icon

Je možné bývať v Českej republike bez trvalého alebo prechodného pobytu?

1. dec 2025

Ahojte je možné bývať v CZ aj bez nejakého trvalého alebo prechodného pobytu? Mám tu prácu a bývam u priateľa.

Strana
z2
really8
1. dec 2025

@anonym_autor ano

anonym_63a19f
1. dec 2025

Turistický pobyt bez registrácie je možný po dobu maximálne 90 dní.

really8
1. dec 2025
@anonym_63a19f

@anonym_63a19f ale nikto nic riesit nebude. Ziadnu registraciu. Prechodny a trvaly aj tak dostanes az po xy rokoch

autor
1. dec 2025
@anonym_63a19f

@anonym_63a19f no ale ako mi kto dokáže že tam som viac ako 90 dní v kuse? 😅

anonym_63a19f
1. dec 2025
@really8

@anonym_63a19f ale nikto nic riesit nebude. Ziadnu registraciu. Prechodny a trvaly aj tak dostanes az po xy rokoch

@really8 Treba ohlásiť pobyt na cudzineckej polícii.
Zdravotné poistenie platiť v českej zdravotnej poisťovni.
Sociálne odvody platiť v Česku.

autor
1. dec 2025
@anonym_63a19f

@anonym_63a19f mám tu prácu na tpp, všetko platí zamestnávateľ. Ale ja som pobyt nikde neohlasovala

anonym_63a19f
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_63a19f mám tu prácu na tpp, všetko platí zamestnávateľ. Ale ja som pobyt nikde neohlasovala

@anonym_autor tak už vieš že máš určité povinnosti voči cudzineckej polícii

autor
1. dec 2025
@anonym_63a19f

@anonym_autor tak už vieš že máš určité povinnosti voči cudzineckej polícii

@anonym_63a19f aký? Ja som tu ale neni 90 dni v kuse

julish
1. dec 2025

@anonym_autor ano, vdaka EÚ ano.

kiki68
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_63a19f aký? Ja som tu ale neni 90 dni v kuse

@anonym_autor akonahle tam pracujes nie si turista/ neplati Ti ani cestovne poistenie ( dost dolezite vediet), cize musis si prihlasit pobyt v krajine na cudzineckej policii a predpokladam, ze nieco ak tam byvas aj na magistrate. Ale nejake typ pobytu mat musis. Turista si ked v krajine nepracujes a teda si ram iba za ucelom navstevy krajiny. Tiez to asi nebude sluzobka na par dni. Potom musis na SK poistovnu poslat prac zmluvu a oni n zaklade toho odhlasia zo SK poistovne. Nesmies mat dve zdravotky subezne v ramci EU.

anonym_419a5e
1. dec 2025

Keď dochádzaš alebo chodiíš na turnusy, nemusíš načo

autor
1. dec 2025
@kiki68

@anonym_autor akonahle tam pracujes nie si turista/ neplati Ti ani cestovne poistenie ( dost dolezite vediet), cize musis si prihlasit pobyt v krajine na cudzineckej policii a predpokladam, ze nieco ak tam byvas aj na magistrate. Ale nejake typ pobytu mat musis. Turista si ked v krajine nepracujes a teda si ram iba za ucelom navstevy krajiny. Tiez to asi nebude sluzobka na par dni. Potom musis na SK poistovnu poslat prac zmluvu a oni n zaklade toho odhlasia zo SK poistovne. Nesmies mat dve zdravotky subezne v ramci EU.

@kiki68 pracujem tam od mája, zo sk poisťovne som davno odhlásená, teda presnejšie od začiatku mojej zmluvy v cz. No nikde som sa nehlásila v Česku, žiadna cudzinecká, nemám tam teraz ani pobyt.

autor
1. dec 2025
@anonym_419a5e

Keď dochádzaš alebo chodiíš na turnusy, nemusíš načo

@anonym_419a5e bývam tam no pracujem na smeny. Napr práve teraz budem od soboty do stredy na sk

ankapal
1. dec 2025
@anonym_63a19f

@anonym_63a19f presne tak, moji surodenci ziju v cesku, a takto to maju poriesene.

jihlavanka
1. dec 2025
@anonym_autor

@kiki68 pracujem tam od mája, zo sk poisťovne som davno odhlásená, teda presnejšie od začiatku mojej zmluvy v cz. No nikde som sa nehlásila v Česku, žiadna cudzinecká, nemám tam teraz ani pobyt.

