icon

Je možné bývať v Českej republike bez trvalého alebo prechodného pobytu?

1. dec 2025

Ahojte je možné bývať v CZ aj bez nejakého trvalého alebo prechodného pobytu? Mám tu prácu a bývam u priateľa.

Strana
z2
really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 ano tak prečo to nieje zbytočné 😀 nevidím v tom žiaden dôvod

@anonym_autor ja nevidim dovod si kazdych 10 rokov menit obciansky a hadaj co?

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor ja nevidim dovod si kazdych 10 rokov menit obciansky a hadaj co?

@really8 stále nejdes k pointe, nemaju ako prísť na to že som tam

sendy1977
Autor odpoveď zmazal
anonym_4f3bbf
1. dec 2025

@anonym_autor Povinnosti máte u cudzineckej polície:

anonym_4f3bbf
1. dec 2025

@anonym_autor Povinnosti máte aj na Sk:

autor
1. dec 2025
@anonym_4f3bbf

@anonym_autor Povinnosti máte u cudzineckej polície:

@anonym_4f3bbf ja ale nedostávam v kuse viac ako 30 dní v cz

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mobil mas?

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor mobil mas?

@really8 2 😉

jihlavanka
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_4f3bbf ja ale nedostávam v kuse viac ako 30 dní v cz

@anonym_autor a kde sa o tom píše? Ja tam vidím povinnosť nahlásiť sa na CP do 30 dní od vstupu.

jihlavanka
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor mobil mas?

@really8 to nemá cenu, strata času. Niekto si sedí na vedení alebo sa nudí.

really8
1. dec 2025
@jihlavanka

@really8 to nemá cenu, strata času. Niekto si sedí na vedení alebo sa nudí.

@jihlavanka myslim ze si slecna mysli jak presti vsetkych a nikto jej nic nemoze. Nechapem na co sa pyta potom

autor
1. dec 2025
@really8

@jihlavanka myslim ze si slecna mysli jak presti vsetkych a nikto jej nic nemoze. Nechapem na co sa pyta potom

@really8 ano a kto mu môže čo 😀 reálne nemá kto zistiť či tam som alebo nie

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 ano a kto mu môže čo 😀 reálne nemá kto zistiť či tam som alebo nie

@anonym_autor nema? No ako povies.

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor nema? No ako povies.

@really8 nie nemá 🙂, keby má už dávno to je

doriiis
1. dec 2025

No veď nerieš. A potom budes veľmi prekvapená a budeš hľadať, kde sa stala chyba, keď príde na materskú, rodičovskú, dôchodok a ročné zúčtovanie ZP. Tvoj problem

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 nie nemá 🙂, keby má už dávno to je

@anonym_autor no pozri sa. Taka zubrienka ako ty nikoho nezaujima. To ale neznamena ze to nemaju ako zistit a nic ti nemozu. Ale vsak zbytocne vysvetlovat tu

autor
1. dec 2025
@really8

@anonym_autor no pozri sa. Taka zubrienka ako ty nikoho nezaujima. To ale neznamena ze to nemaju ako zistit a nic ti nemozu. Ale vsak zbytocne vysvetlovat tu

@really8 niesom zriadená žubrienka zasa pozor

really8
1. dec 2025
@anonym_autor

@really8 niesom zriadená žubrienka zasa pozor

@anonym_autor fakt? A ja som dufala ze vek ospravedlni tvoju naivitu a to druhe.

vevesh
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na toto ti nikto neprijde, pokial ta nepride priamo na pracovisko vyhladat cudzinecka. Ono to je viac -menej nepodatatne, pokiaö od statu neocakavas nic. Problem nastane vtedy, ked budes musiet byt zdravotne osetrena, ked na stane zmena v cudzineckych zakonoch (a napriklad narok na pobyt v cr budu mat len slovaci s tp nad 2 roky ci pracovne povolenie bude pre slovakoch v cr povinne...), ked sa budu riesit poistky( auto, zdravotna, cestovna), dochodok ci nemocenske....ale teda pokial nic z toho nikdy nevyuzijes, tak nie je dolezite, ze si sa nikde v cr nenahlasila na tp/pp.....

autor
1. dec 2025
@vevesh

@anonym_autor na toto ti nikto neprijde, pokial ta nepride priamo na pracovisko vyhladat cudzinecka. Ono to je viac -menej nepodatatne, pokiaö od statu neocakavas nic. Problem nastane vtedy, ked budes musiet byt zdravotne osetrena, ked na stane zmena v cudzineckych zakonoch (a napriklad narok na pobyt v cr budu mat len slovaci s tp nad 2 roky ci pracovne povolenie bude pre slovakoch v cr povinne...), ked sa budu riesit poistky( auto, zdravotna, cestovna), dochodok ci nemocenske....ale teda pokial nic z toho nikdy nevyuzijes, tak nie je dolezite, ze si sa nikde v cr nenahlasila na tp/pp.....

@vevesh bola som už aj na pn a nič. Ale tak to je predsa jedno

vevesh
1. dec 2025
@anonym_autor

@vevesh bola som už aj na pn a nič. Ale tak to je predsa jedno

@anonym_autor nejde o vyplatenie, skor o to, kam ti pride kontrola na pnke, ak ti ju niekto posle....

autor
1. dec 2025
@vevesh

@anonym_autor nejde o vyplatenie, skor o to, kam ti pride kontrola na pnke, ak ti ju niekto posle....

@vevesh v cz moc nechodia, iba keď niekto nahlási. A predsa miesto pobytu si môžem do pn zadať aké chcem

Strana
z2