nie nemá 🙂, keby má už dávno to je

doriiis
1. dec 2025

No veď nerieš. A potom budes veľmi prekvapená a budeš hľadať, kde sa stala chyba, keď príde na materskú, rodičovskú, dôchodok a ročné zúčtovanie ZP. Tvoj problem

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 nie nemá 🙂, keby má už dávno to je

@anonym_autor no pozri sa. Taka zubrienka ako ty nikoho nezaujima. To ale neznamena ze to nemaju ako zistit a nic ti nemozu. Ale vsak zbytocne vysvetlovat tu

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor no pozri sa. Taka zubrienka ako ty nikoho nezaujima. To ale neznamena ze to nemaju ako zistit a nic ti nemozu. Ale vsak zbytocne vysvetlovat tu

@really8 niesom zriadená žubrienka zasa pozor

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 niesom zriadená žubrienka zasa pozor

@anonym_autor fakt? A ja som dufala ze vek ospravedlni tvoju naivitu a to druhe.

vevesh
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na toto ti nikto neprijde, pokial ta nepride priamo na pracovisko vyhladat cudzinecka. Ono to je viac -menej nepodatatne, pokiaö od statu neocakavas nic. Problem nastane vtedy, ked budes musiet byt zdravotne osetrena, ked na stane zmena v cudzineckych zakonoch (a napriklad narok na pobyt v cr budu mat len slovaci s tp nad 2 roky ci pracovne povolenie bude pre slovakoch v cr povinne...), ked sa budu riesit poistky( auto, zdravotna, cestovna), dochodok ci nemocenske....ale teda pokial nic z toho nikdy nevyuzijes, tak nie je dolezite, ze si sa nikde v cr nenahlasila na tp/pp.....

autor
1. dec 2025
@vevesh

@anonym_autor na toto ti nikto neprijde, pokial ta nepride priamo na pracovisko vyhladat cudzinecka. Ono to je viac -menej nepodatatne, pokiaö od statu neocakavas nic. Problem nastane vtedy, ked budes musiet byt zdravotne osetrena, ked na stane zmena v cudzineckych zakonoch (a napriklad narok na pobyt v cr budu mat len slovaci s tp nad 2 roky ci pracovne povolenie bude pre slovakoch v cr povinne...), ked sa budu riesit poistky( auto, zdravotna, cestovna), dochodok ci nemocenske....ale teda pokial nic z toho nikdy nevyuzijes, tak nie je dolezite, ze si sa nikde v cr nenahlasila na tp/pp.....

@vevesh bola som už aj na pn a nič. Ale tak to je predsa jedno

vevesh
1. dec 2025
@anonym_autor

@vevesh bola som už aj na pn a nič. Ale tak to je predsa jedno

@anonym_autor nejde o vyplatenie, skor o to, kam ti pride kontrola na pnke, ak ti ju niekto posle....

autor
1. dec 2025
@vevesh

@anonym_autor nejde o vyplatenie, skor o to, kam ti pride kontrola na pnke, ak ti ju niekto posle....

@vevesh v cz moc nechodia, iba keď niekto nahlási. A predsa miesto pobytu si môžem do pn zadať aké chcem

flegi
12. dec 2025

Ahojte, ako je to s PN v ČR? Manžel je zamestnaný v ČR, robí na turnusy. Je na PN, ktorú mu vystavil Dr na SK. Keď volal na soc. poisťovňu v ČR, či je v systeme tak mu povedali, že nie. Že až po ukončení PN sa posiela nejaký papier a potom mu aj vyplatia nemocensku dávku naraz. Vie mi niekto s tým poradiť. Na firme s tým nemajú skúsenosť a preto sa stále vyhovaraju. Papier na PN odovzdal firme.
Ďakujem za každú radu.

anonym_67cede
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_63a19f mám tu prácu na tpp, všetko platí zamestnávateľ. Ale ja som pobyt nikde neohlasovala

@anonym_autor a ako dlho si zamestnana? Ved vybehni na policiu a prihlas si pobyt. Čo je na tom. Na slovensku si sa asi odhlasila zo zdravotného poistenia, či? Ak nie a neplatiš si zdravotne tak ti na SK narasta dlh. V slovenskej zdravotnej poistovni ak preukážes ze mas pracu v CZ tak ta odhlasia. V cechach sa prihlas na prechodny pobyt, to si povinna ak si 90dni v inej krajine. Či uz pracujes alebo nie. Su to pravidla, treba ich rešpektovať

anonym_bbc4b1
12. dec 2025

Ano mozes v pohode, ale ak by si si niekedy ziadala trvaly pobyt, musis dolozit ze si v cechach zila poslednych 5 rokov a ked sa nikde neregistrujes tak sa ti nikde nebude zapocitavat ako dlho tam si.

really8
12. dec 2025
@anonym_bbc4b1

Ano mozes v pohode, ale ak by si si niekedy ziadala trvaly pobyt, musis dolozit ze si v cechach zila poslednych 5 rokov a ked sa nikde neregistrujes tak sa ti nikde nebude zapocitavat ako dlho tam si.

@anonym_bbc4b1 preukaze to zamestnanim. Ja som v cz byvala a pracovala na sr a neuznali mi nic. Ani najom, ale mesacniky, ani odpady nic

alica110
12. dec 2025

Podľa zákona, ak sa zdržiavaš viac ako 90 dní, si povinná ohlásiť pobyt. Reálne to ale nikto nerieši (aspoň u mňa to nik neriešil). Potom som požiadala o prechodný a neskôr o trvalý a ani vtedy nikto neriešil, že som nenahlásila pobyt. Povinnosť to ale je ;)

Strana
z2