jihlavanka
1. dec 2025
@really8

@really8 od cudzineckej polície dostane povolenie k prechodnému pobytu. To nie je to isté ako prechodný pobyt. Na cudzineckú sa musí prihlásiť a zamestnavatel je povinný informáciu o zamestnaní cudzinca tiež nahlásiť

autor
1. dec 2025
@jihlavanka

@really8 od cudzineckej polície dostane povolenie k prechodnému pobytu. To nie je to isté ako prechodný pobyt. Na cudzineckú sa musí prihlásiť a zamestnavatel je povinný informáciu o zamestnaní cudzinca tiež nahlásiť

@jihlavanka tak zamestnávateľ ma nahlásil ale ja som nič také neriešila

jihlavanka
1. dec 2025
@anonym_autor

@jihlavanka tak zamestnávateľ ma nahlásil ale ja som nič také neriešila

@anonym_autor tak najvyšší čas začať

autor
1. dec 2025
@jihlavanka

@anonym_autor tak najvyšší čas začať

@jihlavanka ale načo? Stále nechápem. Ako oni zistia že ja som tam ? A keď každý týždeň som minimálne 3 dni na sk

really8
1. dec 2025
@jihlavanka

@jihlavanka no to ze tam slecna pracuje je celkom podstatna informacia ktora v uvode nebola. Ale aj tak..

jihlavanka
1. dec 2025
@anonym_autor

@jihlavanka ale načo? Stále nechápem. Ako oni zistia že ja som tam ? A keď každý týždeň som minimálne 3 dni na sk

@anonym_autor buď si na SK ako dlho a kedy chceš, ale sama píšeš, že v ČR máš tpp.... Robíš si z povinnosti Kocourkov.... Nemusíš mi veriť, zavolaj si na cudzineckú políciu, budeš mať info z prvej ruky. V ČR majú porekadlo - komu není rady, tomu není pomoci.😉

autor
1. dec 2025
@jihlavanka

@anonym_autor buď si na SK ako dlho a kedy chceš, ale sama píšeš, že v ČR máš tpp.... Robíš si z povinnosti Kocourkov.... Nemusíš mi veriť, zavolaj si na cudzineckú políciu, budeš mať info z prvej ruky. V ČR majú porekadlo - komu není rady, tomu není pomoci.😉

@jihlavanka ja len nechápem ten princíp načo sa mám ja nahlasovať keď ma nahlásil zamestnávateľ

jihlavanka
1. dec 2025
@anonym_autor

@jihlavanka ja len nechápem ten princíp načo sa mám ja nahlasovať keď ma nahlásil zamestnávateľ

@anonym_autor už naposledy, dobre? Zamestnavatel svoju povinnost splnil, ty si svoju nesplnila.

autor
1. dec 2025
@jihlavanka

@anonym_autor už naposledy, dobre? Zamestnavatel svoju povinnost splnil, ty si svoju nesplnila.

@jihlavanka dobre a? Ani sa nahlásiť nepôjdem príde mi to zbytočné. Nikto to nemá aj tak ako zistiť

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@jihlavanka dobre a? Ani sa nahlásiť nepôjdem príde mi to zbytočné. Nikto to nemá aj tak ako zistiť

@anonym_autor pride mi to zbytocne😂😂😂😂😂 ty si dobra..... dopln si

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor pride mi to zbytocne😂😂😂😂😂 ty si dobra..... dopln si

@really8 ano tak prečo to nieje zbytočné 😀 nevidím v tom žiaden dôvod

jihlavanka
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 ano tak prečo to nieje zbytočné 😀 nevidím v tom žiaden dôvod

@anonym_autor jasne, máš predsa iba práva! Povinnosť žiadnu. Rob si ako chceš. Položila si otázku, dostala si odpoveď, ako s ňou naložíš je tvoj problém.

autor
1. dec 2025
@jihlavanka

@anonym_autor jasne, máš predsa iba práva! Povinnosť žiadnu. Rob si ako chceš. Položila si otázku, dostala si odpoveď, ako s ňou naložíš je tvoj problém.

anonym_c761db
1. dec 2025

@anonym_autor syn je už 5 rok v Prahe a nemá nahlásený prechodný pobyt. On tam študuje a pracuje. Všetka oficiálne pošta mu chodí do sidla firmy.

jihlavanka
1. dec 2025
@anonym_c761db

@anonym_autor syn je už 5 rok v Prahe a nemá nahlásený prechodný pobyt. On tam študuje a pracuje. Všetka oficiálne pošta mu chodí do sidla firmy.

@anonym_c761db https://mv.gov.cz/clanek/informace-pro-skoly.as...

Ano, tvoj syn si svoju povinnosť tiež nesplnil

Strana
z2